SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.06  13:58

« Bez nadpisu

asi to bude aj v tom, ze ja nejazdim po macacich hlavach :-)
    treba ale povedat, ze u oktavky svoje robi hmotnost auta, fakt, ze je dlhsie a podobne detaily.
    zaujimave je, ze preferujes sedenie "nizko", ja zasa aj pri mojej vyske radsej davam sedadlo vyssie pretoze skor chcem vidiet v spodnej polovici a pohlad na oblohu nepotrebujem :-) zaujimave je, ze aj ludia nizkej postavy si radsej davaju sedacku "proklate" nizko ze im zboku vidno len vrch hlavy :-) nechapem ako potom "odhaduju" vzdialenosti :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.11.06  10:58

« Re: Re:

to rony: Předpokládám, že je to reakce na můj příspěvek dole. Neříkám, že je Swift špatný, ale některé věci mě holt překvapily. A při zkušební jízdě, jsem si jich nevšiml. U mě je problém, že několikrát týdně měním auto - střídám Swifta a svoji služební Octavii II. Jsou to sice auta rozdílných tříd, ale ač Octavia není bůhví co, přece jen ten podvozek má výrazně tišší a lépe tlumící nerovnosti. A jak jsem psal, i díky minulým autům jsem to povařoval za naprosto samozřejmé. Zrovna včera jsem přijel ze služební cesty a pak hned přesedl do Swifta. Dal jsem si sedačku co nejníže, ale stále si připadal, jak na záchodě >:D . Dneska jsem zase jel do práce, byla celkem volná silnice, tak jsem se rozvášnil až na 150km/h, a protože je tam nový povrch, tak ten Swift jel tichounce a jako po másle. Pak jsem najel na Plzeňskou v Praze, kde jsou tramvajové koleje, kanály, opravovaná místa a už zase ten podvozek byl slyšet, ty rány, byla cítit ta tvrdost podvozku a drnčení zadních dveří nebo plata nad kufrem. Svoji roli určitě bude hrát i to, že jezdím celkem swižně, také ne žádný off road, ale na hranici rychlostních limitů a nezřídka i za nimi. Ten motor si o to vyloženě říká. 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  18:07

« Re:

ludia, ako to jazdite. ja to mam uz rok. nejazdim sice ziadne off road trasy, takze na normalnych cestach. ale ze by som citil ako mnou "trasie" od nerovnosti, tak to teda nie.
    len som raz alebo dvakrat mal pocit, ze mi koleso vyleti nahor, ked som vbehol do diery v asfalte - proste to "kleplo" ale ze by mnou "zamavalo" alebo ma otriaslo. Vobec nie.
    Nie som nejaky extra sleep vodic, ale ani clovek, co za kazdych okolnosti drzi plyn na podlahe - zda sa mi, ze auto sa rozbieha slusne a zivo uz po polovici zatlacenia plynu.
    takisto som NIKDY neriesil problem "cerveneho" pola na otackomeri, ako tu niektori pisu, niekedy mam pocit, ze sa tam nikdy nedostanem (do cervenej) iba ak by som sa fakt snazil na dvojke letiet nad 100ku alebo tak nejako.
    ale pri beznom jazdeni na cestach, pri pripadnom prechadzani poklopov kanalizacie citim iba ZVUK a ziadne "otriasanie".
    nechcem tymto nikoho spochybnovat, no zda sa mi to az neuveritelne, po mojich skusenostiach pri jazdeni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  14:59

« Bez nadpisu

to metro: Ještě se vrátím k tomu "zklamání" z podvozku. Nemusí to být nutně Swiftem, možná jsem jen zmlsaný. Měl jsem předtím Hondu Accord Coupé s motorem 2.0i 16V/ 98kW, předtím Hondu Prelude 2.0i/108kW, v práci jsem jezdil Octavií I i II a VW Golfem IV. To je trošku jiná liga, než je Swiftík a proto možná srovnávám nesrovnatelné. Moje drahá polovička zase jezdila hodně Renaultem Twingo, což je možná auto lépe srovnatelné se Swiftem, i když je konstrukčně o dost starší. Mám taky najeto hodně tisíc km s Fabií a pokud tohle všechno srovnám se Swiftem, tak je Swiftík trochu zklamání (neberu to Twingo, to není auto, ale plechovka na kolech, to bylo jasně nejhorší >:D ). To zklamání vyplývá z toho, jak vnímám citelné rázy od náprav při přejetí nerovností, z tvrdsti podvozku, která se negativně podepisuje na stabilitě auta při jízdě na nekvalitní silnici (a těch je u nás většina), kdy auto poskakuje jako koza a v zatáčkách mu uskakuje zadek. Možná je to v dané třídě malých aut normální, ale já jsem většinou jezdil ve větších autech, kde se tohle neprojevovalo, takže mě to trochu zklamalo. Ale opakuju, že za ty peníze je Swift skvělé auto.
  • « 00 Reagovat !

foto

07.11.06  09:25

« Re: RE: PP a prumerna spotreba

jasne, ale to ma inu riadiacu jednotku.. okrem toho, do americkeho sa da namontovat aj tempomat, v japonskej verzii dokonca smerovky na spatnych zrkadlach a drevene oblozenie interieru.. ach jaj
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.11.06  09:23

« RE: PP a prumerna spotreba

No v SX4 to urcite umi 2.0l prodavany na americkem trhu... viz tento katalog [odkaz]
    Takze to urcite musi jit :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.06  19:46

« Re: Re: Re: Re:spotreba

neverim, ze upravou software by nebolo mozne upgradovat aj sx4 - novsie modely vraj ukazuju priemernu spotrebu a starsie nie.. pytal som sa v servise, a nikde mi nevedeli povedat, ako to je :(
  • « 00 Reagovat !

foto

06.11.06  19:43

« Re: Re: Re:spotreba

marcelino: ano, ukazuje mi to normalnu priemernu spotrebu na 100km. swifta mam vyrobeneho v madarsku ;-) nepovedal by som, ze to je plnohodnotny PP, ukazuje mi len aktualnu, AVG.(priemernu) alebo nic (prepinanie tlacidlom vedla displeya)... povie mi teda niekto, preco mam nizsiu spotrebu na nizsom prev.stupni? a upravi o kolko mi klesne spotreba po zabehu??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  13:26

« Swišť a lyže

Zkoušel jste někdo ve Swišťovi vézt lyže v autě? Jde mu sklopit opěradlo přední sedačky? Jinak by se tam asi nevešly. Leda prostrčit mezi předními sedadly.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 06.11.06  11:49

