SUZUKI SWIFT
Marcelino 13.11.05 13:04
« predajnost
Pred casom sme sa tu bavili o predajnosti novych swiftov - podla stranky www.suzuki.sk sa v SR predalo za 6 mesiacov od uvedenia na trh (do septembra) 424 novych Swiftov...
...inac zaujmave, ze uz som stretol na cestach snad vacsinu farebnych variantov Swift-u okrem 2 a to ciernej a oranzovej :idea: , ze by sa tieto 2 farby Slovakom nepacili :?: ... -
"-- skrytý --" 10.11.05 16:09
Ja mam stejnou zkusenost. Pry je nemeli v Nemecku a museli je objednat az v Japonsku, a ted cekaji az to prijde do Nemecka a pak to dodaji sem. Nepochopim, proc si dealer neobjedna zavcasu rekneme 4-5 sad, aby byly k dispozici ihned pro zakazniky a v pripade potreby si priobjedna dalsi. Tolik penez to neni a urcite bych se nebal, ze mu to zustane na sklade. No, holt tady se to jeste nenaucili. -
"-- skrytý --" 09.11.05 15:10
Predpokladam, ze ten rozmer je napsany ve velkem TP jiz od dealera. Ono jde napsat do TP i jiny rozmer nez je ten dany, ale myslim, ze musis znovu na STK, mit nejake vyjadreni dovozce/vyrobce a jeste nejake dalsi papiry. Pak Ti to tam na STK zapisou. Podrobnosti si nepamatuju. -
"-- skrytý --" 09.11.05 10:12
« Doplnky
No, ty disky mozna nevypadaji tak dobre v katalogu, ale na aute vypadaji naprosto uzasne. Par aut jsem s nimi videl jak v cervene tak v modre barve, u dealeru a dokonce tam meli pneu 195/55/R15 ! Ty zasterky na zadku vypadaji strasne, ja si je spis dam na predek, abych chranil boky a prahy a jeste uvazuju o bocnich listach. Tam je ale problem, ze to je spis designova zalezitost nez ochranna, ta lista se lepi pomerne nizko a kdyz otevres dvere napr. u zdi, tak je to stejne naprd, protoze se zdi nejdriv dotknes hranou v horni casti dveri. To spis mozna pomuzou ty ochranne listy do rohu narazniku. Btw., kdo shani gumove koberecky na Swifta na zimu, delaji je i v Gumarnach Zubri a myslim stoji kolem 600 Kc. Ty v katalogu Suzuki jsou myslim za 1100Kc (27,40 EUR v Nemecku). -
Marcelino 08.11.05 13:23
« Re: doplnky na Swifta
Hmm, tak ja som si pozeral tie ceny v Nemecku vs. ceny na niektorych slovenskych strankach a tusim ta laktova opierka za 104euro stoji u nas nejakych 4400,-Sk alebo tak podobne... kurz je tusim 40Sk=1euro ...
Inac mne sa zdaju podstatne elegantnejsie tie disky co sa montuju seriovo na GS verziu, nez tie co su v tom cenniku doplnkov ako sucast "koncept S" ci jak to nazvali...
Ja som rozmyslal skor o tych "zasterkach" prip. kozenom volante... napr. taka Fabia vyzera zozadu podstatne lepsie so zasterkami ako bez nich... :idea: -
Marcelino 07.11.05 22:07
pche, v Bronxe ?... kam sa ten hrabe na strednu a vychodnu europu... ;-)
inak tuto "obavu" vo mne "vypestovali" ostatni prispievatelia do fora - vzdy ked sa spomenu hlinikace... :roll:
ale vazne - uz som sa to tu pytal , ale bez odozvy 8-s - je mozne legalne doplnit iny ekvivalentny rozmer obutia a diskov do TP :?: -
Marcelino 06.11.05 21:08
« Re: Chladidi kapalina
No, tak ja uz mam zimne "boticky" na Swifta obute - Bridgestone LM20 ...
...vyvazenie celkom v pohode na 3 kolesa isiel len taky mali kusok zavazia cca 2 cm dlhy, akurat lave zadne - tam bol problem - ta guma sa Bridgestonu nevydarila (inac made in Italy 8-s ) a museli tam zavesit zavazie skoro 7cm !!! dlhe :?
