SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.10.06  20:42

« Re: Re: Cena prvej garančnej...

Takže garančka vyšla presne na 3476,- Sk (s DPH):
    - prehliadka 803,-
    - drobný materiál 69,-
    - olejový filter 290,-
    - 4l oleja 2314,- (Castrol TXT 5W-30)
    A k tomu 1l toho oleja zdarma (ktovie či si ten 1 liter nerozrátali do ceny za kus :-) )
    "Jesennú prehliadku" mi neodporúčali: vraj bežné kontroly (svetiel, podvozku atď ) robia tak či tak a kvôli premazaniu okien by bolo treba dať dole celé obloženie dvier... ...no veď zaťiaľ sa otvárajú hladko...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  20:19

« Re: Cena prvej garančnej...

Zajtra idem aj ja na 1. garančku, tak uvidím koľko bude stáť. Podľa telef. informácie by to malo byť cca 3500,- Sk. Za ďalších 99,- Sk si dám aj "Jesennú prehliadku" (premazanie el.okien + ďalšie drobné kontroly).
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.10.06  20:09

« Cena prvej garančnej...

Bacha, on tam predsa píše: Castrol TXT Softec 5W-40 350 Kč/l.
    a naliali mu tam predsa 4 litre. Nejako mi to nevychádza :)
    Akurát sa aj ja chystám na prvú - nie po 15t km ale po roku. Takže sa mi zišla informácia o 4 litroch :-) ale nepredpokladám, že to na mňa niekto skúsi ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

02.10.06  18:33

« Bez nadpisu

Podle orientačního ceníku garanček,kterej tam mají by to taky odpovídalo. Ale ten rozdíl 740 - 2100 je docela velkej :'-(
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.10.06  11:56

« Re:

Nebo Ti to prohlíželi stejně jako mně a pak Tě natáhli >:D Měl jsem informaci, že prohlídka vč. výměny oleje a filtru přijde na cca. 2400 Kč, což zhruba odpovídalo. Jak to, že to máš tak drahý?
  • 00 Reagovat !

foto

01.10.06  19:44

« Bez nadpisu

Prohlídka za 740??? Mě to prohlíželi asi důkladněji,za 2.100,- :roll:
    Olej 4l -1576
    Filtr -357,-
    Suma sumárum,garančka za 4.100,- :!:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.09.06  09:42

« Bez nadpisu

To dnsr: Sice po týdnu, ale vzpoměl jsem si na to. >:D Servisní prohlídka 740 Kč, olejový filtr 193 Kč a olej Castrol TXT Softec 5W-40 350 Kč/l. Ceny včetně DPH. Snažili se mě očurat s tím, že mi fakturovali pět litrů oleje, tak jsem mechanika požádal, ať mi ukáže jak a kam nalil pět litrů oleje, když podle manuálu se tam lijí čtyři litry. Koukal jako puk a s brbláním šel fakturu přepsat >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.09.06  11:21

« Bez nadpisu

To rony: No, to jsi mě moc neuklidnil :roll: Ale, zatím musím zaklepat, už se to neobjevilo. Mě v servisu na jaře měnili zadné okno, protože mi ho nějakej dobrák na parkovišti vymlátil a vypadá to, že to kluci udělali dobře, nikde nic neteče, je to rovné, prostě v pohodě.
    To dnsr : podívám se doma na fakturu, měl jsem prohlídku při 15 tis. km včetně filtru a oleje od Suzuki servisu, tak ti můžu dát přesnou cenu, kterou mi účtovali. Nabídli mi nějaký kvalitní olej Castrol, viskozní třída 5W-30 myslím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  18:39

« Kvapkanie

Na jaře jsem psal, že mi něco kapalo na kobereček u řidiče, jakoby zpod volantu, teď to tam není, nevím, co to bylo, ale vypadá to, že je to v pořádku.
    Tak toto som si myslel aj ja ale ja som s tym nakoniec nabehol do servisu.
    Najprv som si myslel, ze ide len o kondenzovanu vodu a nic strasne. Lenze parkujem autom trosku z kopca a jednu noc prsalo. Takze bolo jasne, ze je kdesi deravy.
    Chvilu im trvalo, kym nasli problem a bolo to v celnom skle. Museli ho nanovo zalepit. Odvtedy bez problemov.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.09.06  07:56

