SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

31.07.06  13:54

« Bez nadpisu

Nestretli ste sa s problemom ze swift nechce nastartovat ? Stalo sa mi to asi 2x. Naskocil az na druhy pokus. Inac v manuali som si vsimol nejaku poznamku o startovani pri sucasnom stalceni plynoveho pedalu :shock: To snad nie :?:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 31.07.06  11:47

« Re:

chveje sa radiaca paka u Vitary len s tym otrasnym dieslom od Renault-u, alebo aj s benzinovym dvojlitrom od Suzuki ?
    Nuz my europania sme podla japoncov nevzdelani a lenivi tupci, co sa nedokazu sustredit na pracu a dokazu inak kvalitne japonske auta spolahlivo zhovadit na uroven europskych ak nie horsie...
    ...vidim to tak, ze poslednym "ostrovcekom istoty" japonskej kvality a spolahlivosti skutocne zostane uz len Mazda :'-( aj ked ta uz tiez zdiela podvozkovu platformu s Fordom ...
    Swift som si kupoval s tym, ze ak aj bude karoseria ci interier vykazovat nedoslednu montaz, tak aspon pohonna jednotka bude "original" japonec a nieco vydrzi... aspo to co nase bohuzial uz vyradene a predane firemne mazdy 323 1,5 16V rocnik boli tusim 1997...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.06  10:58

« Bez nadpisu

Haya1: dělá ti to vždy při daných otáčkách nebo jen na některý př.stupeň? Občas se to ještě ozve(ale mnohem méně) při akceleraci(vše zahřáto) na 3.stupeň= bručivá rezonance.Servis se se mnou přel,že se to nedá seřídit(jistě že dá,u ř.páky je matice,ale je třeba si s tím pohrát---dělaly to staré Focusy na počátku).Tak vyndali páku u převodovky,pilovali otvor,ale stejně nic nevyřešili.
    Mechanik v práci to doseřídil,je trénovaný z Focusů.Chce to ještě chvilku doladit,ale není čas.Je to piplačka,to ano a oni spěchají... Zkus se při tom zvuku dotknout řadící páky a pokud něco ucítíš,je to ono.Ovšem čekat,že to značkový servis seřídí, je značná iluze. Docela se mi líbilo,že popírali,že se dlouhodobou vibrací může poškodit převodovka=kola v záběru a na vidlici je pnutí.Vysvětlit jim to opravdu nejde.Mleli o tom,že je to celé vyrobeno v Japonsku(pohonná jednotka).To je pak složité.
    Možná mají jako etalon pro chvění a vibrace novou Vitaru,tam se mele řad.páka jak blázen.Taky proto píši,že motorky umí,ale auta ještě ne. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 31.07.06  10:56

« Re: Haya1

no tak to ti neporadim, nic take som nepozoroval - vacsinou ak potrebujem "rychlo" podradit, tak podradujem rovno do 3-ky ;-)
    otacky 3100 az 3200 rovnako velmi nepouzivam, nakolko pri jazde mimo obce idem "tacho 100" t.j. otacky okolo 2700 - 2800
    aok idem po dialnici tak v CR "tacho 140" - otacky cca 3700 - 3800 (pri tacho 130 su otacky presne 3500) ak idem v SR tak aj "tacho 150" a to su otacky okolo 4000
    pokial jazdim v obci, tak kludnou jazdou v SR "tacho 65-70" v CR "tacho 55-60" na 4-ke co su otacky okolo 2200 takze ako vidis prave tych tvojich 3100 idem len kratkodobo pocas akceleracie (tu si stale rad uzivam na "plny kotel"), takze nejake rezonovanie nieje sanca pocut ;-)
    2 Racerka: nic v zlom, ale "troska" si to prehnala ... IT by si zasluzil tvoje ospravedlnenie... tu mame skutocne jednu z "najkulturnejsich" a ciste vecnych diskusii o nasich Swiftikoch bez zbytocnych emocii urazenych majitelov ci zaslepenych fanusikov... IT ma proste smolu na jeden z najhorsich kuskov spomedzi nas co tu prispievame, ale ako sam pise jeho manzelka je s nim aj napriek jeho namietkam spokojna, takze asi pohoda... IT ma proste vyssie naroky, ine priority a je viac kriticky... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.07.06  10:22