...no kua, ale hned vedla som pozeral jak sa trapili chlapci z pneuservisu s nejakymi vraj najlacnejsimi zimnymi gumami - prakticky sa nedali vyvazit - chlapik to chcel obut na Opel Merivu - a to tam mal hlinikace, na ktorych mu v pneuservise zistili ze ich ma "troska krive" :roll:
...inak uz sa davaju zinkove zavazia (predpisy EU), tak ma prezutie stalo 560,-Sk s DPH 8-s
Inac, ked som chlapikom vysvetloval, ze tie letne Continentaly 165/70 R14 predam a na leto kupim 15" disky (orig. plechace u Suzuki za 1600,-Sk) a gumy tam bohuzial mozem dat len 185/60 R15, tak krutili hlavami, ze preco zrovna tento rozmer - tam je vyber dost maly a v tomto rozmere sa robia len tie "drahsie" "trocha sportovejsie" gumy ...inac doporucovali mi Michelin ...
...a tiez ma strasne prehovarali aby som tam nedaval plechace, ale zliatinove disky - hlinikace... no uvidim, len ta cena bude strasna, a obavam sa , ze okrem krajsieho vzhladu a vacsieho lakadla na zlodejov, to ziadny dalsi citelny pozitivny efekt na auto mat nebude... :( -
"-- skrytý --" 02.11.05 14:24
« Chladidi kapalina
Dobra otazka. Ja predpokladam, ze u noveho auta je v chladici nemrznouci kapalina, ktera tam vydrzi alespon dva roky. Mozna pred pristi zimou necham zkontrolovat jeji hustotu - pro jistotu. Ale jinak jsem jen nalil do ostrikovace nemrznouci smes a pristi tyden prezuju na zimni boticky. -
Marcelino 02.11.05 13:37
« sraz
:) super napad, ALE Nitra a okolie su "troska" daleko od Prahy :'-(
apropo: teraz pred zimou staci vymenit kvapalinu v ostrekovacoch (to uz som urobil), alebo treba skontrolovat aj chladic a pod. ? :?:
ono som teraz "trosku" lama, lebo na sluzobnych autach nam to robia vsetko v servise a nestaram sa o to a doma sa doteraz o auta staral vzdy otec (ja som len platil benzin a sem tam nejaky doplnok do auta ;-) ) , tak teraz u svojho 1. naozaj vlastneho auta neviem... -
"-- skrytý --" 02.11.05 11:40
To:Mafyk
Diky, uz jsem to preobjednal >:D
To All: Damy a panove - co takhle si udelat nekdy srazik majitelu novych Swiftu? Ja nevim kdo odkud jste, ale urcite vas bude spousta z okoli nebo primo z Prahy.
Muzeme se podelit o zkusenosti face to face, pokecat atd. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 02.11.05 11:06
Jojo dosel, diky. Na pneunet.cz maji akci za 1550, ale nemaji tam disky. Tak jsem napsal na nejlevnejsipneu.cz, kde garantuji nejnizsi cenu, ze je jinde maji levneji a nabidli mi je za 1540:-) a hlavne maji ty disky. Zatim to ale neprislo, melo by pristi tyden. -
"-- skrytý --" 02.11.05 10:57
To: Mafyk - kde jsi to objednaval, hlavne ty pneu?