« Re: RE: PP a prumerna spotreba

no super, takze s blbeho "ukazovatka" okamzitej spotreby sa nam konecne stava "palubny pocitac" :-) - dufam, ze to ide aj nejak slusne ovladat...
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 06.11.06  11:45

« Re: Re: Zimni pneu na swiftika

presne, 15" na zimu su drahsie a naviac je problem kupit taketo plechove 15"-ky - takze musis ist do "elektronov" a to uz je na zimu v tejto triede troska luxus... takze aj ja mam na zimu 14" 165/70 obute na povodnych plechacoch a na leto som kupil zliatinove 15" disky.
    Ja mam zimne pneu Bridgestone LM20 a zatial spokojnost - mam pocit, ze v zakrutach su az moc dobre - zatial som neisiel na nicom lepsom a naopak na rovinke su na ujazdenom snehu troska nervozne - otcova Fabia ma na zimu 14" 185/65 Barum Polaris2 a na rovinke to je o nieco lepsie-"istejsie" drzi priamy smer, ale zas v zakrutach to drzi podstatne horsie a prave koli tomu by som Barum nekupoval...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  08:42

« RE: PP a prumerna spotreba

No dle info od dealera je to soucasti modeloveho roku 2007.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  08:00

« Re: Zimni pneu na swiftika

to Gisen: skús prečítať celú diskusiu a nájdeš tam názory aké gumy na zimu. Málokto to bude vypisovať celé odznova. Väčšina ľudí siahne po 165/70, ja mám na zimu 185/60 a som spokokojný (no vyšlo to o dosť drahšie).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 06.11.06  07:51

« Bez nadpisu

nemyslím si, že by metro měl japonskou verzi...možná je "PP" součást nějakého drobného faceliftu..stejně jako mp3 na rádiu :?:
    dle dealera se sem totiž z Japonska vozí pouze verze 1.3GLX (GS na SVK) (teda kromě 4kolky samozřejmě)
    jinak metrovi taky přeju, aby mu nadšení vydrželo co nejdéle :)
    já mam taky přezuto a rozdíl 14" vs. 15" je dost znatelný (auto je o dost měkčí a víc "plave"..jakobych jezdil na podhuštěných 15"...)
    to Gisen: co se týká zimních gum, myslím, že když nekoupíš protektory anebo nějaké hypermarketové no name, tak nemůžeš šlápnout vedle...já sám mám Bridgestone Blizzak LM-20. Vybral sem je proto, že v e-shopu, kde sem objednával plecháče, byly v přijatelné cenové relaci (resp. nebyly tam o tolik dražší než v jiných shopech).
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 05.11.06  22:26

« Re: Re:spotreba

2 metro: tebe to ukazuje priemernu spotrebu v litroch na 100km :shock: - som tu niekde cital, ze nove verzie-resp. "japonske" ukazuju nejak "obratene" t.j. kolko km prejdes na liter paliva :?: alebo tak nejak pre nas cudne..., ze to bolo treba preratavat - niekde to tu v prispevkoch najdem...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.06  11:39

co sa tyka znacky tak mam Barum Polaris 2...nie je to nic extra, ale na taketo auto bohato stacia a splnia ucel...
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.06  11:37

Nazdar. Podla technicaku mozes pouzit len 2 varianty, a to 185/60 R15, alebo 165/70 R14. K autu dostanes 15tky elektrony aj s tymi sirsimi gumami. Potom zalezi uz len na tebe, ci prezujes na tie disky 185/60 zimaky, alebo si v predajni vybavis plechace(tie su 14tky) a obujes na ne 165/70. Ja teraz jazdim na zimnych 165/70 a plechacoch a som maximalne spokojny. V zime u mna estetika nehra moc rolu, takze pekne velke a siroke kola mam len na leto. Pri husto zasnezenej ceste je dokonca lepsie mat uzsiu gumu, lebo sa lepsie zabori so snehu...
  • 00 Reagovat !

foto

05.11.06  10:27

« Zimni pneu na swiftika

Ahojky, jsem tady novy clen, tak nejprve bych Vas chtel vsechny pozdravit.Budu si koncem listopadu kupovat noveho Swifta glx a potreboval bych od nekoho poradit jeke zimni pneu na toho broucka nasadit.Predem moc dekuji za odpoved. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.11.06  08:27

« Re:

No, zatial to nadsenie este trva :-) a po vyse 1000km som nenasiel ziadnu chybicku. Plasty sa mi velmi pacia, zdaju sa byt pevne a kvalitne. Stanleyy, tebe sa lahko poskrabu? Ja si zatial davam pozor, takze som pri vystupovani opatrny a aj k plastom citlivy... :-)
    Sportak: to naozaj si sa tak sklamal v podvozku? Mozes mi prosim povedat preco (aby som sa na to pripravil)? Ja si prave myslim, ze podvozok je jednym zo silnych stranok tohto auta...
    Nejde mi vsak do hlavy jedna vec:
    Test prebehol na rovnakej trase, rovnakej vzdialenosti(40km) a na rovnakom obuti.
    Pri zaradenej 5tke a nekonstantnej rychlosi medzi 80-100km/hod mi palubny pocitac ukazal priem. Spotrebu 6,8 l/100km.
    Pri zaradeni 3ky a rychlosti medzi 50-60 mi pri skonceni jazdy ukazal len 5,6 l/100km!
    Vie mi niekto povedat ako je to mozne?? Vzdy som si myslel, ze najlepsia spotreba je pri zaradenom najvyssom stupni a rychlosti okolo 90-100km/hod.
    PS: nakolko mame tu na Slovensku doslova kalamitu (u nas momentalne 15cm snehu), prezul som uz na zimaky...su to sice uzke 165tky, ale nejaky velky rozdiel som nepocitil. Samozrejme, nerezem si to tak v zakrutach ako na letnych :-D
  • 00 Reagovat !

foto

03.11.06  20:27

« Bez nadpisu

metro: tesi ma, ze ti vsetko funguje OK, ako sa ti pozdavaju plasty v kabine, neposkrabali sa ti zatial?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.11.06  10:32

« Bez nadpisu

Tak mám Swiště doma zpátky ze servisu. Měli to hotový velmi rychle a překvapili i cenou : celkem 1241 Kč, přičemž držák antény stál 861 Kč a zbytek je práce. Původní odhad byl přes 2000 Kč. Vypadá to, že to udělali pořádně, tapecírunk na střeše je v pořádku. Tak zase můžu do myčky ! :roll:
    To metro: Vítej v klubu ! Ať Ti šlape jako hodinky. Potvrzuju, co psal PatroSK, taky jsem po roce a půl objevil věci nad kterými kroutím hlavou. Největším zklamáním pro mě je podvozek a pak trochu odfláknuté zpracování v interiéru, naopak skvělý je motor. Ale i tak za ty peníze je to super autíčko.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.11.06  19:50

