SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 18.06.07 14:30
« Re: Bosh Aerotwin
No vidím, že obchodníci si za dopravu do Žiliny dajú riadne zaplatiť. 8-s
Mimochodom včera na záhrade som si Swifta pokrstil. Trošku som urval ten gumový spojler pod predným nárazníkom. Asi som bol moc nízky. Pretože sa pri tom odtrhol aj aretačný čudlík na nárazníku, musím to vyriešiť dvoma skrutkami. Nuž som zvedavý ako to dopadne u nás na severe cez zimu. Ak bude taká ako pred dvoma rokmi, tak sa mám na čo tešiť. 8-s -
"-- skrytý --" 18.06.07 07:29
Marcelino: myslím,že to bolo cca 1300,- ;-\ (sada 2x predné) v predajni Elit (v Nitre pod Baumaxom a Maxom). Mám ich krátko (cca 1 mes), takže skúsenosti v zime nemám. Čo sa týka dĺžky, je rovnaká ako na starých stieračoch. V predajni som si pýtal na Swifta 2005, no na krabici sú vypísané len iné značky... ...takže som sa obával,že nebudú dobre priliehať (kvôli rôznemu sklonu a zaobleniu okna) - ale stierajú výborne -
"-- skrytý --" 16.06.07 23:54
« Re: podlozenie krytu zadnych dveri
Hatatitlas - prepáč, ale pri prechádzaní tejto diskusie som zistil, že som ti neodpovedal. Chceš vedieť ako som podložil kryt kufra. Pozor, je som myslel ten kryt čo je vo vnútri. Proste po zavretí toho vonkajšieho mal vôľu a pri prechádzaní nerovností drnčal. Takže som kúpil Tesu (používa sa na tesnenie okien) a podlepil som drážky a dva také čudlíky čo trčia z toho vonkajšieho krytu. Drnčanie prestalo a bol kľud. -
"-- skrytý --" 16.06.07 23:19
Táto otázka síce nesmerovala na mňa, ale dnes som ich videl u Forstingera (či ako sa tá predajňa volá) a stáli cca 15OO,- SKK plus mínus podľa typu. Ale na Swift nemali. :-(
Mimochodom, podarilo sa niekomu vyriešiť tie odstávajúce dvierka na príručnej skrinke? ;-\ -
Marcelino 15.06.07 22:46
« Re: skusenosti po 36tis km alebo vyse 2r. prevadzky
2 PatroSk: ehmm, sorry, napisal som to dost zavadzajuco 8-s ... ono ten ohrev som vyriesil kupou obycajnych vyhrievanych potahov - aj ked niektori autocaludnici maju na svojich web strankach info, ze dokazu dorobit aj ohrev priamo do sedacky :yes: , ale myslim ze ceny boli privysoke :no: a tak som sa uspokojil s tymi "potahmi" ... ;-\ -
Swordfish76 15.06.07 22:33
To PatroSK: Bosch Aerotwin jsem původně chtěl koupit taky, ale dost lidí mě zrazovalo, že se strašně kradou. A nemíním sponzorovat nějakého *. I tak ty obyčejné Bosche stojí přes 500 Kč.
To marcelko: namazáno olejem na řetěz a v pohodě. -
"-- skrytý --" 15.06.07 12:47
to Sporťák: dozadu skutočne stačí len novú gumičku (netreba tam taký silný prítlak) no na predné okno som kúpil Bosch Aerotwin - stierajú ticho, plynule a dôkladne. S originál stieračmi som mal problémy už od začiatku. Pomohlo len časté čistenie gumičiek - no aj to vydržalo len na niekoľko zotretí a znova to nedokonalo stieralo (ostával jemný film po zotretí + občasné trhané zotieranie...) -
Swordfish76 15.06.07 11:51
To Ricardo: Neřekl bych. Spíš to jen nastříkají něčím, co rychle vyprchá, protože je to hned suché. Není to namazané vazelínou nebo něčím podobným.
Marcelko: tak to bude něco podobného. To vrzání se objeví v okamžiku, když chci otevřít naplno levé zadní dveře a podle mě to taky dělá ta plastová aretovací páčka. Je úplně suchá. Zkusím ji taky namazat olejem na řetěz a uvidíme.
Mimochodem, sháněl jsem nový zadní sterač a celkem problém. Podle katalogů mi většinou nabídli stěrač cca. 40cm dlouhý (Valeo, Bosch, SWF), ale ten originál má sotva 25cm a ještě je uchycen ve speciální patici. Nakonec jsem jen vyměnil gumičku za 40 Kč a stírá to skvěle, beze šmouh. -
"-- skrytý --" 14.06.07 23:21
Tiež mi vŕzgali zadné ale pravé dvere. Nebol to však pánt, ale tá čierna umelá hmota čo aretuje dvere aby držali otvorené. Namazal som to (použil som mazadlo na reťaz bajkov >:D ) a zatiaľ je to v pohode. Mazať to však asi bude treba pravideľne, pretože sem sa môže dostať voda pri jazde v daždi a ja tomu tiež pomáham keď čistím auto (nechtiac to zotriem handrou). -
Marcelino 14.06.07 21:59
« skusenosti po 36tis km alebo vyse 2r. prevadzky
Nazdar Sportak - tusim jazdime celkom casto-na to ze su to nase sukromne auta - doma mame s manzelkou Swifta uz 2 roky + nejake 2 tyzdne a najazdili sme cca 36000km - zatial vpohode - obcas sa objavia prkotiny ako pri prudsich manevroch "cvakajuca" sedacka vodica, tiez som par krat zaregistroval "chvenie drncanie" radiacej paky pri zaradeni 3-ky, alebo som par krat nevedel rychlo zaradit spiatocku - stacilo sa ale skludnit, prip. najprv tam hodit 3-ku a potom isla spiatocka vpohode.
Motor tiez ozival postupne, ale radenie islo OK od zaciatku, motor je skutocne skvely - sedi mi japonsky "vysokotackovy" charakter auta. A zrychlovat na 3-ke plynule z 80-ky az po takmer 150-ku to je v tejto cenovej kategorii ojedinely zazitok a dost casto to rozdrazdi predbehnutych majitelov Oktaviek TDI ;-) ... taktiez je to velmi dobre vyuzitelne pri vyjazdoch na dialnicu :-! , tie pripajacie pruhy su u nas nebezpecne kratke ;-\
ale spotreba je za tych uz takmer 36tis.km 6,68 l/100km - za co ale moze hlavne to, ze jazdu vo Swifte si naozaj uzivame... :yes:
inac pri kupe sme urobili 2 chyby:
1."usetrili" sme tusim 35tis Sk a nekupili sme hned najvyssiu vybavu GS a tak sme aj tak "museli" postupne dokupil 15" Alu disky, hmlovky, vyhrievanie sedaciek a napokon aj laktovu opierku ci koncovku vyfuku a bocne ochranne listy...
2. kupa 15" diskov Dezent F - maju moc masivne a k okrajom rozsirujuce sa "luce" a su zbytocne celkovo siroke - az 6,5" (tovarenske maju len 5,5") a preto pneu so sirkou 185 je najuzsia co sa tam da na 6,5" rafik obut, vysledkom je vyssia hmotnost, cim citelne utrpela dynamika aj mierne stupla spotreba
...inak aj pneu som nekupil stastne - 15" 185/60 je dost netypicky rozmer - maju o dost vacsi obvod ako 14"165/70 a navyse Toyo Proxes CF1, ktore som kupil(kedze Bridgestone ER300 boli drahe a neboli akurat nikde na sklade), su velmi hlucne, ale zas treba povedat, ze auto skvele drzi na ceste ako na suchu, tak aj za dazda :yes: -
"-- skrytý --" 14.06.07 19:16
Okrem toho srobu pri madle ten plast drzi asi 6 -7 cuplikov.Normalne to vytrhni,ale nie zas brutal pekne opatrne nemusis sa bat.Mal som to dole uz asi 3x.Akurat bacha po krajoch nie su cupliky,ale take koliky so zarazkou maly pliesok tak bacha,aby si ho nestratil mne sa to podarilo.Tie cupliky by mali byt 3 hore,3 dole a jeden v strede mam taky pocit. :-) -
Swordfish76 14.06.07 15:59
Ahoj Swifťáci ! Tak mám najeto 35.000 km, a zatím v pohodě. Občas něco zavrzá, hlavně vzadu a vržou mi levé zadní dveře. Nechal jsem to už dvakrát promazat a po chvilce se to ozve znovu. Jinak v pohodě, všechno funguje, příští týden to budou dva roku co Swiště mám.
