SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 30.03.06 08:12
« další člen do klubu
zdravím pánové, zřejmě už příští týden se stanu majitelem nového Swifta - 1.3GLX v šedé met. Řeším teď jaké doplňky doobjednat - koberečky jsou samozřejmost, otěrové lišty na nárazníky taky. Nevím jestli jsou třeba i ty na dveře. Dokážou zabránit odření na parkovišti při neopatrném otevírání anebo jsou spíše designový doplněk a ťukanec odnese neolištovaná část? Dále zřejmě objednám přední zástěrky(a to i díky vašim zkušenostem). Vím, že tady nedávno kolovaly fotky se swifta i se zadníma zástěrkama a střešním nosičem. Mohl bych vás o ně poprosit(hlavně mi de o ty zástěrky)? (email mam: dusan.s na post . cz) Jaké další věci máte na swiftech dodělávané? Myslim, že o loketní opěrce se tady psalo..tu kdyžtak později...Nezapomněl sem na něco?:) Jo, vlastně tam standardně neni zámek zpátečky - s tím ste, tuším, měli problémy (to byl Medvěd blok?)..mam do něj jít anebo spíš od jiného výrobce?(parkovat budu venku)
díky předem za ty fotky a i další reakce -
Marcelino 29.03.06 08:15
« Re:
Som dost prekvapeny - cakal som, ze to bude dost tvrdsie, ale ani nie - asi mame kvalitnejsie cesty - citit najvacsi rozdiel v zatackach - 14"ky boli troska "plavne" - teraz na 15"-kach to sedi "motokarovejsie" a citit mensiu filtraciu nerovnosti... ono je to teraz este viac "rozkrocene" na ceste lebo 14"-ky mali ET45 a tieto 15"-ky ET38 -
"-- skrytý --" 28.03.06 09:55
« Bez nadpisu
To: Sedan - Já už přezul včera >:D Na těch 14" to bylo vláčný jak bábovka. Dneska jsem jel do práce a je znát, že na těch 15" to sedí líp, je to tvrdší. Ale už to alespoň vypadá jako auto :-) Btw. přehození kol v pneuservisu trvalo 10 minut a dalších 20 minut jsem strávil v družném rozhovoru jejich osazenstvem. Swift se jim strašně líbil, chtěli vidět motor a všechno ostatní, práce na ostatních autech stála a kecalo se >:D -
Marcelino 27.03.06 21:39
« Re: Re: To: Marcelino
no tak to je pech... :roll: tak disky im proste nedoviezli a budu az zajtra... jedneho by porazilo ... som si ich mohol objednat pred tyzdnom na internete a vysli by ma lacnejsie aj s pneumatikami... >:-[] ... len sa mi videlo dlho cakat 10dni... no a tak cakam uz "len" 8 dni... :roll: bohovsky sa mi to oplati - o 2 dni skorej a o 2tis. drahsie... :? -
Marcelino 25.03.06 05:51
« Re: To: Marcelino
No mna asi drbne... grrr... :roll: tak disky Enzo H bohuzial nie su a podla zistenia budu az v maji !!!!! >:-[] :roll: hlavne ze ich ma kazdy obchod ako akciovy tovar za super ceny.... kurna ... tak som s musel vybrat ine disky - mal som na vyber "Alessio F1"(7x15) a "Dezent F"(6,5x15)... tak som si vybral Dezent F - akurat ma stve, ze sa mi to zase predrazi... povodne mala byt cena za Enzo H 2950,-Sk a teraz tie Dezent F ma vyjdu az 3300,-Sk a to som uz ukecal zlavu z 3700,-Sk...