Ja jsem disky objednaval u SUDA Auto v Praze a GY UG7 u pneuexpert.cz. Tam mi ale rekli, ze je nemaji na sklade a zatim ani nevedi, kdy je dostanou. Jinak v akci je tam maji za 1793Kc. Btw. dosel Ti ten katalog? -
"-- skrytý --" 02.11.05 09:43
To Pollo: ZA kolik ty disky u Barumu máš? Já jsem zjistil, že originál Suzuki jsou skoro o polovinu levnější, než když bych je kupoval neoriginál třeba na netu. Já jsem si je včera objednal u dealera Suzuki - kus za 1207,- Kč, budu je mít v pátek. Na netu stály nejlevnější těsně nad 2.000 Kč. -
"-- skrytý --" 31.10.05 16:35
Diky, přesně co jsem čekal. Při srovnání cen v Německu a u nás zjistíte, že u nás je vše dražší řádově o 20%. Chci kupovat střešní nosič na 5D Swifta - tady stojí 5150 Kč, v Německu doporučená cena 138,- EUR, což je po přepočtu cca. 4200 Kč, loketní opěrka v ČR 3919 Kč, v Německu 104,- EUR = 3120 Kč a já si ji nechal zabudovat do auta hned při koupi a stála 2.060 Kč. To je fakt síla, to nás berou u huby. -
"-- skrytý --" 31.10.05 13:17
« GY UG7
To Marcelino: Tak pro srovnani - ja si ty GoodYear UG7 objednal u www.pneuexpert.cz a nejsou tak drahe jak se zdalo. Maji ted akci a v rozmeru 165/70 R14 je maji za zavadeci cenu 1793 Kc/kus vcetne DPH !!! Jen ale nejsou hned k dostani, budou zrejme az pristi tyden, to ale nevadi. Byl jsem v Nemecku a privezl jsem si kompletni katalog a cenik doplnku na Swiste. Mam oboji i v .pdf formatu, takze kdo ma zajem, piste na jenicek25@atlas.cz, zaslu obratem. Ty moulove v autosalonech sice maji obcas katalog, ale ceniky k tomu nemaji. To je uroven, to by se jeden posr.. -
« Swift
zdarnazdar swifťáci, tak včera mi Sviště zase po delší době žena půjčila ( jezdilo se na hřbitovy, - už má najeto 9200 km ) a prům spotřeba kolem 7,5 l při svižných jízdách a pojížděčkách. Plech. disky po různém shánění na šroťácích jsem nakonec objednal nové přímo v Suzuki ( sice Yaris má taky rozteč 100 a prům. náboje 54mm, ale nejlevnější a škaredé byly za 700,- ) a pneu váhám právě mezi UG7 nebo Semperit WinterGrip - ten sice prý není níc moc na vodě ale sníh a led umí. Máte někdo zkušenost? :roll: -
"-- skrytý --" 31.10.05 00:03
« Re: Swift
@Kryspin: tak to jsem byl asi ja, pokud to bylo v patek:-) Razy od zadni napravy musim potvrdit, proste ten podvozek je tvrdsi. Zjistil jsem, ze jsem mel od prodejce nahusteno 3 atm na vsech kolech, takze jsem upustil a subjektivne se mi ty razy zdaji mensi. Druha spotreba mi vysla 7,8 - jezdil jsem bud mesto sam, nebo v plnem nalozeni a uz Swifta zacinam vice tocit - hlavne na dvojku si to vetsinou neodpustim, takze neni cemu se divit :-) -
Marcelino 29.10.05 12:56
« Re: Re: Re: Kola a pneu
tak som si objednal zimne obutie u pneumatikypriamo com - su to Bridgestone Blizzak LM-20 165/70 R14 81T za cenu 8050,-Sk s DPH aj s dopravou (DPD) - dosiel mi mail, ze uz boli expedovane z nemecka a pridu 4.11. :-!
Apropo, ako treba hustit tieto zimne gumy ? - niekde som cital doporucenie , ze este mierne viac ako letne ...
inac skoda ze tie GoodYear UG7 su tak drahe - chcel som ich vyskusat ale vyse 10.tis je pre mna moc :( -
"-- skrytý --" 25.10.05 19:00
« tlak v pneu
Konečně jsem změřil tlak v pneu, přední i zadní byly o 0.2 podhuštěné,
určitě z továrny.
Správný tlak má být:
2,3/2,1 při část. zatížení
2,3/2,6 při plném zatížením
Takže jsem dofoukal na 2,3/2,3. Drnčení pomalu mizí-zavěšení.
Spotřeba 6,7 ale jezdí se po okreskách mezi 120-130.Trochu, tipuji 0,2-0,3 l mohla být tím mírným pohdhuštěním. Jinak je to dáno tempem. Motor chce točit, má to i výkon, tak to prostě musí brát spíš 7 než 6. EKO jízdy nehodlám provozovat. -
Marcelino 23.10.05 20:14
« Re: Re: Re: Kola a pneu
hmm, ale zaujmave je , ze v teste jedneho casopisu som sa docital, ze obutie bolo vyrazne sirsie nez seriove... bolo to auto tusim z rakuska ci odkial... tak neviem neviem ako je to s tymi rozmermi... oficialne sa predavaju v CR a SR len tie 2 co som napisal... :? -
"-- skrytý --" 23.10.05 08:35
« To: Mafyk
Mafyku vitam Te mezi vlastniky (spokojenymi),
vzhledem k tomu, ze ty vozy jezdi akorat z tovarny, tak jsem se prvni 2 mesice bal na to cokoliv dat, protoze je to uplne nove a oni to nejak i prvotne osetruji.
