SUZUKI SWIFT
« Re: Re: Palubní počítač
Zkoušel jsem pomačkat všechny možnosti a kombinace, které mě napadly až mě z toho prsty bolely a zatím nic. V návodu mě přesvědčují, že je počítáno v litrech/100km nebo v galonech/100km, jiná možnost na přepnutí tam není popsána, ale snad mi nědko poradí. -
« Palubní počítač
Tak jsem se na ten měřič aktuální spotřeby znovu díval a snad jsem na to přišel. Japonci mají asi v hlavě vestavěnou kalkulačku, protože údaj aktuální spotřeby je v km/litr a né litr/100km, tudíž je pro přepočet na l/100km potřeba počítat 100/údaj aktuální spotřeby = l/100km. V návodu o tom není ani zmínka. Kdo ví čím mě můj japončík ještě překvapí!!! Zatím si to manželka musí přepočítávat v hlavě. -
Marcelino 08.07.06 11:16
« Re: Palubní počítač
priznam sa na neutral to nesledujem - kedze vtedy vzdy stojim a to ukazuje "-- l" , ak idem zo zaradenou 5-kou, ale bez plynu dolu kopcom, tak to ukazuje 2l, - proste to nikdy neukaze menej ako 2l, aj ked bez plynu to ma realnu okamzitu spotrebu 0l. Netusim preco to takto vyriesili prave takto - mozno to pod 2 l nie je schopne merat presne, tak "pre istotu" to postoji na 2l.
Inak moje zamestnanie je okrem ineho navrh a ozivovanie merania a reg. v priemysle, takze napr. mozem povedat, ze drviva vacsina meracich systemov na meranie prietoku ma zarucenu, resp. definovanu presnost az od cca 5 az 10% max. rozsahu a pod tuto hodnotu to ukazuje nedefinovatelne "hausnumera" s velmi velkou chybou.
Teda napr. pre nazornost : ak mam prietokomer schopny zmerat max. 100l/h , tak ten zacina presne merat az od 5 ci 10l/h - kym nedosiahne prietok tuto hodnotu, tak bud ukazuje 0l/h alebo nejaku inu definovanu pevne nastavenu hodnotu napr. 5l/h - zavisi od konkretnej aplikacie, kedy je co vhodnejsie... -
« Palubní počítač
Zdravím všechny Swišťáky! Tak jsme si byli včera převzít autečko - 1,3 GLX, oranžová metal, čistý japončík. Zkušebně jsme najeli cca 120 km. Všechno OK až na ten ukazatel momentální spotřeby - ukazuje holé nesmysly, všechno naopak! Při jízdě z kopce na rychlost nebo neutrál 30 litrů a když na to šlápnu, tak 4 - 10 litrů. Jaké s tím máte zkušenosti a zkoušeli jste to někdo reklamovat? Opravili to? Jinak to budu muset asi vypnout. Díky za odpověď. Ostatní vše OK, zatím to jen lechtáme (najeto 150km). Sisara -
« to dnsr
To je sice fajn, že jsi je ukecal na "slevu" za zabezpečení - ale až k něčemu dojde, budeš v plnění krácen. Jinak co se Generali týče, mám s nima zkušenosti dosti otřesné, děsný sprostý přístup, možná je to potíž konkrétních lidí v konkrétním městě, ale NEVER MORE!! -
To sice ano, ale jeden řidič si nemůže uplatnit tyto bonusy u obou aut najednou. Takže asi tak nějak. Proto má bonus na starém autě - na nové ho nyní uplatnit nemůže, není jak. Až staré prodá, dostane potvrzení o bonusu, může si tento převést na auto nové. Otázka je, od jakého data to udělají - Česká pojišťovna to začala dělat až ve výroční rok pojištění nového auta, čili defacto po roce. -
"-- skrytý --" 03.07.06 20:01
ahoj sisara, tož vitaj do klubu
my máme pojištěno u Generali - v dubnu nabídli suverénně nejlepší cenu - ručení i havarijní (5%) celkem za 13,5k. To bylo bez jakýchkoli bonusů - jen nějaká obchodní sleva, a přestože nemáme zamykání zpátečky, ukecali sme je i za dvojité zamykání - takže sleva, jakoby tam mechanické zabezpečení bylo...
IT u nich má zkušenosti i s plněním a bez problémů
k těm bonusům - myslel sem, že se to vztahuje na řidiče, ne na auto...ale v tomhle ať ti poradí někdo informovanější
tak snad už jen ať ti to jezdí :) -
« Pojištění
Zdravím všechny příznivce Swiftu.
Jsem zrovna v očekávání oranžového krasavce 1,3 GLX, už je na cestě, tak snad už to vyjde tento pátek :P .
Můžete mi někdo poradit jak to nejlépe udělat s pojištěním? Mám ještě neprodané staré auto, na kterém mám vysoké bonusy u havarijky i zákonky a ráda bych je přetáhla na Swifťu, sle předpoklad, že to staré auto prodám do pátku moc není.
Díky za tipy a případné info o výši pojistky u různých pojišťoven. -
"-- skrytý --" 29.06.06 21:06
hatatitlas: koupil sem si od prodejce originální zapravovací lak - je to něco jako lak na nehty (stejný způsob nanášení) a je to v barvě auta (+ je k tomu i tubička bezbarvého vrchního laku) Už sme to použili na šrám po nešetrném parkování a výsledek je super...Teď si nejsem jistej cenou, ale myslim, že to bylo 240Kč.
Jinak do kartáčové myčky bych s autem nejel..jedině ruční mytí, popř. maximálně laserová myčka (něco na způsob wapky, ale pohodlnější :-) ) -
Marcelino 29.06.06 13:34
« Re: Re: Re: Re:
no je to "nieco tekute" >:D z hypermarketu s rozprasovacom, mali aj "gel" pripravok, ale ten som neskusal...
...inak pisu, ze to je nielen vodoodpudive, ale funguje to aj na hmyz - volaco na tom bude, lepo za posledne 3 dni tam mam len tusim 3 flaky od much, co nejdu dole stieracom, ... uvidim dalej, ale vodu to teraz odvadza celkom dobre, aj stierace lepsie funguju a nic nevrzga... 8) -
"-- skrytý --" 29.06.06 10:33
« Re: Re: Re:
To Marcelino: Jaký ten "vodoodpudivý" přípravek používáš? Super Mega Ultra Maxi Platinum od Horsta Fuchse? >:D Je tam pozorovatelný nějaký rozdíl? Já bych potřeboval nějaký muchoodpudivý prostředek, a to nejen na sklo, ale i na přední masku.
Btw. už mám druhou ďubku na blatníku, která je až na plech :-( Vypadá to jako od kamínku, ale je to z boku. Hned jsem to opravil, ale i tak je to vidět. -
Mám jednu prosbu zda mi někdo nemůže poradit.Mám Suzuki Swift 16V 1,6 sedan r.v.96.Je to v celku dobré auto, ale přesto nemohu dořešit jednu věc.Jedná se konkrétně o nepravidelný výfuk spalin ( jakési prskání z výfuku).Nejvíce se to projevuje tehdy, když nepřidávám plyn.
Již byly provedeny tyto zákroky:výměna zapalovacích kabelů, svíček, víčko rozdělovače, výměna výfukového potrubí, zabroušení sedel ventilů, kontrola katalizátoru ( zda není vysypaný ), tlaky ve válcích jsou v pořádku.
Za každou radu budu moc rád.Díky