« Re: Re: servisní prohlídka

dík, Marcelino...pročítal sem si včera fórum a musim říct, že se v něm dá najít spousta užitečných informací (většinou se opakujících) - jenom škoda, že to vyhledávání tady za moc nestojí...takže předpokládám, že i dál to tu pokračovat v duchu:
    Swift vs. Yaris - bouchání/vrzání - doplňky k autu - kola/pneu - servisní prohlídka - Swift vs. Yaris - bouchání/vrzání - doplňky k autu - kola/pneu - servisní prohlídka... atd. atd.
    :lol:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.09.06  22:33

« Re: servisní prohlídka

Hmm, tak som to nasiel a podla faktury som platil za 4litre "olej synt. SELENIA K" celkom 1226,-Sk bez DPH za olejovy filter to bolo 244,-Sk bez DPH + 450,- servisna prehliadka, takze dokopy to bolo 2285,-Sk s DPH
    ono by to mozno bolo viac, ale vtedy mi montovali aj zasterky predne aj zadne a aj predne hmlovky, takze dohromady som platil vyse 11tis. Sk
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.06  20:51

« Re: Oprava laku

Polmo: Tip nemám, ale mám ten istý problém ako ty.
    Ale aj tak by ma zaujímalo, ako môze pozinkovaná karoséria za tak krátky čas začať korodovať

Tak nakoniec som tú hrdzu zbrúsil minivŕtačkou s brúsnymi nástavcami, odmastil a natrel cca 3-4 vrstvami korekčnou ceruzkou. Nakoniec som to ešte natrel bezfarebným lakom. Opravu je samozrejme zblízka vidieť. No nebudem to zbrusovať - zahladzovať - a leštiť. Mohol by som poškodiť lak okolo. Hlavne, že hrdza nebude pokračovať ďalej >:D ..dúfam.. :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.09.06  12:20

« Re: servisní prohlídka

najdem doma fakturu a pozriem sa - inak ak zalistujes na tomto fore som po prvej prehliadke (teraz mam takmer 22tis km) som pisal, ze midali pre mna neznamy olej SeleniaK, o ktorom som potom na nete nasiel, ze ho doporucuje Fiat a Lancia ... neviem ci som vtedy nepisal aj cenu - skus to tu prelistovat... ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.09.06  10:16

« servisní prohlídka

ahoj swifťáci,
    jednak bych chtěl poděkovat Patrovi z SK za užitečné odkazy, kterými nás dosud zahrnuje (a zároveň doufám, že v tom bude pokračovat) :-)
    a taky bych se chtěl vás všech zeptat...
    Blíží se mi 1. servisní prohlídka v 15000km, takže sem se začal zajímat mimo jiné o oleje - čerpal sem hlavně ze stránek oleje.cz a přišel na to, že v podstatě je jedno, co se tam nalije, hlavně když to projde testy a splňuje specifikace..Jelikož ale máme nad očekávání vysoký nájezd (15tkm za půl roku) a taky zřejmě swiftík u nás zůstane hodně let (snad mu vydrží kondice jako dosud..ťuk ťuk na dřevo), tak sem se rozhodl mu dopřát "něco lepšího" - výrobce doporučuje 5w30 (5w40) - ten první není tak rozšířený, tak sem hledal v 5w40..a vybral Castrol Magnatec..někdo nějaké připomínky? :-) V Tescu ho prodávají za 1250Kč/5l (to je lepší cena než v e-shopech), takže asi půjdu do něj. Z toho všeho taky vyplývá, že si plánuju vzít na prohlídku olej vlastní - někdo tady psal (Haya1?), že by s tím dealer neměl mít problém. Nebo máte jiné zkušenosti? Našel sem si na netu i olejový filtr, ale to už nechám na nich :)
    Mohl byste se někdo, prosím, podívat na fakturu za servisku, kolik za co vám naúčtovali? Předem dík
    jo, taky asi pomalu začnu shánět plechové disky na zimu (14) - vzpomínám, jak jste s tím loni měli problémy...
    Tak se zatím mějte, a ať vám to jezdí
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.06  10:00

« Re: SERVISNÝ MANUÁL

Jo.Připomnělo mi to malého Fiátka 126P.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.06  09:48

« SERVISNÝ MANUÁL

Na tejto adrese: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.06  08:55

« Re:

to IT: mal si na mysli trojčatá toyota-peugeot-citroen z Kolína?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.09.06  08:19

