SUZUKI SWIFT

"-- skrytý --" 12.08.07  23:57

« Re: SPOTREBA

Ekvivalenty pneumatik netreba snad az tak hladat v tabulkach, je to dost jednoducha matematika, ako ich vypocitat. 165/R14/70 ale su naozaj dost odlisne od 185/R15/60. Tie pneumatiky na 15'' diskoch budu mat az o 8mm vacsi polomer, ako na 14'' a to uz je pomerne dost. Bezne byva rozdiel tak 1mm.

Obvod bude az 1894mm verzus 1843mm, cize na jedno otocenie kolecka az 5cm. To by sposobilo naozaj dost velku neprenost na tacho. 10% to vsak nebude ani z daleka :)

"-- skrytý --" 12.08.07  23:38

« Re: SPOTREBA

V prvom rade spotreba určite nezávisí na tom či mám na aute plecháče, alebo elektróny. Ale závisí na tom aký je rozmer obutých pneu (myslím, že takto to bolo myslené).

Mám zistené, že na mojom Swifte je chyba tachometra cca 10% (na radaroch, platí pre rýchlosti do 100km/h). Takže takáto chyba bude aj v natočených kilometroch. Zároveň túto chybu do svojich prepočtov zahrnie aj môj palubný počítač. Paradoxne ju aj ja zahrniem do svojich prepočtov. Prečo? Lebo ja vlastne tiež odčítam kilometre z tachometra. Takže ak palubák ukáže inú spotrebu ako si následne spočítam manuálne, je to jeho chyba a tá môže byť napr. aj v sonde, ktorá mu dodáva údaj o "pretečenom" benzíne... Toto je môj názor. ;-)

Marcelino, máš pravdu. Rozmer pneu 185/60 R15 som nielen že nenašiel ako ekvivalent k 165/70 R14, ale som ich ani nenašiel v tabuľkách. 8-s Ako ekvivalenty sú v tabuľkách 185/65 R14, 195/60 R14, 195/55 R15 atď.

K benzínkam - neostáva mi nič iné ako súhlasiť. Na benzínkach kde je veľký obrat benzínu bude mať benzín určite lepšiu kvalitu ako na renomovanej benzínke kde nikto netankuje, byť sú v tom benzíne aditíva. :-O

Len pozor na jednu vec. Myslím si, že tie aditíva v konečnom dôsledku môžu spotrebu aj mierne zvýšiť. Predsa len sú to prísady ktoré môžu znížiť oktánové číslo. Naopak by však tieto aditíva mali mať "blahodárny" učinok na motor z dlhodobého pohľadu. V tomto však nie som odborník a tak to aj berte: 8-s

Marcelino 12.08.07  16:25

« Re: SPOTREBA

ono by bolo dobre vediet, na aky rozmer je nastaveny palubny pocitac, tacho ci ABS...
    pretoze 14" 165/70 ma tusim az o 25mmm mensi obvod, ako 15" 185/60...
    ...predpokladal by som, ze tie 15" boli povodne myslene ako kolesa k tomuto autu - vidiet to aj opticky na prvy pohlad: 14" 165/70 nevyplnaju tak pekne priestor pod blatnikmi ako 15"185/60 ... rovnako aj pri pohlade zozadu je sirka 185 optimalna - sedia k tomu aj zasterky...

inak len tak mimochodom - v TP preukaze mam zapisane len dva rozmery 14" 165/70 s ktorymi som auto kupoval a ekvivalent je 15"185/60
    zaujmave ale je, ze podla ziadnych tabuliek nie su tieto 2 rozmery ekvivalentne :*) 8-s

"-- skrytý --" 12.08.07  12:04

« SPOTREBA

co sa tyka spotreby, zabudate, ze zavisi od obutych pneu a to nielen z hladiska jej vysky, ale aj z hladiska presnosti. pretoze udaj o prejdenych km sa moze lisit o 272km na 10 000km, pretoze elektrony maju o 1.64cm vacsi celkovy priemer. ja som bol teraz na dlhsej ceste (400km), spotreba podla palubneho pc bola 5.4l/100km a podla udaja o prejdenych km vysla 6l/100km. kde je pravda, je tazko zistit. ale myslim, ze pri elektronoch tych 6l na 100km je velmi blizko skutocnosti.

"-- skrytý --" 12.08.07  12:04

« SPOTREBA

co sa tyka benzinu, ja som raz natankoval Shell VPower 100 a mal som problem vyliezt s autom na kopec. benzin, ktory tankuje malo ludi, moze mat o dost horsiu kvalitu (viac vody, viac kalu). preto odvtedy tankujem ten benzin, ktory tankuje najviac ludi. je tazko povedat, ci vam prisady, ktore davaju do vpoweru vobec vykompenzuju pripadnu zhorsenu kvalitu. ale ked mate dobru benzinku, ktora nadrze pravidelne cisti, tak urcite za to stoji tankovat lepsi benzin. co sa tyka testu, tak kvalitu benzinu v SR hodnotila SOI celoplosne a najmenej zavadnych vzoriek benziku odobrali na cerpacich staniciach JET. Zavadny = benzin, ktory nesplna zakladne normy na kvalitu. Preto lepsie tankovat kvalitny benzin bez prisad, ako zavadny s prisadami (moj nazor). a konkretny test najdete tu: [odkaz]

"-- skrytý --" 09.08.07  21:25

« Re: zvlastny zvuk riadenia

presne si ten zvuk popisal, ale mam taky dojem ze ten zvuk bol aj pri zimnych pneu.

"-- skrytý --" 08.08.07  23:42

« Re: zvlastny zvuk riadenia

Teoreticky nemusí ani do servisu. Stačí na začiatok postupne povoliť a potom dotiahnuť všetky skrutky (ručne). Ak to prestane, je vyhrané. Ak nie, je to inde.

Mimochodom, to pnutie v prípade, že sa skrutky moc dotiahnu tam za určitých okolností fakt môže vzniknúť.

