SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  18:35

« Re:

Ja na navigaciu používam klasiku: PDA na husom krku + Bluetooth GPS. Bál som sa, či chrchlátko v PDA prehlučí pustené rádio ale je to úplne v pohode.
    PDA mám zvyčajne vľavo od volantu na skle - dobre tam sedí a aby náhodou nebehalo nahor a nadol, tak je spodok PDA opretý o palubnú dosku (presne tam, kde je taký trojuholníkový výduch vetrania).
    Na letné dni sa hodí ešte taká strieška na zaclonenie slnka.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  17:13

« Bez nadpisu

jo, v úterý bych se tam měl vyskytovat...ale asi se ráno nepotkáme - nejedu tam na 8 :)
    o navigaci sem uvažoval..kdyby to v sobě navíc mělo bluetooth handsfree a mp3, tak super...ale rozpočet se na to zatim moc netváří :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.10.06  10:55

« Bez nadpisu

To Kacka : Vítej v klubu ! >:D Mě by taky moc zajímalo jak to jede a řadí s tím poloautomatem. Vzhledem k faktu, že bydlím na Kladně a jezdím do práce do Prahy, tudíž dopravní zácpy jsou na denním pořádku, tak uvažuji o tom, že další auto už koupím v automatu, protože mě už fakt nebaví stále kvedlat fofrklackem při popojíždění v kolonách :-) Myslím, že do města je tohle naprosto ideální.
    To dnsr: Dík, já tam brnknu, dokonce tam mám i kamaráda, co tam pracuje, tak to zkusím nějak skoulet, třeba to projde levněji. 8). Nechystáš se zase na Kladno?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  23:30

« Re:

to dnsr: no kamenovani proto, ze i tady ve foru jsou narazky na automat ve swiftu a u nas se ten automat proste zatim nebere, bohuzel.
    Podpora mp3 je ve swiftu jen kratce, ale doporucuju treba navigaci Mio C710+, ma i mp3 prehravac, je to skvela vec.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  20:58

« Bez nadpisu

Kacka: jaképak kamenování? já myslim, že kdyby byla akce MTA za cenu manuálu, šel bych do toho :-) Ale je fakt, že Swifta v poloautomatu sem nezkoušel...no rád si přečtu nějaké postřehy z praxe
    Přeju spoustu bezstarostných kilometrů a malinko závidim ty mp3..ale opravdu jenom malinko :D
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  19:05

« Bez nadpisu

Aha,tak sorry,neni to Zubri ale nejakej Rezav plast a nejsou gumovy ale plastovy.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  18:54

« Bez nadpisu

Haya,dělají vanicky,za 850,- .
    [odkaz]
    Vlevo ve znackach najet na Suzuki,pak Suzuki Swift r.v. 2005, pak treti od konce textilni,gumove a ALU koberce,a je to. Gumovy koberce mam od nich,v ceniku maj sice 595,- ,ale po me chteli jen 495,- :P
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  18:29

« Swift 1.3 GLX MTA

Tak se pridavam konecne do diskuze. Po jejim celem precteni (uf..par hodin :shock: ) a tydennim zvazovanim yaris vs. swift jsme se rozhodli a poridili swiftika s poloautomatem (automatizovana prevodovka se sekvencnim razenim, MTA). Doufam ze me tu nikdo neukamenuje ;-) , nebot je automat u nas stale zavrhovan, ja ale manualu moc nefandim a zvykla ze zahranici na automaty to byla pro me jasna volba.
    Pokud tedy nekoho zajima jak poloautomat jezdi, nebo nekdo zvazuje o jeho koupi, rada sdelim nejake informace.
    Rok vyroby je 2006, je to madarsky model, takze el. stahovana okenka jen predni, prehravac uz umi i mp3, 5dverovy, bezklicovy system odemykani a startovani (super vec). Dokoupena loketni operka (docela prakticka a pohodlna), textilni koberecky eco, gumove zasterky a vsechny ochranne listy. Barva oranzova metaliza (ale vypada spis jako cerveno-rezava)
    Zatim jsem velmi spokojena, i kdyz prevodovka ma i sve mouchy.
    Neni z vas nekdo z Opavy? jednoho swiftika stejne barvy tu vidam, jinak nic.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  17:59

« Disky, zásterky, pneu...

