SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  15:24

« Bez nadpisu

shi: To je složité. Chápu, že se zpřísňují požadavky na ochranu chodců, tak se dělají počátky přídí měkounké(nebo budou dělat). Swift s tím asi začal. Když se shodí nárazník, jsou tam nad sebou dvě podélné profilované plastové výztuhy(možná tlumiče nárazu by se dalo nazvat) a každá z nich je na dvou Al trubkách. Ty ukotveny do příčníku. Je problém z pohledu nákladů na opravy, že stačí opravdu malý parkovací šťouchanec, nárazník zatlačí na plastový příčník, ten na trubky a ty se ohnou, resp. prolomí směrem ke chladiči klimy.Pokud tam klima není,tak je chladič motoru relat.daleko,ale zde je to celé nahuštěné. Takže riziko poškození chladiče klimy je dost vysoké, stojí asi 10 tis,+ náplň(výměna)=asi 900,- + práce,což nemám představu, jak dlouho,záleží na míře nárazu.
    Brzdy-nedá se říct, že brzdí špatně,ale musí se na ně víc razantně,povědomě každý jedeme kousek dál za autem před námi...U Fabie(s tou jel každý) stačí malé ťuknutí a brzdí dobře.
    Spíš mi vadí nastavení ABS, nějak jsme se se servisem na tom neshodli, ono sepne podle mne pozdě. Už se stalo, že na suchu se muselo mezně brzdit(15" kola),ta se blokovala a ABS chrápalo a po nás na asfaltu čáry...Když se tam dají 14" kola,ABS funguje tak, jak je člověk zvyklý z jiných aut. Lidé, kteří mají jen 14" kola asi problém nevnímají.
    Jinak je to v poho. No, nebudu hledat mouchy, měl bych chválit,že? ;-) :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  13:27

« Bez nadpisu

Strkat do deformační zóny hliník/dural je nápad nějakého idiota. To bohužel nelze říct jinak.
    S brzdami jsi mě tedy nepotěšil. Pokud se nakonec časem rozhodu pro swifta, tak si speciálně ty brzdy budu muset vyzkoušet, abych se pak zase jednou v tom nejméně vhodném okamžiku nedivil ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  13:03

« Bez nadpisu

shi: Však jo,já si nestěžuji.Swift je tichý,při startu se o vteřinku déle točí, interiér je příjemný, jede se s tím dobře, jízdní vlastnosti není problém (myslím 15" kola, na 14" se to víc naklání,ale v zimě je to jedno),trojka se ozve občas, stokrát ne a pak jo,asi se bude muset doseřídit ovládání,zrcátka to má neskutečně velká(jak slon uši),ozývá se drnčení při přejezdu nerovnosti(už to na SK identifikovali,tak se uvidí..),měkký předek je vlastnost, nicméně blbá,to přehnali, navíc 4 ks Al trubek jsou jak která. Máme jednu svařenou a tam to má snahu při malém šťouchnutí praskat.Auto má hlavně žena a ta nemá připomínky žádné, má to pro ježdění do práce a k výkonu práce,takže prkotiny neřeší.Dokonce kdybych jí řekl, jestli nechce koncovku na výfuk, tak by nechápala, proč by tam mělo být něco chromovaného?Auto je pro ni výlučně spotřební zboží.Minulý týden trochu remcala nad brzdama, že škodovky,ford,opel,renault atd., že se jí zdálo, že brzdily ochotněji a to je asi pravda.Brzdy mohli udělat lépe vč. nastavení ABS na 15" kola.Spotřebu neměříme. Pokud bych kupoval letos, tak bych stejně vzal asi tohle, šli s cenou dolů a stejně vybavený Yaris s 1,3 motorem by stál řádově i s metlou 400t,Swift teď nějak kolem 330t (GLX).Pak je otázka, jestli těch 70 tis je vyváženo kvalitou,pohodlím atd.To nevím, netuším, ale hlavně neřeším.Když je koupeno, je koupeno a basta.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  11:52

« Re:

