SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  15:12

« Disky a gumy.

Ak pneu na zimu, tak len nové. Prečo? Bezpečnosť, životnosť, záruka. Na jazdených moc veľkú istotu nemám. A navyše ak je hĺbka vzorky menej ako 4mm hlboká tak to je tak na daždivú zimu. V snehu je to o ničom.

Disky .... no podľa mňa je lepšie ako plecháče kúpiť ALU - rozdiel v cene je malý. Ale samozrejme ak už plecháče sú dodané k autu, bola by škoda ich nevyužiť.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  11:45

« Re: disky

poklice jsou pro pozéry, jezdím bez nich :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  10:18

Já bych osobně šel do hliníkových disků. Kupoval jsem je loni a nebyly o tolik dražší než ocelové. Samozřejmě ne Suzuki,ty by byly dražší. Nevím přesně, musel bych se podívat, ale myslím, že mě hliníkáč stál do 1300,-.Pokud mají ocelové vypadat slušně, potřebují poklice a to je další investice. Ocelové časem reznou a vyžadujou údržbu.Do plecháčů bych už nešel.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  09:56

« disky

taky mě to sere že bych měl kupovat jeté zimní pneu ale je to taky varianta.Prvně jsem chtěl koupit nové 15´´ gumy Bridgestone ale nevím jestli na to nedoplatím když je obuju na litáky.
    Chtěl jsem práve Bridgestony protože je mám ted na autě (letní) a jsou naprosto skvělé.
    No budu moset ještě popřemýšlet jak to udělám......
    Taky mám variantu vše nové ve 14´´.Našel jsem na netu že by mě to vyšlo kolem 8 tis ...pneu POlaris 2.Ale nevím jaké budou...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  09:37

je to tak..na gumách bych nešetřil..Jestli tě tlačí finance - co obout zimní 15 na origo ráfky? Taky jsem to loni zvažoval..Cvičně jsem mrknul na pneu-servis.cz a našel tam Bridgestone Blizzak LM-20 za krásných 1365,- (185/60 R15) (sám je mám 14" a spokojenost maximální)..Nebo Polarisky se dají sehnat za 1200,-...
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 31.10.07  09:21

Nechci Ti do toho kecat, ale jednoznačně jdi do nových. Ty čtyři plošky o velikosti dlaně jsou to jediné, co Tě drží na silnici, a není radno to podceňovat. U starší pneu nikdy nevíš, co má za sebou, nevíš jak s ní kdo jezdil, jestli ji někde nepoškodil o obrubník apod.Může se Ti stát, že koupíš "výhodně" staré pneu a za dva měsíce je v lepším případě vyhodíš, v horším si někde nabiješ a zraníš sebe, nebo někoho jiného. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.10.07  06:17

« disky

díky za rady nějak to pořeším.Volal jsem dealerovi a mají snad ještě 3 sady disků na skladě,tak je koupím.A s gumama ještě uvidím jestli koupím nové a nebo starší....nejsou prachy.. :-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.07  18:34

jara111: já loni kupoval na e-pneu.cz - ráfky za cca 1200/ks..koupil jsem je tam i se zimníma gumama..mají tam kompletaci zdarma, takže to přišlo obuté, nafoukané, vyvážené = odpadla starost se sháněním pneu servisu (navíc úspora za obutí a vyvážení kompenzovala "vyšší" cenu disků)
    Jinak samotné ocelové disky mají i např. na pneu-servis.cz - chce to jen hledat :-)
    Možná by tě mohlo zajímat, že nejsou potřeba nové šrouby - dají se použít ty z litých 15" (aspoň já tak 2. zimu jezdím a bez problému)
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 30.10.07  15:59

« Ocelove disky

To jara111: Ta cena je vic nez slusna, me puvodne nabizeli disky za cca. 2000Kc/ks, pak jsem sehnal u jineho dealera jine za cca. 1200Kc/ks - mluvim o 14" ocelovych rafcich. Pneumatiky jsem koupil v eshopu, myslim ze to byl Pneuexpert a staly v akci cca. 1500Kc/ks - GY UltraGrip 7, 165/70 R14, takze celkem cca. 2700Kc za komplet kolo. A to bylo pred dvema roky.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.07  14:24

S ohledem na ceny jež mají např. internetové obchody viz odkaz si myslím,že cena nabídnutá prodejcem je slušná,nebo bys je chtěl zadarmo,nebo jakou máš představu o ceně ocelového disku?Jen se ptám...[odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.10.07  13:05