« Re: môj Swiftík:)

metro: vitaj v klube :)
    samé pozitívne postrehy.... zabehávaj, zabehávaj a píš ďalšie postrehy. Buď vážne v Suzuki vychytali mušky a muchy alebo časom opadne to nadšenie z nového auta a začneš aj ty nad niektorými nedostatkami krútiť hlavou (môj prípad :?)
  • « 00 Reagovat !

foto

02.11.06  18:12

« môj Swiftík:)

Výbava:
    Suzuki Swift 1,3 5dv. GLX CD AC ABS (v ČR GL/AC)
    + metalíza (kasmir blue pearl metallic)
    + hliníkové 15” disky Dezent A
    + pneumatiky Continental PremiumContact 2, 185/60 R15
    + plecháče Suzuki s puklicami + zimné gumy Barum Polaris, 165/70 R14
    + navarená športová koncovka výfuku
    + gumenné koberce, vanička do kufra a povinná výbava
    Cena: 398 000,- Sk
    Po cca. 700km:
    Skvelé auto! Po čítaní vašich reakcíí a postrehov som fak nečakal, že budem až taký spokojný. Zamiloval som sa!
    Jedinú výhradu mam voči spotrebe, ale tá sa dúfam po zabehnutí trošku zníži. Behal som pol na pol mesto a dialnicu(110-120km/hod.), palubný počítač mi ukazuje priemernú spotrebu 7,1 l/100km.
    Rádio:
    Veľmi slušný výkon a čistý zvuk, ktorý som tiež nečakal. Taktiež podpora MP3(asi už pochopili, že netreba zabúdať aj na nové trendy). Ovládanie na volante je super. Človek si rýchlo zvykne a už po pár dňoch si neviem predstaviť nič iné.
    Motor:
    Zo začiatku sa mi zdal lenivý, ale po pár stovkách km už cítiť svižnosť. Čo potom keď po zábehu skúsim športovejšiu jazdu... :-) Teraz točím max. do 4000 ot. A to tiež len výnimočne… Motor je tichučký(tichší som hádam ešte nevidel). Už som 2x naštartoval naštartované auto :-( Pri vyšších otáčkach je pekný športový zvuk. Ako tu už niekto spomínal, pri vyššej rýchlosti vyšší aerodynamický hluk…ale to je pre auto tejto triedy v norme si myslím.
    Miesto:
    Mám 201cm! a už keď som auto skúšal v predajni tak ma nadchol jeho vnútorný priestor! Ako vodič mám dostatok miesta, dokonca niektorí zástupcovia vyšších tried by mohli Swiftíkovi závidieť. S miestom vzadu je to už horšie, nakoľko mám sedačku na konci a za mňa si sadne naozaj len útla osoba. Ale pre 4 ľudí komfortné sedenie. Kufor je naozaj malinký, ale v aute chodím z 90 percent sám, alebo s priateľkou, takže to zas neberiem ako veľké negatíum…a na tých pár výletov a dovoleniek do roka si idem zaobstarať nosič (box už mám z predch.auta).
    Pocit z jazdy:
    Úžasné! Na širších gumách(odporúčam!) sedí ako prikované. Šoféruje sa ľahko, radí presne(problém so spiatočkou som ešte nezaznamenal), tichučké, brzdy nezaberajú hneď po jemnom stlačení, čo oceňujem.
    Ostatné:
    - spätné zrkadlá super, výborný prehľad o situácii za mnou
    - nakoľko som vysoký a auto je tiež vyššie, veľmi dobre sa mi vystupuje
    - športový vzhľad i interiér, pekne podsvietené budíky
    - spomínané búchanie od náprav som zatiaľ nepocítil
    - ani inú chybičku som nezbadal(napr.ukazovateľ stavu paliva je podľa mňa veľmi presný) – možno za toho 1 a pol roka vychytali všetky mušky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.06  15:54

to dnsr: Hele, moc se mi nesměj ! >:D To by se jeden posral, bydlet v takovým městě jako je Kladno. Plný socek, cigošů, Ukrajinců a podobný chamradi. To se nediv, že pak když nemáš garáž, tak můžeš očekávat všechno. Lidi jdou horší než dobytek. Už abych se odstěhoval někam jinam ! Ale aspoň mi auto nikdu neukradli, ani nevykradli, zatím... :roll:
    Tu myčku budu mít skoro při cestě do práce, dělám na Andělu na Smíchově. Tak ji v zimě vyzkouším.
    Zítra vezu Swiště do servisu na tu anténu, tak jsem zvědavej jak to zprasej.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.06  11:42

« Re:

Sporťák: ty tomu teda dáváš :shock: nebyls to taky náhodou ty, komu hodili do auta cihlu? Asi ty karamboly nějak přitahuješ..resp. tvůj Swift...a nejhorší na tom je, že za to ani člověk nemůže... Fakt se snažim předvídat a parkuju, pokud možno, z dosahu ostatních aut...
    Ta myčka je na pumpě na Šafránce - Praha 5, křižovatka Smíchovské a Jeremiášovy (vedle je prodejce BMW AuTec) - základní program je asi za 70-80, ale to si teď nejsem jistej..každopádně žádná pálka a v zimě ti za to chvilkový odsolení auto poděkuje :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.06  11:07

« Bez nadpisu

To dnsr: No, ta japonská verze má tu anténu lepší, to je fakt. Kde je ta laserová myčka a do stojí umytí? Ono je to vlastně jedno, já si auto šetřil, myl ho ručně, aby nemělo škrábance a pak mi ho jeden kretém odřel na parkovišti a druhej mi nedal přednost a trefil mě. Naštěstí jsem stačil zareagovat a uhnout ale stejně mě líznul a odřel mi lak na nárazníku. A v zimě se auto jinak než v myčce umýt skoro nedá, myslím pro člověka co nemá garáž nebo barák, kdy by to umyl.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.11.06  10:45

« Bez nadpisu

VencaS: jo, domluv se s IT a můžete to jít hodit spolu >:D
    jinak k tomu zajíždění - prodejce mi tvrdil, že to vůbec není potřeba, ale o tom si myslim svoje..Prvních 500km to moc netočit (tak k 4-5000rpm) ale ani nepodtáčet (radši 55 po městě na 3 - ikdyž teď už tak jezdím za 4), do červenýho až po 1000km (samozřejmě krátkodobě). Je lepší absolvovat záběh delšíma jízdama po kopcovitých okreskách (často řadíš, zrychluješ, zpomaluješ) než popojíždění, kdy se motor ani pořádně neohřeje. Jízda konstatní rychlostí po dálnici taky neni to pravý. Na brzdy taky zkraje opatrně..sednout si musí celý auto. Já to tak dělal a motor si nevzal ani kapku oleje a spotřebu mam do 6,5 (maximálku sem nezkoušel)
    Tak ať ti to jezdí a napiš zkušenosti, co máš za výbavu a tak :)
  • 00 Reagovat !

foto

01.11.06  10:26

« Dík za radu...