To hatatitlas: Někde mám servisní manuál na Swifta, tam je to přesně popsaný, pošlu Ti to mailem, ale má to skoro 42MB, zazipované pak 24MB ;-), nebo ti pošlu jen tu část, která Tě zajímá. -
"-- skrytý --" 14.06.07 12:57
« podlozenie krytu zadnych dveri
to swišťo a marcelko: Ako sa dostat pod ten kryt zadnych dveri ? Drncanie mam aj ja, dal som prec tu sroubu pod drziakom s ktorym sa maju zatvarat ale akosi ten kryt este stale drzal, takze ocenil by som presny postup ako to sundat bez poskodenia. DIK -
"-- skrytý --" 14.06.07 12:18
« podložky
co takhle zkusit si tu podložku objednat jako náhradní příslušenství.Určitě ji musí mět.Co kdyby se někomu kdo má japonce rozflákala.
No a mimochodem.S tou podložkou to vypadá líp.Sice se to taky trochu kroutí ale rozhodně né tak jak kdyby tam nebylo nic. -
"-- skrytý --" 13.06.07 23:19
« Aj ja zháňam podložky.
Tiež zháňam lepšie a hlavne pevnejšie podložky pod značky. Pozeral som ich vo všetkých obchodoch kde majú niečo na autá a aj na pumpách, ale kde nič tu nič. Všade len klasika. :-(
Mimochodom aj ja som pri prehadzovaní na ALU disky nechal 14. Len širšie - 185/65. Vyzerá to zaujímavo a je to iné ako majú ostatní. :-! -
"-- skrytý --" 13.06.07 21:18
« Podložka pod SPZ
Dobry vecer swiftaaaaci.Zhanam podlozku pod SPZ taku aka je na 4x4.
Dost mi vadi,ze ta moja tak odstava.Minule,ked som obchadzal auto tak som ju skoro prehol.Inak co sa tyka spokojnosti.Zatial to vyzera v pohode.Mam najazdene 3500km.Podvozok super mam dojem,ked som nahodil alu,ze to lepsie tlmi.Podotykam,ze som nechal 14".
Drncanie na kockach som odstranil tak,ze som vypodlozil plast na zadnych dverach takym polo molitan-polystyren a super.Trosku ma hneva,ze za studena pocujem zadne tlmice pri prepruzeni.Je to take lupnutie ako ked hodis kamienok do vody.S motorom som spokojny krasny zvuk aj tah hlavne na dvojke.Som zvedavy ci este ten motor trochu ozije.Predtym som mal R19 65kw az na to ze mal silnejsiu 5-ku,nepredbiehalo sa tak super ako teraz so swistom.Mohol som iba snivat,aby som pri 3500-4000 tis.ot na 4 podradil do 3 a vyrazil ako gula. :-) A co sa tyka spotreby viem chodit brutalne aj velmi opatrne.Najviac som mal 7.6L a najmenej 4.6L aj ked to bola cesta hned z pumpy,vynulovane a cela cesta cca 80-90 cna 5-ke a otacky 2000-2200.Vydrzal som takto asi 30 km,ale ked ma obehol chlapik na hrdzavom favorite tak som sa na to vykaslal a okamzite som vyrazil vpred a ukazal mu moju koncovku vyfuku.Pre istotu som si to cislo na palubaku odfotil.Mozno uz taku mat nebudem.Tak zatim a neprehanajte to s tymi autami nech mi neswisti v usiach.Caff. ;-) -
"-- skrytý --" 13.06.07 06:13
« swift
čau chlapy
konečně se to tady trochu rozjelo.Mám Swifta 2 měsíce.Najeto zatím 1800Km.1.3GLX(japonsko=lepší výbava),šedá met.Zatím jsem velmi spokojen.