...je ten nas motorizmus drahy"konicek".... ale co uz, ved boli casy, ked som za trosku kvalitnejsiu "audio video stereo zostavu + TV" vyhodil takmer 100tis.Sk - a to islo len moje narocne usi... ale u auta ide casto o zivot, takze netreba prilis setrit ze,... ? ...no hlavne si to musime vediet zdovodnit... ;-) :idea:
cize prezut pojdem az v pondelok 27.3. - potom mozem poslat nejake fotky mojho milacika...(myslim Swift samozrejme ) ;-) -
« Bez nadpisu
moje žena říká, že nejlepší na autě je právě to bezklíčové ovládání ;-)
no a jinak včera jsem si udělal takovou 800 km cestu Ostrava-Budějovice-Ostrava a fajn se svezl, v autě jsme byli tři, jedna cesta včetně tankování 4 hodiny, na dálnici i okresce mě moc aut nepředjelo ( do kopečka je třeba dát čtverku, ale ta vytočená na 6000ot jede 175 tachometrových ), spotřeba 9/100. Ale byl to fičák ;-) :*) -
"-- skrytý --" 23.03.06 10:14
« Pneu
To IT: Ty originál letní 185/60 R15 jsou Good Year NCT 5. Kouknu jaké bude počasí a asi taky pomalu přezuju. Zase to bude vypadat jako auto >:D
To Marcelino: To bych řekl, že jsi šetřil na nesprávném místě! ;-) Teď po zimě můžu plně potvrdit, že zaplatit těch 25.000 Kč a koupit nejvyšší výbavu GLX byl velmi dobrý nápad. Vyhřívané sedačky byly k nezaplacení, dobře se zvyká na systém zamykání bez klíčku. -
Marcelino 23.03.06 08:35
« Re:
IT dik moc.
Pneu som kupil Toyo Proxes CF1, teda presnejsie objednal - zaplatim az zajtra , ked pojdem prezut - uz budu nachystane aj s novymi diskami Enzo H.
Len dufam, ze nebudem lutovat - je to dost drahy spas... 2950,-Sk disky + 2550,-Sk pneu = spolu 22000,-Sk co je pre mna "palka jak svina" ...
...normalne mi je luto, ze som si nepriplatil tych 35tis a nekupil rovno GS vybavu - 15"pneu aj elektrony uz by som mal a kopu dalsich uzitocnych veci ... 8 airbagov, vyhrivane sedacky, hmlovky, bezklucove zapalovanie,... ach... :roll: zda sa, ze som setril na nespravnom mieste... :roll: -
"-- skrytý --" 22.03.06 22:33
« Bez nadpisu
to Marcelino:zdravím SK ;-)
Teď jsem si vzpomněl na tlak,takže přední/zadní podle štítku:
230/210 kPa - částečné zatížení a
230/260 kPa - plné zatížení pro 15" kola
U nás to jezdí pouze s řidičem,teda řidičkou,plné to asi nikdy nebude,ale foukal jsem letní na:
230/230 kPa - kompromis pro případ,že by se něco málo někdy naložilo...
Celkem se to osvědčilo(myslím tlak v zadních).Bude to trochu tvrdší a možná se něco málo ozve od podvozku.Méně se to naklání v zatáčce a trochu lépe brzdí.
Co jsi koupil za pneu?
