SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 16.08.06 11:26
« Bez nadpisu
zdravím po delší době, máme se Swiftem za sebou dovolenou, a kromě vrzání od přední nápravy (za studena při malých rychlostech - nechám promazat při 1. prohlídce) a občasného popraskávání hlavových opěrek, dolívám akorát benzín (průměrná spotřeba za 11.000km 6,15l/100km - tak 2/3 kilometrů z toho je po dálnicích - tacho většinou +/- 110km/h, všechny pneu nahuštěny 2,5)
Ke kvalitě - nepřipadám si jako zaslepený obdivovatel toho, co jsem si koupil. Auto beru jako spotřebku (narozdíl od přítelkyně, která to vidí jinak :roll: ) a přesně splnilo co jsem od něj očekával - poměr užitná hodnota(výbava)/cena je na trhu takřka bezkonkurenční a kdybych kupoval nové auto znova, volba by byla stejná (jestli se prodává ta japonská verze s lepší výbavou, tak vůbec není o čem). Jasně, že pár much se vyskytlo, ale nic, co by mi přidělávalo vrásky - že se sem tam něco ozve, to se snad děje i u aut několikanásobně dražších, nebo ne? (jo a např. spojkový pedál přestal vrzat sám od sebe :-) )
Jinak "dvojitě" zamykam i když du jen na 5 minut do obchodu
tož tak -
"-- skrytý --" 16.08.06 08:58
« Bez nadpisu
Mne to funguje tak ze ked zamknem len raz tak sami pri otoceni klucika do polohy ON ostatne dvere neotvoria, ale ked zamknem 2-krat tak uz ano.Odomykanie funguje normalne - odomknem raz a otvoria sa iba soferove dvere a ked 2-krat tak sa otvoria vsetky. ;-) -
"-- skrytý --" 16.08.06 08:22
« Re: zamykanie
Marcelino: my máme swifta vo vyššej GS a zamykanie nám funguje tak, že po otočení ovládača štartovania (bezkľúčový štart) do polohy ON sa odomknú všetky dvere (aj keď boli predtým zamknuté "dvojitým stlačením" - teda zablokované). Ktovie, či to nefunguje inak, keby som do ovládača štartu vložil klasický kľúč a otočil s ním do polohy ON. Prípadne, či na to nemá vplyv predchádzajúce stlačenie ovládača dverí na vnútornej strane - pri ovládačoch okien. Alebo manuálne pretočenie poistiek dverí pri kľučkách... -
Marcelino 16.08.06 08:00
« Re: Tachometer
Ozaj dnes ma napadlo :idea: ako vam funguje "dvojite zamykanie" :?:
my mame Swift 1.3 v "strednej vybave" (v SR je to GLX) a priplatenou klimou a metalizou a hmlovkami a zamykanie funguje inak, nez som tu niekde davno cital...
Pisalo sa tu, ze po prvom zatlaceni dialkoveho ovladania sa odomknu iba soferove dvere, co je naozaj pravda, ALE po nastartovani sa vraj odomknu aj ostatne dvere - pocut cvaknut vsetky zamky - toto som sa docital, ALE u nas je to trosku inak.
po nastartovani sice cvaknu zamky, ale dvere aj tak zostavaju zamknute a nedaju sa otvorit ani zvonka ani zvnutra, najprv musite dvere odistit a az potom idu otvorit - taktiez po zaparkovani a vypnuti motora zostavaju zamknute - ale staci 1x krat zatlacit odomykacie tlacidlo a uz potom sa odomknu aj vsetky ostatne dvere...