« Bez nadpisu

Ráčerko: Jednak se nauč slušnosti.Taky nepíší,že jsi obyčejná...jak z tvého příspěvku plyne.Tu si píšeme své názory a neurážíme se. Kapito?
    Swift je prostě hrkávka z Maďarska a nic to nemění na faktu,že to auto je hezké, má dobrou cenu a výbavu.Stejně drahá a OJETÁ Fabie mi tohle prostě nedělá. Podvozkově je Swift velký kus pozadu a drnčení od nápravy na příčné nerovnosti-tam se to prostě neděje.
    Jinak děkuji za radu, co si koupit.Vzhledem ke své profesi,věku a vzdělání vím,co si koupit.Nepotřebuji rady nějaké Kačenky.
    Jezdím autem za 900tis,takže pohoda.Funguje a není to japonec.Pokud to,děvenko,nevíš,tak těch japonců z Japonska tu už moc jaksi nekoupíš.Dělají je v Turecku,Španělsku,GB,Česku,Maďarsku..., motory v Polsku(Toyota).
    Zklidni hormon a užívej si srdeční záležitosti v maďarské hrkávce. :D
  • 00 Reagovat !

foto

31.07.06  09:52

« Bez nadpisu

to IT: řazení z té pětky na čtverku i nám občas zablbne ( hlavně ve vyšších otáčkách, když chce člověk rychle podřadit )... 8-s
    no a mám dotaz, v cca 3.100 až 3.200 otáčkách nám něco rezonuje pod autem blíže k motoru, tipuji to na KAT příp. pružné uložení Katu, ale přesto dotaz, dělá to někomu chlapci a dámy? :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

30.07.06  19:20

« Re:

Ty jsi normalni trouba, jezdim s Oktavii II meho manzela i s Jaguarem me dcery a vyzkousela jsem i jine, daleko drazsi vozy, ale na sveho Swiste proste nedam dopustit. To je vztahu vis.... >:D Proste nektere auto ti priroste k srdci a nektere ne a nemusi to byt vzdy o cene. Nejakou dobu jsem mela New Beetle v nejvyssi vybave....jo dobry, ale Swist je srdecni zalezitost :P. Jinak si to uzijes, kdyz jdes a koupis a jinak, kdyz setris a vybiras a tesis se a pocitas dny, kdy uz si ho muzes vyzvednout....to je ta prava romantika :P.....ty hrkavko z Madarska Mel jsi prisetrit a koupit Japonce v plne vybave tak jako ja >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  17:37

« Bez nadpisu

Nad světly neuvažuji.Spíš občas uvažuji,proč jsem koupil Suzuki,ale žena je spokojena,tak to moc neřeším.
    Spíš by mne zajímalo,jak vám komu dělali roční prohlídku.Součástí je i test pomocí dg.,ale v Břeclavi dělali při zaplém zapalování a neběžícím motoru.Tak by mně zajímalo,jak to dělali jinde.Prý to tak má být.
    Protože mám spoustu jiné práce,tak je nějaký Swift, hrkávka z Maďarska, někde na místě nekonečno+1.
    Nicméně dle servisu je vše OK,neslyšeli o žádném problému se Swifty. Asi to známe i odjinud,že?
    Řekl bych, když tak člověk čte poslední dobou o Toyotě, že už zbývá jedině Mazda,která je z Japonska. Takže 3, raději 6. Z těch obyčejných aut.
    Suzuki: Oni žádné rázy od příčné nerovnosti neslyší,občas jde blbě řadit z 5 na 4,neprojevilo se jim to, pískají studené brzdy(nepískaly,neb byly teplé). Jo,mladík,co vyšel asi právě z učňáku mi poradil,že to může být nečistota(něco jako blbá kombinace materiálů bylo za hranicí jeho chápání) a že mám občas prudce zabrzdit,abych nečistoty odstranil.
    Hlavně nevěděl co s testerem,ale jel jsem do *, to nemělo cenu řešit,prostě prodali a dál nezájem.
    Nicméně vím,že Vitaru či SX4 u nich ne-e,ani náhodou.Což za 350tis není špatná info :D
    Resp.upřesnění je:Suzuki už ne-e obecně. Konečně.J.D.Power v Německu o spokojenosti se Suzuki cosi napovídá. Pozlátko,které nedotáhli do konce.Asi by měli dělat jen ty motorky,ty ujdou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.07.06  15:56

« Světla pro denní svícení

Uvažuju o tom, že si pořídím světla pro denní svícení. Jezdím denně min. 60 km, a nejvíc ve městě nebo na dálnici. Koukal jsem na to, co nabízí Hella, mají dva druhy- kulatá a taková úzká podlouhlá. Chci je namontovat dolů do nárazníku, přesněji řečeno do žebrování pod registrační značku. Nemáte někdo něco podobného? Nějaké postřehy, zkušenosti nebo jiné nápady? Jinak cenově to vychází kolem 2.000 Kč.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.07.06  09:42