Z továrny tam jsou nějaké Good Year,typ nevím,leží v servise,ale zdály se být docela dobré. Sucho,mokro,odovod vody v kolejích,tiché, jen tak narychlo. -
Marcelino 22.03.06 10:29
« hustenie pneu R15 185/60
Zdravim, tak v piatok odkladam 14 plechace s zimnymi Bridgestomni R14 165/70 a prezuvam na 15 disky (Enzo H) pneu R15 185/60 ale mam problem :roll: na dverach som mal vyrazene potrebne hustiace tlaky pre pneu R14 165/70 ALE teraz na R15 185/60 neviem ako to nahustit... :roll:
Takze prosim majitelov vozov, ktory mali uz z vyroby pneu R15 185/60, aby boli taky laskavi a napisali mi , ake maju uvedene pozadovane plniace tlaky DAKUJEM -
« Bez nadpisu
K těm diskům: zežloutly pouze přední a na místech, kam odlétává bordel z destiček - tj. není to od soli, ale spíš od destiček. Každopádně dealer (Canocar) se k tomu postavil jako chlap a zdá se, že to vyreklamuju. Jedu tam na servis tak za 14 dní, až budu mít jistotu, že zima je pryč a rovnou přezuju na letní. Navíc bude řešit vrzání předních tlumičů a nějaké to vrzání v interiéru. -
Marcelino 12.03.06 16:36
« Alu disky
Ked sme u tych Alu diskov - prezeram internet a nasiel som najlacnejsie na www.nejlevnejsipneu.cz Al disky AEZ, DEZENT a pod. v cenach od cca 2700,- az 3500,-Sk
Tak ma napadlo, aky disk by bol vhodnejsi vzhladom na snahu o co najnizsiu vahu a najvyssiu pevnost a odolnost pri narazoch na tych nasich Slovensko-Ceskych "tankodromoch" - ci tie klasicke 5-lucove s pomerne masivnymi ramenami, alebo radsej 8 a viac lucove s hustejsimi ale tensimi ramenami... :?: vid porovnanie:
5lucove Enzo H: [odkaz]
vs. 10-lucove DEZENT N: [odkaz] -
"-- skrytý --" 11.03.06 11:40
« Bez nadpisu
Hm,před týdnem jsem se"dotkl" majitelů Mazdy3.Neúmyslně,ale to je jedno. Jen se mi jako majiteli "japonce" opět potvrzuje,že to flinkají všichni a je jedno,jestli je to vyrobeno v Japonsku,Maďarsku,Turecku,Francii,Španěl… Británii.
Já jsem to obul na plecháče,lité nejsou ani doma,tak nevím,jak vypadají.
S tou žlutou barvou-zcela v nadsázce,třeba to souvisí s pletí konstruktérů ;-) No ne,vážně: asi se vloudila chybička při chemickém složení materiálu,co jiného to může být?
Už jsem zvědavý,jak dopadne reklamace.Třeba potěšíme Toma69 z Mégane.Uvidíme.Budou se cukat,je můj odhad. -
« Bez nadpisu
Na plecháčích to auto vypadá nehezky, nechal jsem hliníky jako na všech svých dalších autech a doufal jsem, že to bude ok. Na Octávce mám originál Škoda a jsou ok, na Fordu disky od Autecu a drží už třetí zimu a ty "krámy" na Swiftu nepřežily jedinou zimu ve městě přesto, že jsem relativně často umýval.
Reklamovat to budu, hned půjdu přezout na letní. Už jsem uvažoval o tom, že bych tyto zničené nechal na zimu a na léto bych koupil pořádné od kvalitního výrobce... -
Marcelino 07.03.06 12:25
« Re: Brzdy
cca posledny mesiac som pozoroval, ze rano pri prvom niekedy aj druhom zabrzdeni mi piskali brzdy potom pri dalsej jazde to prestalo... s pribudajucim casom to robilo uz nie len rano, ale aj ked auto stalo pocas dna na parkovisku a poobede som isiel domov. Nepacilo sa mi to , tak som to spomenul, ked som bol na tej preventivnej servisnej akcii v servise - slubili, ze sa na to pozru a a nieco s tym urobia a asi sa aj pozreli, lebo uz mi nic nepiska... 8) -
Marcelino 06.03.06 23:59
« SX4
tak som bol v piatok v servise na tu preventivnu bezplatnu vymenu nejakych dielov na spojke (hadica + nejake valce a pod.) zmakli to za cca 1,5h , tak som mal cas popozerat sa po predajni - a co nevidim : hned 3 kusy Suzuki SX4 !!! >:D a to v roznych prevedeniach, ten 3. prave "rozbalovali a umyvali" - cerstva zasielka a v prevedeni 4x4 :-!