Mam dobrou zkusenost s autokosmetikou Simonis (mozna bad spelling),
ale maji primo lestenku na nove metalicke laky.
Mel jsem i od jine spolecnosti a taky dobra vec, proste neco bez abrasivnich castic na nove laky, aby to vytvorilo pouze film. Cim tvrdsi vosk, tim lepsi.
Hlavne nejezdit do mycky ;). Kamarad to udelal na novem aute a jeste ted place doma u maminky :).
Ahoj
PLA -
"-- skrytý --" 21.10.05 23:24
« ošetření laku před zimou
Zdravim, zatim mam najeto asi 500 km, spotreba za prvnich 300km 7,4 litru / 100 km - polovina trasy mimo meste, polovina kratsi jizdy (predvadecky :-) Predpokladam, ze bude klesat. Zatim jsem velice spokojen, zatim se snazim krotit a i tak je to velice slusne svezeni, absolvoval jsem i dve delsi cesty v peti lidech a motor to celkem s prehledem zvladal. Obzvlaste pri plnem zatizeni jsou dosti citit nerovnosti. V nejblizsi dobe se chystam koupit plechace a zimni gumy a take uvazuju o nejakem vosku pred zimou, cervena perletova metaliza si to jiste zaslouzi - mimochodem vypada opravdu dobre. Jaky pripravek byste mi doporucili pro osetreni laku? -
Marcelino 21.10.05 14:04
Inak co ma zaujalo, je doporuceny tlak v pneumatikach - ja mam na stlpiku dveri napisany pre pneu 14" 165/70 a to 2,3 pre "standard" a 2,5 az 2,8 !!! predok/zadok pre "plne zatazenie" - ak to porovnam s Fabiou - tie iste pneu, akurat vaha Fabie je +100 az 150kg vacsia a napriek tomu ma doporucene hustenie 2,2 !?! a pre plnu zataz tusim 2,4 ?!? ... ako je to mozne ? -
Marcelino 20.10.05 08:30
a este nieco - v minulosti sa zverejnovali aj konkretne dosahovane rychlosti a casy na okruh a slalom a pod , ale HLAVNE brzdna draha na jednotlivych povrchoch - to by ma zaujmalo najviac, ale tento rok nic take nezverejnili - iba nic nehovoriace "bodove" znamkovanie... 8-s
mna totiz nezaujma ci viem na najhorsej pneu v teste ist do zakruty "len" 80km/h a na najlepsej "az" uzasnych 86km/h - ALE napr. ak ma najhorsia guma brzdnu drahu napr. 60m a najlepsia 50m - tak to uz je kua padny dovod kupit tu lepsiu :!: -
Marcelino 20.10.05 08:24
Hmm, tak neviem - u rozmeru R14 (175/65, 165/70) GoodYear UG7 sice vyhrali, ale napr. v minulosti UG6 dost prepadol v teste - bezohladu na reklamu... 2004 kraloval tusim este Continental 780 - ten som planoval kupit ale tento rok uz urobili model "800" a bohvie jak nezaziarili - aj ked je to nemecky vyrobok testovany v nemeckom casaku - teda pardom testy robil ADAC a este dalsi...
mna ale osobne zaujalo toto co som pisal aj do fora "pneumatiky":
na internete - tusim "najlevnejsipneu.cz" ci tak nejak som narazil na ponuku 175/65 14" Bridgestone LM20 za 1400Kč Shocked ... povodne som planoval kupit u "pneumatikypriamo.com" GoodYear UG7 za cenu cca 2560,-Sk ale asi neodolam tym LM20 za tu cenu... Ma to ist segre na Hondu Jazz.