Na prvú zimu sme najprv prezuli Swifta - dokúpili sme pneu GoodYear 185/60 R15 a ponechali orig. hliníky Suzuki (tie bledé, čo sa dodávajú vo verzii GS).
    Na leto sme do pôvodných letných gúm 185/60 dokúpili Suzuki hliníky (tmavé 6-lúčové - concept S).
    Tiež som zvažoval kúpiť sadu 14" 165/70 s plech. diskami a puklicami. Dlho som otáľal, lebo je to o dosť lacnejšie (myslím že mi ponúkali komplet sadu za cca 12000,-. Tie tmavé hliníky + gumy 185/60 vyšli o dosť drahšie...)
    Čo sa týka jazdných vlastností, na snehu sa budú 165-ky lepšie "zarezávať" do snehu (aj keď veľa záleži od typu a kvality pneumatiky). No v našich končinách nie je nasnežené po celú zimu, takže treba zvážiť či budem viac jazdiť po snehu alebo po suchom asfalte, kde bude auto stabilnejšie na 185-kách.
    Vôbec neľutujem, že sa to celé predražilo oproti 165-kám. Okrem vizuálnej stránky (menej podstatné) si myslím,že viac km najazdím po suchom asfalte - ak je nasnežené, idem nižšou rýchlosťou alebo auto nechám doma.
    Výhoda 165-iek bude (podľa vašich názorov) určite v utlmení nárazov na špatnej vozovke (rád by som sa na nich zviezol a porovnal).
    Čo sa týka Al diskov, tak mne cez zimu vôbec nezažltli a celú zimu prežili bez ujmy.
    Zásterky sme nakoniec kúpili gumenné (prevážila praktickosť pred vizážou). Aj keď spočiatku som pokukoval po tých plastových - nastriekané farbou karosérie vyzerajú na aute podľa mňa pekne. Zadné okno sa možno špiní menej (tak asi o 1% :-) )
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  17:04

« GUZU

dneska sem volal do jejich podnikové prodejny a cena je 440Kč/sada..posílaj i na dobírku (cca dalších 100Kč? je to podle hmotnosti) Zeptám se, co nabídne dealer a když tak taky objednám tam
    co se týká obutí, jednou z možností je u mě taky GY UG7. Na pneunet.cz ji mají v rozměru 185/60 R15 za 1655,- což se myslim dá...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  16:23

« Bez nadpisu

To hatatitlas : Po přezutí na 165/70 R14 je cítit, že to auto není tak tvrdé, lépe to tlumí nerovnosti, myslím, že jsme se s pár lidmi shodli, že to trochu redukuje rázy od náprav. V zatáčkách se to naklání trochu víc než na 15". Ale jinak je to OK.
    To Haya1 : Ty koberečky jsi kupoval přímo v Zubří? Já jsem je viděl někde v e-shopu a stály kolem 600 Kč. Do Zubří se teď v nejbližší době nedostanu, takže je asi objednám v tom e-shopu.
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  14:45

« Bez nadpisu

to Sporťák: ty gumové rohože jsem měl taky univerzální a oproti těm originálním to stálo za dvě věci, jak říkám , v Zubří za cca 450,-Kč a paráda ;-) , škoda, že nedělají i vaničku do kufru :(
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  14:18

« Bez nadpisu

Nad rovnakym typom pneumatik uvazujem aj ja. Len rozmer este zvazujem. Neplava auto na 14-tkach ? To spinenie okna zadnej casti sa urcite nevyriesi zasterami a vlastne asi nicim (okrem prilepenia kufra :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  13:31