Fakt podarene vozitko - dizajn je sice trosku konzervativnejsi ako u Swifta, ale vo vnutri si pripadate ako v "nafuknutom" Swifte, kde vsetko dobre ponechali a vpodstate len zvacsili priestor(subjektivne porovnatelny s Golfom ci 307-kou), zdvojnasobili kufor a nastastie ponechali ten perfektny a prakticky system sklapania deleneho operadla aj sedaku...
jeden kus bol ako predvadzacka a dalsi bol v predajni aj s cenovkou - tusim okolo 412000,-Sk - vybavu to malo asi ako moj GLX Swift a motor 1,5
celkovo sa mi u Nitrianskeho predajcu BMC pacilo - ochotny personal, obrovske servisne zazemie(predavaju a servisuju aj kamiony Iveco) a hlavne siroka ponuka vystavenych aut napr.6xSwift, 3x SX4, 4xIgnis, 1x Grand Vitara, 3x Jimny, 2xLiana, ... proste parada :D -
"-- skrytý --" 05.03.06 10:10
« Bez nadpisu
Spoluúčast mám 5 tis.
Problém malé škody je vždy problém.Stalo se,že se děti ze sídliště "bavily" tím,že měly soutěž,kdo jak vysoky vykopne nohou a podkopne zrcátko.Ukoply jich spousty.Policie sice vyšetřovala,ale tím to zhaslo.Do jednoho mého auta si také někdo z nich kopl,takže se to měnilo celé.Ceny bývají od nějakých 2 tis do 6 tis,podle toho,o které auto se doma jedná.Bylo to naštěstí to levné za 2 tis.Bez práce a stříkání.
Skla jsou na Swiftu pojištěna,do 10 tis,- .Mně se to zdá být solidní za 350 tis auto dát 8,5 tis/ročně.
K bouračce. Vyzvedl jsem auto,druhý den poslal všechny podklady,servis dokonce omylem na fakturu neuvedl jednu drahou položku,vytelefonovali jsme mezi sebou a oni s pražskou centrálou pojišťovny,poslali faxem i bez mého podpisu a za týden pojišťovna datovala dopis,kde mi sděluje,že celou částku minus spoluúčast posílají na č.účtu majitele prodejny.Byli docela rychlí.Asi nemohu jmenovat pojišťovnu,ale začíná na písmenko,které je7. v abecedě.
Když to srovnám,kdy známému z nového Suzuki udělal mladík s velkým autem totálku a ten člověk čekal několik měsíců,než se jiná pojišťovna uráčí mu auto uhradit z pov.ručení pachatele+byly tam obrovské polemiky o amortizaci(3 měs staré auto)....přitom na rozdíl ode mne nic nezavinil...
Slovo pachtel píši,že i já jsem byl v protokolu uveden jako "pachatel",za což se policista omlouval,ale takový mají formulář. -
"-- skrytý --" 03.03.06 12:00
« Re:
Federer: dobře činíš,tohle byla první chybička za 30 let,doposud jsem jenom platil a nic nečerpal a pak bum a je to.Chyběly centimetry,ale to mne neomlouvá.Bortilo se to i uvnitř,co z venku není patrné. Havarijní platím asi 8,5 tis. To je slušná cena.
Ten samý den to lehce ťukla něco na můj způsob paní s novou Vitarou do fáva,které mělo v zadu závěs. Fávo nic a na Vitaře asi za 80 tis-a to byla pojízdná.Také střelila chladič klimy atd...ono se to naskládá....
Ještě jedna rada: odhlásíš pojistku a naboříš.Tohle udělal kdysi dávno můj otec,jezdil pomalu,opatrně,možná až moc a měsíc po jejím zrušení zaviněně naboural.Pak už měl vždy vše pojištěno. -
"-- skrytý --" 02.03.06 13:51
« Bez nadpisu
No jo,chlapi,teda blbneme pěkně,co? Jeden stříká dveře tekutými řetězy, já to zkracuji,aby se s tím líp parkovalo. >:D
Jinak dobrý, jezdí to v pohodě.Zajímalo by mne srovnání s novým Yarisem-nejeli jste v něm někdo? Motor 1 litr a 3válce musí být katastrofa,zkoušel jsem v triu z Kolína a .... no nic.