Pre seba na Swifta asi kupim predsa len GooYear UG7 v rozmere 165/70 R14 za cenu tusim okolo 2350,-Sk ...pripadne ak ma niekto presvedi (potrebujem obcas "postrcit" Wink ) , tak usetrim 300Sk na kolo a tiez kupim tie LM20 za cca 2000,-Sk
Moja otazka - mate skusenosti s vyssie spomenutymi internerovymi obchodmi ?
ved napr. tie GY UG7 ma vyjdu 4ks o cca 3000,-Sk menej nez keby som ich kupoval u nas v "kamennom" obchode Rolling Eyes -
"-- skrytý --" 19.10.05 09:14
To: Mezek - ten test pneu jsem četl taky, víš proč vyhrál GoodYear UG 7? Protože je nový a probíhá masivní reklamní kampaň, kterou si GoodYear zaplatil. Schválně se někdy podívej, kdo vyhrál test a kdo má v daném vydání časopisu nejvíc reklamy. V naprosté většině to bude stejný výrobce. Tím, ale nechci snižovat kvalitu Good Yearu, jen vím, že ty testy nejsou vždy až tak úplně objektivní.
To Federer: Taky budu kupovat zimni plechy a nejlevněji podle mého zjištění vyjdou originál Suzuki od dealera, kolem 1200 Kč/kus. Když jsem koukal na jiné od dealerů AL kol a disků, tak nabízeli kus od 2000 Kč výše !
Pneu si ale koupím v internetovém obchodě, vyjdou levněji, někdy i o několik set korun na kus. Mám vyhlídnutý DUNLOP SP Winter Sport M3 v ceně kolem 1650Kč/kus. -
"-- skrytý --" 16.10.05 20:11
mezek: Ale jo, je to možné,nicméně do městského provozu a na ježdění nezávodnickým tempem a po rovině, tj do hor to nepojede ani omylem, tak Barum bohatě stačí.
Když se podíváme na testy, tak jsou tam kritéria, vzájemně si odporují, když to líp brzdí na suchu, hůř na mokru, aquaplanink třeba v příčném směru, hlučnost atd. Vždy je to kompromis, já ty testy znám.
Když mi tyto gumy v poho stačily na O TDI, teď 205/55-16´´na Laguně, tak na toto malé prdítko nevidím problém.
Jo, gumy z hypermarkrtů, to bylo o něčem jiném.Ne, ne,ne!!!
Ty testy jsou extrémní zkoušky,pokud tak budem jezdit, tak kupujeme novou sadu gum po 1000 km, možná dřív, takže je třeba to takhle brát.
Spolupracovník si koupil na Octávku Pireli, tak jsme si to zkusili, jak to brzdí ze 100 na asfaltu-on 195/65-15, já 205/55-16 a zastavil jsem dřív, asi o 2,5 m s těžším autem. Vždy jsme jeli spolu, takový amatérký testík, nic seriozního, takže ono je to složité.To byla spíš sranda,nic vážného jsme nesledovali, jenom, jestli je jedno citelně lepší a druhé horší a ono je to zhuba stejné.
Moje heslo je: raději jakákoliv zimní, než letní-v zimě. -
mezek 16.10.05 18:13
Aktuální test zimních pneu ADACu: Barum Polaris 2 - doporučujeme s výhradami /slabší výkony na sněhu a ledu/
Matador MP 58 M&S - to samé jako Barum.
Vítězové - Goodyear Ultra Grip 7, Bridgestone Blizzak LM 20, Pirelli Snowcontrol W 190.
Rozměry 175/65/14T
V 195/65/15T:
Goodyear Ultra Grip 7, Dunlop Winter Sport D3, Vredestein Snowtrac 2. -
"-- skrytý --" 16.10.05 12:57
« zimní pneu
Mně levněji jinde. Pneu v Barum akce 3+1. Disky:přesný rozměr řekli v Barumu, měli před asi 20 dny nový tištěný katalog, na netu to ještě nebylo(teď nevím) a disky se koupí individuálně, stará se o to můj mechanik, nevím, kde je bude kupovat. 14´´ na zimu stačí.U Suzuki bylo dost drahé.V mém servise. -
"-- skrytý --" 14.10.05 20:53
« Plechy
Kdosi se snad zde(?), nechce se mi to hledat, ptal na tl. plechů. Jsou tenké, hodně tenké, sice mají větší tl, než kanc. papír, ale třeba blatník jsem s mým mechanikem tipli na 0,6 mm.