...ten odkaz znám už z dřívějška, ale u Jablkoně jsou fakt bejci...
    Tak ten šuplík asi hodim ze skály, bude klid.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.06  22:39

« Re: Swiftík

Nazdar metro, kedze som zabehaval pred 4 mesiacmi SX4, mam cerstve skusenosti :-) V prvom rade si precitaj manual, je tam o tom dost obsirna cast ( predpokladam, ze manualy od vsetkych modelov suzuki budu podobne.. ). Hlavne pocas prvych 200-300 km motor v ziadnom pripade nepretacat, jazdit maximalne plynulo, ale nie na velmi nizkych otackach, aj to motoru vadi. Najlepsie je to vyuzit a radsej nez v meste tuto fazu absolvovat niekde mimo mesta, resp. pomalou jazdou na dialnici ( 110 na 5ke ). Swift je tiez kratko sprevodovany, teda po meste na 60tke je 4rka akurat. Neskor po prvej faze zabehu ( tak od tisic km a viac ) uz treba motor sem tam "zohriat" a trosku vytocit na vyssich otackach, nech nezlenivie ( napr. pri predbiehani do kopca si podradit a troska motor vytocit ). Ale pozor, vacsinu casu treba jazdit v strednych otackach, ak nechces z auta spravit velkeho zruta paliva! Mne sa po 22000 km uz spotreba klesla o pol litra oproti stavu na zaciatku, co je celkom fajn. Co sa tyka motora, ak mas vo Swifte 1.5ku VVTcko tak sa nemusis bat, je to fajn motor.
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.06  22:25

« Swiftík

Ahojte páni,
    vdaka tejto diskusii(ktorej precitanie mi trvalo par hodin) som si "poridil" noveho Swifta. mam ho len druhy den, takze nejdem hned hodnotit (po par stovkach km urcite prispejem svojimi pocitmi a skusenostami), chcem sa ale opytat: Ako doporucujete zabiehat auticko??
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:38

« Bez nadpisu

vencaS: >:D fakt si mě rozesmál, díky, stav se častějc
    zkus to tady
    tam choděj pořádný bejci, co tomu rozuměj a spravěj všechno od pračky až po traktora
    jinak sorry, jestli se tě to dotklo - to víš, težkej den...
    Sporťák: to seš teda šikulka..já bych do kartáčový myčky nevlez (nejenom kvůli anténě)..vim v Praze o jedný laserový, tak v zimě se tam možná sem tam zastavim..neumyje to všechno, ale ani nezničí auto
    btw všimli ste si, že Swifty made in Japan mají anténu kratší, silnější a vzadu umístěnou? Možná odolává i kartáčům :D
  • « 00 Reagovat !

foto

31.10.06  14:17

to Sportak: mam sedu SX4 1.5 GS, na Slovensku najlepsie vybavena 2WD verzia v tom case ( este sa nerobili s ESP, diesel ani s MP3 ). Co sa tyka spokojnosti, je to v pohode. Potrapila ma vsak sedacka sofera ( nejaka vyrobna nepresnost, tak sa mi hybe, idem do servisu buduci tyzden, dufam, ze naposledy ). Auto je v pohode, vnutri by som vsak chcel lepsie plasty, tieto su dost lahko poskrabatelne. Trochu mi piskaju brzdy, ale to robili zatial na kazdom aute, ktore som mal. Motoricky OK, na trojke sa s nim dobre predbieha ( predtym som mal 1.9 sdi fabiu a je to fakt rozdiel ). Inak ma nic nezarazilo, je to presne to, co som chcel kupit.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.06  14:06

« Tohle je jen tlachání nafintěnejch slečinek!

Je mi jasný že v tomhle fóru s dotazem na technickou závadu nepochodim. Já vim, já mam starou šunku, vy nový miláčky... Takže až se Vam něco na novym Svišťovi podělá, vyluxujte si koberečky, načesejte záclonky a volejte servis (nezapomeňte autorizovanej)... Jdu hledat jinam. :?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  14:04

« Re:

to stanleyy: A jakou verzi SX4 máš? Jaký motor? Jak jsi spokojený? SX4 vypadá dobře, je něco, co Tě zarazilo, nebo překvapilo?
    Btw. já mám vůbec na myčky štěstí. S mým bývalým autem, Honda Accord Coupé, jsem jel do myčky JET a při mytí prasknul řemen, který pohybuje tím horizontálním kartáčem. Kartáč mi spadnul na auto a způsobil škodu za 17.000 Kč. Majitel pumpy byl férový, sepsali jsme to, nafotili, já to nechal opravit a oni všechno do halíře zaplatili. Vyřízeno to bylo i s opravou do 14 dnů.
  • 00 Reagovat !

foto

31.10.06  11:55

« Bez nadpisu

hmm.. ja som tiez raz zabudol zosrobovat antenu na fabii ( zhodou okolnosti tiez na omv pumpe ) a vsetko bolo ok, nic sa nezlomilo. Ale asi mycku na tej vasej novej pumpe nejako brutalne nastavili, ze lame anteny :-) Nic moc, cloveka to dost naserie. Co sa tyka skrabancov na aute, zatial som to "stastie" nemal, aj ked som tam bol asi 10 krat ( na sx4, metaliza )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  09:55