osobne toto povazujem, za velmi prijemnu a uzitocnu vychytavku - nemoze sa vam stat, ze vam niekto na parkovisku ci nebodaj na krizovatke otvori spolujazdcove ci zadne dvere a ukradne nieco zo sedadla 8) -
« Tachometer
Pozdravujem priaznivcov Swiftov.Mám cíce Swiftíka "starčeka"r.v.89 ale nedám naň dopustiť-mám jeden problém-tachometer sa zblázni-ukazuje rýchlosť nad 100 a z ničoho nič začne ukazovať správne.Skúsil som ho vymontovať-vyčistil som od oleja-ukazoval trvale o 30-40 km menej-naolejoval som ho ukazoval aj 200km.Prosím Vás stretol sa už niekdo s takým niečím?Čím to namazať,alebo namazať?Ďakujem. -
"-- skrytý --" 15.08.06 15:18
« Bez nadpisu
Kousek u Prahy bydlí kamarád,je to Švýcar jak poleno.Už 14 let zde podniká.Koupil si Volvo XC90 v plné palbě a 14 dnů před koncem záruky v asi 60 tis km vycouval z domu,volič přesunul z R na D,šlápl na pyln,prda(auto servisováno ve Švýcarsku) a prasklá hřídel.V terénu,krom české silnice s tím nebyl.350 tis oprava.Stačilo 15 dnů...že?To, že mu servis ve Švýcarsku nebyl po dobu záruky schopen lokalizovat příčinu rázů od zadní nápravy nakonec vzdal.
Už je z Volva vyléčen a brzy to auto půjde pryč.
Má docela hodně jetou O1 L&K zakázková výroba,krom údržby nic. Má to teprve 150 tis,takže nic moc jeté. Hlavně má jasno,co si namísto Volva koupí. Octávku2,zase drobet dovybavenou.Ta první ho přišla na milion.Byly pouze 2 ks.
On nekoupí ani český sýr,veškeré potaviny cizí,obleky od 50 tis nahoru,košili pod 5 tis nemá...ale chce české auto.
Takže opusťme téma spolehlivost.Hodně tenký led a nikam se nedostaneme.Je to případ od případu ;-) -
« Bez nadpisu
mame francuzske auto (renault 2003) a to auto uz ani zadarmo. chyba nie je v aute, to je uzasne, ale v poruchovosti a v servise (jeho cene, ochote, odbornosti, pristupe). neni to len nasa skusenost, cital som par diskusii a mam par znamych a vsetci rovnake skusenosti. a nekritizuju nejake vrzganie ako tu na swiftovi, tam sa kritizuju ovela horsie veci. jedna diskusia je napriklad tu:
[odkaz]
co som cital diskusie k yarisovi z fr, tak aj tam odchadzali veci a naozaj uz z fr nechcem nic, jedine tak pohladnicu. vyberam z diskusie k renaultu scenic, je to podobne mojim skusenostiam:
"Majitelov neskor vraj volali do servisov na odstranenie poruchy, kto neprisiel ma smolu, po zaruke plati celu opravu. Vraj boli problemove prevodovky???.
Odchadzali cievky pri zapalovni. Su 4 ks. jeden kus 4000,- Sk. Ja som pri kupe isiel s povodnym majitelom do renault servisu dat prezriet auto a pozriet pracovny list. Takze: oprava okien vykonana, zapalovacie cievky menene pri 59 000 km + vymena rozvodov, pretoze sa museli rozoberat a stare sa naspat uz nedavaju, dalej len bezna udrzba. Mne odisla v mrazoch baterka 2,5 rocna??, vypalila sa ziarovka stretavaciek, na vymenu vsak treba ist do servisu, lebo je tam tak malo miesta, ze neskuseny clovek sa tam nevprace a ak ano, je tam riziko ulomenia nejakej pruzinky pri vyberani ziarovky a vtedy vraj treba menit cely svetlomet !!!!!! V servise ziarovka za 500,-Sk. Raz sa mi stalo, ze sa mi minul na ceste benzin. Auto zastalo, este som stihol zajst na krajnicu, zhasol motor,!!!!!zatiahla sa automaticka rucna brzda ako vzdy ked sa vypne motor!!!! a uz som s autom nepohol. Rucna zostava zatiahnuta pokial sa nenastartuje, bez benzinu asi tazko, a neprida sa plyn. Este stastie, ze to nebolo uprostred krizovatky. Po doplneni benzinu vsetko OK. Informoval som sa neskor v servise na odblokovanie rucnej. Da sa. V kufri je tiahlo na uvolnenie lanka. Vsetko zle je na nieco dobre. Aspon mam skusenost. "
myslim, ze s tlmenim neni problem, skus sa opytat v servise, ci stratis zaruku, ked to vytlmis. pripadne ked nebudu suhlasit, nech ti to v ramci zaruky vytlmia samy:) (tj zadarmo)
urcite zaruku na motor, karoseriu, prevodovku, elektricke suciastky a pod nestretis. neviem, na co by si mohol stratit zaruku pri montazi peny a asfaltu do dveri. ten asfalt pomaha proti rezonanciam kovu, takze na tie bassy okolo 100hz je najlepsi. su bud asfaltove platy, ktore sa lepia teplovzusnou pistolou alebo asfaltovy sprej, ktory sa strieka vo viacerych vrstvach. ja som vo svojom terajsom aute daval penu ans, asfaltove platy a kam sa nedali dat platy, zastriekal noise killerom (asfaltovy sprej). odvtedy som v aute nepocul rezonanciu:) raz mi skakalo spatne zrkadlo, ked som tomu vytal, ale to sa dalo hned vyriesit.