O,8 mm to není ani náhodou.
Nějaký dobrák to na parkovišti trochu ženě (bílá dodávka podle čmouh na dveřích) otřel, zmáčkl a ujel. Tak mi to spravuje a je to fakt hyper tenké.
Zadní dveře-nějak jsem je při zavírání přitlačil, palec zůstal na plechu a je to mírně zmáčklé. Já to vidím jinak ne.
Takže závěr:plechy jsou tak tenké, že tenší už být asi ani nemohou.
Antikorozní ochrana-to netuším, my ta auta tak dlouho zase nemáme.Asi normální, 12 let na prorezivění.Při tl. plechů by asi měla být solidní ;-) -
"-- skrytý --" 14.10.05 13:15
« Jiné pneu
To:YDEV - No dát je tam samozřejmě teoreticky můžeš, ale ... Když havaruješ a pojišťovna to zjistí, nevyplatí Ti celou pojistku, možná vůbec nic, protože ten rozměr není schválen výrobcem, a to i v případě, že bys tu nehodu nezavinil. Když pojedeš na STK, teoreticky bys ji neměl dostat, protože ten rozměr nemáš schválený ve velkém TP. Může, ale taky nemusí se zmíněný rozměr pneu negativně projevit na jízdních vlastnostech auta - stabilita, brždění apod. -
Marcelino 14.10.05 11:31
« Re: Pneu
Hmm, ty zhanas 14" ky, ale ja naopak zhanam 15" plechace... 8-s a to je vacsi problem
inac zimne pneu - pozeral som tie testy a dost ma prekvapilo zlepsenie f. GoodYear - konkretne UltraGrip 7 a naopak ma prekvapilo zhorsenie Continentalu - model 800 - naviac dost radikalne zmenili dizajn dezenu - dost sa podoba na stary GoodYear UG6 , ktory v testoch po minule roky dost pohorel a aj uzivatelia nan nadavaju...
na zimu chcem nechat 14"-ky :-! , takze tiemoje letne 14"-ky predam taovi na jeho Fabiu ;-) -
"-- skrytý --" 14.10.05 10:35
Marcelino: Dobrý,máš pravdu, já včera fakt měl už docela výpadek v myšlení.Svišť doma má navíc litá kola a jak jinak, 15´´-nejvyšší výbava.
Stalo se ;-)
Tlak jsem nekontroloval, musím prověřit.Mně se zdá, že s tím, jak přibývají km, rázy postupně mizí. Jel jsem nedávno s novým a tam byly rázy větší.
Na zimu 14´´ a někaké Barumky, to stačí. Byla akce 3+1, raději nějaká zimní, než v zimě letní. Mám je u na velkém autě a v pohodě.Asi také proto, že v zimě zvolním tempo. -
"-- skrytý --" 14.10.05 10:14
« Pneu
Já mám v nejvyšší výbavě ty 15" kola, foukám je podle předepsaných hodnot na štítku na dveřích, ale subjektivně mám pocit, že je to dost tvrdé. Kdo znáte např. silnici od křižovatky Vypich k nemocnici v Motole, tam to auto úplně poskakuje a ozývají se hrozné rány, protože ta silnice je zvlněná a hrbolatá. Teď budu na zimu kupovat plechy a zimni pneu 14", tak jsem zvědavej jak moc pocítím rozdíl. Jinak ty 15" jsou na kvalitní silnici perfektní, dobře drží stopu, i v zatáčkách. Btw. zatím nejlevnější 14" disky mi nabídli u SUDA AUTO na Strahově, 1207Kč/ks vč. DPH, originál Suzuki. Teď jen vybírám pneu, asi půjdu do DUNLOP SP Winter Sport M3 nebo Michelin Alpine A2. Máte někdo šajna, kolik stojí originál Suzuki 14" poklice ? -
Marcelino 14.10.05 09:31
« 15" kola
2 IT: Uff, ved uz som tu popisal kopu prispevkov o zamene 14" 165/70 za 15" 185/60 , ktore sa dodavaju k najvyssej vybave... meditoval som tu ci sa vobec oplati kupit 15" "elektrony", alebo radsej lacnejsie 15""plechace" ...
