SUZUKI SWIFT
"-- skrytý --" 04.09.06 08:50
to marossch: áno, IT píše, že mu tie razy slabnú, asi počúva hlasnejšie CD >:D vážne, mám cca 8500 km a zatiaľ sa mi zdajú tie rázy rovnaké :-( možno slabnú, no dennodenným používaním to neregistrujem. Ak by to tichlo samo, bolo by to výborné, pretože to považujem za jedno veľké MÍNUS na swifte.
to fliegerpepe: neviem, či máš na mysli to isté cvrlíkanie, no ja ho počujem vtedy, keď sa zapne ventilátor na 1. stupeň. Na vyšších stupňoch ho prehluší hluk vzduchu z výduchov.
Čo sa týka ventilácie, veľmi mi chýba poloha "ofuk čelné sklo+predné výduchy" - na Fabii bola :'-( Keď sa ofukuje čelné sklo, cez predné výduchy ide slabý prúd vzduchu, ktorým by sa odrosili zadné okná. Dokonca sa ovládač prúdu vzduchu nedá nastaviť ani do medzipolohy "čelné sklo" a "predné výduchy".
Automatické stiahnutie okna funguje skutočne len u vodiča a len smerom dole (sú tam 2 polohy tlačítka, smerom hore je len 1 poloha). Škoda, dosť mi chýba autom. zavretie okna. Už aj preto, že po vypnutí motora je napájané len rádio a ak po odparkovaní chcem zavrieť okná, musím znova ovládač štartovania (kľúčik zapaľovania) presunúť do polohy ON.
...no toto všetko by som bol ochotný akceptovať, keby ten podvozok bol lepšie odhlučnený >:-[] -
« Ahoj sfiftaci
Mam namontovane listy, a vyzeraju fajn, ale to mam tu striebornu farbu swifta,ako ste pisali, sice mam trosku pocit ze si niesom isty ci je to dostatocne nalepene 8-s , musim to ukazat v servise.
Bol som s nim tento tyzden v Chorvatsku, tak som velmi spokojny s jazdou aj pohodlim. bol som zvedavy,ale zvladol to bez problemov,resp. ja:)
No, ale oblavil som jeden zvlastny zvuk, znie to ako nepravidelny cvrkot, a ide to z predu na vodicovej strane, trochu jak medzi spatnym zrkadlom a pristrojmi. Dostal som tip, ze to moze byt zvuk od servomotorcekov od pristrojov, napr. od otackomera.Nemate s tym skusenosti?
Dik, ahojte -
"-- skrytý --" 03.09.06 14:55
To si také vybavuji.Většinou na to já,nebo spíš žena trochu stříkneme z ostřikovačů,setře se,brzy tam budu dávat velice slabý koncentrát nemrznoucí směsi,ale jo,je to nepříjemné.Je to jako by padala mlha :'-(
Ono to asi souvisí i s vnitřkem. Podle mne je to nějaká daň za sklon skla,jeho polohu vůči palubní desce,nebo nějaká trochu nedořešená ventilace?Nebo od motoru nesálá teplo na sklo? V servise jsem se neptal,to je zbytečné.... Fakt nevím,ale auto bez klimy...napište sem,kdo ji nemáte,jak to řešíte. Neumím si představit,že by tam nebyla.
Nebo nějaká netěsnost? Ale kde? Kolem A sloupků naprosté ticho...
Je to sice hloupé,ale musím srovnat s Fabií(pravidelní návštěvníci si snad už zvykli) a tam tento problém není. Zvenku vůbec a zevnitř se rosí fakt až v zimě. I za silného deště stačí naprosto ojediněle mírně pustit teplý(spíš vlažný)vzduch na sklo a pohoda. I bez klimy,zde ji používáme dost často.Tak,pozitivní je,že nám nezatuhne >:D
Musím vyzkoušet něco proti rosení. Byl přípravek od Henkel,stálo to asi 100Kč,u velkého auta to vydrželo na 3 ošetření všech skel(zde tak na 5-6) a podle teplot,nebo jak se botama nanosila vlhkost to vydželo všude 2-3 měsíce. U Swifta ani ne měsíc. -
"-- skrytý --" 03.09.06 14:23
IT: Právě že i já stávám venku - asi tady ve Zlíně máme mírnější klima :-) Teplota taky ale byla kolem deseti. Víc mě dělá problémy sklo z venku - když setřu orosení, zůstane jakýsi bílý film, přes který je blbě vidět - obzvlášť když jedu proti rannímu slunci nízko nad horizontem - ostříknutí moc neřeší...zlepší se to až po pár km jízdy - oschne to a zprůhlední...používám Sheron do ostřikovažů (3l cca 45Kč) a mám podezření, že to je ta příčina...Až dojde, zkusím něco jiného. -
"-- skrytý --" 03.09.06 13:35
IT: čelní sklo se mi ráno nerosí..preventivně ale mam zapnutý ofuk (zatím stačí 1. rychlost) právě čelního skla + boční výdechy směrem na vnější zrcátka (tam má snahu se to mlžit). Prostřední výdechy na palubní desce uzavřeny.
Problém nastává za dlouhého hustého deště, kdy je opravdu vysoká vlhkost vzduchu - to ani větrák naplno nestíhá = nastupuje klima = je po problému.