« Kterak Sporťák o anténu přišel

Podělím se s vámi o svůj včerejší "zážitek". Jako předvídavý řidič jsem včera nechal přezout svého Swiště na zimní botičky a protože byl celkem dost špinavý a já se v předchozích týdnech nedostal k tomu, abych ho umyl, pojal jsem myšlenku, že i přes můj odpor k tomuto druhu ošetřování vozidla, přece jen pojedu do myčky. Celý rok a půl, co auto mám ho myju ručně, teď už přece jen je zima a mám málo času. V myčce byl Swift jen jednou, jako skoro nový asi po třech měsících provozu a samozžejmě to lak odnesl škrábanci. Naštěstí mám 200m od baráku pumpu OMV s nově zrekonstruovanou myčkou, tedy jsem se rozhodl ji vyzkoušet. Koupil jsem si mycí program, najel jsem k vratům, vystoupil, na panelu jsem zadal kód, vrátil se do auta a zajel do myčky. Program se spustil, začalo tlakové předmytí, když tu se při pohybu myčky zpět, kdy byla na úrovni horní hrany čelního skla, ozval zlověstný zvuk a něco černého vystřelilo přes kapotu vpřed. A sakra ! Já * jsem neodšrouboval, ba dokonce ani nesklopil anténu !!! :roll: Už bylo pozdě cokoliv udělat. Po dokončení mycího programu jsem sebral ze země dva kusy: ulomenou anténu a uvolněnou krytku, která chrání kloub antény. Anténa je ke střeše přidělána na hliníkovém držáku, který ta myčka rozlomila v půli, když anténu vyvrátila. Nadal jsem si do blbců, základní věc při vjetí do myčky a já na ni zapoměl, protože jinak myju auto ručně a anténu nesundávám. No, suma sumárum, vydělal jsem si. Jen tak pro informaci, cena nového dílu antény je 810 Kč, odhad práce je 2-3 hodiny, což vyjde zhruba na 1500,-, takže celkem "umytí auta" vyjde na 2.300 Kč. A to se vyplatí :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.06  08:43

« Bez nadpisu

Diky, diky.. hodnota ET by me sice jeste take zajimala, ale i tohle uz je pomerne uzitecna informace :)
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.06  17:15

« Bez nadpisu

derbiman: ja som kupoval elektrony na sx4, bolo to 6.5 x 15 5/114.3 AEZ Raver + pneu Pirelli W190 Snowsport, vsetko v pohode a vyzera to super.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  09:50

« Re rozměr disku SX4

Opravdu dekuji, ale fakt mne zajima udaj z technicaku ;-) Snad mi ho nejaky dobrak sdeli.
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 30.10.06  09:39

« Re: ráfek SX4

Tak to bude 6J nebo 5,5J, v pneuservisu by měli vědět na co ta guma pasuje líp
  • 00 Reagovat !

foto

30.10.06  09:30

« Poraďte - nestartuje za vlhka

Ahoj všichni, mam skutečnýho staříka Swift 1,3 GL sedan r.v. 1991 - jezdí pořád skvěle, i když už má na kontě 330 tis. Až na jeden problém - ráno se mu nechce naskočit (za vlhka - rosa, námraza, silný déšť atd.) - jakoby byl někde el. zkrat, protože za sucha naskočí na první otočení. Řešil jsem to novou cívkou, novými svíčkami, novým palcem, novými kabely. Nic. Mam podezření na nějaký relátko (nevim sice jaký...) nebo na řídící jednotku. Děkuju za jakoukoliv radu!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  09:28

« Bez nadpisu

No dekuji za ochotu, ale tohle neni to co me zajima ... jde mi o rozmer diksu t.j. napr. 6JX15ET37 :D
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 30.10.06  09:22

« Re: Dotaz - kolo k SX4

195/65 R15 ([odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  08:36

« Dotaz - kolo k SX4

Mohl by mi prosim nekdo rict jaky podle TP povoleny rozmer 15" disku pro SX4 ? Jde mi o sirku i ET. Predem Diky
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.06  07:00

« Re: Swift 4x4

no nevím kde vzali tu spotřebu 5l. Zatím jezdím za 7-8l ale zabíhám takže to nijak nešetřím. Kromě spotřeby se kterou se počítalo (přece jenom sebou vozíš dalších 60kg železa + 4x4) to nemá celkem chybu. Převodovka u 4x4 je při rozjíždění hlučnější. Na 2 už se to srovná. Zatím auto splnilo očekávání. Drncání se nekoná, ticho a klid úměrné velikosti vozu. Svým způsobem je to "srdcová" záležitost a pokud si mám vybrat tak se raději svezu tímto než Octávkou. Ono to přejde... S Yarisem 1 (starým) se to srovnat nedá - je to MNOHEM lepší. S novým bych si tak srovnávat netroufl přece jenom jsem se s tím svezl jen krátce. Ale co se týče výbavy tak je na tom Sfiftík lépe. Zejména bezklíčkový systém otevírání a startování si moje nemůže vynachválit, audio velmi slušné, sedadla lepší atd...Ale říkám počkejme 15kkm a možná vše bude jinak. Auto je spotřebák a dle toho s ním u nás zacházíme...ale přece jenom půjdu koupit chromovanou koncovku výfuku a nějaký vosk (zdá se že dětinštím....)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.06  18:45

« Bez nadpisu

IT: nezlob se, ale taky nerozumím tvojí reakci (že by to ta změna času?) To není přece tak, že bysme tady bezmezně uctívali Swifta a při jakékoli kritice se na jejího autora sesypali..Stanleyy je tu sice nový, jenže jeho poznámka přesně vystihla situaci na zdejším fóru (a invektivum si v tom viděl asi jenom ty) - nejseš spokojenej se Swiftem a znovu bys ho nekoupil...to už víme...Já ale nevěřím, že bys třeba u Yarise - zvlášť ty - po roce provozu nepřišel taky na nějaký mouchy. Fabia se vyrábí x-let, navíc je nepoměrně dražší než Swift a i určená pro jinej okruh lidí...s ní bych nesrovnával (chápu ale že ji máš v rodině a tak to k porovnání svádí)
    Osobně si rád čtu tvoje postřehy, psané (většinou) z technického pohledu a bylo by fajn se k nim vrátit. Myslím, že je nás víc takových, co ti budem vděčni..A co se týká nadávek a urážek - když už nebude zbytí, fungují tady i soukromé zprávy
    Hezký zbytek víkendu všem!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.06  15:03

« for IT

Nechápu proč pan IT při zmínění Škody Fabia vždy začne šišlat, být agresivní a sprostý a už vůbec ne co myslel tím zařadit se do řady nebo odejít, tento s prominutím bolševický žargon upřímně nesnáším.
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.06  12:38