...inak povedane, v TP su LEN 2 !!!!!! mozne varianty:
14"165/70 alebo 15"185/60 a navyse v TOTALNE nestandardnych rozmeroch u 15" diskov 5,5J ET45 8-s :roll: ved to sa ani neda kupit... :? -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:20
« Tlak v pneumatikach?
Chtel jsem se Vas zeptat kolegove,
premyslim porad nad tim, co by mohlo zpusobovat takove razy od kol.
Na kolik pumpujete kola? Ja jsem se lekl, ze podle napisu na dverich bych mel 2,2 az 2,4 atmosfery.
Davam to tak, ale treba prave proto to dava takove rany od podvozku.
Dekuji za informace :-)
PLA -
Marcelino 13.10.05 22:06
« Re: Reklama
ad reklama - v SR je to opoznanie lepsie - co sa tyka tlace, a znova som dnes videl reklamu v telke s tym mladym futbalistom - inac dost velka hviezda - Ronaldom - ci Ronaldinom alebo tak nejak sa vola... ;-)
ja som zatial spokojny - hlavne ten motor a tah pri predbiehani na 3-ke je super - uz mam najazdene cca 5tis km a pohoda - mam pocit ze motor taha stale lepsie - hlavne plunule bez protestov na trojke pri predbiehani z cca 70-ky po cca 110-ku az 120-ku super zatah - to uz toci cca 5500ot :-!
inac ten podvozok mi na 14"kach nepride taky hrozny - zadok je hlucnejsi ako napr Fabia, ale ziadna tragedia - uvidim, ked na jar kupim 15"ky co to spravi... :idea:
inac spotreba je cca 6,2 l/100km pri tankovani 95-ky Shell w-power, ale teraz posledne 3 tankovania "obyc. Shell 95-ka" a spotreba stupla na cca 6,4 l/100km -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:34
« Reklama
Já jsem se poprvé o Swiftu dozvěděl, když jsem četl článek v AutoTipu na počátku roku 2005. To auto se mi strašně líbilo. Za pár měsíců jsem se rozhodoval co koupit a vzpoměl jsem si na něj. Byl jsem si ho projet a při porovnání cen a výbavy s konkurencí (hlavně Honda JAzz - to byl původně můj favorit, jsem fanda Hondy) bylo jasno. V tu dobu bylo i hodně reklamy na Swifta, ale skoro výhradně na zadních stranách motoristických časopisů.
Grand Vitara je nádherná, ale reklama je to samé co Swift.
Někdo z marketingového oddělení Suzuki Motor Czech by potřeboval nakopat do hlavy, aby se probral a začal něco dělat. A taky by mohli japončíci přidat další motory, nabízet Grand Vitaru 5D pouze s jedním motorem je ostuda.
Jinak mám najeto přes 6 tisíc, zatím v pohodě. Jen mě stále více znepokojuje jak jsou strašně slyšet rázy od kol při přejezdu nerovností. To jsou rány! Ten podvozek dostává zabrat. -
"-- skrytý --" 13.10.05 14:19
To pla:
Moc se nerozčil, škodí to zdraví.Třeba není moc zájem prodávat v ČR, protože trochu nestíhají se Swiftem pro západní trhy, co jsem slyšel.
Stránky mají funkční, aktuální ceník,Swift delší dobu,Vitaru od počátku.
Její krátký test (Vitary) byl v Auto motor a sport-podle mne docela neutrální, jinde nevím, na netu asi 2 testíky.
Swift v AMS větší test a seč mám plnou výbavu(tím jiná kola), dá se s tím v zásadě souhlasit, něco bylo i na netu-zde a autorevue...Docela psali všude fakta, dokonce i týdeník Škoda Auto= Svět motorů byl podle mne objektivní.
Prodá se alepspoň víc Fabií ;-)
Vážně: té reklamy je u malých aut-myslím v TV málo obecně.
Souhlas, že reklama má upozornit, že výrobek existuje. Osobně neřeším, jestli své auto potkám na každém rohu, nebo 1 x za týden.
Já tohle prdítko našel loni v Paříži, pak se objevila zpráva, že se začne dovážet, žena se na to jela podívat a je koupeno.