"-- skrytý --" 08.08.07  18:55

« Re: zvlastny zvuk riadenia

Kafe: Kedysi dávno som tu písal o podobnom "zvuku". Neviem, či obaja píšeme o tom istom. Väčšinou sa to stalo pri parkovaní alebo odjazde z parkoviska pri nízkej rýchlosti a vytočenom volante. Samozrejme keď som prišiel do servisu, vtedy sa to nie a nie zopakovať... Pripadalo mi to ako keby na prednej náprave alebo riadení dochádzalo k nejakému pnutiu, ktoré sa zrazu uvolní a "buchne". Začalo to keď sme prehodili zimné Al disky za nové Al disky na leto. Po lete mi ich išli v servise zhodiť a mali čo robiť... Boli utiahnuté moc silno. Laicky dedukujem, že to pnutie a buchnutie mohlo súvisieť práve so silným zatiahnutím šróbov. Teraz mám nahodené znova tie isté letné disky a nie je nič počuť.
    Snáď ti to pomôže - skús si ich dať v pneuservise povoliť a dotiahnuť momentovým kľúčom.
    Daj vedieť, či to pomohlo.

"-- skrytý --" 08.08.07  09:02

« Re: zvlastny zvuk riadenia

presne tak, zvuk sa ozve ked sa s autom pohyna po stati ale nie ked auto stoji par dni ale aj ked stoji par minut. Servis to isti. A tiez sa to neozyva pravidelne, len niekedy, tak cca pri kazdom 5 nastartovani, pohynani a pootoceni volantu na lava.

Marcelino 08.08.07  07:46

« Re: zvlastny zvuk riadenia

Nuz, nie som strojar, a ani automechanik, tak to nedokazem posudit, ale z toho mnozstva aut (prevazne sluzobnych) co som mal moznost soferovat, to nerobilo ani jedno, preto to nepovazujem za normalne...

"-- skrytý --" 07.08.07  23:28

« Re: zvlastny zvuk riadenia

Tak takýto zvuk som si všimol aj na svojom Swifte, ale zistil som, že mi to urobí len ak dlhšie stojím na parkovisku, a pri parkovaní po vypnutí motora som ešte potočil volantom do polohy uzamknutia. Pretože v mojom prípade sa to ozve len občas (cca 1x za dva týždne), tak tomu neprikladám žiaden význam. Osobne predpokladám, že môže ísť o pnutie v riadení - myslím, že tam je aj kardan a ten občas zvykne takto cvaknúť.

Marcelino 07.08.07  21:25

« Re: zvlastny zvuk riadenia

urcite navstiv iny servis... lepsia rada asi nebude...
    ...auto mas v zaruke a toto rozhodne nie je normalne... nech ti ukazu aspon jedno auto, kde to robi buchot "normalne" :no: ;-\
    apropo, ktory je to servis ? - pripadne skus kontaktovat priamo importera...

"-- skrytý --" 06.08.07  23:16

« zvlastny zvuk riadenia

viete niekto poradit? pri toceni volantu do lavej strany pri pomalych rychlostiach, otacanie na parkovisku napr., asi v prvej pol otacke volantu, sa niekedy ozve zvuk ktore pripomina buchnutie kladivom do nejakej casti riadenia. Na volante pri tom nebadat ziadny nazaz, riadenie funguje dobre, pri servisnej prehliadke povedali ze to je "normalne"(zo servisu preberala ho moja mangelka), takze tam auto pojde este raz lebo to podla mna normalne nieje. Neviete niekto poradit co by to mohlo byt?

"-- skrytý --" 04.08.07  23:04

« Re: Kvalita poťahov sedadiel

Tak ja som poťahy dostal zadara od predajcu ;-) . Ale neprajem nikomu tú lopotu s ich nahadzovaním. 8-s

"-- skrytý --" 04.08.07  16:29

« Re: Kvalita poťahov sedadiel

Hmm, asi by som mal kúpiť autopoťahy. ;-\

Marcelino 04.08.07  16:25

« Re: Kvalita poťahov sedadiel

No za 2 roky som si nastastie nic podobne na potahoch na nasom Swifte nevsimol :-!

"-- skrytý --" 04.08.07  15:19

« Kvalita poťahov sedadiel

Ako ste na tom s kvalitou poťahov na sedadlách. Vlastním nového Swifta len mesiac, ale na bokoch sedadiel sa mi začínajú objavovať vytŕčajúce nite z poťahov sedadiel.

"-- skrytý --" 03.08.07  13:19

« suzukiswift.sk

Aj ked toto Forum o znacke SUZUKI SWIFT povazujem za najlepsie a najkomplexnejsie, co sa tyka prinosu informacii, postrehov a skusenosti, rad by som vas vsetkych pozval aj na nove diskusne forum, ktore najdete tu: www.suzukiswift.sk, prosim neberte to ako konkurenciu, je to len dalsia moznost ako rozsirovat svoje znalosti a rady o znacke SWIFT. Vsetci ste vitani.

"-- skrytý --" 03.08.07  09:57

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Nuž, čo k tejto poslednej diskusii dodať?

Ceed a i30 ma teraz moc nezaujímajú. Kupovať ich nebudem a pre porovnávanie je to iná kategória áut.

Cvakanie prednej sedačky a v mojom prípade zadných zámkov je reálny fakt. Je to spôsobené nie najlepším dielenským spracovaním interiéru, alebo podcenením montážnych vstupov. Pravdou je, že tu ide v prvom rade o prašule a cenu. Navyše je to pri každom aute iné. To čo trápi mňa, niekoho iného vôbec nezaujíma (človek od človeka vnímame svoje okolie inak).

Čo sa týka môjho Swišťa, momentálne po zopár zásahoch mojich rúk úplná spokojnosť. Dokonca´, a to som prekvapený, mám momentálne priemernú spotrebu 5,6 :-) (štandardne som mal kombinovanú spotrebu 6,4).

