SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.08.06  00:52

« Bez nadpisu

Marcelino: Snad jsem to už psal,všude máme asfalt,silnice v pohodě,ale v naší ulici jsou kostky,aby se údajně zachoval historický ráz města(?!?!),přitom všude jinde, i v samém centru je také asfalt.Prostě to naštve,když na tam vjedeš. Budou komunálky,třeba se mi podaří ulobovat nový povrch...Příčné nerovnosti byly 4 retardéry,které už radní konečně dali pryč(min.měsíc) a občas nějaký žel.přejezd. Za poslední rok se u nás silnice hodně opravily,takže těch špatných míst je už málo.No a dál než 40 km se bere velké.Ale už to také jelo i 300 km(dcera).
    Tlak rovněž 230kPa a N2.15" liťáky originál.Jak to auto je z továrny,tak se na něm nic neměnilo.S výjimkou některých dílů,že jo ;-)
    Pro nově příchozí: vše je tu už dávno napsáno....
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.06  14:27

« Bez nadpisu

Podla mna, lepsie odhlucnenie podvozku a spravit nieco s tymi plastami co su dnu a bolo by to bez problemov, cista radost. Co uz...
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 14.08.06  14:24

« Re:

uff, elektrony mam 15" Dezent F , su o dost sirsie (6,5J) ako tovarenske 15"-ky aj maju mensie ET (tusim 43), takze auto je "rozkrocenejsie" a pneu som nechal 185/60, aj ked disky si priam pytaju 195/55 (tie ma na Swifte zenina kolegina).
    Aj napriek tomu zastavam nazor, ze podvozok v porovnani s etalonom triedy, co je bez debaty Fabia(Polo) to nie je podla mojich skusenosti az taka tragedia ako pise IT ci teraz "marossch" a to mam nahustene N2 na tlak 230kPa obe napravy...
    ...ale zas čestne priznavam, ze u nas NR a okolie prakticky nenajdete dlazobne kocky, takze verim, ze tam u vas na tych kockach to moze byt podstatne horsie... 8-s
    ale tak ci onak, stale nie je tych zlych vlastnosti Swiftu tolko, ze by som bol ochotny vycalovat 50tis Sk viac za novy Yaris, ak by som kupoval nove auto dnes (mozno by som este vyskusal vynoveny Getz ci skorej Accent)
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.06  13:02

« Bez nadpisu

tichne jo? a kolik mas najeto? mel si s tim zebřinakem uz nakej problem? chtel sem tam dat elektrony ale to uz by se to auto na kostkach asi rozpadlo...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.06  08:57

« Bez nadpisu

Nepomlouvej. To auto je srdcovka,pusť si hlasitě CD a máš to vyřešené.To jsem nevymyslel,to jsem se tu dočetl.
    BTW:možná proto Yaris se prodává tak jak prodává a tohle též.
    Jsou i dobří japonci,ale musíš jít příště o kousek jinam. Mně to poslední dny nějak tichne.Není to tím CD :D
  • 00 Reagovat !

foto

14.08.06  01:15

« swift

zdravim swištáky..
    no musim rict ze s koupi tohoto nadherneho auticka zacinam bejt pekne nastvanej.... tech detskych zavad je az prilis mnoho.
    pocinaje spatne se zavirajicim zadnim dverim, pres ten uz asi stokrat omilanej "palubni pocitac", neskutecny drncani podvozku, katastrofalni plasty ve dverich, piskani brzd, spatnou zpateckou a konce dost nekvalitnima kotoucema... jo a ted jsem si vsiml ze lehce koroduje zadni vyfuk
    tak teda nevim co si o tech japoncich myslet :o
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.08.06  17:28

« Re:

Koupil jsem si SM.Potvrdilo se asi,že s měkkou přídí mám možná pravdu.Také jim se plast posunul dozadu.Holt je dána přednost bezpečnosti chodců,takže se příď (nárazník)snadno i při malém ťuknutí prohýbá a za ním jsou díly,kde zůstane trvalá deformace.Jinak poditest odpovídá realitě.Je to dost stručné.
  • 00 Reagovat !