« disky

Zdravím vás a chci se zeptat jestli nemáte náhodou tip kde koupit ocelové disky na swifta(klidně i se zimními pneu).U dealera mě nabízejí 14´´ za 1107Kč/ks.A hledal jsem na netu a nemůžu nikde nic jiného najít....díky za pomoc.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.10.07  11:39

« Tlak

já jsem přezouval včera,a do všech jsem dal 2,5 ,jezdím sice většinou sám,ale když už nás jede víc nebo mám naložený auto,tak nebudu skrz to jezdit k pumpě dofouknout,a na sloupku mám doporučeno 2,3 ,tak ty 0,2 navíc snad nejsou na závadu.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 25.10.07  23:33

« Re: Tlak v pneu

ano pisal som to ja, a je to tak :-! inak bezne jazdime 2, 3ja a obcas 4-ia + batozina, takze hustim na kompromisnych 2,4 baru a to jak 14" 165/70, tak aj letne 15" 185/60
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 25.10.07  16:39

« Tlak v pneu

Tak jsem to našel, psal to myslim Marcelino: "ja mam na stlpiku pri dverach napisane pre3 osoby a pneu 14"165/70 tlak 2,3 na vsetky 4 kola, a pre plne zatazenie 5 osobami az 2,5 na predok a tusim az neuveritelnych 2,8 !!!!!! na zadok :roll: ufff....no neviem neviem
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 25.10.07  16:33

« Re: huštění pneu

Je to někde vzadu z diskusi, já to řeším taky každý rok ;-) Jestli se nepletu, tak na rozměr 165/70 R14 by se mělo hustit na 2.4 kPa, ale radši se podívej do manuálu k autu, tam by to mělo být. Odkazuje na to i servisní manuál, tam ty hodnoty uvedené nejsou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.10.07  15:24

« huštění pneu

Můžete mi někdo poradit, jak hustit u Swiště 1,3 rozměr pneu 165/70 R14 dle doporučení výrobce ? Mám je jako zimní.Ptal jsem se na to už loni, ale nenapsal jsem si to. Letní mám větší rozměr,proto to na autě nemám napsáno Díky za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 16.10.07  20:16

« Spatkny kontakt.

U meho Swifta se ted potykam s malou zavadou - mam spatny kontakt na zarovicce, ktera osvetluje polovinu ovladaciho panelu klimatizace. Obcas zhasne, ale staci zatukat na panel nebo prejet nerovnost a zase se rozsviti.
    Koukal jsem do servisnio manualu, ale zatim jsem nenasel instrukce, jak ten panel demontovat. Nechce se mi kvuli tomu do servisu, nebo cekat az na jaro, kdy zrejme pojedu na garancku po 45.000 km. Nema nekdo z vas podobnou zkusenost ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.07  17:22

« naučme se číst

2PatroSK: napsal jsi:.....
    04.10. 20:32
    Autor: PatroSK
    470531b98a263
    č. 1742 původní příspěvekRe: 2. garančná prehliadka
    Čistia vysokotlakovým vyfukovaním. Výmena je určená len v určitých servisných intervaloch (podľa rokov alebo odjazdených km).

Tak nevím,asi buď po sobě nečteme,nebo si nepamatujeme.:-!

Příručku žádnou nemám a i kdybych měl,tak na pitomost profukování vzduchového filtru nepřistoupím.Stojí jako pár litrů benzínu.Nechápu,v čem je problém jej vyměnit.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.07  15:31

« Re: 2. garančná prehliadka

exctenar: k tomu čisteniu vzd.filtra: pozri sa do príručky, tam je to priamo vyobrazené. Netvrdím,že je to ideálne a správne. A netvrdil som to ani o intervale. To tvrdí podľa príručky výrobca...
    Je mi jasné,že filter pohlcuje aj drobné, voľným okom nevidiace čiastočky prachu...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.10.07  10:00

« Re: 2. garančná prehliadka

PatroSK:tos mne docela pobavil,čistit vzduchový fitr může jen vtipálek a na tuhle nabídku servisu přistoupí jen takový zákazník,který netuší,co je cílem filtru,resp.jak malé částice zachycuje.Ale je to jeho motor,takže o nic nejde.Úvahy,že filtr se mění až po taxativně stanoveném intervalu jsou lehce mimo.Jsou díly,které se mění na základě zdravého rozumu.Ještě by mohli propláchnout petrákem olejový fitr a bude to komlet dokonalé....Takže diletanti,ať to uzavřu :no:
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…