SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 17.10.06 10:55
« Bez nadpisu
To Kacka : Vítej v klubu ! >:D Mě by taky moc zajímalo jak to jede a řadí s tím poloautomatem. Vzhledem k faktu, že bydlím na Kladně a jezdím do práce do Prahy, tudíž dopravní zácpy jsou na denním pořádku, tak uvažuji o tom, že další auto už koupím v automatu, protože mě už fakt nebaví stále kvedlat fofrklackem při popojíždění v kolonách :-) Myslím, že do města je tohle naprosto ideální.
To dnsr: Dík, já tam brnknu, dokonce tam mám i kamaráda, co tam pracuje, tak to zkusím nějak skoulet, třeba to projde levněji. 8). Nechystáš se zase na Kladno? -
"-- skrytý --" 16.10.06 23:30
« Re:
to dnsr: no kamenovani proto, ze i tady ve foru jsou narazky na automat ve swiftu a u nas se ten automat proste zatim nebere, bohuzel.
Podpora mp3 je ve swiftu jen kratce, ale doporucuju treba navigaci Mio C710+, ma i mp3 prehravac, je to skvela vec. -
"-- skrytý --" 16.10.06 20:58
« Bez nadpisu
Kacka: jaképak kamenování? já myslim, že kdyby byla akce MTA za cenu manuálu, šel bych do toho :-) Ale je fakt, že Swifta v poloautomatu sem nezkoušel...no rád si přečtu nějaké postřehy z praxe
Přeju spoustu bezstarostných kilometrů a malinko závidim ty mp3..ale opravdu jenom malinko :D -
"-- skrytý --" 16.10.06 18:29
« Swift 1.3 GLX MTA
Tak se pridavam konecne do diskuze. Po jejim celem precteni (uf..par hodin :shock: ) a tydennim zvazovanim yaris vs. swift jsme se rozhodli a poridili swiftika s poloautomatem (automatizovana prevodovka se sekvencnim razenim, MTA). Doufam ze me tu nikdo neukamenuje ;-) , nebot je automat u nas stale zavrhovan, ja ale manualu moc nefandim a zvykla ze zahranici na automaty to byla pro me jasna volba.
Pokud tedy nekoho zajima jak poloautomat jezdi, nebo nekdo zvazuje o jeho koupi, rada sdelim nejake informace.
Rok vyroby je 2006, je to madarsky model, takze el. stahovana okenka jen predni, prehravac uz umi i mp3, 5dverovy, bezklicovy system odemykani a startovani (super vec). Dokoupena loketni operka (docela prakticka a pohodlna), textilni koberecky eco, gumove zasterky a vsechny ochranne listy. Barva oranzova metaliza (ale vypada spis jako cerveno-rezava)
Zatim jsem velmi spokojena, i kdyz prevodovka ma i sve mouchy.
Neni z vas nekdo z Opavy? jednoho swiftika stejne barvy tu vidam, jinak nic. -
"-- skrytý --" 16.10.06 17:59
« Disky, zásterky, pneu...
Na prvú zimu sme najprv prezuli Swifta - dokúpili sme pneu GoodYear 185/60 R15 a ponechali orig. hliníky Suzuki (tie bledé, čo sa dodávajú vo verzii GS).
Na leto sme do pôvodných letných gúm 185/60 dokúpili Suzuki hliníky (tmavé 6-lúčové - concept S).
Tiež som zvažoval kúpiť sadu 14" 165/70 s plech. diskami a puklicami. Dlho som otáľal, lebo je to o dosť lacnejšie (myslím že mi ponúkali komplet sadu za cca 12000,-. Tie tmavé hliníky + gumy 185/60 vyšli o dosť drahšie...)
Čo sa týka jazdných vlastností, na snehu sa budú 165-ky lepšie "zarezávať" do snehu (aj keď veľa záleži od typu a kvality pneumatiky). No v našich končinách nie je nasnežené po celú zimu, takže treba zvážiť či budem viac jazdiť po snehu alebo po suchom asfalte, kde bude auto stabilnejšie na 185-kách.
Vôbec neľutujem, že sa to celé predražilo oproti 165-kám. Okrem vizuálnej stránky (menej podstatné) si myslím,že viac km najazdím po suchom asfalte - ak je nasnežené, idem nižšou rýchlosťou alebo auto nechám doma.
Výhoda 165-iek bude (podľa vašich názorov) určite v utlmení nárazov na špatnej vozovke (rád by som sa na nich zviezol a porovnal).
Čo sa týka Al diskov, tak mne cez zimu vôbec nezažltli a celú zimu prežili bez ujmy.
Zásterky sme nakoniec kúpili gumenné (prevážila praktickosť pred vizážou). Aj keď spočiatku som pokukoval po tých plastových - nastriekané farbou karosérie vyzerajú na aute podľa mňa pekne. Zadné okno sa možno špiní menej (tak asi o 1% :-) ) -
"-- skrytý --" 16.10.06 17:04
« GUZU
dneska sem volal do jejich podnikové prodejny a cena je 440Kč/sada..posílaj i na dobírku (cca dalších 100Kč? je to podle hmotnosti) Zeptám se, co nabídne dealer a když tak taky objednám tam
co se týká obutí, jednou z možností je u mě taky GY UG7. Na pneunet.cz ji mají v rozměru 185/60 R15 za 1655,- což se myslim dá... -
"-- skrytý --" 16.10.06 16:23
« Bez nadpisu
To hatatitlas : Po přezutí na 165/70 R14 je cítit, že to auto není tak tvrdé, lépe to tlumí nerovnosti, myslím, že jsme se s pár lidmi shodli, že to trochu redukuje rázy od náprav. V zatáčkách se to naklání trochu víc než na 15". Ale jinak je to OK.