« Bez nadpisu

hmm, ze niekto nevie zniest ironiu a zart, to chapem, ale pouzivanie vulgarizmov sa mi prieci. A uz vobec som nikdy v mojich prispevkoch ostatnych ludi neurazal. To ze sa Vam a Vasej rodine paci viac skodovka Vam neberiem, je to Vasa osobna vec. Ale pisanie o Suzuki, ze je to srot, je nehoraznost. Pre Vasu informaciu, stranku auto.cz som "objavil" asi v 2003, internet aktivne v 1995tom.
    ps: aj ja som diskusiu na autorevue.cz zalozil a nezacal tam pisat o skodovke
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.10.06  12:21

« Bez nadpisu

Neumím šlovensky,takže to zkusím ještě jednou česky:
    Swift je tiché a absolutně nedrnčící auto,jeho tichost je srovnatelná s elektrickými hodinkami ze Švýcarska a nechápu,co kdo na tom nechápe.
    Blahopřeji k nalezení stránek.Nicméně na invektivy se už laskavě vyser. Je tvoje osobní tragédie, že nepoznáš ani to, co holka s gymplem a končícími právy.Tím bych se moc nechlubil. Děláš ze sebe trotla. Chujoviny si piš jinam.
    Tohle fórum jsme si založili před rokem a vyměňujeme si zde své poznatky a obecně se shodujeme.
    Takže se buď přizpůsob a piš faktické zkušenosti(jako např. Marcelino z SK) nebo upaluj odkud jsi přišel. Nazdárek :!: >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

29.10.06  08:44

« Bez nadpisu

It: ano swift nie je fabia vasej dcery a preto drnci a drnci a drnci... :-D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.06  18:27

« Bez nadpisu

Zimní kola a ocelové disky: k čemu poklice,napostá zbytečnost,takže je to na 14" o dost levnější,než 15" Al+přísl.pneu...ale každý se musí rozhodnout sám.
    Na ocelových je to kolo citelně lehčí a dá se to lehce poznat při akceleraci,seč v zimě na sněhu je to irelevantní poznatek...ale na suché vozovce je to cítit a vyzkoušelo nás to několik,co se tou blbou technikou trochu živíme.
    K drnčení: ale to snad ne? Swift přece nedrnčí,je to tiché ja švýcarské hodinky. ;-)
    Nebo že by to přece jenom bylo řemeslně lehce nezvládnuto? Příp.blbý materiál pouzder? Vrže to s poklesem teploty pod +8C,když se parkuje venku=ráno je to zážitek. Pak se to ztiší,pro nějakých propérováních a tím,že na to svítí slunce,nebo kdoví proč... :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  12:49

« Bez nadpisu

díky ohledně toho heveru - myslel sem, si, že tak nějak to bude a najdu ho pod rezervou..rukavice v autě nevozim, ale asi teda začnu :)
    co se týká sedadla řidiče - má to slušnou vůli, ale při jízdě/brždění se to nehýbe = neřeším to
    kvalita Jap vs. Hun - těžko říct, to se ukáže až po delší době v provozu..kažpopádně my máme Maďara a po 16tkm to na kostkách hrká fakt nechutně (tím myslím, že jako nové to hrkalo o poznání míň >:D ), jinak vše funguje jak má bez jediné sebemenší závady (jo, vlasně, silentbloky sem tam pískaly)
    zimní kola dojdou až po víkendu - plech. disky 5Jx14 + Bridgestone Blizzak LM-20 + montáž/vyvážení = 11.348,-Kč (na poklice dlabu >:D )
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.06  12:12

« Bez nadpisu

ta odpoved o sedacke bola pre PatroSK. Co sa tyka alu diskov na zimu, pred 2 dnami som kupil pre sx4 disky "AEZ Raver", ktore maju nano vrstvu laku, chraniacu pred poskodenim. Spolu s pneu Pirelli Snowsport 190 ( 195/65/R15 ) ma to cele vyslo 24400 ( aj s obutim/prezutim/srobami a montazou ).
  • 00 Reagovat !

foto

27.10.06  12:10

« Bez nadpisu

ja mam ten isty problem na SX4 ( takmer identicke sedacky ako swift ). riesim to pol roka a stale nemam pokoj! Najprv sa mi posuvala sedacka a cvakala v zakrute / akceleracii, fakt ma to s.r.a.l.o. V servise to po 3. navsteve nakoniec spravili, museli ju celu rozobrat. Teraz mam "prelomeny" rost, resp. tie drotene vystuze na lavej strane, takze sa mi prepadava troska sedacka.. Dnes mam ist do servisu, tak som zvedavy, co z toho bude. Uz stracam nervy, inak spickove auto u mna klesa kvoli hlupej sedacke..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  11:35

« Swift 4x4

hlavne ma zaujíma :malo by to byt vyrobené v Japonsku tak aká je tam kvalita spracovania, či zavesenie kolies je totožné ako u klasického Swiftu, a na nejakej net stránke som sa dočítal že 4x4 nie je permanentný ale priraditeľný, je to pravda?...no a nakoniec spotreba vraj ked ju skušali dostali sa na priemer okolo 5l/100km...
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 27.10.06  11:01

« opierka

heh, tak uz aj ja mam opierku :P - parada - troska zavadza v meste pri castom radeni a na rucnu brzdu - ale staci ju vyklopit a OK. Na dlhsie cesty parada - vecna skoda, ze take prijemne caludenie ako na opierke nie je aj na dverach :idea:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.10.06  07:23

« Re: swift 4x4

Niekto tu pisal, že verzia 4x4 má diferenciál vzadu hrozne "zbastlený" a že pri zídení z obrubníka musí auto oň zavadiť. No, je pravda, vizerá to ako kutilská dorábka ale o obrubník by auto nemalo zavadiť. Celý povodzok je oproti 2WD verzii práve kvôli tomu zdvihnutý a konečná svetlá výška (tzn. miesto pod diferenciálom) je dokonca o 1 cm väčšia ako pri 2WD verzii.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  23:14

« Re: Hever

Hever - samozrejme je. Auto ti predajna odovzdava v stave, aby bolo schopne prevadzky a splnalo predpisy. Takze hever tam je. V kazdom pripade vyzera skor nudzovo ako nieco, co vyuzijes na vytahovanie svojho druheho auta zn. Avia v rodine :-) Kup si v Tescu pracovne rukavice :-) jedneho pekneho dna sa ti naozaj hodia.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  21:24

« Hever

to dnsr: Ten hever by mel byt v kufru, myslim, ze kdyz odmontujes rezervu, tak je pod ni, je v takovem cernem pouzdru. Alespon ja ho tam mam ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  20:42

« Re: swift 4x4

mám ho cca 3 dny, jezdí s ním manželka tak chvili vydrž....až mi ho půjčí tak napíšu postřehy. První dojmy jsou celkem kladné...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  16:55