K sťahovačkám: Robím vo fabrike, ktorá vyrába pre automobilky. Všetko čo automobilkám dodávame sú bezpečnostné diely. Archivácia dokumentácie 15 rokov (súdne spory). Schvaľovací proces pre napr. dodávateľa materiálu pre výrobky, ktoré dodávame do VW trvá cca 2 roky. Automobilka chce každý rok nižšiu cenu dodávaných komponentov a na druhej strane chybovosť môže byť 1ppm (max. 1 vadný kus z milióna dodaných). Hrozba sťahovacej akcie pre dodávateľov do automobiliek je Damoklov meč, ktorý nad dodávateľmi visí každý deň. Ak sa ale automobil skladá z 25 000 - 60 000 komponentov, aký Damoklov meč visí nad automobilkou? Skúste si dať na túto otázku odpoveď. 8-s

Tak došwišťania kolegovia ;-)

Marcelino 02.08.07  22:51

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

hmm, jedine Suzuki, s ktorym mam "dlhodobejsie" skusenosti (2roky 38tis.km) je Swift, takze mam troska jednostranny pohlad na vec... :*)
    Ceed sa vyraba este len pol roka, takze kvalita sa len ukaze - ale na prvy dojem je naozaj lepsie spracovany nez predchadzajucie Cerato ci modely Suzuki Swift, SX4 ci Ignis... Grand Vitaru neviem porovnat - v tej som sa este neviezol...
    otazka je ako na tom bude Ceed napr. po 2r jazdenia, ci sa neukazu rozne necakane "vady na krase"...

i30 - tak tam je to s kvalitou este znacne "vo hviezdach" - zatial ich moc nejazdi ;-)

"-- skrytý --" 31.07.07  18:09

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Napsal jsem snad Swift? Napsal jsem,že tihle korejci jsou kvalitou zcela jinde,než libovolné Suzuki.

Marcelino 31.07.07  08:16

ehm, Swift porovnavaj ked uz tak s Getz ... Ceed a i30 su o triedu vyssie

"-- skrytý --" 30.07.07  21:07

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Myslím,že kvalitou je korejský Ceed a i30 zcela jinde než libovolné Suzuki.Měli by zajet do Žiliny se přiučit,jak se dělá solidní auto,realita.

Marcelino 30.07.07  20:09

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

no osobne radsej na 3.zvolavacku, nez by tvrdili, ze je to "vlastnost" a neda sa s tym nic robit :-!
    iste to nevrha dobre svetlo, ale zas si uvedomme, ze Suzuki je "najlacnejsia" japonska znacka, a cenovo konkuruje korejskemu Hyundai/Kia, takze niekde userit museli a takto sa to bohuzial obcas prejavuje ;-\
    - no ale aspon vcelku seriozne reaguju na tlak zakaznikov a problemy riesia - a zatial bezplatne... :yes:

"-- skrytý --" 30.07.07  18:28

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Absolutně nevěřím tomu,že by Swift mohl mít nějaký problém.Viklající sedačky,nějaké drnčení atd.,co tu bylo psáno, jsou podle mne výmysly.Podle mne naprosto perf.auto. :yes:

Swordfish76 30.07.07  15:23

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Kua, že by třetí svolávačka Swiftů do servisu? To není dobrá vizitka pro Suzuki ;-\ Příště asi radši koupím Hondu, i když si na ni budu muset počkat.
    Naštěstí se mi sedačka neviklá, ale jako ostatním mi rezonuje zadní plato a plast na pátých dveřích, takže se chystám s tím něco udělat.

"-- skrytý --" 30.07.07  09:54

« Cvakajúca sedačka vodiča podruhé

Asi dva mesiace dozadu som pisal,ze mi cvaka sedacka vodica ako som to tu cital je to problem viacerych swiftov a aj SX4.
    Pred dvoma mesiacmi mi ju robili priamo v suzuki pomohlo ,ale iba na par dni cvakalo to viac a viac a vyvrcholilo to tym,ze sa mi jeden srob ulomil.Ked som im povedal,ze som skoro nabural tak boli vyplaseni a slubili ze to napravia.Takze dnes som bol znovu uz na doriesenie.Prisiel im papier od vyrobcu sedaciek,ze sa pouzili slabe sroby a ze budu zvolavat a menit za tie,ktore mi tam dali dnes.Podla nich su pevnejsie a hlavne su o trosku vacsie a priamo s podlozkou.Zatial to vyzera v pohode.Uvidime.

"-- skrytý --" 30.07.07  07:08

« konečně ho mám doma....

tak zdravím po dovolené.
    Takže asi před měsícem jsem psal že mi jeden * naboural auto.Vše vyřešeno na místě policií a ůspěšně odvezeno do servisu.Do ted je to krásné ale co následovalo po tom.No děs.
    Celé vyřízení ze strany pojištovny trvalo měsíc.A z toho jenom 2 týdny vyžízení papírů pro servis.Čili auto bylo opraveno a stálo v servisu.Vše by trvalo ještě díle kdybych si vše nezařídil sám.Prostě jednání s pojištovnou (koop) děs a hrůza.Jak kdyby mě mělo zajímat že mají dovolenou a podobné hodaviny.
    V pátek jsem auto konečně dostal domů a to jen po mém obvolávání pojištovny.Oprava stála 50000Kč + 18000Kč za půjčení vozu.
    Jeslti chcete můžu sem dát nějaké ceny náhradních dílů + lak.
    Domů jsem si dovezl odřený nárazník(kdyby něco tak ho jen nechám přestříkat)ostatní se nedalo použít.
    S opravou jsem spokojen.Dokonce mi opravili i řadící páku/obšas vrzala při zařazeném 3.přev.stupni).

Mám zatím najeto jen 3500km ale můžu auto zhodnoti jak skvělé.Zatím nic nevržeMotor super.Všera jsem absolvoval jízdu z Hradce do UH.Všeude kolony aut vracejíc se z dovolené.Tak jsem di to užíval.
    Spotřebu mám 6.1L/100KM.Počítač mi ukazuje dobře.
    Tak zatím zdarec.

Marcelino 30.07.07  00:36

« Re: KLEPANIE ZO ZADU

super, tak to je slusne urobeny "vyskum" ;-) :yes: - by si mohol prispiet k zlepseniu Swiftu po "facelifte" :-!