Koupili jsme v dubnu, tak jsem zvědav, jak se bude chovat v zimě. -
"-- skrytý --" 02.09.06 20:16
Rok.výr:červen 2005. Levé tlačítko se chvilku přidrží a okno sjede dolů,jinak se to dá regulovat ťukáním. Pravé se musí držet,dolů i zpět.
S klíčkem to bude asi problém.Mám bezklíčkové=čudl na klice.Ono to bude fungovat určitě nějak i po odpojení a opětovném zapojení baterie.Je to japonec,ne? ;-) -
nevim jestli to neni dany mesicem vyroby...ja mam tusim leden 2006. Ja to tlacitko musim proste drzet at je to nahoru nebo dolu Rolling Eyes Evil or Very Mad
Nevím jak je to u Swiftu,ale u Fabie když tohle začne tak blbě dělat se má/je to i v návodu myslím že tak,ale nevím kam jsem ho dal/sjet elektrickým ovládáním okýnka úplně dole a pak úplně/bez zastavení až navrh.Musel jsem to udělat asi před dvěma roky-pak už to fungovalo znovu normálně.
Už jsem to našel v návodu:
Automatika spouštění oken mimo provoz
Po odpojení a opětovném připojení akumulátoru je automatika spouštění
oken nefunkční. Systém je nutno aktivovat. Postup obnovení funkčnosti je
následující:
• podržte klíč v zámku řidiče v zamykací poloze, dokud se všechna okna
nezavřou
• klíč uvolněte
• znovu podržte klíč v zamykací poloze ještě asi 3 s.
Mělo by to jít klíčem i tlačítkem el.ovládání- -
"-- skrytý --" 02.09.06 12:04
fillius: Našel jsem CD o Swišťovi a tam char.není. Nejsem si jist, jestli nebyla v nějakém prospektu? Vím, že jsem jej vyhodil.
Každopádně ten motor chce otáčky, nový je hodně surový a moc to nejede,ale ve 3 tis to jede a zabírá v pohodě.
Kolik máš najeto? Prvních řádově 250 km to nechtělo jet vůbec,pak se to probouzelo k životu.
Už se vám ráno rosí čelní sklo? Nám to tento týden při +10C a tomto počasí + parkování venku začalo. Klima to vyřeší. -
"-- skrytý --" 01.09.06 14:02
To dnsr: Hmm, tak vzadu mám švihadla taky >:D Tam mi ta automatika funguje taky docela dobře: vepředu zmačknu libovolný čudlík, pak přeběhnu dozadu a ručně kličkou vytahnu okénko dle libosti >:D Btw. až teď jsem si uvědomil, že Swift je moje první auto, kde mám u oken kličky, i když jen vzadu. Předchozí dvě auta jsem měl s karoserií kupé, a obě byla plně v elektrice. Teda kam až jsem to klesnul ? :roll: -
"-- skrytý --" 01.09.06 13:25
zdar,
my máme auto letošní (aspoň teda myslim :shock: ) a funguje to, jak Sporťák řiká:
spolujezdec - musí se to držet dolu i nahoru
řidič - když to zmáčkneš jenom trochu dolu, funguje jak u spolujezdce, když to zmáčkneš pořádně, okýnko sjede celé automaticky.
Nahoru to musíš držet po celou dobu.
V manuálu nevim jak je to popsáno, ale neřekl bych, že mi to funguje jinak, než by mělo...
Jo, vzadu máme kličky - není to Japonec, ale Maďar...
Kdo tady máte ty japonské verze? V sobotu má být hezky, tak to nafoťte a sem s tím... :) -
"-- skrytý --" 01.09.06 10:02
To marossch: Pokud mě pamět neklame, tak to funguje pouze u předního okna u řidiče. A navíc to na 100% funguje směrem dolů, u vytažení okénka nahoru si tím nejsem jistý, ale tam to myslím nefunguje, tzn. že musíš ten spínač držet. Používám to skoro denně, když vjíždím do firemní garáže se závorou :D -
cus swistaci...
:-! uz jste nekdo koukali do manualu nasich swistu? ja ted omylem nalistoval na stranu o elektrickych okynkach a je tam napsany, ze ty okna jdou pri kratkem pridrzeni a naslednem pusteni tlacitka, automaticky stahnout nebo vytahnout... teda tohle je samozrejme normalni u vsech aut...ale u swiste to proste nejde, coz nechapu. Pritom na tlacitku je napsany "auto" coz by teda melo byt chapano jakoze to stahovani je automaticky.
Prosim o nejake postrehy. Dik
1. na 14" kolech a pneu,jejíž rozměr se mi nechce pamatovat je to docela dobré
2.na 15" kolech je to horší
3.závisí to na teplotě(tam též povrznutí při přejezdu nerovnosti,s klesající teplotou k nule se to ozve, teď ticho)
4.ne,ne,žádné hlasitější CD,seč jej mám na 26(to pro Ráčenku a tímto ji zdravím,ale fakt,teď to myslím vážně ;-) )...auto tichne,ne že bych si zvykl.
Musím dřít,aby byly love na lepší(myslím místo Laguny >:D ,SWIŠŤ stačí) ;-)