« Re: Re: Vyhrievané poťahy

2 rony & Marcelino: Dík za tipy!
    2 Marcelino: S nákupom top stieračov by som sa v prípade že parkuješ v Šali neponáhľal. Mal som na VW Polo perfeknté stierače, značku si už nepamätám, ale vyhrali nejaké nemecke testy. Jedného krásneho dňa som auto nechal vonku po zotmení a na druhý deň som mohol zháňať stierače nové. Kedže typ ktorý používajú novšie VW v bežných predajniach nedostať, kúpil som ich až v Porsche BA, za cenu vyše 1200 Sk! Zdá sa mi to hrozne moc za súčiasku ktorej demontáž trvá 0,5 sekundy. Ale inak stierali úlpne dokonale.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  15:28

« swift 4x4

..premýšlam o kúpe swifta 4x4 a rád by som sa dozvedel aj nejaké info z praxe, napr.tuhosť podvozku oproti normálnemu swiftu, spotreba a pod.díky moc za odpovede...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  15:26

« Re: zimní kola na Swifta

Veď to, k plech. diskom treba ďalšiu investíciu (puklice). A vďaka dlhoprstým to nieje jednorázová investiícia...
    Teda niekomu na vzhľade nezáleží a nechá kolesá bez puklíc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  14:39

« zimní kola na Swifta

Mám krátce Swifta GLX- čili 15'' kola na hliníkách. Dnes si jedu objednat zimní gumy a hliníky na zimu. Na zimu dám 165/70 R14. Kolo je levnější, má sice o něco menší trakci, ale lepší boční vedení než šíře 185 jaká je na letních.
    Mám zimní hliníky i na Octávii II. Zatím jen 1 zimu, ale jinak spokojenost. Auto lépe vypadá, nereznou. Měl jsem na starém autě zimní plecháče, po cca 6 letech provozu jsem je nechal pískovat a stříkat. Tyto hliníky by mě měli nové vyjít na někjakých 1750,- tak myslím, že není co řešit. Plecháč stoji tak 1/2? + poklice a rozdíl je min.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  13:31

« Re: AL disky a zima

fliegerpepe: ja jazdím na hliníkoch aj v zime (zatiaľ žiadny problém), na diskoch je ochranná vrstva laku. Pokiaľ sa táto vrstva nenaruší, disk nemá prečo zožltnúť alebo zoxidovať. Ideálne je mať stále obuté aj letné aj zimné pneu (nezvliekať ich z diskov, len prehodiť celé koleso). No gumy 185/60 R15 sú oproti 165/70 R14 predsa len drahšie, je ich menej (trochu neobvyklý rozmer) a ešte na ne musíš zohnať Al disk šírky 5,5" (môžeš dať aj 6" no nebude to podľa technického preukazu).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  11:53

« Bez nadpisu

Pokud mohu názor: vždy a na každém autě jsou na léto litá kola a v zimě plechová,někdy jiný rozměr než letní.V zimě je celkem jedno,jak auto vypadá.Některé AL slitiny mají tendenci se solí žloutnout,pokud se to nějak neopečovává.Stačí se podívat na Sviftovi,jak vypadají po roce šrouby.
    K ušetření: přes net koupíš levně i dobré pneu,u malého auta v tom zase není tak dramatický rozdíl.Když se podíváš na testy,je to jednak mezní hodnota a nikdy není pneu,která vítězí ve všech bodech.Je to kompromis. Nevzal bych z hypermarketu.
    Nechat lité zanamená sundávat pneu,dávat druhou.Jednak to pneumatice moc nesvědčí,k uskladnění je také lepší nafoukaná na disku.
    Konkr.značku neporadím,není dokonalá pneumatika,navíc to,co platilo loni je letos zase díky vývoji jinak.
    Vím jedno: kdysi dávno jsem na Escortovi nechal letní Good Year do dne,než napadl sníh(seč zimní byly připraveny).Chtěl jsem vyzkoušet,co udělají.Naprosto neovladatelné auto.Dal tam Semperity a naprosto v pohodě.Je to už 10 let nazad,od té doby se pneu posunuly dál.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.10.06  11:48

« Bez nadpisu

fliegerpepe: na minulé stránce (14dní dozadu?) jsem řešil ten stejný problém a spíš se přikláněl k tomu jako ty - nechat 15" litá kola a dokoupit zimní gumy...No ale jak to tak chodí, objednal sem 14" plecháče a zítra by mi měla dojít komplet obutá sada :)
    Zvažoval jsem kde jezdím, kolik jezdím, finance, riziko poškození AL a pár dalších faktorů...Nakonec sem se rozumnému záběru nedobral a rozhodlo to, že takhle si budu moct přezout, kdy budu chtít a nebudu závislý na pneuservisu a dlouhých objednacích lhůtách až zima skutečně přijde.
    btw - je ve Swiftu hever? koukal sem tak zběžně a neviděl ho nikde
  • 00 Reagovat !

foto

26.10.06  09:53

« AL disky a zima

Ahojte, co si myslite o jazdeni cez zimu na AL diskoch? Rozmyslam ci nenechat Al disky a nekupovat plechy na zimu a usetrene peniaze radsej investovat do kvalitnejsej pneu. Nuz ale niesom si isty ci je to spravna volba. Poradte nazorom, dakujem.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 26.10.06  08:44

« Re: Vyhrievané poťahy

Kupil som to v "mototechne"(Kozmer&Kozmer) , ktora je tu v Sali iba 50m od mojej kancelarie... Maju tu na take drobnosti dost dobre ceny - normalne sa mi neoplati objednavat nic z internetoveho obchodu - akurat bezramienkove sterace tu nemaju - myslim, ze na zimu by boli dobre, kedze tam nema co zamrznut :idea: na OII a dalsie auta sa davaju standarne od Bosch - akurat su 2az4x tak drahe ako klasicke ramienkove...
    Vyrobcu potahov si napamatam - kupoval som behom cca 10dni 3 kusy , ale kazdy kus bol iny :roll: aj mali iny tvar a uchytenie :roll: ale mali stale rovnaku cenu... takze to vyraba kde kto - hlavna vec, ze funguju, ale musim prerobit ich uchytenie - Swift ma dost siroke a aj vysoke sedacky, tak sa to tam tazko upevnuje - popruhy su kratke...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  18:16

« Re: Vyhrievané poťahy

majk, skus Baumax, tam som davnejsie videl nieco take a zdalo sa mi to lacne, nepamatam presnu sumu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  12:48