Inak, teraz v parizi ma byt predstavena SPORT verzia SWIFTu, bude mat ESP, kozenne sedacky RECARO, 125k a motor 1.6, lepsie brzdy a vyladeny podvozok. No som zvedavy. -
"-- skrytý --" 15.08.06 13:13
« Bez nadpisu
Mne to dunenie vadi natolko ze mam zadne repro vypnute (tym sice prichadzam o tie niššie basy ktore zadnym repro idu tiez dobre ale to hnusne "húúúúúú"ma zabija :-( ) . Na to vytlmenie sa chystam uz dlho, ale mam malo casu a aj ked nejaky je tak sa mi zase nechce :mrgreen: -
"-- skrytý --" 15.08.06 12:31
« Bez nadpisu
To fakt nedokážu posoudit,ohledně repráků. Na danou třídu to ujde a nic nezlobí. Včera mne napadlo(dal jsem na radu Račenky...hele, to "K" si vykoledovala,ale už to nikdy nenapíši,prostě mne naprdla,ale to je snad už minulé století,či co... ;-) ) tam vrazit CDčko. Nejprve Queen a pak The Wall. Je jasné,že ve velkém autě,kde je(hm,tak to nevím kolik,ale snad 10? repráků)je to o trochu lepší,ale nepřišlo mi to zase tak špatné. Rozhodně nebyl slyšet motor. ;-) Možná by to chtělo někam zásobník na 6 CD a dobrý.Napadá někoho,kam to šoupnout?
BTW:abych nebyl podezírán,že jsem hudební ignorant,na 3 nástroje jsem hrál 15 let,z toho 7 let s kapelou, stovky akci(plesy,zábavy atd.).Stále slyším,hlavně to falešné,ale to je jiná...
bibor: to ani není naše ambice tu psát všechno,zásadní klady a zápory byly napsány,pokud to u Suzuki upravili,je to možné(nevěřím,že to japonci neví nebo neslyšeli).Pak je vše v pořádku.Mohli udělat svolávačku,zase toho tolik neprodali,pár stovek, Suzuki by nezkrachovalo, je to někde problém materiálů uložení.
Však jsem dávno psal,že je otázka,jestli auto z Maďarska nebo z Francie(Yaris)...Mně to francouzské nicméně jezdí jo fofrem(tak od 1.7.06 už ne) a nemá problémy.
To bych zase byl opatrný v soudech. Jede se mi v tom daleko lépe(ticho,pohodlí)než byla M6 před faceliftem a ta je z Hirošimy,nebo tam někde...Současná M6 je už lepší.To beru.
Pouštěli bychom se do nekonečné diskuse,co je jak spolehlivé.Když si jedna redakce koupí 1 auto,jede jej na 100 t km,střídají se řidiči,vytvoří jakousi tabulku,ale vypovídací hodnotu to nemá žádnou.Jedno auto je statisticky nepoužitelné.