Relevantním je Yaris 1,3. Takže je zkušenost? Ať si to pochválíme sami,stejně nás nikdo nepochválí,že jsme koupili dobré auto. ;-) -
"-- skrytý --" 02.03.06 13:46
« Re: Spojka
Tak jsem mluvil se servisem SUZUKI : Jedná se o problém s hadičkou od zásobníku brzdové kapaliny, ne o problém se spojkou. Prodejci teď obesílají majitele aut, a zvou je do servisu k výměně. Podle informace ze servisu, kde jsem Swiště kupoval, nyní objednali nové díly a čekají na jejich dodání. Díly by měly být k dispozici do 14 dní. -
Marcelino 01.03.06 21:05
« Re:
no tak myslim, ze u mna je to tiez jun/jul ako u IT.
zacali mi povrzavat dvere, tak som ich troska strekol silikonom, ale iba vodicove a lave zadne, pretoze parkujem tak, ze prava strana je zablokovana murom - pomohlo to, ale vcera vecer som strekol preventivne aj prave zadne - ale dnes to bolo u tych pravych zadnych uz otrasne - takmer sa ani nedali otvorit dvere - vrzgot otrasny a po prichode domov som zistil preco - :roll: ja BLB :!: som si po tme pomylil sprej a na tie prave zadne dvere som nastriekal omylom tekute retaze :roll: ... som netusil, ze su tie tekute retaze tak sakra ucinne ... ale nastastie to troska silikonu vratilo do normalu... len sa bojim, ci tie retaze neosahuju nejake korozivne latky... -
"-- skrytý --" 28.02.06 19:53
« cena Swift
Pár cen Swiftu-díly předku,s DPH:
světlomet-6.424,-
sada mlhovek-1547,-
kapota-5.829,-
přední blatník-2.235,-
výztuha-1.198,-
výztuha nárazníku-1.933,- a 1.678,-
názrazník-6.485,-
tlumič nárazníku-1.606,- a 1.492,-
zámek kapoty-682,-
chladič klimy asi 10 tis
lakýrnické práce 7.000,-
karosářské 2.800,-
lak-1.830,-
lak vrchní-810,-
míchací lak-958,-
pigment E-212,-
přísada-270,-
tužidlo-402,-
vrchnílak-374,-
atd. :'-(
No,zadarmo to není.Pojišťovna byla solidní.Uff... -
Marcelino 28.02.06 08:33
« Re: servis
Uff, tak sa nam to s..., :roll: vcera mi prisiel dopis, kde ma ziadaju na navstevu servisu = vraj som majitelom vozu z vyrobnej serie, kde sa moze vyskytnut zavada na spojke = kontrola a oprava ma trvat 2 hodiny a ma to byt zadarmo...
tak tam zavolam a dohodnem si termin...
...apropo : cim mazete panty na dverach, dnes rano mi nejak povrzavali - asi sa to povodne mazivo uz "vymrazilo"... -
"-- skrytý --" 27.02.06 16:48
« Bez nadpisu
Kdysi jsem slíbil,že zkusím,kolik to bere,když se jezdí pomalu.V lednu a únoru se fakt nedalo,takže předpisová jízda(při jedné pomalé v obci mi to nedobrzdilo a já to nabořil,docela vysoká škoda,krásně se to celé bortí,bylo pojízdné,asi v tak 15km/h jsem to opřel o auto přede mnou...no,jo, no,stalo se poprvé na prahu 50. :-( )
Takže ta spotřeba: pomalé ježdění, obce spíš pod 50,mimo 90,max100,zaplé topení-odebere motoru,tak se něco musí spálit na rovnováhu,často zaplé vyhřívání sedadel a dostal jsem se na 5,9. Musel jsem to přepočítat, fakt že jo.
K ťukanci:díly nejsou zase až tak drahé,blatník levný,světlo též,ale hoši tam za nárazník nacpali různé plastové deformovatelné příčky skrz chodce a ty cosi stály.Docela dost.
Pojišťovna byla vstřícná,dostal jsem vše nové a myslím,že třeba kapota se dala lehce opravit.Řekli,že se má vše vyměnit,tak se vše vyměnilo a nic neopravovalo.