Ford na špici byl, ale usnul na vavřínech.
    Japonci taky dělají chyby, to nepopírám. Ale když na nějakou chybu přijdou, tak mají snahu ji řešit a ne, že ji prohlásí za vlastnost, jako některé jiné automobilky (viz např. váha vzduchu u VW group).
    Každý výrobek, včetně těch japonských, je kompromis mnoha faktorů včetně kvality a ceny. Japonci jsou mistři optimalizace, ale i oni to občas přeženou.
    Ohledně tebou uvedených příkladů - je otázka jestli je podstatné měřítko kvality vozu "přesnost řazení,rezonance při 3 stupni,ochotu motoru naskočit při startu", nebo to kolik převodovek se rozsype po ujetí 20 000 Km a musí se (byť v záruce) měnit, kolik se toho v průměru musí na autě měnit než ujedeš 100 000 km a podobně.
    Méně odhlučněný motor, mizerné rádio, přesnost řazení, malé zrcátko, houpavý podvozek, mizerné brzdy nebo příliš měkké deformační zóny jsou vlastnosti a vazba na kvalitu je minimální. Prostě to tak bylo navrženo a má to tak být, ikdyž je to třeba nepříjemné.
    Pokud se ale něco na autě sere a je jedno jestli to je převodovka nebo upadávající štelování zrcátek, tak je to problém s kvalitou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  08:30

« Bez nadpisu

zebrozoma:díky,až to vymění dej vědět,jak to vypadá
    K výrobě a její organizaci:zákazníka to asi ani moc nezajímá, co za org. kdo vymyslel, to by musel být premuim Ford, neb pan Henry Ford I zavedl sér. výrobu, systémy preventivních prohlídek výrobních strojů(linky) a asi si podle toho nikdo Forda nekupuje.Když se něco osvědčí, tak to ti druzí udělají též a víc bych v tom nehledal.
  • 00 Reagovat !

foto

20.06.06  02:30

« Razy

to IT: Ano hriadel k prevodovke
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.06  01:43

« Bez nadpisu

Hm, ale asi to o kvalitě už stopneme, protože bych třeba mohl dojít k problémům jedné jap.automobilky(konkr.model vozu) a to by tu byl zase křik. BTW:Swift je navíc japonský i maďarský a v tom druhém je celá pohonná jednotka vč.převodovky japonská a když to srovnám(např.přesnost řazení,rezonance při 3 stupni,ochotu motoru naskočit při startu atd) s Fabií, Swift nevyhrává, takže sám za sebe bych nenašel odvahu tvrdit, kdo dělá jen kvalitně k kdo ne.Bylo to o japonské technice z japonska. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 19.06.06  21:57

« Re: Japonská výroba

Četl jsem o aplikaci japonských principů (kaizen apod.) v TCPA, tuším v časopise BIZ. Mají tam efektivní rozdělení výrobního procesu, vše se značí barevně a symboly, usilují tam o maximální bezpečnost práce... Takže když to vedou Japonci tak to vypadá dobře. Když se určité procento dílů na vozech vyráběných v EU musí vyrábět v EU (nevím kolik ale je to víc než 50%) tak se to nejpíš projeví. Nechci tvrdit, že Japíci jsou nejlepší na světě ale mezi jap.autem vyrobeným v Evropě a Japonsku je v kvalitě rozdíl (ad Suzuki Swift, Suzuki Vitara, Toyota Yaris).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.06  20:51

« Bez nadpisu

Rozdíly se sice smzávají, ale japonci stejně mají náskok. Když se kdekoliv v evropě podíváš do jakékoliv automotive firmy, tak ze všech sil zavádějí japonské metody řízení výroby, které velmi často mají původ u Toyoty. A pokud tyto metody znáš a chápeš jejich principy, tak často uvidíš, že jsou v Evropě mnohdy zaváděny naprosto debilním způsobem, který vychází z nepochopení podstaty těchto metod a z nepřizpůsobení metod lokálním podmínkám.
    Japonci řízenou výrobu v Evropě jsem neviděl, takže o japoncích z Evropy se nemohu vyjádřit. Ale viděl jsem výrobu v japonsku, viděl jsem několik automotive firem u nás a viděl jsem motorárnu mercedesu v německu. (Motorárna mercedesu na mě, narozdíl od většiny výrob u nás, udělala velmi dobrý dojem. )
    Toyota a japonci náskok mají a mít budou. A t i díky tomu, že pro ně tvrzení: "kvalita se dělá už ve fázi návrhu a ne až při montáži" není, na rozdíl od odstatních firem, jen prázdný slogan, kterému se 95% zaměstnanců jen blbě pošklebuje.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.06  19:35