« Bez nadpisu

Na dalnici je to tak 7.5l , dlouhodoba prumerka je tak asi 7.1l na 100Km
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.07.06  18:18

« Re: Re: Re: Re:

2 Grogy: akú spotrebu máš na dialnici (130 km/h) na rovinke? Moja 1.3-ka 7-8 l
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.07.06  21:55

« Re: Re: Re:

Ahoj, swiftika mam a mam tu 1.5. Kdyz jsem s tim jel opatrne tak se da jet i za 5.8 l na 100KM ale taky si umi rict i o 8.5 l na 100. Je to dost o noze ktera slape na plyn
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 25.07.06  15:36

« Re: Re:

no my mame benzin za vyse 43,-Sk :'-(
    no a spotreba mi vychadza uz takmer 6,7 l/100km
    ... predsa len tie 15" 185 pneu na sirsich a tazsich diskoch urobia svoje :-(
    ...vascinou jazdim kratke trasy do prace 20km sem tam po meste, takze moc sa usetrit neda a ak si 2-3 krat ppocas tych 20 km troska uzijem akceleracie pri predbiehani - 3-ka plny (obcas aj 2-ka plny) az do 6000 ot. tak to uz sa vobec neda hovorit o "eko" jazde...kazdopadne som mal aj tak max. spotrebu na jedno tankovanie 7,2l a aj to bolo tusim v zime... teraz v lete sa pohybujem medzi 6,5 az 6,9 l ... kym som mal povodne uzke 165-ky 14" kolesa , tak sa dalo vpohode jazdit so spotrebou 6,2l ako udava vyrobca - to som ale este tankoval Shell V-power95 a teraz tankujem "obycajnu" 95-ku - u tej mam asi o 0,2 l horsiu spotrebu
  • « 00 Reagovat !

foto

25.07.06  14:43

« Re:

Taky máme už jedno černé, ale nenechala jsem se odradit 8). Jen ta spotřeba mi příjde nějaká vysoká 8-s . Kdy to bude trošku lepší? Teď když máme benzín za 32 :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 22.07.06  21:43

« Re: Re: Re:

2 racerka: tmavomodru metalizu mame aj my(v NR okrese su este dalsie rovnake) - je to velmi elegantna farba... ale tiez sa mi paci ta oranzova - alke ta uz je na moj vkus prilis napadna a vystredna...
    ...inak uz mame najazdenych vyse 19tis km :-! a zatial ako tak sledujem ceniky a akciove ponuky, tak ak by sme si dnes s odstupom vyse roka kupovali nove auto tak by bolo ako konkurent pre Swifta jedine auto a to Hyunday Accent 1,4 71kW v najvyssej vybave za 389tis Sk + priplatok za metalizu... Getz by nepripadal do uvahy, pretoze nema el.ovladane a vyhrievane spätne zrkadla.
  • 00 Reagovat !

foto

22.07.06  13:35

« Bez nadpisu

Krásný. Skoro bych šla taky do černého, ale jedno černé auto už máme a na údržbu je to děs.Oranžová je taky fajn :-) Už mám najeto 670 ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

18.07.06  15:33

Tak to byl asi ten můj :-! . Pěkný, že. Už má najeto 250 km >:D . Je krásný ale ve všech barvách. Na Slovensku jsem viděla modrou metalízu, taky zajímavá barva.
  • « 00 Reagovat !

foto

17.07.06  22:58

« Re:

Měli, tešili jsem se jak malé dětska. Je to 14 dní a stále mě to drží :shock: Nemáš ho toho svého Swiště náhodou z Ostravy? Nějakého černého jsme tam obdivovali:wink:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 12.07.06  22:45

Ale ano, tiez som sa na to pytal pred kupou, ale bolo mi povedane, ze dodatocne to je o cca 10tis drahsie, alebo aj viac, tak som nevahal a klimu sme si dali uz do objednavky a nie az dodatocne po nasetreni dalsich penazi, ako sme povodne planovali...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.07.06  17:33

« Re:

Marcelino: OK, myslel som to tak, či je možné ju domontovať na existujúce auto po dovezení z výroby (pri objednávke auta je možné si objednať aj klímu a vo výrobnom závode ju tam namontujú a auto príde do predajne / k zákazníkovi s klímou).
    Federer: čiže montujú ju zrejme počas montáže celého auta pred dodaním koncovému zákazníkovi za cenu, ktorá je v cenníku.
    Podobne je to myslím pri iných automobilkách s ABS (objednať ABS treba pri objednávke - pred montážou celého auta , nie po nej).
    - no je to len moja domnienka, zbytočne ťa nechem strašiť...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…