Vaky a předpínače se neaktivovaly,To by stálo asi dalších 80tis.
Poučení: má se jezdit rychle. ;-)
Druhé poučení:na zimu jsem tam hodil 165/70R14 a to asi byla chyba.Jsou o 2 cm užší než 15" a nevím,jestli mi tato plocha nechyběla při dobrždění.
Takže:kdo koupíte GLX, tak tam i na zimu dejte pneu široké 185 mm. Nějakou roli to asi sehrálo,seč nepopírám,že jsem měl dávat víc pozor. -
Marcelino 27.02.06 07:40
« Re: to Marcelino
v nedelu bolo krasne slnecno a teplota okolo 7stC, v stredu to bolo pred poludnim okolo 0stC , aj ked rano boli minusove teploty a v Pribrami bola poladovica ale nastastie len na chodnikoch... cesty boli suche sem tam vlhke...
Inak, ked pisem "tacometrovych 140km/h , tak to znamena ze povolenych "skutocnych" 130km/h som neporusil ani nahodou :-!
...inac je dost mozne, ze ak by som isiel az poobede v case spicky, a nie na prave poludnie, tak by to na D1 vyzeralo uplne inak ;-) -
Marcelino 27.02.06 00:25
« dlhsia jazda
tak mam dalsie postrehy z dlhsiej jazdy - tentokrat to bola trasa Nitra-Brno-Praha-Pribram .V nedelu som vyrazil potom o 3 dni v stredu spät. Isiel som prakticky stale po dialnici - tempo som sa snazil drzat "tacho" 140km/h obcas mierne viac, ked sa mi do kufra tlacili nejake tie passaty a bavoraky. Az na cca polhodinovu zapchu v Prave pri ceste spet to bolo vcelku vpohode, spotreba mi vysla 6,9l/100km, co je myslim vcelku slusne na to ze je chladno a mal som zimne gumy... inak momentalne mame najazdene asi 12 500 km.
Ale zaujamave bolo, ze dialnicne tempo "140" znamenalo, ze 99% aut som predbiehal ja a len asi 1% predbiehalo mna - cakal som, ze to bude horsie - nezvysili sa pokuty :?: doteraz som mal pocit, ze na "udzanie sa v lavom pruhu" na D1 potrebujem min 150-160km/h - aspon take boli moje doterajsie skusenosti zo sluzobnych ciest...
Inac kamionu to je "klasika" - 2 krat mi tam vbehli bez blinkra :!: tak, ze som musel ist dost na brzdy a raz jeden srandista s kamionom predbiehal vyse 5min !!! kolonu cca 5 kamionov a napokon ho 2 z "predbiehanych" kamionov v kopci "podbehli z prava", ked mu to do kopca nejak netahalo...
A ta betonka je miestami uplne strasna - jedina vyhoda je, ze su tam neni diery a vyjazdene kolaje... da sa vobec urobit "ticha betonka", alebo aspon taka "bezsparova", kde clovek nema pocit ze ide vo vlaku :roll:
Obavam sa, ze mi nejak zacina blbnut spinac osvetlenia interieru - zeby mu uskodili vibracie s dialnice D1 8-s - otvorim dvere a nic-tma - nereagovalo to na ziadne dvere. Ale vcera to uz zas fungovalo normalne, tak neviem - ak sa to zopakuje, tak z toho asi bude moja prva zarucna oprava :'-( -
"-- skrytý --" 20.02.06 14:47
« Top Gear