"-- skrytý --" 29.07.07  23:27

« KLEPANIE ZO ZADU

Odkedy som kúpil svojho Swišťa, tak sa mi zo zadu pri prechode nerovností ozývali rôzne pazvuky a buchotanie. :'-(
    Najprv som vypodložil vnútorný dekel batožinového priestoru. Zabralo to, ale stále to ešte nebolo ono. :-O
    Potom som podľa Swišťovej rady vypodložil umelohmotný tapacír na piatych dverách. Stratili sa vybrácie. :-O
    Napriek tomuto všetkému aj tak, ak som išiel po výmoloch, alebo priečnych nerovnostiach, zo zadu sa ozýval buchot. :'-( Dnes som mal trochu času, a tak som sadol do auta a pomaly vyraďovacím spôsobom som sa do toho pustil. Najprv vnútorný dekel von a pojazdiť po jamách, potom všetky pakšaméty, čo som mal v kufri a pojazdiť ...atď. Keď už som mal vonku všetko aj rezervu >:D a klepanie sa neustále ozývalo a moja mysel začala pomýšlať na servis zadnej nápravy, skúsil som pomykať so zadnou sedačkou. >:D

Vážený, ak sa vám zo zadu ozýva nepríjemné buchotanie a už neviete čo by to mohlo byť, tak skúste podložiť zadné sedačky v mieste kde ich upínajú zámky. Tie zámky mali vôľu a proste to tam klepalo. Zatiaľ som tam dal len dva kusy poskladaného molytanu a zabralo to. Či tam do budúcna dám, resp nalepím niečo iné ukáže čas. ;-)

Takže, príjemné swišťanie kolegovia.

"-- skrytý --" 29.07.07  23:12

« Re: rezerva

Tak, dneska som to zmeral presne. Po rozsvietení kontrolky nízkeho stavu v nádrži som vynuloval počítadlo. Najazdil som 30 km a potom som natankovl 38,37 l benzínu. Mal som vtedy priemernú spotrbu 6,2 l na 100 km. Z toho som potom spočítal, že moja rezerva je 8,5 litra. ;-)

"-- skrytý --" 27.07.07  09:59

« Re: Shell V-Power

Nuž - do svojho Swišťa sa snažím tiež tankovať Shell benzín. Ale nie vždy mi to výjde. A tak som vyskúšal všeličo. Subjektívne mám pocit, že benzín zo Slovnaftiek a Shell sú o niečo lepšie, ako tie ostatné (nižšia spotreba). :-)

Add, asi pred piatimi rokmi som v jednom casopise čítal test roznych typov benzinov. Najlepsie z tohto testu vysiel Shell, na druhom mieste bol Slovnaft a potom dlho nic...OMV....atd. Dnes to, ale nemusi byt pravda. :-|

Marcelino 26.07.07  23:42

« Re: Shell V-Power

no ja mam najazdene na nasom Swifte 1,3 [odkaz] uz vyse 37100km a tankujem vacsinou V-Power95, a ked to porovnam z "beznym" benzinom 95, tak s V-Power mam cca o 0,2 az 0,3l mensiu spotrebu. Teda to presne kryje cenovy narast, takze z ciste financneho hladiska je uplne jedno, co tankujem. Ale zas mam subjektivny pocit, ze s V-Power ide motor "lahsie" do otacok :-! , ale mozno si to iba namyslam :*)

"-- skrytý --" 25.07.07  19:43

« Re: Shell V-Power

V minulosti som ho tankoval do Fabie a po cca. 2000 km s týmto benzínom sa mi zdalo, že motor ide tichšie. Ale za V-Power dávajú 2 násobný počet bodov, v nedeľu dokoca 4 násobný. A ako je to s V-Power Racing, Swift 1,3 zrejme nemá snímače, ktoré zohľadňujú oktánové číslo benzínu. Nárast výkonu tam asi nebude.
    Aku máš spotrebu so Swiftom?

Swordfish76 25.07.07  18:40

« Re: Shell V-Power

Swift2007: Já do Swifta tankuju Shell VP95 od počátku. Teď mám najeto přes 36000km. Jestli to má smysl to je otázka, kterou si každý musí zodpovědět sám. Je to obyčejný 95 oktanový benzín s čistícími příměsemi, výkon to rozhodně nezvýší, jen se Ti možná tolik nezasviní motor. Ale já ho tankuju pro lepší pocit.

"-- skrytý --" 25.07.07  17:56

« Shell V-Power

Má niketo skúsenosti s tankovaním Shell V-Power 95 do Swiftu 1,3. Má zmysel tankovať toto palivo do nového vozidla, ktoré má 2000 km?

"-- skrytý --" 24.07.07  13:50

« Nosic na bicykle

Spotrebu pocitam rovnako ako mischbauer a marcelko. Je to najpresnejsie. Ja tankujem, ked sa mi rozsvieti kontrolka. Vtedy natankujem cca 33 litrov, cize v nadrzi mam este asi 12 litrov.

Neriesili ste nahodou niekto stresny nosic na bicykle? Mam original stresny nosic od Suzuki a chcel by som nanho dokupit nosic na bicykle, ale nie original od Suzuki, ale napr. Thule. Su to univerzalne nosice, ktore sa daju namontovat na vsetky stresne nosice??

"-- skrytý --" 23.07.07  23:30

« Re: Tak a je objednane

ona je i světlá šedá metalíza? 8-s

"-- skrytý --" 23.07.07  15:20

« Tak a je objednane

Tak Swiftaci, bolo objednane tmava seda metaliza, 1.3 GLX (ceske znacenie, pre SVK GS) ;-) tak uz len cakat kedy dojde zo skladu. Je to jeden z poslednych kusov dovezenych z Japonska, uz mali len jeden na skaldoch a + tmavomodry na Showroome, ostatne vsetko idu z madarska, takze sa tesim na Japonca :) kozeny volantik + zadne okna v el. nie su k zahodeniu. Cakaju ma dva tyzden bez spanku, potom popisem co a ako. Zdar

"-- skrytý --" 23.07.07  15:19

« Tak a je objednane :)

"-- skrytý --" 23.07.07  14:31

« Re: Swift 2007

mě to na neutrál neukazuje nic,teda myslím že nic,na neutrál moc nejezdím :-) a zařazená rychlost bez plynu ukazuje 2 litry 8-s

"-- skrytý --" 23.07.07  14:11

Aha, už som pochopil.