« Bez nadpisu

Já jsem Swišťovi na zimu už vloni pořídil originál Suzuki 14" plechy a zimní bačkory GY UG7 165/70. K tomu celkem ucházející poklice a hotovo. (Mám to i na fotkách) Sice to nevypadá tak dobře jako Alu kola, ale na zimu je to v pohodě. Alespoň se pak na jaro těším víc až přezuju na pořádný kola >:D Zástěrky jsem tam nechal namontovat jen přední, ty pevné, a zatím OK. Ale zajímalo by mě, jestli se po montáži zadních zástěrek něco změnilo na tom, že se jinak strašně špiní zadní okno. Kdo máte, můžete se podělit o dojmy? Ještě musím koupit ty gumové rohože. Sice jsem koupil nějaké vloni, ale ty jsou universální a to není ono. Je to cele nakrabacené a nesedí to.
    Jinak jsem měl drobný problém se střešním nosičem. Koupil jsem Neumanna od dealera Suzuki a při druhém použití mi nešly nasadit zámky. Šel jsem to reklamovat a hned druhý den to bylo vyřešeno. Prý jsem moc utáhl šrouby a prohnul patky, kterými je to přiděláno ke střeše. Dali mi zadarmo nové, navíc už pogumované, a doporučili jiný způsob montáže. Rychlý a férový přístup.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  12:45

« zima a plechace

no o diery ani nejde ako o to, ze napr. pri parkovani k obrubniku ho nevidis lebo je pod snehom a "obides" si disk lahsie ako v lete.
    k zasterkam: tie plastove sa aj mne zdaju krajsie, aj som ich chcel kupit a nemali.
    k spineniu: zadok auta od zadneho skla nadol sa spini neustale a pochybujem, ze tomu pomozu akekolvek zasterky - ak mate niekto inu skusenost tak sem s nou a kupujem zasterky :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  09:36

« Re: Re:

do díry se dá vlítnout v zimě jako v létě..a jezdit kvůli tomu pořád na plecháčích z důvodu snazší opravy asi nebudeme nikdo...měl sem spíš na mysli estetické poškození působením soli...to by potom naše hra na image dostala pořádně na frak >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

16.10.06  09:21

« Re:

no ono hlinikáč jde taky opravit, ale neuděláš to kladivem jako plecháč 8)
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  09:18

« Bez nadpisu

Mne bolo povedane ze plastove 1700 a gumene 1300. Ten rozdiel tam az taky velky nie je :-( S tymi pneu ste ma nepotesili. Vobec som neuvazoval ze sa tie liatinove disky mozu nejako poskodit v zime. To by bolo nemyle...
  • 00 Reagovat !

foto

16.10.06  09:16

« Bez nadpisu

já mám plechové 14 ( na nich 165-UG7 ), plecháče jsem koupil starší z Yarisa, nechal je černé, v zimě nepotřebuje ta moje hrát na Image >:D ale na trakci a praktičnost ;-) a zástěrky máme ty plastové, více se nám líbily a celkem to ujde i z praktického hlediska, no a podlahové gumy jsou originál na Swift a SX4 v podnikové prodejně Gumáren Zubří za necelou pětistovku a jsou O.K. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.06  08:27

« Bez nadpisu

zdravím pánové,
    co se týká zástěrek, my máme na autě ty plastové (jenom přední) - dávali sme je kvůli tomu aby byly víc chráněny boky auta..ty gumové by možná byly účinnější, ale nelíbily se nám tolik (co člověk, to názor, viď Marcelino?) >:D Dozadu by asi taky byly potřeba (dost se to tam špiní), ale těžko říct, jak moc by se to zlepšilo...proto zatím převažuje estetické hledisko a je to bez zástěrek...uvidíme po zimě :)
    jinak řeším stejný problém jako hatatitlas - přezout zimní gumy na origo lité disky (15") anebo koupit plechové 14"
    Na 15" auto líp vypadá, vyšlo by to i levněji, na druhou stranu mam trochu obavu, aby sůl disky neodrovnala..P. Broža loni nechal origo a snad prý nebyl problém (reklamoval sice zežloutnutí předních disků, ale to nebylo kvůli soli, ale bordelu z brzdových destiček - nebo že by kombinace jednoho s druhým?). Má ještě někdo se zimou a litými disky zkušenost?
    IT zase, myslim, dával na zimu gumy užší a nedobrzdil...nevim teda jestli to bylo na suchý cestě a jak by to dopadlo a širších, ale prostě nejde jednoznačně říct, co je lepší...Zatim se spíš přiklánim k tomu, že auto zůstane na hliníkách..ve čtvrtek du na 1. prohlídku, řešit to budu potom
    jinak auto jezdí bez problému, akorát hrozně vrže/píská od podvozku..nechám to při prohlídce promazat
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…