Včera jsem koukal na Top Gear na BBC a málem mě trefilo. Ukazovali tam Swifta, docela ho chválili, říkal jsem si, že možná udělají testík nebo něco podobného. Prdlajs, udělali další z cyklů Winter Olympics = vzali 10 Swiftů, rozdělili je do dvou družstev - červení a modří, polepili je nálepkami a hráli s nimi hokej !!! Prostě sněhovou bariérou ohraničili velký kus rovné plochy, instalovali branky, jezdilo se na trochu uježděném sněhu a hrálo se velkým nafukovacím pukem. Teda srdce krvácelo, když jsem viděl jak do sebe bourají, strkají se, přetlačují se,no síla. Sice to vypadalo jako děsná sranda, ale když si člověk pomyslí, že by tam měl svoje auto. Ta auta řídili nějací místní soutěžní jezdci. Gólů padlo dost, aut se taky rozbilo dost, blatníky, nárazníky, světla, dveře, to všechno bylo omlácené, jeden Swift dokonce skončil na střeše. V minulém díle takhle rasili Toyoty Aygo, když hráli fotbal s velkým nafukovacím míčem. A další disciplína byla, že vyvezli 20 let starý Mini Cooper na skokanský můstek, nainstalovali pomocný raketový pohon, vyfrézovali dráhu a pak odpálili Miniho. Ten sjel můstek, skočil a kupodivu dopadnul na kola a dojel až dolů bez úhony. Samozřejmě bez řidiče. To až při druhém skoku, kdy nějakej maník skočil ze skokanského můstku na sněžném skůtru!! Ty Angličani jsou fakt magoři. :shock:
Tady je link: [odkaz] Sice je tam jen obrázek, ale je vidět chudinku Swifta na střeše. -
"-- skrytý --" 17.02.06 23:44
« Chip Tunning
Jeste by me zajimalo,
zda nevite o nekom, kdo ladi Suzuki :). Vim, ze na brzde zmerili 74 kW, coz mi prijde pro 1,3l super vykon,
ale treba se to da jeste postelovat.
Kazdopadne ta 1,5 turbo, co se chysta bude asi opravdu zuzo ;)).
Dekuji Moc
PLA -
"-- skrytý --" 17.02.06 10:29
« Tunning SWIFT
Ahoj panove,
chtel jsem se Vas zeptat,
koukal jsem, ze doplnku na Swiftika se dela uz dost. Napiste jestli jste si uz neco poridili ;).
Myslim ty ruzne hlinikove listy na prahy, lepsi radici paku nebo tak.
Jeste uvazuji o zatmaveni oken, protoze to k tomu uplne vybizi.
PLA -
« dotaz
Přeji všem dobrý den,
uvažuju nad koupí swifta 1.5 a rád bych se zeptal, jaké máte kdo zkušenosti s brněnským prodejcem a servisem Canocar.Na netu jsem se dočetl,že na vozy zakoupené u nich dávají záruku 5 let, což vypadá solidně. Nicméně rád bych znal zkušenosti jejich zákazníků. Děkuju za odpověď. -
"-- skrytý --" 03.02.06 09:34
« Bez nadpisu
tehac: To tě omlouvá,že jsi "měl svůj den".Nicméně my tu diskutujeme věcně a snad i nezaujatě,takže,když se mi něco na Swiftovi nelíbí,tak to napíši.Nejsem členem žádnéhu fanatického klubu jakékoliv značky.Momentálně doma auta od 3 výrobců.
Provozní náklad se musí rozklíčovat. Pořizovací cena/výbava? Asi to v dané třídě vozů vede.
Spotřebu neřešíme,já jsem byl první,kdo zpochybnil,že tohle auto jezdí za 5,5 litru. Teoreticky ano,důsledně 90 a žádná dálnice. V létě.Jinak 6,6-7.
Teď v zimě,při -15-20C,studené starty,skrz neupravené silnice ve městě a zmrazky+v bočních si těžko vyhýbáme,často 2.stupeň,zaplá vyhřívání sedadel,takže je to 7,5 a rychlost mimo obce max 110 a vzdálenosti do 30-40 km.
My jej máme třeba proto,že je určeno ženě,líbí se jí,ráda s tím jezdí,spotřeba ji absolutně nezajímá.Ale jezdí s citem a nic divokého.Takže spíš hospodárně.
Mně se to také líbí,ale když s tím jedu,tak jedu a 5,5 litru je iluze. Když se s tím jede,tak pro radost z jízdy a ne na spotřebu. Nicméně třeba někdo jezdí na spotřebu.
Klidně mohu projezdit navíc za benzín to,co jsem ušetřil na koupení ekvivalentvího Pola(+120 tis) či Yarise2(+50t).Neb motor 1 litr a 3 válce v Yarisovi je podle mne fatální omyl v jinak skvělém autě.Ale to patří do jiného fóra. -
"-- skrytý --" 02.02.06 23:40
« Bez nadpisu
Na tohle nemá smysl cokoliv dodávat,takže šťastnou cestu,nejlépe Swiftem,kterému se zapnutím všech el.spotřebičů(třeba vyhřívání obou předních sedadel+zadní sklo a zrcátka souběžně+světla vozu+....) nezvýší spotřeba paliva. Já takového nemám,můj pracuje v souladu s fyzikálními zákony tohoto světa :D -
"-- skrytý --" 02.02.06 20:14
« Bez nadpisu
tehac: hele,zdá se,že tomu rozumíš líp,tak se neptej.Nebo si napíchni fáro na diagnostiku a jestli ji nemáš,tak si to někde změř,značkový servis,u nějakého mechanika,co tomu rozumí a má vybavení.
Mně unavuje vysvětlovat učivo střední,zdůrazňuji stření školy,resp.učiliště.Tím to pro mne končí.
Nemohu za to,jaké mají lidé (ne)vědomosti o konstrukci aut a (ne)znalosti přírodních věd,jako fyzika,elektrotechnika,mechanika,termo+h… a pevnost,statika,kinematika,dynamika atd... atd. Můj problém to není.Opravdu ne. Třeba úvahy o střetu vozidel,taky bezva téma,když se tu laická veřejnost hádá o bar.zkouškách.Fakt nehodlám někomu něco vysvětlovat.
Přihlas se na ČVUT Praha,VUT Brno atd.,teď se dávají přihlášky(nějak do konce února tuším) a tam se to doučíš.
Nazdar a už to neřeš. :D
Zde je téma Swift a zkušenosti s ním, tak se drž tématu,třeba si jej kup a sděl názory,poznatky. Na školu si tu hrát nebudeme. -
"-- skrytý --" 02.02.06 17:22
« Re:
tehac: Nechci se přít,ale každá energie která se vyrobí,tak se na ni zase nějaká jiná potřebuje.Když zapnu vyhřívání sedadel,sklo,zrcátka,světla...tak se zvětší zatížení akumulátoru,alternátor musí více dodat,takže se zvýší nutný příkon k jeho pohonu a aby auto jelo konst.rychlostí,pak se musí lehce přidat na plynu,tj. roste spotřeba. To jsou fyzikální fakta. Pak by to bylo perpetum...
Stačí v autě s přesným PP jet po rovině,konst rychlostí a postupně vše zapnout a PP ukazuje víc.Podobně s klimou.Nebo napojit na tester a tam je krásně vidět,jak podle motoru vzroste spotřeba na volnoběh zapnutím světel.
Marcelino:K odpadnímu teplu-tohle teplo je sice odpadní,ale protože se použije na topení,tak se tím odebere motoru více tepla než by se odvedlo chlazením kdyby se netopilo a aby bylo vše z hlediska termomechaniky v rovnováze, musí se teplo(pro rovnovážný stav motoru) získat. Získá se spálením paliva.Protože pokud by to neplatilo,tak by spotřeba v zimě musela být stejná,pokud zanedbám zvýšené třecí ztráty v důsledku vyšších nároků na mazání.
Hoši,věřte mi,mám z toho i státnice, fakt je to tak jak píši,velice laicky napsáno,aby bylo srozumitelné.
K Swiftu:Stále to jezdí a problémy nula.Spotřeba klesá a auto celkově tichne,řazení už naprosto přesné a začíná se blížit Fabii.Nakonec to bude dobré.Chtělo to záběh,trochu delší,než jsem byl v poslední době zvyklý.

díky
Vypadá to moc dobře, takže asi půjdu i do těch zadních..nosič zatím není potřeba
těším se :)