« Bez nadpisu

2 plam: My si tu prostě jen sdělujeme své pocity,subjektivní názory.Nic víc. Pokud má motor něco přes 300 km,tak to už jede dobře,funglovka prostě nejede,resp.nejela.
    Třeba to bylo auto z Japonska a docela si dovedu představit,že je poctivěji uděláno.
    Že to má hlučnější podvozek je realita,pokud to má 15" kola. Sám za sebe to tvrdím,protože mám s čím srovnávat.
    Nicméně prodejce mi sdělil,že jsem u nich jediný,kdo koupil Swifta a přitom kupuje a má i jiná auta coby nová.
    Všichni jiní u něj do Swifta přešli z Favoritů atd,takže je jasné,že jejich práh vnímání je jinde.
    Já jej posunul na Fabii,aby to bylo srovnání s obyčejným tuctovým autem.
    Že je Swift spíš emoční záležitost,to vím z pařížského Mondialu 2004.Proto se koupil. Ale to neznamená,že když něco koupím,tak budu nekonečně a fanaticky obhajovat.
    Určitě na tom autě mají hoši co zlepšit a bylo by to drobet lepší.Konečně,píši své názory.Auto je ženy a ona nemá žádnou výhradu.Líbí se jí, jede se jí s tím dobře,dobrý výhled,spokojena.Vyhřívaná sedadla je skvělá věc.
    Konečně,Yaris je novinka a prodává se daleko lépe.Takže někde se nějaká chybička si vloudila. ;-)
    Hororové auto dnes nikdo nevyrábí,resp.v malých snad jen Kolín.Svez se v tom a budeš v úžasu...z tohoto pohledu je Swift přímo BMW. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

13.09.06  23:46

« Bez nadpisu

Zdravim. Jsem jednim z mála neštastniků, kteří před koupí vozu čtou podobné diskuze - takže jsem byl poměrně zvědavý na testovací jízdu-byl jsem připaven na místy až hororové scénáře o různém vrzání a letergii motoru v nízkých otáčkách. Dnes jsem se ve Swiftu projel a byl jsem docela spokojen. Velice příjemá byla sedadla, jen bych uvítal podélně seřiditelný volant - k uplné dokonalosti bych si jej potřeboval trochu přitahnout. A zároveň mě příjemně překvapila prostornost interiéru - minulý týden jsem "testoval" Nissan Note 1.4 a co se týká prostoru pro řidiče u mě jasně vyhrál Swift, a také charakteristika motoru mi vyhovovala lépe v Suzuki. V Nissanu bylo celkem jedno kolik motor momentálně točí, jel pořád viceméně stejně, jen byl o poznání hlučnejší než Swift. Místy jsem měl pocit, že je při akceleraci výhodnější přeřadit už někdy okolo 4500 ot, v autě nebyl takovej kravál a zrychlení se moc nezhoršilo (subjektivní dojem). Co se týká místa za řidičem,kufru a komfortu jízdy hraje Nissan trochu jinou ligu, jen mě na něm překvapilo, jak jsem se vepředu cítil stísněný.. No zas tak hrozný to nebylo,ale rád se rozvaluju... Celkově mě Nissan neurazil, ale ani nenadchl. Přijemné auto pro poklidné cestováné s rodinkou. U suzuki to bylo jinak. Velice se mi líbí design přístrojové desky i celkový projev vozu- špatně se to popisuje, ale Swift má oproti konkurenci určitou jiskru a mladistvý elán.
    Co se mi však na suzuki nelíbí - a za to swift nemůže- jsou doslova nic neříkající webové stránky - vzorník barev je starý, propagačí materiály nadmíru stručné, celkově to na mě působilo, že snad to auto ani nechtěj prodat. Navíc dodávka specifikací je dosti omezená- ve vzorníku je 11 barev, ale nabídnou vám celkem tři..
    Ale- snad si vyberu a těšim se na něj.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 09.09.06  14:27

« Re: 4x4

ale ano 4x4 Swift sa normalne predava - je komplet vyrobeny v japonsku a stoji 399tis Sk - je to prostredna vybava ale tusim bez klimy... takze 4kolka je len o cca 25tis drahsia ako 2kolka - osobne by som ju bral, ak by sa nasiel kupec na mojho Swifta :idea: hlavne po poslednej zime tuzim po 4kolke a vraj dalsia zima bude este horsia... :roll:
    apropo jednu 4kolku mali aj v Nitrianskej predajni pred asi 2 mesiacmi, ale uz je myslim predana... bola v ciernom prevedeni...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…