Poznatky: nic zajímavého, jezdí to denně, vše funguje, má to sice teprve 3,5 tis,ale ono těch aut je doma víc, takže každý jezdí tím svým. Mít jedno, je tam o za ty 3 měsíce o 7-8 tis víc. Jak se něco objeví, sdělím.
Jedna věc:už je ráno chladno, rychle se to zahřívá na provozní teplotu a topí.Možná mohlo být lépe řešeno odrosení čelního skla ve spodní části-chtělo to přípravek,správně nastavit foukání a občas i vysušit klimou. Tohle se u žádného auta nestalo-intenz. rosení a po 30 letech ježdění umím už nastavit. ;-) Mohli vyřešit lépe. -
"-- skrytý --" 13.10.05 08:20
« Proste jsem to musel rict
To IT:
Ja si taky nekupuju auto podle reklamy, ale aby se mi dostalo aspon do podvedomi, tak ho musim nekde videt :)).
A vzhledem k tomu, ze zrovna Swiftik se objevil v tiskovinach velice malo a to nejen v testech, tak proste oddeleni tady v Praze pekne tape.
Je to to same s Grand Vitarou. Videl jsi nekde reklamu?
Videl jsem test s Grand VItarou v motoristickem casopise a tam ho chvalil do nebes.
Oni jsou tam magurci maximalni, to auto je mozne prodavat s odpoctem DPH - a pak misto 650 tisic je to razem cca 540 a to uz je sakra konkurancni vyhoda, kdyz je to 4x4 a ma to spoustu vybavy,
no proste nezlobte se na me, ale opet jsou to telata maximalni.
Kouknete se treba na Mitsubishi, jsem videl na spouste materialu cenu bez DPH, protoze se to hodne kupuje na firmy. To same Kia Sorento, tee si myslim, ze by mela konkurovat maximalne a tu uvadeji vsude bez DPH.
No proste skoda mluvit, Vam garantuju, ze kdyby zamakali, tak maji na to zvysit svuj podil na trhu aspon na 2,5 procenta u IGNIS a SWIFT a zaroven aspon 5 procent u VITARY, ale neznam financni situaci, ale :
To je posledni vec, proc se rozcilim:
Stacilo mi, kdyz byla kampan na Swifta a byla zaplacena celostrankova reklama na zadnich stranach magazinu: Byl tam odkaz na internetu a byl nefunkcni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stranky na suzuki-motors. No to byla ostuda maximalni, jeste v lete tam bylo neco z roku 2001, ted je to trosku lepsi, ale .
No proste FUUUUUUJ.
Mam rad Japonce, ale ne v rukou diletantu. Jdu radsi pracovat :)) -
"-- skrytý --" 12.10.05 15:37
Zatím jsem každé auto kupoval sám podle sebe, netvrdím, že jsem byl vždy absolutně se vším spokojen, to asi člověk není nikdy....Proti reklamě jsem naprosto imunní. Tu nevnímám. Takže kdo si chce koupit koupí, kdo má jiný vkus nebo požadavky nekoupí. Je fakt že neřeším, kolik aut, které mám(nebo měl), je na silnicích k vidění. Také je fakt, že by se člověk mohl nějak dozvědět, že se neco prodává, to souhlasím,ale kupovat auto podle reklamy mi přijde zcestné a naivní. -
« Re: Prodeje Swifta
Ja jsem videl jeden reklamni spot na Suzuki Ignis, ale bylo to udelane priserne amatersky ... Straussuv valcik jako hudba do reklamy ... velice originalni od dob Kubrickovy Odyssey 2001
Jinak mne dostavaji vase udaje o nizke spotrebe svistiku. Muj Ignis je rozezranej, asi podle hesla jaky majitel, takove auto. :D

inac tie ochranne listy na narazniky by sa hodili - hlôavne koli skrabancom na parkoviskach - najcastejsie pri supermarketoch :roll:
inac so sa tyka tych list na boky auta - tu asi skorej maju chranit dvere pred poskrabanim naraznikom druheho auta pri parkovani - zas tie nestastne tesne parkoviska pri supermarketoch a v podzemnych garazach :roll: - mozno je to castejsie poskokenie, ako ked si vlastnou blbostou buchnes dvere o stenu... :idea: