SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
to Marcelino: klídek, my máme ještě od zimy prasklý přední nárazník,jak najela na nějakou kupu sněhu a zatím to neřeším, člověk nikdy neví co žena provede ( naposledy nechala přes noc zapnutý klíček a rádio a ráno jela do práce na skůtru ).... >:D >:D :shock: -
Marcelino 08.06.06 23:44
« Bez nadpisu
no ale vcera ma manzelka moc nepotesila, sice auto nerozbila ako IT, ale "iba" strajchla o obrubnik pravym prednym kolesom, ked sa uhybala nejakemu protiiducemu vozidlu... :'-(
co by ma az tak netrapilo, keby sme tam nemali namiesto povodnych 14" plechacov uz tie nove 15" "elektrony" - asi aj tak pojdem preventivne do pneuservisu, kde som ich kupoval, nech skontroluju, ci netreba koleso nanovo vyvazit, alebo sa mu nestalo okrem dost hrubych skrabancov po takmer celom obvode rafku aj nieco horsie... :? -
Marcelino 08.06.06 23:34
« Re:
A este porad kde sa to da kupit tak vyhodne.
:*) a sorry som to nespomenul, kedze to tu uz viac krat padlo v mojich prispevkoch...
...takze zasterky som kupoval pocas povinnej prehliadky po 15tis. km u BMC Nitra, co je Nitriansky predajca Suzuki a Iveco - sidlia vlastne mimo mesta cca 7km od Nitry na "Zlatomoraveckej ceste"
link: [odkaz] -
"-- skrytý --" 08.06.06 16:39
« Re: Re: Střešní nosič
To kingking: Ještě to na střeše nemám, takže fotky udělám jakmile to namontuju. Rady od dealera se hodily, protože v návody nebyly některé důležité informace. Ten návod je universální na více aut. Nejdůležitější informace byla ta, že tenhle střešní noosič se nemá montovat do místa, které je připraveno pro originál nosiče Suzuki. Údajně je po odchlípení těsnění dveří v určitých místech navařená jakási "zarážka" se žlábkem, do které se uchycuje originál nosič. Nosič od Neumanna se podle prodejce má dát mimo tuhle zarážku. -
"-- skrytý --" 08.06.06 12:12
« Střešní nosič
Tak jsem si včera u dealera vyzvednul střešní nosič na Swiftíka od Neumanna. Je to pěkná skládačka - čtyři krabičky - včetně zámků. Vypadá to bytelně, atest to má, prodejce mi podrobně vysvětlil jak se to montuje, protože je to jiný systém, než používá např. originál Suzuki nosič. Ale hlavně - ta cena !!! Jelikož je ten prodejce dobrý kamarád mého dobrého kamaráda a skoro příbuzného, dostal jsem to se slevou, platil jsem včetně těch zámků pouhých 2.900 Kč !!! -
« Bez nadpisu
Jo a este nieco. Dnes som pozeral trochu do priestoru motora a niektore veci sa mi tam zdaju trocha divne, takze ma zaujima ci je to aj u vas alebo len u mna. Napr. niektore kable su pooblepovane izolacnymi paskami, vyzera to dost neprofesionalne, z jednoho (niekde vpravo ) sa dokonca ta paska zacala odlepovat. Dalej som si vsimol ze horny kryt (kapota) ako ma z vnutra otvory tak vo vnutry je na plechu nejaka do zlta lepkava hmota, akoby nieco roztopene od tepla motora. mozno su to nomalne veci, neviem. -
Marcelino 07.06.06 20:34
« Re: Zásterky
Marcelino, teba koľko vyšli tie 4 kusy? Akosi v diskusii neviem nájsť článok, kde si to písal...
no tak som nasiel ucet - zasterky "gumove" s logom Suzuki (asi "original") stali 649,8,-Sk za par - teda x 2 takze spolu za 4kusy 1300,-Sk s DPH :-!
a podla mna vyzeraju lepsie ako tie tvrde plastove ...
urcite tanm nejake zasterky daj - hlavne PREDNE :!: predides tak pri najblizsej zime zniceniu kamienkami laku na spodnej strane zadnych dveri v tom rozsireni pri kolese - je tam sice na dverach dolu nalepeny taky ochranny plast , ale ma prilis malu plochu... -
"-- skrytý --" 07.06.06 14:15
« Bez nadpisu
To hatatitlas: Nechal jsem si namontovat systém zamykání zpátečky TITAN na doporučení dealera. Teď už je to v pohodě, ale zpočátku to byla hrůza, dlouho trvalo než se člověk naučil to odemnkout. Střašně blbě tam šel klíček, navíc je dlouhý a úzký, takže trefit se až na doraz byla docela fuška. Když se to ochodilo, tak už to je OK. Doporučuju dát tam něco jiného, třeba Construct. Alarm jsem tam nedával a immobilizer tam už je. -
« Bez nadpisu
PetroSK :
to by odpovídalo,já koupil přední i zadní dohromady za 1.400 kč ,to je něco málo přes 2.000 sk . A že je to nekřesťansky drahý souhlasím,
čtyři gumový koberečky mě vyšly 490 kč.
A jestli je budeš přidělávat sám,tak už jsem to tady někde psal,jedna dírka u předních je nakreslená špatně -
"-- skrytý --" 07.06.06 09:53
« Bez nadpisu
hatatitlas: blahopřeju ke správnýmu rozhodnutí :-) tak ať to ti jezdí!
někoho posaď dozadu, aby zjistil odkud povrzávání de..U novýho auta to zamrzí, ale záruku máme tři roky, takže buď se to samo uklidní anebo se postará výrobce...no anebo si zvykneš...sou to přece jenom drobnosti :D
edit - jo a zeptám se - máš tu japonskou verzi? -
"-- skrytý --" 07.06.06 08:11
« Zásterky
Tak som si včera zašiel k predajcovi, aby som si zistil ceny gumenných zásterok. Cena za jeden pár (predných) cca 1000,- Sk ufff! :shock: veď toľko stojí celá sada (4ks) gumenných koberčekov (a to sa mi zdali byť drahé...)
Sú všade tie zásterky také drahé? Pôvodne som chcel tie hrubé neohybné z umelej hmoty (ale len pod podmienkou, že by boli nalakované vo farbe karosérie).
Marcelino, teba koľko vyšli tie 4 kusy? Akosi v diskusii neviem nájsť článok, kde si to písal... -
"-- skrytý --" 06.06.06 17:35
« Bez nadpisu
To jufy: Mám najeto přes 16 tis. km a bez jakéhokoliv problému. Na brzdu se musí víc šlápnout, pak to brzdí velmi slušně, i když jsou vzadu jen bubny. Zatím jsem vždycky dobrzdil. :-) Nejskvělejší na tom autě jen ten motor. Na objem 1.3 je to fakt žihadlo a na dálnici jsem převážně v levém pruhu. Taky jezdím trochu rychleji >:D Velmi dobře se zvyká na ovládání rádia na volantu a na bezklíčkový systém zamykání. V zimě jsou super vyhřívané sedačky. Co mi na Swiftu vadí, je tvrdý podvozek, který přenáší rázy od nerovností, a fakt, že na nekvalitní silnici občas auto poskakuje. Ale za ty peníze - poměr cena/výkon a užitná hodnota - to je fakt super.
to Marcelino: ja som si cenu gum. zásterok takisto zisťoval u BMC a predajca vyrátal 1019,-/pár predných (snáď sa zmýlil a rátal cenu tých pevných plastových :-) ) Má mi zaslať ceny viacerých doplnkov do Swiftu.
Ináč čo sa týka doplnkov je to všade bieda. Na nete som našiel zatiaľ jeden katalóg doplnkov v PDF (v ČR) pretlmočený do iného jazyka (českého). Predajca len ukáže katalóg príslušenstva v angličtine (v predajni mali dlho len 1 kus :shock: ). Všetky ceny si musí potom zistiť z Maďarska, prerátať to a až potom informuje o cene. Swifty sa už predávajú nejaký ten týždeň a privítal by som u predajcov vitrínky s doplnkami a priloženými cenovkami... (viď predajcovia Škoda)