A čo sa týka okamžitej spotreby, ako presne Vám ju zobrazuje informačný displej. Mne sa občas stáva, že po preradení do neutrálu displej zobrazuje spotrebu 0 litrov.

"-- skrytý --" 23.07.07  09:28

« teploměr

Jo,neví někdo,kde je umístěný čidlo venkovní teploty? Měří to docela přesně,až se divím,že na to nemá žádnej vliv teplota asfaltu nebo proudění vzduchu

"-- skrytý --" 23.07.07  09:25

« Re: rezerva

Takový nervy bych chtěl mít,ujet 170 km s rosvícenou kontrolkou :-)

"-- skrytý --" 23.07.07  08:52

« Re: rezerva

můj rekord na nádrž je necelých 800km - z toho na rezervu 170..ale byly to nervy :) dotankoval sem potom 43l...Obvykle vydržim jezdit se svítící kontrolkou tak 100km (počítám, že v nádrži je cca 10l při rozsvícení hladovýho oka)

jinak Swift jezdí bez problémů (akorát vrže - sem tam šaltpáka, sem tam spojkový pedál, pak pravé zadní dveře při otevření nadoraz a hlavně brdové destičky dost pískaj), chystám se na prohlídku po 30tkm, tak je požádám, ať s tim něco udělaj

"-- skrytý --" 23.07.07  08:32

« rezerva

Já když jedu k benzince hned po rozsvícení kontrolky,tak natankuju asi 32 l ,tak mám rezervu o dost větší než marcelko 8-s

"-- skrytý --" 23.07.07  08:26

« Swift 2007

Na kontrolku se vykašli,ta s tím počítáním průměru nemá nic společného.
    Vysvětlím to tedy polopatě :-)

Natankuješ plnou nádrž až do cvaknutí pistole a vynuluješ si počítadlo kilometrů,popř. si zapíšeš celkový stav ujetých km,
    pak jezdíš a jezdíš a až se ti bude chtít,zajedeš k benzince,je úplně jedno jestli kontrolka svítí nebo ne,a natankuješ zase plnou až do cvaknutí. No a pak počet natankovaných litrů vydělíš ujetýma km a vynásobíš 100 a je to.

"-- skrytý --" 22.07.07  23:28

« Re: Swift 2007

Vlastním Swifta od Apríla a zatiaľ toto auto hodnotím ako dobré. Má nadčasový dizajn, vinikajúci podvozok, fantastický motor, ale dielenské spracovanie interiéru je chabé (dizajn a jednoducosť je v poriadku), proste výrobca niekde musel ušetriť a ušetril na interiéri. Pozor o spreji som tu písal ja, ale v tom zmysle, že keď ním vyčistím palubku, tak mi tam niečo cvaká (môže byť mierne lepkavý...).

S rozdielnym odtieňom farby nemám problém (klasická červená) a na iných farbách som si to nevšímal. Ale môže to byť tým, že karoséria je z ocele a nárazníky z plastu (rozdielny spôsob lakovania).

Aj v mojom Swifte má počítač priemernej spotreby chybu a ukazuje o cca 0,3 l/100km menej - čo je však celkom štandardná chyba a čo je hlavné je nemenná. Proste je to vždy 0,3 plus mínu pár drobných. Priemernú spotrebu si najlepšie vypočítaš tak, ako ti to tu radil kolega - natankuješ plnú, odjazdíš nejakých pár stoviek kilometrov a znovu natankuješ plnú. Potom platí vzorec - natankované litre deleno počet najazdených kilometrov krát 100 a máš to. Mimochodom, takto som zistil akú chybu má môj počítač.

Kontrolka, ktorá upozorňuje na skoro prázdnu nádrž sa mi zatiaľ vždy rozsvietila tak, že keď som išiel natankovať, tak v nádrži bolo ešte 8 litrov. Takže rezerva tu je niekde medzi 8 - 10 litrami.
    :-!

"-- skrytý --" 22.07.07  22:54

« Re: Swift 2007 ,

Ten počet kilometrov, ktorými mám vydeliť počet natankovaných litrov myslíš v momente, keď mi začne svietiť kontrolka palivomeru? Takto som to prepočítaval vo Fabii, kde som nemal palubný počítač. Akú veľkú má Swift rezervu paliva, niekde som čítal, že cca. 10 litrov.

"-- skrytý --" 22.07.07  20:38

« Swift 2007 ,

nevím jak moc je to oko přesný,ale určitě přesnější bude jednodušší metoda,natankuj plnou,vynuluj kilometry a az zase budeš tankovat,tak dej plnou a počet natankovaných litrů vydělíš počtem ujetých kilometrů a vynásobíš to 100 . Teda pokud jsem dobře pochopil,o co se ti jedná.

Jinak včera jsem ujel od benzinky k benzince 687 km ,asi 50 km jsem jel s rozsvícenou kontrolkou a natankoval jsem jen 36 litrů ,průměr 5,27l/100 km ,to jde,ne? :-) A to je v tom započítaný skoro hodinový popojíždění na hranicích. Mimochodem ta cesta byla do Maďarska a tam má Swifta snad každej druhej :-) No dobře,přeháním,ale je jich tam fakt mraky.

"-- skrytý --" 22.07.07  13:49

« Swift 2007

Zdravím,

začiatkom júla som sa stal majiteľom Suzuki Swift 1,3 GLX SE v striebornej farbe. Po necelých 3 týždňoch a cca. 2000 najazdených kilometroch vládne zatiaľ spokojnosť. Avšak nájde sa zopár vecí z ktorých som sklamaný. Zarazilo ma, že už po 2 týždňoch, prakticky v novom aute vychádzajú z palubnej dosky pazvuky pri jazde po nekvalitnejších cestách. Máme doma 3 ročnú Fabiu, ktorá má najazdené 65.000 km, ale pazvuky sa tam prejavujú v oveľa menšej miere. Niekde som tu čítal, že existuje na to nejaký sprej. Neviem, či som si to všimol len ja, alebo to postrehol aj niekto iný, ale pri pohľade na nárazník a blatník je viditeľné že farba na nárazníkoch má iný odtieň. Najprv som myslel, že je to len pri striebornej farbe, ale v showroome som si to všimol aj na červenej metalíze. Ešte by ma zaujímala jedna vec súvisiaca s palivomerom. Keďže informačný displej nepatrí medzi najpresnejšie je možné prostredníctvom hladového oka, čiže kontrolky palivomera presne vypočítať priemernú spotrebu? Mám na mysli napríklad, keď začne svietiť kontrolka natankujem napr. 30 l benzínu a pri ďalšom rozvietení kontrolky podľa počtu najazdených km vypočítam spotrebu. Je řozsvietenie hladového oka presné, alebo môže sa stať, že sa niekedy rozsvieti keď zostáva v nádrži rôzne mnôžstvo paliva.

Vďaka za rady

Marcelino 05.07.07  22:34

« Re: Suzuki Swift 2008 - facelift

jezkove oci, tak to je fakt hruza - okrem tych spätnych zrkadiel, je to ale skor "opticky" paket a ziadny "facelift" - teda aspon dufam.
    No a na polke fotiek je klasicky Swift Sport - skoda, ze v SR sa nepredava aj 5-dverova verzia Sport, normalne by som o nej uvazoval ako o druhom aute do rodiny ... >:-[]

"-- skrytý --" 04.07.07  23:15

« Re: Suzuki Swift 2008 - facelift

Fakt, ten chróm na prednej maske mi tam nesedí. ;-\

Swordfish76 04.07.07  15:31

Jara111: Tak to je teda pech. Co to bylo za hov.ado ? Ja teda mam auto odreny uz ze vsech stran, hlavne v rozich na naraznicich. Tomu se neda zabranit. Odreli mi ho i kdyz jsem byl dva metry od nej. K autu vedle prisla rodinka, otec odemknul centralem, ditko otevrelo zadni dvere a praaask do vedle stojiciho Swifta - promackle dvere a poskozeny lak. Kdyz jsem si stezoval tomu otci,ze mi jeho dite poskodilo auto, tak byl jeste drzej a arogantni. Mel jsem co delat, abych mu na miste nerozbil oblicej na kasi. :-(

Swordfish76 04.07.07  15:30

« Suzuki Swift 2008 - facelift

Sorry, vložilo se to vícekrát 8-s

Swordfish76 04.07.07  15:30

« Suzuki Swift 2008 - facelift

Koukněte na článeček o faceliftu. Ta maska se mi nelíbí, zrcátka s integrovanými blikači zase ano.

"-- skrytý --" 04.07.07  14:37

« Re: Svolávací akce II.

Tak aj ja mam druhu zvolavacku za sebou, tak isto vsetko v poriadku (aspon to tvrdili v servise).
    Sportak, Jara111 - tak kvoli takymto debilom parkujem pred nakupnymi centrami radsej co najdalej od vchodu, kde parkuje malo aut. Radsej prejdem tych par 100 metrov navyse peso. Ale raz mi uz nejaky * na lyzovacke na parkovisku oprel svoje dvere pri otvarani o moje zadne dvere >:-[] Ked je auto umyte tak je to vidiet. Nastastie su to jedine odreniny, ak nepocitam tuky od kamienkov na prednej kapote a pred zadnymi kolesami.

"-- skrytý --" 04.07.07  14:13

« smůla jako prase....

No tak předem.Taky jsem absolvoval prohlídku na uložení lanovodů.Vše v pořádku.Trvalo to asi hodku.Ale ještě se mi u toho mrkli na brzdy a převodovku.Vše v pořádku.Dostal jsem kafe a po hodce jsem valil dom.No ale to jsem netušil co bude následovat druhý den.Dojel jsem autem do práce a zaparkoval na parkovišti.No a v 10.30 mě volá policie že se mám dostavit k auto že mi ho někdo naboural.Holt magor v nákladáku se otáčel tak kde neměl a nejel mě do auta.Výsledek:zničený pravý přední dok auta tj.pp blatník,kapota,pp světlo,pp dveře odřené,p zrcátko taky,přední nárazník v *.No myslel jsem že toho magora zabiju.Výsledek je že doatl 2000Kč pokutu a valil si to dom.A já jsem celý den zařizoval věci okolo servisu.Naštěstí je firma Červení andělé a ti vše zaří beze mě.Odpoledne si pro auto dojeli ze servisu(Simcar-super jednání a přístup).Druhý den mě firma dovezla náhradní auto(Opel Astra G).Pak vám napíšu co jak stálo.JInak už chci Swištu ,protože jízda tím oplem je na pi.....zdarec a více štěstí

Swordfish76 04.07.07  12:32

« Svolávací akce II.

Tak mám za sebou, teda Swišť má za sebou, prohlídku v rámci druhé svolávací akce Suzuki kvůli potenciálně špatnému ukotvení lanka parkovací brzy. Trvalo to 30 minut, provedli to na počkání v servisu na Kladně a naštěstí je auto v pořádku. Rozebrali obě zadní kola - bubny, zkontrolovali uložení lanovodů ruční brzdy, pročistili to, smontovali zpět, dali nové pokličky, promazali a hotovo. Poprvé jsem si pořádně prohlédnul Swifta i zespodu. Po dvou letech vypadá stále v pohodě, jen na hrnci výfuku už pomalinku začíná být vidět počínající koroze. Budu to muset nastříkat tím speciálním prevítem. Jinak je auto zespodu čisté, a bez známek opotřebení či poškození. To už se ale nedá říct o karoserii. Nechal jsem si rovnou udělat roční prohlídku karoserie a v servisce je hned napsáno, že mám tři promáčkliny na levé straně auta. Pokaždé od nějakého debílka, co si opřel svoje dveře o moje nebo mi odřel auto při parkování. Už mám takhle odřené všechny čtyři rohy auta! :-(

"-- skrytý --" 02.07.07  14:47

« Re: Predajca Praha

Se servisem v Kladně mám taky zkušenost - bohužel negativní - potřeboval jsem zrcátko (elektrické, na maďarskou verzi). Po ověření VIN díl objednali a po pár dnech volali, že zrcátko sice došlo, ale je manuálně ovládané. Potřeboval sem jen vnější lakovaný kryt, tak by to takový problém nebyl. Ptám se teda, jestli je to na "maďara" a po jejich ujištění jsem tam zajel. Samozřejmě že bylo na "japonce" (že se ty dvě verze liší pán poznal až když se marně kryt snažil napasovat)... Jako chyba při objednávce se stane, to pochopím, ale i celkově mě jejich neprofesionální přístup zklamal.
    Co se týká Prahy - psal jsem jednou mail na SUDA Auto a odpovědi jsem se nedočkal.

