SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

08.07.06  12:03

« Re: Re: Palubní počítač

Zkoušel jsem pomačkat všechny možnosti a kombinace, které mě napadly až mě z toho prsty bolely a zatím nic. V návodu mě přesvědčují, že je počítáno v litrech/100km nebo v galonech/100km, jiná možnost na přepnutí tam není popsána, ale snad mi nědko poradí.
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 08.07.06  11:53

« Re: Palubní počítač

Ale to by mělo jít snad nějak přenastavit ne?
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.06  11:48

« Palubní počítač

Tak jsem se na ten měřič aktuální spotřeby znovu díval a snad jsem na to přišel. Japonci mají asi v hlavě vestavěnou kalkulačku, protože údaj aktuální spotřeby je v km/litr a né litr/100km, tudíž je pro přepočet na l/100km potřeba počítat 100/údaj aktuální spotřeby = l/100km. V návodu o tom není ani zmínka. Kdo ví čím mě můj japončík ještě překvapí!!! Zatím si to manželka musí přepočítávat v hlavě.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 08.07.06  11:16

« Re: Palubní počítač

priznam sa na neutral to nesledujem - kedze vtedy vzdy stojim a to ukazuje "-- l" , ak idem zo zaradenou 5-kou, ale bez plynu dolu kopcom, tak to ukazuje 2l, - proste to nikdy neukaze menej ako 2l, aj ked bez plynu to ma realnu okamzitu spotrebu 0l. Netusim preco to takto vyriesili prave takto - mozno to pod 2 l nie je schopne merat presne, tak "pre istotu" to postoji na 2l.
    Inak moje zamestnanie je okrem ineho navrh a ozivovanie merania a reg. v priemysle, takze napr. mozem povedat, ze drviva vacsina meracich systemov na meranie prietoku ma zarucenu, resp. definovanu presnost az od cca 5 az 10% max. rozsahu a pod tuto hodnotu to ukazuje nedefinovatelne "hausnumera" s velmi velkou chybou.
    Teda napr. pre nazornost : ak mam prietokomer schopny zmerat max. 100l/h , tak ten zacina presne merat az od 5 ci 10l/h - kym nedosiahne prietok tuto hodnotu, tak bud ukazuje 0l/h alebo nejaku inu definovanu pevne nastavenu hodnotu napr. 5l/h - zavisi od konkretnej aplikacie, kedy je co vhodnejsie...
  • 00 Reagovat !

foto

08.07.06  10:58

« Palubní počítač

Zdravím všechny Swišťáky! Tak jsme si byli včera převzít autečko - 1,3 GLX, oranžová metal, čistý japončík. Zkušebně jsme najeli cca 120 km. Všechno OK až na ten ukazatel momentální spotřeby - ukazuje holé nesmysly, všechno naopak! Při jízdě z kopce na rychlost nebo neutrál 30 litrů a když na to šlápnu, tak 4 - 10 litrů. Jaké s tím máte zkušenosti a zkoušeli jste to někdo reklamovat? Opravili to? Jinak to budu muset asi vypnout. Díky za odpověď. Ostatní vše OK, zatím to jen lechtáme (najeto 150km). Sisara
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.06  23:09

« to dnsr

To je sice fajn, že jsi je ukecal na "slevu" za zabezpečení - ale až k něčemu dojde, budeš v plnění krácen. Jinak co se Generali týče, mám s nima zkušenosti dosti otřesné, děsný sprostý přístup, možná je to potíž konkrétních lidí v konkrétním městě, ale NEVER MORE!!
  • « 00 Reagovat !

foto

05.07.06  23:07

« Re: Re:

To sice ano, ale jeden řidič si nemůže uplatnit tyto bonusy u obou aut najednou. Takže asi tak nějak. Proto má bonus na starém autě - na nové ho nyní uplatnit nemůže, není jak. Až staré prodá, dostane potvrzení o bonusu, může si tento převést na auto nové. Otázka je, od jakého data to udělají - Česká pojišťovna to začala dělat až ve výroční rok pojištění nového auta, čili defacto po roce.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.07.06  09:55

« Re:

presne tak, bonusy (z havarijky aj zákonky) sa vzťahujú na konkrétneho vodiča, nie na auto :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.07.06  20:01

« Bez nadpisu

ahoj sisara, tož vitaj do klubu
    my máme pojištěno u Generali - v dubnu nabídli suverénně nejlepší cenu - ručení i havarijní (5%) celkem za 13,5k. To bylo bez jakýchkoli bonusů - jen nějaká obchodní sleva, a přestože nemáme zamykání zpátečky, ukecali sme je i za dvojité zamykání - takže sleva, jakoby tam mechanické zabezpečení bylo...
    IT u nich má zkušenosti i s plněním a bez problémů
    k těm bonusům - myslel sem, že se to vztahuje na řidiče, ne na auto...ale v tomhle ať ti poradí někdo informovanější
    tak snad už jen ať ti to jezdí :)
  • 00 Reagovat !