« Bez nadpisu

to T.E.CH:mno,tak vyhraněně bych to neviděl,když jsem chtěl něco malého,tak to byla volba mezi Yarisem made in France a Swiftem z Maďarska,což vyjde nastejno ;-) Znám šťastného majitele Yarise 1. generace,to auto stálo v servise každoročně řádově 2 měsíce a také už jej bude dávat pryč z domu.Prémiová Toyota mívá také občas nějakou svolávačku,takže ono se podaří všem.
    Nevím jestli máš Civica jako zákl.vůz do rodiny,to je něco jiného, u nás je Swift jako auto č.3.
    Rodinné je střední třída.To srovnáváme nesrovnatelné kategorie. Civic by možná mohl časem domů, ale asi sedan, spíš na 16" kolech, neb na 17" a nízkoprof. to bude dost tvrdé a na naše silnice nic optimálního, ale to je můj názor. Jenže sedan je z Turecka a to je také otázka...jak se to bude celé "prémiově" chovat. ;-) Takže spíš než na Hondu bych to viděl na Avensise, nicméně rozdíly se smazávají, brzy to bude nastejno a bude záležet na spíš štěstí či smůle, na co se narazí. Svět spěje tímto směrem.
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.06  12:59

« ?

...?
  • 00 Reagovat !

foto

19.06.06  12:47

« MNO

2IT...mno Japonec až nakonec ??Tak bych to neviděl.To chce si koupit premium značku Honda nebo Toyota.Já osobně neberu Suzuki za typické spolehlivé japonské auto...
    PS - V pátek jsem přivezl nového Civika....zatím je to mazec a samá radost..tož uvidíme.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.06  11:34

« rázy

to zebrozoma: Rozumět tomu tak, že jdou rázy od hřídele mezi volantem a převodkou řízení?Díky.Protože ono to pocitově působí jako rázy někde ze zavěšení.Japonec až nakonec :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.06  10:29

« Bez nadpisu

To Marcelino: Je to zaujimave s tou koncovkou vyfuku. Asi sa to babam paci. Mojej priatelke sa to tiez velmi paci (ja som tam dal ovalnu sportovu). A to je co povedat, lebo ostatne doplnky (zadne kridlo, bocne lemy naraznikov a podbehov, hlinikove disky) dost "ofrflala" s tym ze "naco ti to je".
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 18.06.06  21:40

« Re: Vrzganie - pukanie

:shock: uff, doteraz som tu cital iba staznosti na zadnu napravu.. je pocutelne tvrdsia a hlucnejsia ko napr. vo Fabii - pocitovo asi ako ked z fabie kombi date prec kryt kufra - vtedy su tie razy pri prejazde priecnych nerovnosti porovnatelne, takze aspon v mojom pripade ziadne tragedia, ale zase u mna sa uz zacalo prejavovat "pukanie" sedadla vodica pri prudcich zmenach smeru jazdy (ostre zatacky ci "S"-sicka" hlavne spojene s prevysenim pri jazde dokopca) sposobene sotva postrehnutelnym snad o 0,5mm posunutim sedadla - zajdem s tym do servisu a dam vediet ako som dopadol...
    ..ked tam pojdem, tak objednam aj farbu na zakrytie skod sposobenych posypovymi kamienkami na karoserii posas dlhej zimy... a tiez manzelka necakane pozaduje montaz ozdobnej koncovky vyfuku :roll: :shock: , kedze jej kolegina si tiez kupila Swift a ta tam tu ozdobnu koncovku má >:D
  • 00 Reagovat !