Swordfish76 02.07.07  14:06

« Re: Predajca Praha

To Eshik: Já jsem kupoval auto u Auto Riegger v Praze na Proseku, jednal jsem s panem. Hurychem, vedoucím prodeje. Je to moc milej a slušnej pán, spolehlivej, neměl jsem nejmenší problém. Co jsme dohodli, to taky platilo. SUDA Auto jsem navštívil asi dvakrát, ale moc důvěry to tam ve mně nebudilo, stačilo tam chvíli stát a pozorovat cvrkot, jak se mezi sebou baví, jak řeší věci atd. Ani auto do servisu bych si tam nedal. Ještě je prodejce Suzuki na Kladně, je tam i servis, tam teď jezdím, když jsem kupoval Swifta, tak to tam ještě nebylo. Zatím nejlepší servisjakým Swift prošel, spolehlivý, rychlý, relativně levný. Prodejce je taky v pohodě, ochotný, mají na prodejně několik Swiftů včetně verze 1.6 Sport.

"-- skrytý --" 02.07.07  09:18

« Re: Predajca Praha

pre Eshik:ja by som ešte chvíľu počkal ak ti to moc neponáhla ...na jeseň má byť v predaji Swift po facelifte tak tam budú nejaké zmeny...

"-- skrytý --" 30.06.07  23:27

« Re: Predajca Praha

Neporadím ti predajcu v Prahe, ale poviem ti niečo o tom ako by som si toho svjho Swišťa kupoval teraz ;-) .
    Takže:
    1. Vybral by som si model a farbu (napr. 1,3 GLX AC CD červena farba)
    2. Vybral by som si všetky doplnky (napr. poťahy, gumené koberce, gumenú vaňu do batožinového priestoru, deflektory, bočné a nárazníkové lišty, predné a zadné zásterky, strešný nosič, hmlovky...atď.)
    3. Dobrý predajca ti na doplnkoch spustí (aj cca 10 000), alebo okamžite ponúkne vyžší model za lepšiu cenu.
    4. Ty sa už musíš rozhodnúť, čo si z toho vyberieš.

Ak ti predajca na doplnkoch nespustí skús iného. Ak ti neponúkne skúšobnú jazdu skús iného. Ak ti nie je schopný urobiť úplný servis (poistka, značky) skús iného.

A zapamätaj si - najlepšie je si kúpiť také auto, aké ho chceš mať. Klíma sa dá dokúpiť, ale už ti budú rozoberať auto a montáž tiež nie je zadarmo. Naopak montáž doplnkov pri kúpe je väčšinou zadarmo. Predajcovia sa snažia predať to čo majú práve na sklade a niekedy dokážu zákazníka trošku ošáliť.

Dôležité: Dobre si naštuduj aktuálne akcie a zľavy. V prípade Suzuki bývajú dosť zaujímavé.

Tak prajem úspešnú kúpu. :yes:

"-- skrytý --" 29.06.07  13:19

« Predajca Praha

Zdravim Swiftaci,
    po dlhom vahani a roznom testovani som sa rozhodol ze idem do Swiftu, co je dolezite, nemate niekto odporucanie na naj predajcu Suzuki v Prahe? Kde sa da nieco zjednat a je tam aj ferove jednanie? Bol som v SUDA AUTO na strahove ale tam nic moc, chystam sa este do Auto-Moto Riegger, tak uvidime, ;-), pls napiste mi nejake postrehy nech uz buduci mesiac objednam :)
    dik :-!

"-- skrytý --" 28.06.07  08:23

« Swift

No toto, tak mesiac je tu ticho, potom clovek odide na dovolenku a po navrate nestiha citat nove prispevky. ;-)
    Mam najazdenych cca 25000 km, kontroloval som sedacku vodica, ale nastastie ja zatial nemam ten problem, ktory sa tu rozoberal, dufam, ze to aj tak zostane. ;-)
    Tiez som rozmyslal o stieracoch Bosch Aerotwin, ale kedze parkujem na ulici, tak som to vzdal. Nebudem predsa sponzorovat nejakeho idiota. Ked som dal na swifta nove elektorny s peknymi kovovymi ciapockami ventilov, tak mi ich nejaky chytrak do troch dni ukradol, dal som tam obycajne kovove ciapocky, aj tie zmizli, tak som kupil obycajne cierne ako na bicykel a je pokoj. Ak by to niekoho zaujimalo, tak fotky mam na [odkaz]

"-- skrytý --" 26.06.07  08:50

« Re: Priemerná spotreba

No ja len či sa mi náhodou neodparuje benzín z nádrže >:D >:D >:D .

Marcelino 25.06.07  18:50

« Re: Priemerná spotreba

no ja mam este verziu, ktora zvlada iba okamzitu spotrebu ;-\ ...

...ale ta odchylka 0,3l je bohuzial celkom normálna aj u iných znaciek... :no:

"-- skrytý --" 25.06.07  15:15

« Priemerná spotreba

Mám na vás všetkých jednu otázku. Aj vám palubný počítač vyhodnocuje priemernú spotrebu na 100km s chybou, alebo vám to sedí s tým čo vypočítate po natankovaní? Mne ukazuje spotrebu menšiu o 0,3 - 0,4 l na 100km. 8-s

"-- skrytý --" 22.06.07  23:12

« Bosch Aerotwin

Stierače vyskúšané. Akurát dnes som išiel z Terchovej do Žiliny a chytil ma krásny dážď. Stierače - aj keď typovo sú na Golfa, stierali vynikajúco (980,- SKK). >:D Môžem ich odporučiť a kdo chce mať istotu, vyrábajú sa aj na Swift (sú drahšie). :yes:

"-- skrytý --" 22.06.07  22:37

« Re: re

Spravis to normalne kludne doma.Aspon je pri tom klud.Oni sa v servise vzdycky ponahlaju a spravia to na ho..o.A este tu sedacku zaspinia.

