SUZUKI SWIFT

"-- skrytý --" 20.02.07  09:21

« Výměna originál repro

Cau lidi mám v SX4 origoš rádio PACR07 a uprimne receno me moc nenadchlo, nevím jestli je to problém rádia nebo repráků, ale přijde mi zvuk celkem plochej zkoušel jste někdo vyměňovat repráky ? Má to nějaký význam nebo ne. Předem díky za tipy.

"-- skrytý --" 12.02.07  15:51

« OBD a Suzuki

Má niekto skúsenosť s OBD, to je rozhranie pre diagnostický software.
    Mám otázky typu:
    aký konektor pre kábel treba, ako vyzerá, prípadne kde ho kúpiť, či nie je zhodný s inými výrobcami (Škoda a pod.).
    ďalej aký software pre PC je preň vhodny atď.
    Natienim kam mierim: kolega si zbastlil kábel pre Fabiu a obslužným softwarom si urobil pár zaujímavých vecí. Internet tvrdí, že si tak môže aktivovať napr. tempomat a podobné veci.

"-- skrytý --" 08.02.07  17:48

« Originalne doplnky

Ja som na internete nasiel tieto stranky:
    Zoznam prislusenstva zo spare.suzuki.hu - pre tych, ktori sa v madarcine neorientuju, priamy odkaz
    Prislusenstvo vratane orientacnych cien firmy Simcar - ceny sa mozu lisit ale je dobre mat aspon orientacny prehlad, co kolko asi tak moze stat.

"-- skrytý --" 08.02.07  17:44

« Vkladanie odkazov do prispevkov.

pani, skuste vyuzivat moznosti tohto fora a napriklad odkazy piste takto:
    {url=[odkaz]}Web s fotkami Swifta{/url}
    miesto kuceravych zatvoriek { } dajte hranate [ ]
    vlozenim takych dlhych adries rozsirite stranku a zvysok prispevkov sa potom strasne zle cita.
    dakujem za vasu ochotu to takto ohladuplne robit.
    autor toho prispevku s dlhymi odkazmi: mozes to kludne Editovat a upravit aby to nerobilo problem.
    vdaka ostatnym, ze toleruju moj offtopic

08.02.07  16:27

bibor, dik, ale pisal som, ze okrem www.tuning.sk, ten uz mam prejdeny :-)

08.02.07  08:27

Swift Tuning 1
    Swift Tuning 2

"-- skrytý --" 07.02.07  17:42

« doplnky na Swifta

"-- skrytý --" 07.02.07  06:11

sportak:díky za odkaz
    rony:vím že tas černá to trochu kazí,vadí mě hlavně že nepujdou vydět zatmavené AB sloupky.Ještě je ve hře ta šedá......uvidíme.
    Včera jsem se byl dívat na 207.V sobotu mám předváděčku.Jestli chcete tak vám sem napíšu porovnání obou dvou autíček......
    zatím Zdarec....valím k zubařce.Se VELMI těším :roll: :o

06.02.07  18:23

« Re: Re: swift tuning

sorry za duplicitnu spravu...

06.02.07  18:23

« Re: Re: swift tuning

rony, je to asi fakt vec vkusu...mne sa strasne pacia tie s LEDkami...ale je pravda, ze na aute to moze vyzerat uplne inak ako na fotke.
    tie plastove listy sa mne napriklad vobec nepacia...pacia sa sa mi velmi sportove prahy, ale to nema zmysel davat bez predneho a zadneho spoilera...
    a kridelko take mensie decentne neni na skodu...napr. ako to zo spominanej verzie Sport... :-)
    skratka, swiftov uz beha po okoli dost a nedavno som sa stretol aj s rovnakou farbou, takze by som sa chcel trosku odlisit... :-)

"-- skrytý --" 06.02.07  17:43

« Re: swift tuning

metro: je to vec vkusu, ale ja by som siel maximalne po tie plastove listy okolo kolies a prahov.
    kridlo je uz privela :-) a z prednych naraznikov sa mi paci tak ten z verzie Sport.
    momentalne su na trhu tri cire zadne svetla - ani jedno nie je presne to, co by mi "vylepsilo" vzhlad, vyzeraju ako moje svietidlo z Lidla :-)
    jara111: ja mam cerveneho GLX madarskeho. Nakoniec som uznal, ze cervena (aj ked nie je mojou oblubenou farbou) na swifte sedi najlepsie. Cierny na mna az tak dobre neposobi, zrejme je to dane odtienom ciernej. Je to zive auto a nie limuzina :-)

06.02.07  17:11

« swift tuning

planujem na jar kupit svojmu svistovi nejaky pekny "ohoz"...avsak moc velky vyber tuningovych doplnkov som na nete nenasiel...neviete nahodou o nejakych strankach, prip. konkretnych obchodoch?? okrem www.autodoplnky.cz a www.tuning.sk
    vyfuk uz mam, takmer 100 percentne som uz rozhodnuty o kupe cirej zadnej LED optiky...planujem ale este minimalne dake kridelko... :-)

"-- skrytý --" 06.02.07  14:53

Mrkni sem: [odkaz]

"-- skrytý --" 06.02.07  14:48

to sportak:díky.....
    mám totiž 2 kandidáty .Ještě je ve hře 207 ale moc šancí jí nedávám.A s tou barvou to bude boj.
    Až koupím(snad to bue Swift)tak hned napíšu první dojmy.
    Jenom ohledně těch fotek.Nevíte o nějakém webu kde něco je.Oficiální fota jsou naprd.Nikde žádná černá metla.
    jinak díky Zdarec

"-- skrytý --" 06.02.07  09:40

« Re: to sportak:

Myslim, ze Defend Lock je v pohode. 100% lepsi nez TITAN ! Tak az to koupis, at ti to jezdi a nemas zadne problemy ;-)

"-- skrytý --" 06.02.07  05:58

« to sportak:

vím že tu černou budu pořád jenom leštit lae co naplat ,když je tak pěkná >:D
    O loketní opěrce neuvažuji...
    Co říkáte na zámek zpátečky Defend LOck?.Dostanu jej zdarma k ůvěru.

"-- skrytý --" 05.02.07  16:00

« Re: to sportak:

Ta černá je moc hezká, ale taky náročná na údržbu. Předchozí moje auto bylo v černé metalíze a byla to hrůza. Umyl jsem to, naleštil, nechal hodinu venku a mohl jsem začít znova >:D Je na tom vidět každý flíček, škrábaneček.
    Jestli můžu doporučit, dokup si loketní opěrku, to je moc povedená a užitečná věc! A pozor na zamykání zpátečky TITAN, raději ber Construct nebo Medvědblok, pokud o něčem podobném uvažuješ.

"-- skrytý --" 05.02.07  14:07

« to sportak:

díky za odpověd.....ta červená vypadá fakt krásně ale doufám že přítelkyni přemluvím k černé nebo přinejhorším šedé...ale černá je nádherná.

"-- skrytý --" 05.02.07  13:53

« Re: swiftík

To jara111: Zdar, mám taky GLX, ale ještě z Maďarska (koupeno 6/2005), najeto cca. 28.000km. Zatím bez poruchy. Ten motor se bude postupně usazovat, myslím, že můj motor si sednul až tak kolem 15.000km, teď jezdí jak motokára. Zrovna včera jsem se trochu neudržel na dálnici a protáhnl ho až přes 170km/h :*) Na předjíždění stačí podřadit na trojku a auto vystřelí jak raketa. Spotřebu mám kolem 7l/100km, ale jezdím 80% času dálnice nebo město a zejména na dálnici to pak valím 130-140.
    K těm látkovým poutkům, co drží sklopená sedadla - toho se neboj, je to úplně v pohodě, netrpí to, ani se neopotřebovává. K těm basům na radiu - samozřejmě jdou ztlumit, ale jinak ten zvuk celkově nic moc, nevím jak u japonské verze.
    Máš pravdu, že posilovač řízení je možná až příliš účinný, ale dá sa na to zvyknout, mojí přítulce to nevadí, spíš naopak. Brzdy jsou v pohodě, jen mají pomalejší nástup a když chceš opravdu zabrzdit, musíš na to víc šlápnout.
    Z těch barev se mi líbí modrá, šedá a černá ..... proto jsem si koupil červenou metalízu >:D Holt, přítulka měla právo veta.
    Můžeš kouknout na www.suzukiclub.cz, moje auto najdeš pod nickem Sportak, a najdeš tam i spoustu jiných Swiftů

"-- skrytý --" 05.02.07  13:15

« swiftík

omlouvám se že jsem to poslal 2x ...ale jaksi mě to neposlouchá >:D

"-- skrytý --" 05.02.07  13:14

« Swiftík

dar pánové a dámy
    rozhoduji se o koupi nového automobilu a už od začátku se mi velmi líbí Suzuki Swift.Prošel jsem si všechny auta které by připadali v ůvahu(Getz,Rio,Clio,Polo,Corsa,Yaris,GP,… a další) a nejlépe mi vyšel v poměru cena/výbava Swift.Ještě se chci projet v 207 a pak se rozhodnu.Ale myslím si že to nebude mět ani cenu protože přítelkyně se už rozhodla :-)))
    Ale proč to vše píši.Po dokonalém, několika hodinovém pročtení celého fóra,jsem se až obával testovací jízdy.Co vše tam bude hrčet,bouchat,praskat ap.Píši své subjektivní dojmy tak mě prosím neberte za slovo.Mohu srovnat s vozy,se kterými mám zkušenost(Renaul Espace,Master,Fabia,Mondeo,Hyundai Coupe,Sonata,Octavia,Favorit,206).
    Ale k věci.V sobotu jsem absolvoval testovací jízdu.
    Vůz:Suzuki Swift 1,3 GLX (japonská verze).Jen pro upřesnění.Ta se liší od výroby v Maďarsku:struktura látky potahů,výplně dveří,el.zadní okna,anténa,kůží obšitý volant,jinak rozmístěné tlačítka na volantu,ukazatel průměrné spotřeby a další drobnosti.Vůz měl najeto 8400km.
    Interiér:pohledově velmi dobře zpracován.Plasty tvrdší ale povrchová ůprava celkem uchází.Vše slícované jak má být.Kuft menší ale skladný.Pro 2 lidi bohatě stačí(pro převoz větších věcí mám Mastra).Volant pěkně padne do ruky.Budíky v pohodě.Na rádiu bych trochu ztumil basy.Ale výhody je že umí MP3.Na otevírání tlačítky se musí zvyknout.Zkoušel jsem jen chvíly.Zklápění sedaček jde krásně lehce,to zvládne i má přítelkyně.Ale nevím jak dlouho budou funkční ůchyty ,se kterými se sedačky uvolňují.Myslím ty látkové poutka.
    Sedačky podpírají krásně tělo,jen v zadu by mohli být delší sedáky.Všechny ovladače v dosahu a hned se vše dá pochopit.Jen nechápu proč je rozdílné umístění ovladačů mlhovek.Ale to je taky otázka zvyku.Celkově interiér prostorný.Za sebe jsem si sedl v pohodě a měl jsem ještě dostatek místa pro nohy.
    Exteriér:krásný.Jinak bych se o něj nezajímal ne?:-)))Ale pořád přemýšlím o barvě.Asi vyhraje černá.Jestli někdo máte nějaké fotky tak mi je prosím pošlete kontrola@mesit.cz. Nebo mi napište odkazy na stránky.Dík.
    JInak 15¨¨ kola.Nádhera.Na 14¨ nevypadá tak pěkně.
    Jízda:ta mě překvapila.Jeli jsme ve 4 lidech.Nic nedrnčelo ani jsem neslyšel nějaké výrazné rázy od kol.A to jsem jel po nějaké polňačce nebo co to bylo.Zpátečku jsem zkoušel 4x a vždy zapadla napoprvé.
    Motor chce točit.Z nízkých otáček se sbíral hůř.Tím pádem to chce více řadit.Ale po 3000 ot,krásně ožije a jede jako čert.Náklony karoserie nebyla tak děsná jak se zde psalo.Vůz držel jako přibytý.Brzdy v pohodě,i když jsou vzadu jen bubny.Možná bych uvítal trochu tvrdší nastavení posilovače řízení,ale pro moju je to lahoda.Lze točit i malíčkem.
    No už z toho dělám slohovou práci,tak toho raději nechám.Jestli máte nějaké otázky tak klidně pište.
    Jestli můžete tak mi pošlete nějaké ty fotky.
    Doufám že se brzy přidám do Vašeho klubu.A těším se na reakce.Zdar JARA.

"-- skrytý --" 02.02.07  14:06

« predne stierace

Dnes som bol s tymi stieracmi v servise a po hodine mi povedali, ze musia vymenit komplet celu mechaniku, ktoru ale nemaju skladom, takze budem musiet pockat do buduceho tyzdna. Mali ste niekto podobny problem? Resp. co vsetko ste uz menili v ramci zaruky?

"-- skrytý --" 31.01.07  12:59

« Re: Ceny některých dílů-info

taky jsem zjišťoval před koupí....ceny jsou oproti YARISU podstatně vyšší. Ale to řeší havarijní pojistka..

"-- skrytý --" 30.01.07  11:02

« predne stierace

Pri stierani je pocut od palubovky taky suchy treci zvuk, akoby boli "motorceky" niecim zanesene a treba ich premezat - skusali ste to alebo s tym treba ist do servisu? Moze to byt aj nieco ine?

29.01.07  13:04

« Ceny n?kterých díl?-info

tak nap?. - ceny bez DPH-originální díly - p?ední sv?tlo 4328,-, výztuha p?edního nárazníku 2300,-, nárazník 7716,-+krytka tažného oka 165,-, p?ední maska chladi?e 1179,-, chladi? klimy 9279,-, dobré ne? :roll:

"-- skrytý --" 29.01.07  10:05

« nadrz

Take potvrzuji - pokud jsem tankoval hned po rozsviceni kontrolky, dostal jsem tam necelych 35 litru. Nejvice jsem tankoval 41,5 litru, to jsem jel zhruba 100 km se svitici kontrolkou :-)

28.01.07  18:52

ja som natankoval 42l po prve cvaknutie. bolo to vtedy, ked sme si auto prevzali od predajcu a prisli na najblizsiu pumpu v meste. v nadrzi asi moc paliva nezostalo.

foto matuS

matuS 28.01.07  13:24

Znám horší,jeden dokonce mám doma. Chce to ?as a neud?lat chybu.
    v com je taky problem? pytam sa len zo zvedavosti.
    Bratranec ma tu 1,5 a chvali to, ja som v tom siel a pohodka. Kolega ma 1,3, ide mu to dost slusne, spotrebu ma do 7... Akurat to vo vnutri trocha drnci, ale to sa da v pohode odstranit.

28.01.07  08:41

no, ona ta rucicka klesa dokonca este takych 70km hlboko pod poslednu ciarku...vtedy je ten blby pocit este silnejsi :-)

"-- skrytý --" 27.01.07  23:56

presne tak, este nikdy sa mi nepodarilo natankovat plnych 40 litrov. napriek tomu mam presne ten divny pocit ked sa rucicka blizi k poslednej ciarke :-) aj ked viem, ze nadrz ma 45 litrov.

Marcelino 27.01.07  20:27

No vzhladom k tomu, ze rucicka klesa este hlboko pod stupnicu az do stredu pismena "E" tak u mna je dojazd tak 130-150km.
    Ved ked uz nemam odvahu nenatankovat, aby som volakde nezostal vysiet ci neznicil katalizator, a myslim si, ze uz rucicka nama kam klesat, tak vzdy na pumpe narvem do nadrze max. 40l aj na 2-vypnutia pistole, t.j. este tam stale je tych 5l rezerva. Ak tankujem hned ako sa rozsvieti kontrolka tak tam neviem natankovat viac ako cca 32-34l

26.01.07  16:30

vraj je tam 8 litrov benzinu(podla predajcu)...ja som tiez skusal ist "do dna" a vyslo mi to cosi cez 100km

26.01.07  14:19

Vychadza mi to cca na 100 km dojazd.

"-- skrytý --" 26.01.07  14:02

« Spotreba

Skusali ste aky ma Swift dojazd (kolko "kilometrov" este prejde) od momentu ked zacne svietit kontrolka palivovej nadrze?

24.01.07  13:49

« to Marossch

Taky tam tu mezírku mám,taky zhruba 2 mm,a je to i u spolujezdce,ale nevím,jestli se to rozjelo nebo to tam už tak bylo z výroby,nikdy jsem si toho nevšiml

"-- skrytý --" 18.01.07  17:11

« Re: Cervena metaliza?

rad, napis mi ale prosim na [odkaz] mail resp. ICQ 50066147 kde mam hladat to cislo. Vo VIN nemam kombinaciu Z9T urcite. Pozeral som iba v technickom, na aute nie.

"-- skrytý --" 18.01.07  12:42

« Cervena metaliza?

Rony,keďže aj ty maš farbu BRIGHT RED,napiš mi, aky kod maš ty.

"-- skrytý --" 18.01.07  01:20

« Re: Re: Re: Cervena metaliza?

Porter, ano ved sledujem, co pises. Podla cisla si si potvrdil typ farby a teraz uz musis iba uplatnit omyl v urceni farby. Predajna nema dovod ta klamat, ze je to metalicka farba. Konkretne riesenie je na tebe a na predajni.
    Ked som si vyberal ja farbu, tak som riesil ci je krajsia metalicka cervena alebo bright red. nakoniec mi vyslo, ze bright red.
    preto mam este v cerstvej pamati, ktore farby su bez priplatku.
    makorider - nemusi ist predsa o umysel, celkom kludne omyl pri uctovani. blby omyl, nedoslednost. samozrejme nasledky znasa predajna. asi nie je sranda ak by sa Porter rozhodol, ze predsa len chce metalicku farbu, najma u japonskeho swiftu, ktoreho zrejme nie su plne sklady :-)

17.01.07  20:45

ak si to kupil v Suzuki Auto Ideal v Blave, tak tam by som v umyselne zavinenie neveril, su velmi ustretovi a ferovi.. urcite treba reklamovat a podla mna ti peniaze vratia.

"-- skrytý --" 17.01.07  20:32

rozhodne by som žiadal viac ako vrátenie peňazí,ved toto je škandál ako sviňa,pohroz im novinami, televíziou, ak ti ponúknu nejakú doplnkovú výbavu tak to po dlhšom váhaní zober,aby si nemysleli že ti ide o to...som šokovaný čo si to dneska dovoľujú predajcovia >:-[]

"-- skrytý --" 17.01.07  20:22

« Re: Re: Cervena metaliza?

Rony:
    Áno máš pravdu Bright Red je bez príplatku...
    Ale ako som už niekoľký krát spomenul v tomto diskusnom fóre a zopakujem to ešte raz:
    Ja som kúpil Swifta v autorizovanej predajni Suzuki. Tam mi naučtovali za danú farbu príplatok a moju farbu považovali za metalickú !!!
    Po 2-3 dňoch uživania auta vznikli vo mne pochybnosti z dôvodu tlaku mojho okolia známych, ktorí jednoznačne poukazovali na to, že nejde o metalízu...
    Potom som už len navštivil servisnú-lakovňu, ktorá mi iba potvrdila moju pochybnosť!
    Iróniou celej veci je fakt, že nemenovaný autorizovaný predajca, dokázal takýmto spôsobom ( možno nie úmyselne ) oklamať zákaznika...
    Osobne si kladiem otázku, koľko takýchto prípadov sa už mohlo stať? Mohlo by to poškodiť celkom imidž SUZUKI. Inak autko je super...

"-- skrytý --" 17.01.07  19:22

« Re: Cervena metaliza?

Bright red je bez priplatku pretože nie je metalická.

"-- skrytý --" 17.01.07  18:48

« Cervena metaliza?

Navštivil som so SWIFTOM servis(lakovňa) a tam sme podľa štítku na stĺpiku karosérie za šoférom identifikovali farbu ako BRIGHT RED podľa kódu Z9T. Z toho vyplýva, že farba mala byť bez priplatku, avšak ja som zaplatil 11 000 Sk navyše.
    Následne som spisal v predajni reklamáciu na farbu a tá podstúpila reklamáciu na dovozcu. Do 30 dní by mi mala prisť odpoveď.
    Nemáte niekto červeného Swifta z Japonska s týmto kódom?
    A priplácali ste za farbu?

16.01.07  09:43

« tempomat

jeho temopmat stal tusim 15 000Sk, su aj lacnejsie aj drahsie modely. neviem, ci je to original, ale o zaruku neprisiel. ked ti to namontuju v suzuki, zaruka nepada. treba asi najst predajcu, co take nieco ponuka.
    tunujeme svoj SWIFT rychlo a lacno:

"-- skrytý --" 15.01.07  19:15

« Re: Prohlidka po 30 000 km

poviem ešte story po mojej prvej servisnej... už som to tu písal...
    pred prvou prehliadkou som v servise spomínal, že mi poblikáva kontrolka BRAKE. Po prehliadke to pokračovalo, tak som tam šiel asi o dva týždne znova a bolo to v nízkej hladine brzdovej kvapaliny.
    Prvú prehliadku som mal medzi 10 a 11 tisíc km presne po roku.
    Odvtedy s tým už nemám problém.
    Čo doporučiť? Mrknite sa občas na hladinu brzdovej kvapaliny, bohužiaľ je ju veľmi slabo rozoznať.

"-- skrytý --" 15.01.07  09:22

« Prohlidka po 30 000 km

Zdravim, mam za sebou prohlidku po 30 000 km, rozdil proti prvni byla vymena brzdove kapaliny. Prohlidka stala 1370 Kc - brzdova kapalina, olejovy filtr, kapalina do ostrikovacu a 2,5 hodiny prace. Olej jsem mel vlastni. Nezjistili zadnou zavadu. Jinak plasty se mi take ozyvaji, mam pocit ze s tim nic na prohlidce neudelali, takze se pod ne mozna zkusim podivat sam :-) Obcas mi jde spatne zaradit zpatecka. Jinak jsem spokojeny posledni dobou se spotrebou, po okreskach se pohybuje kolem 6 litru a to rozhodne nejezdim pomalu, jezdim spis na body :-). Nastesti pani policiste v posledni dobe nebyli moc videt.

14.01.07  11:22

« Re: Re: Re: Re:

no, mne v suzuki povedali, ze u nich to neni mozne...ze vraj jedine nejaky univerzalny, ale ten mi nenamontuju oni a tam by bol potom problem so zarukou... nechapem, preco taketo veci nemohli zaradit ako doplnkovu vybavu :-(

"-- skrytý --" 13.01.07  23:00

« Re: Re: Re:

predpokladám, že preklad neexistuje. možno existuje v maďarčine ale nemyslím, že je to až taká prekážka dá sa v ňom zorientovať aj s chabou znalosťou angličtiny.
    bibor: koľko ho stál ten tempomat? (stačí orientačnú sumu)

"-- skrytý --" 13.01.07  22:02

Ahoj rony,
    daný manuál o ktorom hovoríš som si stiahol, ale je ENG jazyku.
    Chcem sa spýtať :
    existuje servisný manuál na SWIFT v českom resp. slovenskom jazyku ?

13.01.07  21:09

tempomat sa da domontovat, je viac verzii. opytaj sa v suzuki, znamy to ma vo swiftovi namontovane.

13.01.07  13:15

« tempomat

neviete niekto nahodou, ci sa da namontovat do swiftika?

"-- skrytý --" 12.01.07  21:49

ak sa pustas do takychto veci, mozno ti pomoze servisny manual na Swifta.

12.01.07  21:38

Mozno cez vikend skusim sundat ten kryt. Len dufam ze na po vysrubovani tej jednej sruby ako pises nebude treba velku silu a ze tam nepopraskaju nejake tie jednorazove plastove zapadky ktore pustaju len jednym smerom a po vybrati sa musia dat nove.

"-- skrytý --" 12.01.07  18:06

« Re: Re: vyhřívání sedaček

podobne sa vypina aj ohrievanie zrkadiel a zadneho okna.

"-- skrytý --" 12.01.07  11:22

« Re: vyhřívání sedaček

to vir535: Jak píše novak, je tam tepelná pojistka. Když nechám zapnutý vyhřívání tak po čase se samo vypne a zase zapne. Je to ochrana, aby se ti nespálila * nebo něco choulostivějšího >:D
    To co popisuješ je tedy vlastnost, ne porucha.

"-- skrytý --" 12.01.07  09:30

« Re: vyhřívání sedaček

mám dojem že tam bude nějaký termostat (nebo minimálně tam musí být tepelná pojistka a dle toho co popisuješ naštěstí vratná)....Jinak sedačky hřejou velmi silně takže je to tak na nahřátí a potom vypnout.. Zatím u mé 4x4 max spokojenost až na spotřebu ta je tak 7,5l průměr. Auto tiché nedrnčí neskáče. Moja s tím přeskočila při couvání příkop a žádné škody....Jo a barva červená metla je opravdu metalíza. Mění odstín dle nasvětlení a úhlu pohledu.

"-- skrytý --" 12.01.07  09:21

« vyhřívání sedaček

Zkoušeli jste někdo nechat delší dobu zapnuté vyhřívání sedaček? U spolujezdce se mi stalo, že se po nějaké době vyplo a nehřálo. Vypnul jsem ho , zapnul a nefungovalo. Po nějaké době to opět fungovalo. Toto se mi stalo již 2x. Tak nevím, zda se nejedná o tepelnou pojistku, která po vychladnutí opět umožní funkci, nebo je to porucha vyhřívání. Díky za zkušenosti.

"-- skrytý --" 12.01.07  08:37

« Re: Plastový kryt zadních dveří (kufr)

Plastový kryt jde sundat velice snadno : stačí pouze odšroubovat vrut u madla dveří a pak zatáhnout za kryt, nejprve nejlépe v rozích u skla.

"-- skrytý --" 12.01.07  08:07

« Prémiovej kousek:-)

Aho dsnr, prémiovej kousek to nebude spíš to asi soudruzi v Maďarsku spletli, co tam mám navíc je akorát střešní spoiler (5000,-) a sada lišt na palubce, imitace kovu (4200,-). Spoiler montovali v přímo v Cano Car Brno, no a ty lišty možná v Maďarsku, ale moc dobře je nenalepili. Toto příslušenství jsem objednával dle něm. katalogu, protože v době objednání toto ještě v Suzuki Brno nenabízeli.
    Re barva: obyč. červená, byla levnější:-))

"-- skrytý --" 12.01.07  07:28

Porter: jak jsem už psal - ve VIN by měla být zakódovaná barva, tak bych se ubíral tím směrem.
    Nebo můžeš najít japonského Swifta v základní červené (jestli se takový dělá) a porovnat
    Nebo zkusit nějakou autolakovnu - tam by měli být schopni poradit
    obávám se ale, že to bude jak říká prekladys

"-- skrytý --" 11.01.07  23:12

« CERVENA METALIZA?

ďakujem za Vašu odozvu.
    Chcem sa Vás opýtať čo navrhujete, aby som podnikol, ak mám zistiť či mám resp. nemám červenú metalízu a ako to dokazať predajcovi.

11.01.07  22:22

Nie je tu nejaky odvazlivec co sundal ten plastovy kryt u zadnych dveri? Tiez som tam nieco chcel dat len to neviem rozmontovat :-( a nejak nasilne na to nechcem ist. V servise mi vraj pod ten kryt pozerali a netrvalo to vobec dlho, takze bud to ide sundat velmi lahko alebo len trepali somariny.

foto prekladys

prekladys 11.01.07  17:39

V predajni sme robili nasledovnú skúšku:
    - pod dopravnou značkou na malom mieste, sme obrúsili jemným brúsnym papierom lak. " Vraj " pri obyčajnej červenej farbe ostáva brusný papier červený a pri metalickej biely.
    Ja som mal biely...
    u nemetalické barvy je pogmentová složka přímo v laku, když brousíš, bereš hned i pigment
    u metalízy máš nejdříve metalickou bázi - pigment s hliníkem bez tužidla a na to pak čirý lak, když brousíš, bereš nejdříve pouze ten čirý lak - vniká proto šedý prášek
    to co popisuješ, je snaha o co nejvyšší úsporu a je to běžné především u levné japonské a korejské produkce (třeba KIA řešila totéž u černé metalízy - a protože se jako první ozvali němci - obrovský trh, propráceli metalízu zpět resp. přihodili výbavu v ceně metalízy). asiati také přišli s tím, že metalíza se stříká jen zvenku - motorový a zavazadlový prostor je bez ní pouze v barvě. taky se šetří na vrstvách čirého laku, na tužidle...
    inu, počítač vše vypočítá na "milimini" přesně a automat vždycky nastříká jen tam, kde to je na první pohled vidět a na řadě míst vykukuje základový plnič.

"-- skrytý --" 11.01.07  16:36

Sporťák: to řazení mi sem tam taky jakoby "křupne" (když tam zapadne rychlost...fakt že asi ta dvojka, když o tom tak přemýšlim) Neberu to ale jako vadu..spíš vlastnost :)
    to drnčení by šlo snad odstranit, kdyby se všechny ty plastový díly vypodložily (molitanem? nebo to vystříkat nějakou pěnou...) - mi bylo řečeno, že pod tim nic neni...Zas se ale bojim, že když to rozeberou, udělaj víc škody než užitku...Uvidim, jak na tom budu s nervama před 2. prohlídkou a případně to budu řešit >:D
    RockaRolla: zkoušel sem ty mp3 a teda ticho po pěšině...vyrobený letos z kraje roku (vlastně teď už loni - 2006)...asi máš nějakej prémiovej kousek :shock:

"-- skrytý --" 11.01.07  15:48

2 dnsr: Taky jsem si tenhle týden škrtnul zrcátkem o debílka, co v úzké ulici zastavil a bez skrupulí otevřel dveře do jízdního pruhu, aniž by se podíval jestli něco jede. Naštěstí má zrcátko jen malý šrám - odřenou barvu. Ani jsem nezastavil, protože bych mu jinak rozbil úsměv.
    Jinak mám najeto přes 27 tis. km a v autě mi už drnčí kde co, hlavně v LZ a PP dveřích a výplň v pátých dveřích. Stále častěji mi taky při řazení řadící páka "křupe", hlavně při řazení dvojky. Jinak vše funguje tak, jak by mělo.
    Už někdo máte za sebou servisní prohlídku ve 30.000 km? Co všechno dělali a kolik to stálo? Mělo by to být stejné jako u 15.000 km.

"-- skrytý --" 11.01.07  13:25

ad barva - jestliže je vyrobený v Japonsku, barva bude možná jiná než červená perleťová, jak ji u nás známe - já mám šedého "Maďara" a je světlejší než šedý "Japonec" (obě jsou metalické)
    nicméně rozdíl metal./nemetal. by měl být patrný
    napadlo mě, jestli by ti třeba importér podle VIN nemohl říct akú farbu vlastne máš...
    jinak my máme najeto lehce přes 20000km - problémy se žádné nevyskytují..jenom drnčení interiéru se postupně přesouvá z místa na místo >:D
    jo, nějakýmu protijedoucímu dobrákovi nestačil jeho pruh a ťukli sme si zrcátkama..ani sem mu nestih poděkovat...Rozbil se mi jen lakovaný kryt, jinak zrcátku nic neni...Myslíte si, že se dá objednat ten samotný kryt? No jasně, komplet nový zrcátko za 5litrů... :(

"-- skrytý --" 11.01.07  11:16

Souhlas. Mám Swifta GLX s červenou metalízou a tu lze od obyčejné červené poznat velmi jednoduše pohledem. Nejlépe je to vidět na přímém slunci.
    Barva na reklamním letáku je jiná než ve skutečnosti, to nelze porovnávat. Jak psal Marcelino, ty barvy mají odlišné odstíny, obyčejná červená je o dost světlejší, jasnější než metalická, která je tmavší.

Marcelino 11.01.07  11:13

« Re: metaliza

presne tak - ved "cervena" farba a "cervena metaliza" naviac maju u Suzuki odlisny odtien - ak stoja taketo dve Suzuki vedla seba rozozna to snad kazdy na prvy pohlad... :roll:
    tie "kristaliky" u "metalizy" nie su podmienkou...

11.01.07  09:19

No tak ten test mi pride chory. Metalizu je jasne rozpoznat. Ved nech ti v predajni ukazu cervene auto a auto s metlou. Ten rozdiel je jasne volnym okom badatelny badatelny.

"-- skrytý --" 11.01.07  09:12

« Re: červená metaliza ?

Oni Japonci asi vůbec mají problém s barvou. Mám Swiště také z Japonska,oranžová metalíza a vydá spíše jako červený. Mě to nějak nevadí, barva se mi líbí, ale v Evropě vypadá oranžová asi jinak.

"-- skrytý --" 11.01.07  00:07

« červená metaliza ?

Ahoj Swifťaci.
    Od piatku som majiteľom SUZUKI SWIFT 1.3 GLX AC 4WD ( 4x4 ) made in Japan. Farba - červená metalíza- za príplatok 11.000Sk. Doma som spozoroval, že v technickom preukaze je písaná farba " ČERVENÁ". A tu nastáva moja pochybnosť, akú farbu vlastne mám!!!
    Po ústnej reklamácii v predajni ma presvedčili, že je to metalíza čo mi aj dodatočne v písali do technického preukazu ( červená metalíza ).
    Farba sa však javí ako čisto červená, bez akýchkoľvek metalických odtieňov a zŕn. Presne taká, ako je na titulnej strane reklamného letáka u predajcu.
    Všetci moji známi ju definujú ako červenú, nie metalickú. Aj na dopravnom inšpektoráte ju pri prehliadke vozidla hodnotili ako čevenú.
    V predajni sme robili nasledovnú skúšku:
    Ja som mal biely...
    Prosím , Ste niekto ochotný urobiť túto skúšku na "červenej" farbe svojho SUZUKI a čo naskôr mi odpísať ako dopadol Váš test?
    Som zvedavý, ako Vám nasledovný test dopadne... máte metalízu ???
    PS: ináč s autom som maximálne spokojný.
    SÚRNE !

"-- skrytý --" 10.01.07  17:34

« Ahoj a vše nejlepší v Novém roce

Napsal jsem recenzi na SWIFTA na AutoRecenze.cz s tím že bych měl zájem pomocí změny software ŘJ mírně zvýšit výkon motoru, zde je reakce jednoho ze čtenářů, snad se Vám všem tato informace bude hodit, stojí za přečtení: ,,Všichni kdo se budou pokoušet o chiptuning na Swifta nové generace budou zklamáni! Absolvoval jsem pokus s nejrenomovanější firmou u nás(sídlí ve Vrbně pod Pradědem), pánové mi vyšroubovali jednotku a za dvacet min. přišli s kyselým výrazem v obličeji a se zprávou, že jednotky tohoto typu přeprogramovat nelze! A není to první auto od Suzuki, u kterého se jim to stalo-podobný problém je i s novou Vitarou. Takže ¨ladit¨ tohle autíčko lze jen pomocí vzduchocého filtru a kitu sáni a nebo jiným výfukem... ''
    Mimochodem minulý týden jsem dal do Swifta omylem CD v mp3 formátu a světe div se, přehrálo to (výroba někdy srpen-září 2005), takže zakoupený mp3 přehrávač s Fm transmitterem byla investice navíc:-)
    Pozn: najeto 25.000, vše zatím funguje jak má, občas vrznou plasty což mě docela s..e, ale co už teď:-) Po přečtení reakce na recenci se mi zdá že motor začíná jít lépe a má o něco vyšší výkon:-)), ne vážně, je to jen můj subjektivní pocit, ale zdá se mi, jako by teprv teď sedl.

10.01.07  14:10

« Nazdar lidičky

tak po delší době jsem tu, drahá má najeto cca 25 tkm. Něco začalo provrzávat v PZ dveřích. Rezonance ( domnívám se, že od výfuku, jde to z pod auta ) máme již delší dobu přesně při 3150 ot/min. No a před vánoci jsem si nadělil dárek nedobržděním ( jojo, sledoval jsem asi ptáky ) no a tak budeme mít nový přední nárazník atd. :*)

02.01.07  06:46

« Servisní manuál Swift rv.2001

Sháním servisní manuál na Suzuki Swift rv.2001.
    Chci namontovat central a alarm a zajímá mě hlavně elektro schéma.
    Jestli ho někdo máte, pošlete. Děkuji mockrát. Jiří

31.12.06  15:02

V zadnych dverach mi nieco tiez rezonuje, aj som na to v servise poukazal. Samozrejme ze s tym nic nespravil, vraj to vsetko prezreli a ze tam nie je ziadny problem. Parada proste.

Marcelino 28.12.06  10:59

« Re: Re: Re: Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění

no ja mam na stlpiku k rozmeru 165/70 tlak 2,3 na obe napravy, ak su tam "3 postavicky" a pri plnej zatazi je tusim az 2,5 vpredu a 2,8 !!!! vzadu ...

"-- skrytý --" 28.12.06  01:34

« Re: Re: Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění

ach so :-) to ma nenapadlo ale podľa tých čísiel je to narovnako + / - desatina nehrá rolu či má 14" alebo 15". Tvojich 2,4 je možno aj nad doporučené čísla.
    Keď počúvam tie vaše rezonancie, tak som vlastne šťastný človek :-) poslednú rezonanciu som počul, keď susedom dorazila návšteva na aute s pusteným rádiom a zrejme ušetrili na reprákoch, lebo miesto nich rezonovala karoséria, ktorá by sa asi rozpadla ale našťastie na bokoch mala také tie biele samolepiace cool machule :-)

"-- skrytý --" 27.12.06  23:02

« Re: Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění

To rony:
    Problem je v tom, ze my, co mame verzi GLX, tak mame na sloupku dveri informace o predepsanem tlaku pouze pro pneu o rozmeru 185/60 R15, prot se vir535 pta tech, co maji 165/70 R14 ;-)
    To vir535:
    Resil jsem stejny problem, urcite se to tu probiralo zhruba pred rokem, najdes to nekde v diskuzi. Ja si bohuzel nepamatuju presne tu hodnotu, ale svoje auto foukam na 2,4 a je to akorat.
    Jinak mam najeto 26000km. Rezonance od vyfuku jsem nepozoroval, mam tam koncovku vyfuku, tak treba jestli to nema vliv, ale rezonuji mi zadni pate dvere a neco v levych zadnich dverich. Je to akorat u ucha, takze to celkem stve. Ale za chvilku pojedu na dalsi servisni prohlidku, tak jim to necham zkontrolovat.

"-- skrytý --" 27.12.06  17:27

« Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění

podla manualu resp. tlaky mas na strednom stlpiku ked otvoris vodicove dvere. nahustit to treba skor podla toho aku zataz vozis - ak prevazne sam tak urcite menej ako ked jazdis komplet 2+2 :)
    iste vies, ze ked si na ujazdenej vrstve snehu, tak je skor lepsie mat nie moc "natvrdo" nahustene, vtedy ma vacsiu stycnu plochu pneumatika - to je ale len taka selska rada - ja hustim podla manualu.

"-- skrytý --" 27.12.06  09:16

« rozměry pneumatik a tlaky huštění

Chci se poradit. Mám swiště GLX na letních kolech 185/60 R15, tlaky huštění pneumatik jsou uvedeny myslím vpředu 2,3 vzadu 2,1.
    Zimní jsem koupil rozměr 165/70 R14. Foukají se tyto pneumatiky stejně, nebo na větší tlak? Děkuji za odpověď.