Jediné co mi vadí jsou trošku hlučnější brzdy,ale už se to lepší(asi se potřebovaly ojet),a taky mi občas rachotí řadící páka při zařazení třetího stupně.Prostě trochu vybruje.Pozoruju že je to jenom když najedu na nějakou nerovnost tak pak se to začne ozývat.No uvidím co to bude dělat.Kdyžtak je to v záruce.
Jinak řazení zpátečky je u mě v pohodě.A vůbec ostatní funkce jsou v poho.Vrzání plastů nepocituji nějak dramaticky.Motor super.Po asi 500Km začal ožívat a je to čím dál tím lepší.Vůbec ho nešetřím.Takže spotřebu mám teď 6,6L/100Km.Ale jezdím převážně město.
nemám víc času takže se nebudu dále rozpisovat ale reagujte at se to tady trochu rozjede.čau -
"-- skrytý --" 12.06.07 23:48
« Kde by sme boli? Kupovali sme Svište.
Zdravím. Tiež mám Swifta od apríla. GLX, ale klíma bola podmienkou a navyše sa mi podarilo získať aj prehrávač s MP3. Navyše som naň nahodil len pár maličkostí - hmlovky, poťahy a pod. Jazdí mi čím ďalej tým lepšie. Na začiatku bol strašne tuhý a radenie bolo strašné. Teraz po 3500 km je z neho živé autíčko, radenie až na spiatočku super a zdá sa mi, že aj menej hučí. Spotrebu mám 6,5l. Jazdím hlavne do práce a je to tak 70% mimo mesta a zvyšok mesto a naša záhrada. Je dobré ho po prvom zábehu (1000km) trošku povytáčať do otáčok (dva - plný, tri - plný, štyri - plný /dá 180/, päť - plný /to sa mi ešte nepodarilo :-) /), uvidíte ako potom ožije.
Problémy? Žiadne vážne. Mal som volné plynové lanko (opravili to na počkanie), začali vŕzgať dvere - namazal som ich, klepal mi kryt kufra - vypodložil som ho.
Čo mi "vadí" - resp. čo by mohlo byť lepšie? Som nižší (170cm) a nedarí sa mi nájsť dobrú pozíciu sedačky. Proste buď dočiahnem na volant, páku, pedále a ostatné a mám dobrý výhľad, ale potom nemám dobre podopreté stehná (chcelo by to šikmejší sedák). Myslím však že toto chce len čas a poloha sa nájde. Plasty, hlavne tie čo sú na sedačkách (kryty kovových častí) by mohli mať lepšiu kvalitu. Poťahy som nahodil, ale som zvedavý ako dopadnú tie kryty po prvom praní (ten plast je dosť krehký a má tendenciu praskať). Sem tam sa objaví nejaký pazvuk z prístrojovky - neviem však odkiaľ. Subjektívne sa mi zdá, že spojka zaberá dosť vysoko, ale to asi chce tiež len čas. Inak za tú cenu veľká spokojnosť. Čas ukáže či moja voľba bola správna.
>:D Dosvištenia. -
"-- skrytý --" 12.06.07 21:40
« Re: kde jste?
Tiez by ma zaujimalo,kde vsetci zmizli.uz som si to znovu cele precital.Inak ja mam swišťa 2 mesiace GLX stredna vybava takisto bez klimy,ale asi si ju dam domontovat.Inak uz sa zacinaju prejavovat chybicky krasy.Takisto mam problem so sedackou,ale mne okrem toho,ze to cvakne v zakrute tak mi aj vrzgaju tie struny vo vnutri a po dlhsej ceste ma jedna dost tlaci do zad..
Buduci tyzden mi idu dat novu bol som to reklamovat tak uvidime.Dufam,ze nedostanem nejaku z Liazky,alebo z autobusu. -
"-- skrytý --" 12.06.07 16:55
« kde jste?
Nikdo nic? Měsíc? Jste přesunuti jinde nebo prostě není o čem psát? Ale to je asi dobře ;-) Mě po 2 letech štve akorát absence klimy,za to auto nemůže,ale moje blbost,a mírně uvolněná sedačka řidiče,už jsem to tady kdysi psal pod nickem Federer,nemůžu se pod ním přihlásit. Při prudkým brždění nebo v ostrých zatáčkách se prostě mírně pohne,nic drastickýho,jen to trochu lupne nebo jak ten zvuk nazvat. V servisu zakvedlal u jinýho,novýho auta a dělalo to to samý.
Dost si pochvaluju nastavitelný zrcátka,jsou mi dobrým pomocníkem při parkování u obrubníku,tlačítek na radio na volantu je zbytečně moc,mohlo tam být spíš ovládání oken,ale to jsou detaily,jinak spokojenost :-! -
"-- skrytý --" 16.05.07 22:55
« Re: chip
chip tuning nemusi znamenat vyssiu zataz motora. je to dost skreslene videnie. zavisi to od kvalitu chip tuningu a od stylu jazdenia (napriklad priemerna vyska otacok motora, vytacanie za studena, ...)
v slovenskom autotuning v poslednom cisle odhalili podvodny chip tuning firmy ABC z Moravy. takze urcite si pred niecim takym najprv treba zohnat referencie. ked je chip kvalitny, nema ziadny vplyv na opotrebovavanie. pri diesloch sa vykon zvysuje o 30-40 koni a krutak o 40-50Nm a zatial som nepocul ani necital staznosti na problemy s motorom. takze tych par koni pri benzine urcite nema citelny ucinok na zivotnost. -
"-- skrytý --" 11.05.07 14:08
« chip
jasne ze sa viac opotrebovava. Preto tuningove firmy zvysuju vykon a krutak len 5-20 percent. Zalezi od auta a motora. Potom sa ti presne o toto percento znizi aj zivotnost motora. Kazdy motor je vyrobeny na dany vykon/steny valcov,piesty atd./ samozrejme s urcitou rezervou, pretoze kazde vyrobene auto je ine/myslim vykon motora/. -
"-- skrytý --" 09.05.07 21:53
« chip
no neviem ci je to az tak lakave. v jednom casopise asi pred mesiacom merali vykon swiftu po 50tis. a namerali mu 73kW ! ! !
a myslim krutak 126. Takze po cipe by to nebolo az take zvysenie vykonu. mozno keby to bolo lacnejsie. a mam obavu aj o zivotnost motora. :-( -
Swordfish76 24.04.07 16:26
« Hukot
Nevím jestli netrpím slyšinami, ale při jízdě zejména kolem 60-80km/h můj Swišť vyluzuje zvláštní hučivý, kovový zvuk.Je to slyšet zhruba od 60 až do 120km/h, pak to zaniká v ostatním hluku. Nejdříve jsem si myslel, že se začíná ozývat ložiskona předním kole, proto jsem dal Swiště minulý týden do servisu, ale servis nic nenašel a tvrdil, že to je od pneumatik. Ale hukot od pneumatik je úplně jiný. Schválně jsem včera na rovné a kvalitní silnici zkusil vypnout rádio, klimu, ventilátor, vyřadil jsem na neutrál a nechal auto jet setrvačností a poslouchal jsem. Jedná se o hučivý zvuk, za těchto podmínek zcela zřetelný, řekl bych že kovový, jako by se něco kovového třelo o něco jiného, nebo možná jako by někde byla nějaká díra a profukoval jí vzduch, ale spíš to první. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Nemáte tip, co by to mohlo být? -
"-- skrytý --" 03.04.07 17:04
« Re: Bouracka
Mel Citroen Xsara, rikal, ze vsechno zaplati. Potom z nej vylezlo, ze dela ridice autobusu, takze pokud prijde o papiry, tak bude i bez prace. No nema delat kraviny a muze byt rad, ze to sam prezil. Pri celni srazce by to bylo na vezeni, kdyby prezil. -
"-- skrytý --" 03.04.07 16:57
« Re: Re: Bouracka
kokos, poskodi dve auta a este chce riesit "bez policajtov", ked tvoja skoda si pyta obhliadku poistovne a tam je myslim podmienka ucasti policie :-)
co ten blb mal za auto? to ti chcel celu skodu vysolit z penazenky? :-)
z takej situacie sa dostat zivy a zdravy, to je naozaj stastie a asi by som pri pohlade na neho nebol kludny.. -
"-- skrytý --" 03.04.07 14:57
On se nastesti tuknul s tim autem ktere jelo jeste za autobusem, takze zastavil. Zkousel to domlouvat bez policajtu, takze predpokladam, ze by jinak ujel. Ja jsem je samozrejme hned zavolal. Jinak to mi rikalo vic lidi, ze by ho asi zmlatili, ale ja byl tak rad, ze jsme se vyhnuli, ze jsem mu ani poradne nevynadal :-) -
"-- skrytý --" 03.04.07 14:45
mafyk: Tak to jsi mel stesti, alespon, ze to takhle dopadlo. Cert vem plechy, hlavne ze se nikomu nic nestalo. Ale kazdopadne to zamrzi, kor kdyz mas skoro nove auto. Toho *, co jel v protismeru, toho bych na miste ukopal a vymluvil bych se na sok. Zjistilo se, kdo to byl, nebo ujel? -
"-- skrytý --" 03.04.07 10:50
« Bouracka
Mam najeto 37000 a prozatim jsem dojezdil. Minuly tyden jsem se stal ucastnikem dopravni nehody kterou zavinil jisty pan predjizdejici auto a autobus v zatacce pres plnou caru. Ten pocit bych nepral nikomu zazit kdyz vjedete do zatacky a vedle autobusu uvidite auto v protismeru. Nastesti jsem se mu stacil vyhnout doprava vicemene mimo vozovku, pak jsem se jeste vratil zpet, ale dostal smyk, udelal hodiny a skoncil vlevo mimo vozovku v mezi. Myslim, ze pokud by doslo k celni srazce, tak tady uz nic nenapisu. Airbagy nebouchly, prece jenom tech 30 metru ve smyku nas hodne zpomalilo. Auto je pochroumane vpravo vpredu i vzadu, zadni blatnik byl zmackany az do kola, takze jsem se nechal odtahnout do servisu v Brne. Odhad opravy 70 - 100 tis. korun. No hlavne, ze to odnesly jen plechy. Nyni si uzivam cestovani s nahradnim Opelem corsa, 1.0 trivalec - nezrychluje ani na dvojku :-) -
« 30tis km kontrola
Caute, tak uz mam aj ja po 30tis km kontrole. Nakoniec som to dal spravit v BA u Mikona a vyslo ma to prekvapujuco len 3780sk, aj so Shell olejom, tak som zatial spokojny. Ked som to predtym obvolaval, tak ma dost prekvapil cenovy rozdiel u predjacov.... pre info napr. BA 4300, ZV 4800 a BB 5800 :-) ... konkurencia v mestach robi svoje;) -
-
"-- skrytý --" 28.03.07 07:31
« Re: Re: Výbava zdarma
Určite si vypýtaj viac prvkov výbavy zdarma. My sme dostali:
- metalízu (11000,-)
- Construct (9000,-)
- pov. výbava (3000,-)
No treba si otvoriť ústa a vypýtať si to, sami nám to neponúkli - ani neprebiehala žiadna akcia.
No malo to jeden háčik: náš model s plnou výbavou (GS) nemal inštalované vyhrievanie predných sedadiel. Ako protihodnotu bol v aute navyše popolník a zapaľovač :shock: (slabá protihodnota, no tú výbavu v hodnote 23000,- sme zjednali veľmi ľahko) -
"-- skrytý --" 27.03.07 17:19
« Re: Výbava zdarma
to mas celkom dobre :-) ale povinnu vybavu uz snad davaju vsetci :-)
skor by som povedal, ze naviac ti davaju:
automaticke zapinanie svetiel - aj ked sa mi to v CR zda uz ako default - netusim kolko to moze stat.
koberce cca 400 az 800 Sk
koncovka vyfuku cca 800 Sk
bezpecnostne matice - cca 1000 Sk
Skus ich potrapit, urcite by sa ti hodili predne plastove zasterky - doporucujem, je to cena asi 1400 korun slovenskych... mozno lepsia investicia ako ten vyfuk :)
Obcas davaju k autu aj letne aj zimne gumy ale skor v ramcii akcii. -
"-- skrytý --" 27.03.07 10:52
« Výbava zdarma
mohli byste mi napsat jakou výbavu jste dostali zdarma k vozu ???
Mě nabízejí:autom.rozsvěcování světel,koberečky,povinnou výbavu,koncovku výfuku,bezpečnostní matice.
Celkem je to kolem 5000Kč.Osobně si myslím že by mohli ještě něco dat.
Tak jak jste to měli vy????díky moc za odpověďi -
"-- skrytý --" 22.03.07 20:39
« Re:
v Trnave sme kupovali swifta :-( - ešte v čase, keď boli ofic. predajcom a v Nitre BMC predávali len Iveco.
prístup - no comment, ale aspoň sme zjednali zľavu (a na druhý deň prišli na to, že náš model GS nemá vyhrievané sedadlá...)
Oficiálnym zástupcom už nie sú, no ako nás listom informovali, naďalej predávajú a servisujú vozidlá Suzuki. Nedávno som si to náhodou overil (zisťoval som ceny náhradných hmloviek na swifta - prasklo nám krycie sklíčko od odfrknutého kamienka)
predajca v Piešťanoch na mňa pôsobí oveľa kladnejším dojmom... -
"-- skrytý --" 22.03.07 19:22
« Bez nadpisu
hej mam, v podstate v Trnave momentalne ziadny predajca nieje pretoze mu vraj zobrali licenciu koli tomu ze sa nezatazoval s originalnymi dielcami a dokonca predaval akciove auta za normalnu cenu.(teraz mimochodom predava skodovku)
ja mam napr. na aute univerzalne zasterky ktore mi namontovali na servisnej prehliadke za krore si vypytali liter...(a to len za predne, zadne som dostal ked som ho kupoval nove a samozrejme ze neboli od suzuki) aj gumene rohoze mam univerzal ktore som tiez dostal k autu ale to tiez nebolo zadarmo, ten pack (zadne zasterky, rohoze a povinna vybava) ma vtedy vysli okolo 3 tis. Este k tej prehliadke (ktora ma mimochodom vysla na 5500Sk aj s prednymi zasterkami) ze vraj mi dolievali vodu a to az 1.5 litra... no neviem kde, ked som mal pred prehliadkou tak 1cm pod max hladinou... -
"-- skrytý --" 21.03.07 10:14
« 30000 km garančka
Tak můj Swišť je po 30.000 km garančce. Stála 2800 Kč, nechal jsem promazat závěsy dveří, běžný servis dle rozpisu. Servis si účtoval 4litry oleje, takže to nejsou zloději jako tam, co jsem auto kupoval. Musím říct, že zatím mám s tímto kladenským servisem jen dobré zkušenosti.
Objevil jsem divný bílý flek na střeše. Nejde to vyčistit, už dvakrát jsem auto myl a nejde to, ani lihem. Ani v servisu si s tím neporadili, prý mám zkusit nějakou profi lakovnu. Nevím jestli to je flek od ptačího lejna, nebo jestli tam někdo něco rozlil.
Už mám Swiště na letních botičkách, ale koukám, že asi předčasně. :shock: Včera jsem byl služebním autem na Opavsku a cesta domů mi trvala 9 hodin!! Úsek z Budišova do Mor. Berouna, což je asi 15km jsem jel 3,5 hodiny, přetrhl jsem sněhové řetězy a stejně jsem musel počkat na silničáře, protože se nedalo projet, neustále hustě sněřilo a foukal silný vítr. -
"-- skrytý --" 18.03.07 01:12
« Re: čelní sklo
nie tak celkom.
par mesiacov po kupe, ked nastali dazde, tak som mal rosu na okne zvnutra, ktora doslova kvapkala z okna na pristrojovku. po par pokusoch zistili v servise, ze mi to zateka oknom.
tak ho vybrali a znovu poriadne zalepili ci co. odvtedy nemam ziadne problemy. -
Marcelino 16.03.07 11:31
« Re: garancka po 30000
no tak to mam uz za sebou - vymena filtra, olej, brzdova kapalina, prehliadka a dal som skontrolovat piskanie studenych brzd... dohromady som platil nejakych cca 3800,-Sk (co je asi 3100,-Kc)
tie brzdy ma moc nepotesili - vraj sa to ukazuje ako konstrukcna "vlastnost" dosticiek - su vraj moc tvrde a preto za studena pri prvych 2-3 zosiapnutiech piskaju a potom to prestane a je to uz OK.