foto

18.06.06  17:04

« Vrzganie - pukanie

Takže prinášam to čo som už písal ohľadom reklamácie na vrzganie alebo lepšie povedane, razy z prednej nápr.. Po navšteve servisu v rámci záruky a reklamácie na uvedené ma objednali a vymenili uloženie tlmičov. Však nič podstatné sa nzmenilo. Opať som navštívil servis a opať ma objednali. Pri prehliadke zistili, že spomínané razy idú od hriadeľa riadenia, ktoré vymenia. Je to počuť pri prejazde kolajníc, po betónovej ceste, alebo vačšie nerovnosti. Takže Swifťáci, ak máte niečo podobné ako je jazda po betónovej ceste a pekne počuteľné razy od nápr., šup ho do servisu a riešiť to. Nové auto nemá čo vrzgať alebo podobné čo sa tu toho už popísalo. Inač na môjho Swištíka nedam dopustiť, je to auto za 1.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 18.06.06  10:33

« Re:

2defor:
    no ked si zoberies aky ma Swift miniaturny razvor v porovnani napr. s novym Cliom ci Yarisom, tak sa japoncom uz aj vo Swifte maly priestorovy zazrak podaril ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.06  22:23

« Bez nadpisu

Audio sa mi zda uplne v pohode.Mam vybavu so 6 reprakmi a parada.Len skoda toho mp3...
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.06  19:23

« Bez nadpisu

Dneska jsem se byl znovu podivat na Swifta. A konecne jsem se podival na ruzne barvy (mel jsem to stesti, ze me mlady mechanik nechal nakouknout do dilny, kde mu nekolik ruznych Swiftu stalo). Osobne musim napsat, ze se mi priplatkova cervena zatim libi nejvic. Take jsem se prodejce zeptal na rozdily mezi japonskou a madarskou verzi. Krome znamych veci (uvedenych i na tomto foru) jsem se dozvedel jeste o dvou dalsich vecech: japosnky Swift ma jinou (uzkou) baterku -- a zrejme i drazsi, a lita kola ma upevnena maticemi a nikoliv srouby (je to lepsi nebo horsi?). Bohuzel mi nebyl schopen potvrdit informaci o tom, ze by se od srpna do Swiftu montoval CD prehravac se schopnosti prehravat MP3. Udajne do nejakych aut od Suzuki by se montovat mely, ale nevedel, jestli zrovna do Swifta (1.3 GLX).
    Jinak jsem bohuzel byl i zklaman, coz souvis s moji velmi nadprumernou vyskou (2m!). Za volant si sednu pohodlne a netrpim zadnymi ergonomickymi problemy, bohuzel jenom tehdy, kdyz dam sedadlo ridice az uplne dozadu na doraz. A pak za mnou na sedadle uz zbyva mista na nohy snad jen pro dite nebo velmi velmi maleho dospeleho :-( Je to skoda, ale dalo se to cekat. I kdyz... mozna jsem tajne veril, ze by se ve Swiftu udal nejaky prostorovy zazrak. Jako treba u noveho Yarise, kam si za mne sedne i clovek prumerneho (nebo i slabe nadprumerneho) vzrustu.
    No stale al eplati ze Swift se mi velmi libi a za danou cenu modelu 1.3 GLX je skvele vybaveny. Takovou vybavu jsem u zadne jine znacky nenasel. Ale je to na ukor prostoru na zadnich sedadlech a v zavazadelniku :(
  • 00 Reagovat !

foto

17.06.06  14:20

« Ad: defor

1) skusal som 2 1.5ky. Jednu predvadzaciu a jednu uz jazdenu (cca 3000km). Nie som v tejto oblasti odbornik, ale ja som ziadny rozdiel nepocitil... Podla mna dynamika 1.3 je uplne dostatocna, zavisi ale IMHO aj od sposobu pouzitia... ja to auto 90% uzivam sam, resp. max jeden spolujazdec. Ak chces vozit povedzme celu rodinu alebo 5 vreciek cementu... :)
    2) neviem posudit
    3) neviem posudit
    4) ja osobne som s audiom celkom spokojny, bez problemov sa da pocuvat aj pri "dialnicnych" rychlostiach. Pokial viem (spominal mi to aj predajca) je mozne (za priplatok) "upgradnut" radio na take, ktore "vie" aj MP3...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…