« Vyhrievané poťahy

to Marcelino: Mohol by si mi prosím napísat, kde si kúpil vyhrievaný poťah? Pokiaľ si dobre pamätám z tvojich príspevkov, kúpil si ho do 400 Sk. Mne ho v Blave ponúkali za 800. A ak vieš aj názov produktu/výrobcu, napíš prosím aj to. Dík.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.06  11:17

« Re:

to hatatitlas: Akorát do chladiče >:D Ale vzhledem k tomu, že máme nová auta, tak by to mělo být OK. Ale kdo chce, může si nechat v servisu změřit hustotu, podle čeho se určí do kolika stupňů mrazu to vydrží. Chladící kapalina by se měla měnit po zhruba dvou letech, já mám teď po roce a půl najeto přes 23.000 km, takže až pojedu na servisní prohlídku ve 30.000 tak ji nechám vyměnit, jestli to není už předepsáno v servisním manuálu.
    Jinak jak píše patroSK, ty GY UltraGrip 7 jsou dobré, také je mám na Swišťovi a můžu doporučit.
    To Kacka: Tak jsem pořídil tu navigaci, přece jen jsem vybral ten MyGuide kvůli nejlepšímu pokrytí a mám za sebou první služební cestu po ČR. Je to fakt pecka, akorát mi to neustále hlásí: "Překročil jste nejvyšší povolenou rychlost !", čím by to sakra mohlo být ? >:D Snad ne tím, že jezdím rychle >:D To jsem si nasadil věc do auta! :roll: Normálně mi to hlásí moje drahá polovička, tak jsem si říkal, že alespoň na služební cesty budu mít klid, a teď to asi budu mít stereo ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

25.10.06  09:19

« Bez nadpisu

Je potrebne pred zimov pridavat nejake nemrznuce zalezitosti niekam (okrem ostrekovaca okien :-) ?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.06  10:23

« Re: Blikanie červenej kontrolky BRAKE

Pred týždňom som písal, že mi poblikáva kontrolka BRAKE pri jazde. Vrátil som sa práve so servisu a príčina?
    Nízka hladina brzdovej kvapaliny, takže to pri akcelerácií a v zákrutách (asi som fakt závodník) spínalo snímač hladiny(?) brzdovej kvapaliny.
    Samozrejme je to nezvyčajné na jednoročné auto(!). V piatok idem ešte do servisu "na kontrolu".
    V každom prípade Vám doporučujem na poblikávanie kontrolky BRAKE na prístrojovke reagovať a minimálne skontrolovať hladinu brzdnej kvapaliny!
    Pôvodne, čo som sa pýtal, bol predpoklad, že sa čidlo nejako náhodne (a neškodne) spína.
    Zároveň som si kúpil a dal namontovať PREDNÉ plastové (tie tvrdé) zásterky. Zdá sa mi to na pohľad ok, uvidím či to má aj nejaký efekt.
    Doplnené: fotky predných plastových zásterok
    Prosím, dlhšie URL radšej urobte cez tlačítko URL nech to nerozťahuje text stránky na dva monitory :-)undefined
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.06  09:54

« široké zimné pneu?

aj v zime na širokých pneu?
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.10.06  08:40

« zimné pneu

na tomto linku si prečítajte hodnotenie zimných pneu GoodYear ultra grip 7:
    [odkaz]
    Pozor, testovaný je rozmer 205/55 R16, no ako sa píše ďalej, ani ostatné rozmery by nemali mať moc odlišné vlastnosti.
    Môže to niekomu pomôcť, kto hľadá pneu rozmerov 185/60 R15 (ultra grip7 je jeden z mála typov, ktorý je možno zohnať v tomto atypickom rozmere pre Swifta). Sám som ich minulý rok kúpil. No nemal som na výber, v tomto rozmere som v celej Nitre iné pneu nezohnal - dalo by sa len na objednávku, no nemohol som už viac čakať.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  12:05

« Bez nadpisu

To Kacka: Pro me by byla idealni Mio C710+ s mapovymi podklady k MyGuide. Celkem dost sluzebne cestuju a prave hodne po vychodni Evrope - Estonsko, Rumunsko atp., takze proto volim MyGuide. Jinak to Svedsko je tam taky :-) Ony obe jsou si velmi podobne , obe jedou na iGo 2006. Jeste nevyhoda je, ze MyGuide je drazsi nez Mio, stoji 12990, ale to neni zas tak hrozne. Je velmi dobre hodnocena, napr. v testu AutoBildu v Nemecku vyhrala. Tady je jedna z recenzi: [odkaz]
    S tou pameti by to nemel byt problem, pripadne muzu koupit SD kartu. Na MP3 mam iPod a na fotky digitalni fotak, takze tyhle funkce vyuziju minimalne.
    Uz jsem si objednal ten MyGuide, tak ti pak napisu, jak to frci.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  10:01

« Vodičova sedačka

Už tu niekto písal o tom, že sa mierne (cca 1mm) hýbe vodičova sedačka. Je to cítiť hlavne v zákrute, ale aj pri prudšom rozbiehaní / brzdení. Keď som bol na ročnej prehliadke, upozornil som na to. No technik nevedel kde to má dotiahnuť. Vraj aby som jazdil ďalej a ak to neprestane, že vymenia celé sedadlo :shock:
    Určite to neprestane, pretože som si to všimol už po pár prvých km čo bol swift nový.
    Riešil to už niekto?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.06  08:59

« Re: Re: dotaz na přepravní kapacitu

Radu jsem potřeboval proto, neboť v době dotazu jsem sviště ještě neměl. Vyzvedl jsem si ho v pátek. Tu krabici jsem tam nedostal. Musely by se sedadla vymontovat úplně a do toho jsem nešel. Jinak mé první dojmy z auta velmi dobré. Jízdní pohodlí dobré( na to, že je to takový špunt),dílenské zpracování také- nic nechrastí. Zatím se mi moc líbí. Ta krabice mě zas tak nepálila,odvezl jsem obsah bez krabice.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.10.06  12:43

« Re: dotaz na přepravní kapacitu

2 vir535: nuz sklop sedacku, zatvor kufor a zmeraj si to ;-)
    ja som tam odviezol umyvacku riadu :-! ta mala ale myslim mensie rozmery - klasicka 60"-ka takze zabalena asi 100x62x62 alebo tak nejak a bolo to tam akurat - ale nakladat sme to museli dvaja a vykladat 3-ja :roll: - mal by som poctivejsie posilovat :roll:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…