foto

03.07.06  18:24

« Pojištění

Zdravím všechny příznivce Swiftu.
    Jsem zrovna v očekávání oranžového krasavce 1,3 GLX, už je na cestě, tak snad už to vyjde tento pátek :P .
    Můžete mi někdo poradit jak to nejlépe udělat s pojištěním? Mám ještě neprodané staré auto, na kterém mám vysoké bonusy u havarijky i zákonky a ráda bych je přetáhla na Swifťu, sle předpoklad, že to staré auto prodám do pátku moc není.
    Díky za tipy a případné info o výši pojistky u různých pojišťoven.
  • 00 Reagovat !

foto

30.06.06  18:39

« Bez nadpisu

Nevite nahodou nekdo, jestli u 1.3 GLX, ktere uz je vyrobene v Japonsku, je u radia mozne prehravat hudbu v MP3 souborech? :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  21:06

« Bez nadpisu

hatatitlas: koupil sem si od prodejce originální zapravovací lak - je to něco jako lak na nehty (stejný způsob nanášení) a je to v barvě auta (+ je k tomu i tubička bezbarvého vrchního laku) Už sme to použili na šrám po nešetrném parkování a výsledek je super...Teď si nejsem jistej cenou, ale myslim, že to bylo 240Kč.
    Jinak do kartáčové myčky bych s autem nejel..jedině ruční mytí, popř. maximálně laserová myčka (něco na způsob wapky, ale pohodlnější :-) )
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.06  17:41

« Bez nadpisu

Cim opravujete drobne poskodenia laku, od kamienkov a podobne ?
  • 00 Reagovat !

foto

29.06.06  17:09

« Bez nadpisu

Pokud jste jeste nevideli tuto reklamu na Sviste, tak na ni rozhodne kouknete. Je naprosto uzasna.... :P
    [odkaz]
    najedte si na See the movie....chvilku to nacita, reklama ma pak pres 5 minut, ale je skvela.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 29.06.06  13:34

« Re: Re: Re: Re:

no je to "nieco tekute" >:D z hypermarketu s rozprasovacom, mali aj "gel" pripravok, ale ten som neskusal...
    ...inak pisu, ze to je nielen vodoodpudive, ale funguje to aj na hmyz - volaco na tom bude, lepo za posledne 3 dni tam mam len tusim 3 flaky od much, co nejdu dole stieracom, ... uvidim dalej, ale vodu to teraz odvadza celkom dobre, aj stierace lepsie funguju a nic nevrzga... 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  10:33

« Re: Re: Re:

To Marcelino: Jaký ten "vodoodpudivý" přípravek používáš? Super Mega Ultra Maxi Platinum od Horsta Fuchse? >:D Je tam pozorovatelný nějaký rozdíl? Já bych potřeboval nějaký muchoodpudivý prostředek, a to nejen na sklo, ale i na přední masku.
    Btw. už mám druhou ďubku na blatníku, která je až na plech :-( Vypadá to jako od kamínku, ale je to z boku. Hned jsem to opravil, ale i tak je to vidět.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.06  10:18

« Re:

To Robi: Neporadím Ti co s tím, ale poradím, kde by Ti mohli pomoct. A to buď na [odkaz] nebo na www.suzukiclub.cz. Najdi si tam sekce, kde řeší problémy a určitě Ti poradí. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 29.06.06  09:55

« Re: Re:

tak tak, umyvackam sa aj my vyhybame, ale zato obcas navstivym "rucnu" umyvacku - sice je to drahe (190,-Sk), ale aspon je to poriadne umyte a bez zbytocnych skrabancov.... :-!
    Sami si umyvame len okna a osetrujeme ich aj tym vodu-odpudivym pripravkom...
  • 00 Reagovat !

foto

28.06.06  22:09

« Bez nadpisu

Mám jednu prosbu zda mi někdo nemůže poradit.Mám Suzuki Swift 16V 1,6 sedan r.v.96.Je to v celku dobré auto, ale přesto nemohu dořešit jednu věc.Jedná se konkrétně o nepravidelný výfuk spalin ( jakési prskání z výfuku).Nejvíce se to projevuje tehdy, když nepřidávám plyn.
    Již byly provedeny tyto zákroky:výměna zapalovacích kabelů, svíček, víčko rozdělovače, výměna výfukového potrubí, zabroušení sedel ventilů, kontrola katalizátoru ( zda není vysypaný ), tlaky ve válcích jsou v pořádku.
    Za každou radu budu moc rád.Díky
  • « 00 Reagovat !

foto

28.06.06  21:09

« Re:

No je trochu neprakticka, mame uz jedno cerne - Novou Oktavku a je porad jak cune. A snad ted i na to pocasi bude ta klima dobre zabirat :-) Ale kdyz mi se v te cerne tak libi :*) . Nechala jsem si dat stresni spojler. Pekne...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…