foto

08.08.06  16:04

« Bez nadpisu

V novým Světě motorů je test Swita po 30 000 km,nemají s ním až na drobnosti žádný problémy
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.06  16:09

« Re:

Vždyť je to fuk.Berme to tak,že natankovat se musí a ať si to ukazuje(PP) co chce....Pokud něco mohlo být jinak kolem ukazatelů,tak palivoměr.Kdo to má,ví o čem píši.To je dost neprakticky uděláno. :'-(
    Snad nikoho nepopudím,ale osobně se mi líbil už v O1. Po 100 h se vynuloval,ale byl přesný a info k něčemu byly,ale člověka to lákalo tam hledět....To mohli obšlahnout.Alespoň sledujeme dění na silnici a nečučíme na PP,ať je to pozitivní....ale naboural jsem zrovna tohle,takže... :'-(
  • 00 Reagovat !

foto

07.08.06  15:57

« Bez nadpisu

tož mě napadlo, jestli ta okamžitá vs. průměrná spotřeba u nás co to nemáme by nešla doupravit jen nějakým softwarovým zásahem :?:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.06  15:50

« Bez nadpisu

Japonský originál bude asi trochu pečlivěji vyroben.Převodovka je vlastnost,s tím nic neuděláme. Jinak chodí dobře a lze ji nazvat přesnou s negumovým řazením.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 07.08.06  13:12

« Re: Re:

Těžko říct je to moje první auto, takže moc zkušeností abych ho posoudil nemám, ale pokud se zaměřím na neduhy o kterých jsem se tu dočetl mohu se přiklonit jen k tomu že občas jde špatně zařadit zpátečka.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.06  14:58

« Re:

Hm,pokud je tomu tak, pak je taková info k ničemu,kolik km ujedu na jeden litr a pak si to přepočítávat.To má vypovídací hodnotu jako za bolševika"tkm"- "tunokilometr". 1 tuna odvezená do vzdálenosti 1 km.Též k ničemu(pardon,jeden z ukazatelů "plnění" plánu).
    Nicméně ta spotřeba ve městě odpovídá,souhlasím!
    Spíš dotázek:jak jinak si počíná Swištík z Japonska?Loni nebyl :'-( ,určitě bych koupil japonského,o tom není sporu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.08.06  13:45

« Bez nadpisu

Myslel jsem že zobrazení průměrné spotřeby je ve standardu, teda aspoň moje japonská verze ho má. Počítadlo ukazuje dle propočtů spotřeby přesně, jen jsem si musel zvyknout na měrné jednotky, neukazuje totiž L/100km, ale km/1L. Takže moje průměrná spotřeba (převážně město) = 13,4 km/l = 7,5 l /100km.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 05.08.06  11:36

« Re: facelift Swifta

uff, tak to prosim nafot - ten pohlad s mensimi zrkadlami - aj ked tie nase super velke spätaky povazujem,za jednu z dost podstatnych vyhod oproti konkurencii - ten vyhlad dozadu je skutocne skvely - ked presadnem do Fabie ci do starej oktavie, tak som par minut dost nesvoj z tych malych zrkadiel a hlavne z tych zmensenych pravych - kto tuto hovadinu vymyslel, toho by som hned prepustil na ulicu grrr... to prave male zrkadlo na oktavke aj Fabii jednak dost hnusne kazi celkovy dojem z dizajnu a naviac je to nebezpecne, kedze v nom vidim akurat tak velky prd :!:
    aj ten upraveny palubny pocitac by ma zaujmal - co vsetko dokaze a ci uz vyriesili to ukazovanie okamzitej spotreby pri jazde so zaradenou rychlostou ale bez plynu z kopca (spravne by mal ukazovat 0l a nie 2l)... no a ta priemerna tiez potesi - vyskusal prosim ako je to presne... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.06  23:39