Pokud by auta z FR byla totální šrot,tak ty 3 automobilky by už dávno krachly.A ve F zdaleka většinu neprodají. Tohle téma opusťme. Bude to stále více otázka náhod,štěstí,smůly,co koupíme(díky stěhování výroby do zemí,kde vrcholem techniky byl donedávna pluh... :'-( -
« Bez nadpisu
tak co sportaku, uz mas chlapa? :)))
it - vsechno tady jeste napsano nebylo
ja zvazujem kupu swifta, teraz bola akcia, bol lacnejsi o 35 000Sk, tj oproti yarisovi o 85 000Sk, oproti fiat GP to je okolo 70 000Sk. takze cenovo mu nic nekonkuruje.
pozeram ponuky na internete a jeden predaval uplne noveho yarisa o 61 000Sk lacnejsie, ale hned sa predal. yaris ma lepsiu spotrebu, bezpecnost a viac miesta vzadu. ci sa tyka kvality, tak to je tazke povedat, yaris sa vyraba aj vo francuzku a z francuzka nechcem uz ani bagetu:) swift ma ovela krajsi interier, lepsiu vybavu a ovela lepsiu cenu.
jedina verzia swiftu z japonska je swift 4x4 v strednej vybave, na neho sa akcie nevztahuju, lebo ma dobru cenu aj tak (294 000Kc u nas v prepocte). rozdiel oproti madarskej verzii je v palubnom pocitaci (ukazuje priemernu spotrebu) a v elektrickych zadnych oknach (co madarska verzia nema ani v najvyssej vybave)
co sa tyka swifta, prebehli nejake inovacie, co ja viem, tak novsi swift ma mp3 prehravac a zmenene ovladanie na volante. o inych zmenach neviem. dvere sa oplati vytlmit asfaltovymi platmi a penou ANS. seriove vytlmenie asi nestoji za vela. kamarat si tam hodil este ladeny remus vyfuk, potom vas uz naozaj nehnevaju ziadne razy ani praskanie. ten zvuk nema chybu, srdce vam plesa aj bez pustenej hudby. co som sa bol previest na skusobnej jazde, tak ziadne razy od podvozku ani pazvuky v interieri som nezachytil. akurat sa na tom aute jazdilo prilis sportovo a pokazili sa brzdy, takze tam boli nove a trebalo ich setrit. takze pri swiftovi je asi dolezite spravne zabehnutie brz, ked sa na ne dupe od zaciatku, tak sa poskodia a dlho nevydrzia. s radenim nebol problem.
btw. kupoval si niekto laktovu opierku? nemoze sem hodit foto, ako to vyzera v interieri s laktovou opierkou? -
"-- skrytý --" 15.08.06 08:14
« Bez nadpisu
Zdravím všechny :-! Tak jsem tu dva týdny nebyl, protože jsem si užíval dovolenou a koukám, jak tu utěšeně narůstají příspěvky a hlavně noví majitelé. Mimochodem, byli jsme s drahou polovičkou na Lefkadě a musím říct, že tolik Swiftů, kolik jsme jich potkali za ty dva týdny na tom malinkatém ostrůvku, jsem nepotkal za více než rok, co se prodávají a jezdí po českých silnicích. Byly tam k vidění všechny verze i barvy, včetně slušivé bílé! a skoro na každém rohu, včetně možnosti zapůjčení v autopůjčovně. Když se na jedné rovince na úzké silničce proti mě vyřítil Swiftík v modré metalíze, na místní poměry nezvykle naleštěný a osvícený jižním sluncem, skoro jsem až zalitoval, že jsem se nechal přítelkyní ukecat na červenou. Na tom přímém slunci ta modrá byla prostě úžasná !!! Měli jsme tam půjčeného Fiata Pandu 1.1 A/C - celkem funny autíčko. A když jsme se včera večer vrátili a já zase sedl do svého Swiště, tak jsem se až divil, jak je to auto tiché a živé oproti té Pandě (měla najeto 25tkm), jako by bylo nejméně o jednu třídu výš. :)
Jako spotřebku má tebe (po opotřebení vyhodit) a swiftíka má na okrasu? :D