To Haya1 : Ty koberečky jsi kupoval přímo v Zubří? Já jsem je viděl někde v e-shopu a stály kolem 600 Kč. Do Zubří se teď v nejbližší době nedostanu, takže je asi objednám v tom e-shopu. -
"-- skrytý --" 16.10.06 13:31
« Bez nadpisu
Já jsem Swišťovi na zimu už vloni pořídil originál Suzuki 14" plechy a zimní bačkory GY UG7 165/70. K tomu celkem ucházející poklice a hotovo. (Mám to i na fotkách) Sice to nevypadá tak dobře jako Alu kola, ale na zimu je to v pohodě. Alespoň se pak na jaro těším víc až přezuju na pořádný kola >:D Zástěrky jsem tam nechal namontovat jen přední, ty pevné, a zatím OK. Ale zajímalo by mě, jestli se po montáži zadních zástěrek něco změnilo na tom, že se jinak strašně špiní zadní okno. Kdo máte, můžete se podělit o dojmy? Ještě musím koupit ty gumové rohože. Sice jsem koupil nějaké vloni, ale ty jsou universální a to není ono. Je to cele nakrabacené a nesedí to.
Jinak jsem měl drobný problém se střešním nosičem. Koupil jsem Neumanna od dealera Suzuki a při druhém použití mi nešly nasadit zámky. Šel jsem to reklamovat a hned druhý den to bylo vyřešeno. Prý jsem moc utáhl šrouby a prohnul patky, kterými je to přiděláno ke střeše. Dali mi zadarmo nové, navíc už pogumované, a doporučili jiný způsob montáže. Rychlý a férový přístup. -
"-- skrytý --" 16.10.06 12:45
« zima a plechace
no o diery ani nejde ako o to, ze napr. pri parkovani k obrubniku ho nevidis lebo je pod snehom a "obides" si disk lahsie ako v lete.
k zasterkam: tie plastove sa aj mne zdaju krajsie, aj som ich chcel kupit a nemali.
k spineniu: zadok auta od zadneho skla nadol sa spini neustale a pochybujem, ze tomu pomozu akekolvek zasterky - ak mate niekto inu skusenost tak sem s nou a kupujem zasterky :-) -
« Bez nadpisu
já mám plechové 14 ( na nich 165-UG7 ), plecháče jsem koupil starší z Yarisa, nechal je černé, v zimě nepotřebuje ta moje hrát na Image >:D ale na trakci a praktičnost ;-) a zástěrky máme ty plastové, více se nám líbily a celkem to ujde i z praktického hlediska, no a podlahové gumy jsou originál na Swift a SX4 v podnikové prodejně Gumáren Zubří za necelou pětistovku a jsou O.K. ;-) -
"-- skrytý --" 16.10.06 08:27
« Bez nadpisu
zdravím pánové,
co se týká zástěrek, my máme na autě ty plastové (jenom přední) - dávali sme je kvůli tomu aby byly víc chráněny boky auta..ty gumové by možná byly účinnější, ale nelíbily se nám tolik (co člověk, to názor, viď Marcelino?) >:D Dozadu by asi taky byly potřeba (dost se to tam špiní), ale těžko říct, jak moc by se to zlepšilo...proto zatím převažuje estetické hledisko a je to bez zástěrek...uvidíme po zimě :)
jinak řeším stejný problém jako hatatitlas - přezout zimní gumy na origo lité disky (15") anebo koupit plechové 14"
Na 15" auto líp vypadá, vyšlo by to i levněji, na druhou stranu mam trochu obavu, aby sůl disky neodrovnala..P. Broža loni nechal origo a snad prý nebyl problém (reklamoval sice zežloutnutí předních disků, ale to nebylo kvůli soli, ale bordelu z brzdových destiček - nebo že by kombinace jednoho s druhým?). Má ještě někdo se zimou a litými disky zkušenost?
IT zase, myslim, dával na zimu gumy užší a nedobrzdil...nevim teda jestli to bylo na suchý cestě a jak by to dopadlo a širších, ale prostě nejde jednoznačně říct, co je lepší...Zatim se spíš přiklánim k tomu, že auto zůstane na hliníkách..ve čtvrtek du na 1. prohlídku, řešit to budu potom
jinak auto jezdí bez problému, akorát hrozně vrže/píská od podvozku..nechám to při prohlídce promazat
PDA mám zvyčajne vľavo od volantu na skle - dobre tam sedí a aby náhodou nebehalo nahor a nadol, tak je spodok PDA opretý o palubnú dosku (presne tam, kde je taký trojuholníkový výduch vetrania).
Na letné dni sa hodí ešte taká strieška na zaclonenie slnka.