SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 26.11.06 17:12
« Re: 4x4
Swift-japonec 4x4 stav po 1500km: žádné vrzání, podvozek je sice tuhý ale na "normálních" silnicích v pohodě a rozhodně auto sedí jak přibité (nenaklání se v zatáčkách...). Spotřeba je tak 7,2l /100km městského provozu. Jezdí s tím jenom manželka (dnes mi to pujčila) takže víc nevím, ale dle jejího vyjádření je tohle auti oproti Yarisu (starému) podstatně lepší. (tiché, neplave a nenaklání se, více prostoru a komfortu...) Tož tak... -
prekladys 26.11.06 15:42
« Re: Re: Re: Re:
vrzání plastů je neduh všech malých aut asijské provenience s tuhým odpružením, netýká se to jen korejců, ale i suzuki, mitsubishi, daihatsu... stačí přesednout do logana a je po vrzání, protože jeho podvozek nerovnosti vyžehlí, přestože plasty jsou tam stejně mizerné. asijský konstruktér zkrátka počítá s kvalitními vozovkami. sprav si náladu projížďkou po západní dálnici (nemyslím tím samozřejmě českou A1 ;-) ) -
« Re: Re: Re:
bavime sa o novom aute...ja som si ho kupil prave preto aby som nemusel stale riesit nejake vady ako na niekolko rocnych ojazdenych autach...hadam by malo mat tie plasty a sedadla pevne! inak som s autom spokojny...je tiche, swizne, pekne, aj spotreba mi uz zacina ist dolu...ale myslim, ze vady ako vrzganie sedadiel a zvuky z palubovky vedia otravit kazdeho vodica, o to viac ked ide o mesiac stare auto... -
« Re: Re:
ja jazdim v meste, kde su cesty v otrasnom stave, ale zatial ziadne pazvuky som nepostrehol. co sa tyka mojho predchadzajuceho auta, tak na pazvuky pomahala pena ANS, asfaltovy sprej NOISE killer alebo obycajna WD40 (na vrzganie). ale skoda, ze si nechate kazit dojem z auta takymi drobnostami. kupte si renault, peugeot alebo citroen a budete sa smiat tomu, co vam na swiftovi vadilo. to auto ma vyborny motor, jazdne vlastnosti a krasny interier... -
"-- skrytý --" 23.11.06 12:55
« Re: Sterace
To Mafyk: Já jsem dával dop?edu st?ra?e od BOSCHE, sada p?ímo pro Swifta, kupováno u ELITu a stály cca. 600K?. Ty p?vodní vydržely cca. rok.Bosche tam mám od jara a jsou v pohod?. Tiché, stírají dob?e, žádné šmouhy, spokojenost. Zadní st?ra? mám p?vodní, a taky už je zralý na vým?nu, ale to nechám až po zim?. V tom Elitu za n?j cht?li myslím n?co kolem 250 K?.
Když mi odcházely p?vodní, bláhov? jsem koupil n?jaké st?ra?ev prodejn? s autop?íslušenstvím, zna?ku si nepamatuju (nebyl to FILSON) a prodava? je vychvaloval, že jsou grafitové, stály cca. 200K?. Jenže pískaly, v n?kterých krajních polohách p?eskakovaly a velmi rychle se opot?ebovaly. Takže never more.
Ješt? jsem uvažoval o st?ra?ích od VALEa nebo CHAMPIONu, to jsou ur?it? kvalitní zna?ky, ale taky dražší.
Jinka mám najeto 24.000, zpáte?ka m? zlobí od po?átku a vrzání a pazvuky jsou taky na denním po?ádku. -
"-- skrytý --" 23.11.06 09:25
« Sterace
Zdravim, menili jste nekdo sterace na Swiftovi? Moje uz moc neslouzi. Jakou znacku a typ jste pouzili a jak jste spokojeni? Jinak se mi blizi prohlidka po 30000 km, jako nejvetsi chybu vidim povrzavani plastu v interieru, obcas jde spatne zaradit zpatecka, jinak spokojenost. -
"-- skrytý --" 21.11.06 09:00
« Re: Re: Re:
to áno, no jednak je to ďalšia investícia do MP3 prehrávača/FM vysielača, v aute to bude možno zavadzať a lákať zlodejov. Nie som si istý, či by som bol spokojný s reprodukciou hudby v kvalite FM.
Rádio s podporou MP3 malo byť vo Swifte od začiatku. Je to nový model auta a dosť ma táto absencia zarazila. Ale nepovažujem to za závadu č.1 -
"-- skrytý --" 20.11.06 07:56
« Re:
to bibor: strieborná je pekná. trochu ti závidím MP3 (ja nosím v aute cca 20 ks CD a skrinka pred spolujazdcom je plná...)
Úplne chápem tvoje nadšenie z nového auta, no bohužiaľ, mňa po viac ako roku rôzne detaily rozčuľujú :-( No na začiatku ma veľa vecí tešilo, to len časom si človek na to zvykne a začne si všímať tie nedomyslené detaily. No kašlať na detaily, najviac ma trápi podvozok/zadná náprava. Nie je moc hlučná pri prejazde priečnych nerovností? Nehrkoce celé auto pri prejazde po "mačacích hlavách" a popraskaných cestách? -
« Bez nadpisu
striebornu 1.3 GS MP3/WMA. ta uz ukazuje aj priemernu spotrebu. okrem zakladnej vybavy som si zatial dokupil original balicek povinnej vybavy, gumovy koberec do kufra a gumove koberce do auta. este setrim na modul denneho svietenia. ale paci sa mi to auto, kopec detailov a dobre premyslenych :idea: -
« Bez nadpisu
no, takze od vcera mam auto doma, uz som na nom stihol nabehat 170km, zatial som bol autom milo prekvapeny. priemernu spotrebu som z uvodnych 15l/100km stiahol po 20km na 6.7l/100km a od 100 najazdenych km si drzim 6.2l/100km. na to ze zabehavam brzdy a pod je to slusne. zatial som nezaznemanal ziadne z dolu spominanych nedostatkov, cakal som od auta menej, takze zatial velke plus. motor je trosku hlucnejsi ako predchadzajuce auto VW Polo, ked bolo nove, za to ma zvuk ako upravena zavodna M3ka. to teda mozem >:-[] -
"-- skrytý --" 16.11.06 12:42
« Bez nadpisu
bibor má recht..kola vedle sebe sem sice nedával, ale nedalo mi to a provedl jsem zběžný výpočet:
165/70 R14: 14palců=cca356mm+2x70%ze165mm=průměr 587mm
185/60 R15: 15palců=cca381mm+2x60%ze185mm=průměr 603mm
rozdíl v průměru teda 16mm => rozdíl v obvodu kola cca 2.5%
jenom to potvrzuje nejen slova Marcelina, ale i to, co sem řikal níže - 14" se mi zdáli menší, protože mi teď víc proměřuje tacho
zo zaciatku som nadaval na spotrebu, ale uz zacina ist pomaly dolu...po vyse 2000km mam pri rovnakej trase ako pred par tyzdnami o 0,5 litra mensiu...mozno je to aj tym, ze som sa na nom naucil lepsie jazdit :-)