« Bez nadpisu

To BS:Tak jo,další svišť je tu.Vítej,teda vitaj ;-)
    Bude to jezdit.Netřeba mít obavy.Berme to tak,alespoň já to takhle pojal,že si tu nebudeme pochlebovat,jak suprové auto máme a že je dokonalé.Nějaké drobnosti se najdou(dobře,tak jsem jezdil s Cliem2 a C3 a také drnčely,ještě víc,když mám být spravedlivý),ale prostě si jen myslím,že je to škoda=u Swifta.Takže když si sdělíme,že to a to se nám nezdá,nebo že by to mohlo být jinak,OK,o tom to tu je.Teď je třeba jasné,že řazení je dobré,mně např. R jde naprosto perfektně,jen se čas od času musí dát pozor při řazení z 5 na 4. Nikdo to neopraví,to je taky už jasné a všichni jsme spokojeni.
    Jinak je mi to fuk,jak to jezdí,jezdí v tom žena a jí se to líbí,dobře se jí s tím jede,snadno ovládá,ona nevidí žádný problém.Ji prostě spíš bere ta medicína,mně zase technika,no...to je celé.
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.06  22:28

« Bez nadpisu

Zdravim vsetkych zucastnenych. Tesim sa ako maly chlapec - ododnes som majitelom Swiftika aj ja. >:D 1,3 GLX + klima. Moj swist je trosku faceliftovany - mensie spatne zrkadla a hlavne palubny pocitac ukazuje okamzitu alebo priemernu spotrebu. Ked som si precital vase prispevky chytila ma trosku obava, (IT) no napokon som do toho predsa len spadol. Bolo to na prvy pohlad. :P Vdaka vam mam som ale o krok vpred pri pripadnych naznakoch poruch. :-! Na mojho swifta som cakal 55 dni u predajcu a ked mi ani po takom case nevedeli dat odpoved, ci je vobec vyrobeny, vzal som spat zalohu a hybaj k druhemu predajcovi kde to prebehlo aj so znackami behom jedneho dna. :shock:
    Bohuzial som sa vsak musel vratit do prace a uzivat si jazdu budem az zajtra. :'-( Stastne km vsetkym.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.06  13:42

« Bez nadpisu

A je tam od Broži test toho jeho(manželčina)auta
    [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto

04.08.06  12:53

« Bez nadpisu

1,5 má již rok redaktor Petr Bróža na konkurenčním autorevue.cz... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.08.06  11:53

« Bez nadpisu

To majt:Tak vítej mezi námi! ;-) Na SK máte verze výbavy nějak jinak,takže klima tam je? Tu jsi neuvedl. Abys pak nelitoval. Já bych do 1,5 nešel,protože to je oproti 1,3 tak malý růst Pe a Mt navíc,že to ani nepoznáš. 1,3 bohatě stačí,ale jestli máš objednáno,zaplacenu zálohu,tak co naděláš?Přeobjednat?
    3D verze,těch bude také málo.Jestli to budeš používat často ve městě,má 5Dvýhodu,že dveře jsou kratší a kde je málo místa(parkování),je to lepší. Zase to bude sportovněji vypadat,ale krom Mondilalu Paris 2004 a prodejny jsem 3D naživo neviděl.
    Hlavně se nějakých prvních 250 km nediv,že motor nejede.Tak syrový jsem nezažil už dlouhé roky.Pak se krásně rozdovádí.
    Při 130 to vyloženě EKO jízda s 1,3 není a s 1,5 nebude též.S tím počítej.Ale jiná auta při této rychlosti také berou.Dobrá rada:nedívej se na palubní pseudo počítač ;-)
    Pak se ozvi,jaké máš dojmy.Co můžeš čekat víš,nic jiného tě nezaskočí.K drnčení:všude asfaltky(ticho) a naše ulice,údajně skrz historický ráz města, tam kostky.Pak se nenaštvi...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…