A co sa tyka zamykania presne 27 sekund mne.

Marcelino 22.06.07  16:23

« Re: re

Tu sedacku tiez vyskusam - da sa to zvladnut normalne "na dvore" - alebo mam ist radsej do servisu s tym, ze im precitam ten zverejneny postup ???

Rucna brzda - ano dostal som dopis - mam auto vyrobene tusim v maji 2005, takze ma volali do servisu a po prehliadke povedali, ze je to OK :-)

a k tomu zamykaniu - skusim to schvalne stopnut, ale myslim, ze to naozaj netrva dlhsie ako 15s ...

"-- skrytý --" 22.06.07  08:26

« re

Swišťo,díky za tip,s tou sedačkou to vyzkouším. Když sem byl kuli tomu v servisu,tak ji meli rozdelanou,ale na nic neprisli,pry jedina moznost je ji chytit na pevno,ale pak by nebyla vyskove nastavitelna.
    Volali vam taky kuli rucni brzde? Je svolavacka,i kdyz me se zda,ze brzdi ok.

ad zamykání: mě to zamkne po cca 30 sekundách :-!

Marcelino 21.06.07  17:31

« Re: Autozamykanie.

;-) pohoda, ved to je standardna funkcia asi na kazdom aute ... akurat ta minuta sa mi zda vela... mne to zamyka uz po cca 10-15s :yes:

"-- skrytý --" 20.06.07  23:24

« Autozamykanie.

Tak až dnes som zistil, že môj Swift má autozamykanie. :-O Ak prídete k autu, odomknete ho, ale neotvoríte žiadne dvere, tak sa cca po jednej minúte zamknú. Nefunguje to ak dvere otvoríte. V návode som sa o tom nedočítal, alebo neviem o tom, že by to tam bolo. :*)

"-- skrytý --" 19.06.07  23:59

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča

Swišťo, icq nemám, moje pripojenie na net je archaické. Stretnúť sa môžme, ale s tým naháňaním to nebude hlavne z mojej strany až také ružové - som nový šofér a to chce skúsenosti. Ak chceš ozvi sa na marcelnovak@atlas.sk. Musíš ale počkať na odpoveď, nepripájam sa každý deň.
    >:D

"-- skrytý --" 19.06.07  23:43

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča

marcelko:zajtra si idem pre podložku pod ŠPZ.Cena 600,- ale čo už.
    Ak maš icq ozvi sa mi prosím ťa na 341-958-267.Môžme pokecať,vymeniť skúsenosti a niekde vybehnúť.Ponaháňať Passaty a Octavky. ;-)

"-- skrytý --" 19.06.07  23:24

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča

Bohužiaľ. Ja mám subjektívny pocit, že mi spojka zaberá vysoko. Nuž ale podľa mechanikov v servise je to OK. Lenže ja si myslím, že to skôr nevedia nastaviť, alebo vedia, ale je to veľa roboty za málo peňazí. Nakoniec keď ma to na...hnevá, tak si to urobím sám.

Mimochodom, ten gumený spojler čo som pokrstil som už spravil. Stačili dve skrutky s matičkami a podložkami, nebožiec, na pol hodiny lahnúť na zem a je to OK.

Zatiaľ najlacnejšie Bosch Aerotvin som videl v pneuservise Premio v Žiline 986,-SKK, ale nie na Swifta (Golf, Audi a pod. - 530 mm a 475 mm). Na Swifta nemali, ale cenu babena odhadla na cca 1100,- až 1200,-SKK.

Už som zistil čo mi spôsobuje pazvuky z prístrojovky. Objaví sa to vždy po vyčistení interiéru. Proste ten čistič čo používam je asi mierne lepkavý a keď ho dobre nevytriem tak to v spojoch a lemoch mierne praská.

Podložky pod značky - zatiaľ nič poriadne.

"-- skrytý --" 19.06.07  13:56

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča

Co by sme chceli,ked v tych servisoch robia 19-ročný chalani bez praxe.A pritom mi tvrdili,ze je to neodstranitelne ,a ze to robia vsetky nastavitelne sedacky. :no: Dnes sa uz veci neopravuju,ale vymieňajú diely
    Su aj vynikajuci mechanici,ale to musi byt clovek,ktoreho to vylozene bavi.Ale ten si vypyta a nebude robit za 8000-10000 tisic mesacne.

Bez urazky dnes by mal byt nazov profesie na vyucnom liste AUTOMECHANIK-VYMIENAC.

"-- skrytý --" 19.06.07  13:07

« RE: Cvakajúca sedačka vodiča

Cest a slava domacim kutilom. Smutne je to ale s tymi nasimi "odbornikmi a profesionalmi" v autorizovanych servisoch...

"-- skrytý --" 19.06.07  10:01

« Cvakajúca sedačka vodiča

Vážení swifťáci a swifťáčky!
    Na znamosť sa dáva všetkým,ktorí majú problém s cvakajúcou a pukajúcou sedačkou šoféra.
    Dnes som bol v suzuki a konečne to odstránili,aj keď na musel som na to prísť sám.
    Postup:
    1.celá sedačka musí von aj s so saňami.Mne osobne to pukalo na strane,kde je uchytený držiak na bezpečnostný pás a pri ňom sa tie sane celé hýbali.
    2.pri tom držiaku je hviezdicový šrób,ktorý mal vôľu.Odskrutkovať a podložiť fibrovou podložkou.Nedávať obyčajnú,lebo to bude behať aj s tou podložkou.Pre istotu som to isté urobil aj na druhej strane.Ide to krásne a možem isť prudko do zákruty a sedačka držíííííííí. >:D