A ani pozitie original nahradnych dosticiek situaciu neriesi - skusali to vraj na predvadzacich autach uz menit... momentalne hladaju riesenie co tam dat v servise ako nahradu aby mohli drzat na Suzuki zaruku...
Inac Swift pohoda a vpodstate iba tankujem... :-! a uzivam si vcelku dynamicke kazdodenne jazdenie... -
"-- skrytý --" 16.03.07 08:47
« Bez nadpisu
Tiez som rozmyslal o tych ziarovkach Cool Blue. Aka je ich zivotnost? Niekde som cital, ze je len polovicna oproti klasickym H4.
Tiez mam Kashmir Blue metalic.
Nemate niekto problem s drncanim v zadnej casti Swifta? Nieco tam drnci, ked je kufor prazdny. Ked ho nalozim batozinou, tak to prestane, vydrzi to tak nejake 3 dni (!) po vylozeni (!) batoziny a potom znovu rovnaky koncert. Nech to u dilera skontrolovat (uz treti krat >:-[] ).
Nedavno mi zacali problemy so zamkami na dverach vodica aj spolujazdca. Pri prvom zamknuti je to ok, ale pri druhom to tak kratko zavrci, akoby nejaky jazycek chcel niekam zapadnut a neslo to. Volal som dilerovi, ten mi povedal ze je potrebna vymena zamkov! >:-[] Zda sa mi to velmi skoro, ze sa pokazili zamky na dverach (auto mam od decembra 2005) Nemal niekto taky problem?? -
« Svetlomet
Hej trosku sa clovek potrapi s tym tesnenim,ale je to ok. Inak som vcera vymienal na Forde Fieste, a bol som zufaly ked som uvidel ze treba dat dole cely svetlomet:)
Tie cool blue su fakt dobre, az tak z vonku to nieje vidiet, niesu to xenony:) ale vidiet pekne.Ja mam silver silk, tak to tiez pekne vyzera.
Tak co s tou 30tis km kontrolou? nik nebol este? -
"-- skrytý --" 14.03.07 21:08
« Re: Re: Vymena ziaroviek
chce to trošku zabrat a to těsnění vytáhnout,nejdřív ale musíš odpojit konektor.A pak jen vyhákneš takovej drátek kterej drží žárovku(je ve všech autech) a máš to venku.Pak si dej bacha až to těsnění budeš dávat zpátky aby to dobře sedlo a pak to je všechno o.k.Coolblue jsou dobrý,jsem s nima spokojenej.
Viva la modrá alá Kashmir blue metalic,mám ji též :D -
« Vymena ziaroviek
Ja som tiez vymienal ziarovky za tie Coolblue ( po precitani predoslich prispevkov:))...nieje to problem,ale som sa natrapil trosku s tym tesnenim, ktore treba dat dole. Uz som viackrat vymienal na Fabii,alebo Fiate...a tieto to tesnenie nemaju.Ale inak je to v pohode a Coolblue sa mi paci:)
Ake mate skusenosti s 30tis km prehliadkou? (kde,zavady,cena) ja sa na nu prave chystam...tak som zvedavy. CAFTE -
"-- skrytý --" 14.03.07 15:37
« Suzuki klub
Trošku som brázdil po suzuki klube
a dávnejšie sa tu debatovalo o originál rádiu, našiel som medzi majiteľmi jedného, ktorý si upravoval originál rádio (konkrétne cinche na zosilovač a vymieňal repro)
Škoda, že nikto nevyfotil to rádio, keď to mal vonku :-/
Ale zas ja som tu zimu pre 2 rokmi vpohode ustal bez nejakych skod, a aj ked sme iba 7 km od Nitry, tak tu bolo snehu habadej... dokonca raz bola nasa obec cely den neprejazdna, ked u nas uviazol aj snezny pluh 8-s
...treba ale mat poriadne pneumatiky - my sme nesetrili a kupili sme Bridgestone LM20 a urcite nelutujem - inak bol som dost prijemne prekvapeny ako dobre drzi stopu, aj pri prejazdoch zavejmi, aj ked ma pomerne kratky razvor... podobne aj pri prudkom brzdeni na cerstvom snehu vobec nevybocoval do strany :yes: