SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

03.12.06  12:50

« Bez nadpisu

ja jazdim v meste, kde su cesty v otrasnom stave, ale zatial ziadne pazvuky som nepostrehol. co sa tyka mojho predchadzajuceho auta, tak na pazvuky pomahala pena ANS, asfaltovy sprej NOISE killer alebo obycajna WD40 (na vrzganie). ale skoda, ze si nechate kazit dojem z auta takymi drobnostami. kupte si renault, peugeot alebo citroen a budete sa smiat tomu, co vam na swiftovi vadilo. to auto ma vyborny motor, jazdne vlastnosti a krasny interier...
    ked si kupim francuza, tak sa budem smiat, aky som blbec a nenechal si Japonca, pretoze aj ked Japonec vrzga, aspon ma na rodziel od Francuza normalne radenie s presnym chodom, normalnu spojku ( nie boolovsku typu "ide" / "nejde" ) a nemusim pred kazdou jazdou jest Kinedril, aby mi od hompalania na makkom podvozku nebolo zle :-D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  23:10

« Re:

ak to auto nenarve do kamiona, neprevezie za hranice. potom ti aj poloha moze byt k nicomu ;-)
    ale treba si uvedomit, ktore auta su ako popularne a "ziadane".
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 01.12.06  12:20

« Bez nadpisu

Tohle bych ani neresil 8-s Kdyz se vam bude do auta nekdo chtit dostat nebo ho ukrast, tak to stejne udela a muzete tam mit sebelepsi zabezpeceni. Jedina otazka je kolik na to bude potrebovat casu a jak moc pritom auto poskodi. Bohuzel zlodeji jsou velmi vynalezavi a vetsinou jim netvra dlouho, aby dokazali obelstit novinky na poli zabezpeceni aut. Snad jedine, cemu snd da trochu verit je GPS positioning system, kde je alespon nejaka sance, ze budete vedet, kde auto je.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.06  16:11

« Re: Re: Re: kradez SWIFTa

:shock: hop, tak to som nevedel...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.11.06  07:24

« Re: Re: kradez SWIFTa

Fabia je na tom oproti Swiftu omnoho lepšie (a to nepoužíva "dvojité uzamknutie zámkov"
    Fabia pouziva dvojite uzamykani. Rikaji tomu safe-system. ...od verze Ambiente je to soucasti vybavy.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  20:54

« Re: kradez SWIFTa

smutné :(
    Fabia je na tom oproti Swiftu omnoho lepšie (a to nepoužíva "dvojité uzamknutie zámkov", bezkľúčové otváranie, štartovanie... zvláštne...)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.06  20:46

« kradez SWIFTa

[odkaz]
    Je to nieco ako Euro NCAP, ale specializuju sa na bezpecnost aut proti kradezi a vykradaniu. Swift dopadol dost biedne...resp.s 2 hviezdickami je jednym z najhorsich vo svojej triede...co si o tom myslite??
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  19:10

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

metro: nie su to kefy ale ak poznas z kuchyne taku stvorcovu makku utierku, tak je to take nieco.
    zaroven je tu iste riziko - moze sa v tom zachytit nieco tvrdsie - pocnuc pieskom a znicit lak. Znamemu dokonca zvladli poskrabat celne sklo - netusim ako. Ale osobne chodim v klude na umyvarku a raz za cas to umyvam rucne. ak mas moznost, umyvaj to sam a rucne.
    v kazdom pripade to mas zajedno - po roku uz blizsim pohladom zistis, ze mas lak plny jemnych skrabancov.
    Potvrdzujem Turtle - vychadza mi z neho najlesklejsie auto. Skusal som aj nejaky iny vyrobok kategoria made in cz/sk a nebolo to nic dobre.
    Ja som mal doteraz cerveny Turtle. Asi preto, ze mam cerveneho Swifta :)
    Mimochodom k prednym plastovym zasterkam - subjektivne sa mi zda, ze sa mi boky auta spinia menej. Takze zrejme je to dobra kupa.
    Najhorsie je vosk na plastovych listach - ten uz nedas dole nikdy. takze ak ti vadia vybielene cierne plastove listy, tak opatrne :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  18:02

« vosk

vosk používam Turtle Wax, v zelenom alebo modrom balení (presné označenie si nepamätám, no ten modrý je určený vraj na metalízu...)
  • « 00 Reagovat !

foto

29.11.06  16:50

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:

mmm, lebo neviem sa rozhodnut ci to skusit na tie kefy...by som bol ale velmi sklamany, keby mi poskrabali lak... nemam totiz moznost si to umyt sam a rucne dat umyt je dost drahe na to, ze zachvilu bude zas spinave... a vosky odporucate ake??
    uz som zistil co mi to brnci v tej palubovke...je to ten "multifunkcny display"...pojdem s tym do servisu nech mi s tym cosi spravia...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.11.06  00:48

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

tak to ja voskujem častejšie. ručne a vatou :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.06  20:19

« Re: Re: Re: Re: Re:

koľko krát som bol, už neviem, auto máme vyše roka, tak tipujem 7x (možno viac). Možno to má význam, možno nie, 1x ročne voskujeme ručne karosériu tekutým voskom (sem tam použijem aj voskovanie v umývacom programe umyvárky)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.06  20:15

« Re: Re: Re: Re:

väčšinou chodím na shellku v NR, skúsil som aj slovnaft (ešte špinavšia voda - vyšiel som z umývarky a musel som ostrekovačmi umyť predné okno:) ). Naposledy som bol na omv - výhoda je, že používajú tlakové predumytie (zíde najväčšia špina dole) + ručné predumytie obsluhou ak treba
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.06  20:07

« Re: Re: Re:

patro, a kolkokrat si ho uz bol umyt?? znacka umyvarky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.11.06  19:47

« Re: Re:

metro: čo sa týka poškodenia laku, zatiaľ nebadám žiadne, čo sa týka dokonalého umytia karosérie - nič moc
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.06  19:33

« Re:

hmmm....zaujimave zistenie....moze byt...zajtra to kuknem. apropo, co by sa s tym dalo robit??
    a ake mate skusenosti s umyvanim swifta v umyvarke(kefy)?
  • 00 Reagovat !

foto

28.11.06  17:24

« Bez nadpisu

Mne ide buchanie zozadu, ale uz som davno zistil ze to je hrkotanie plastoveho krytu zadnych dveri. Preto to aj u mna prestane ked mam nalozeny kufor pretoze to pritlaci ten plast a tym padom to nehrkoce.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.11.06  14:37

« Re: Re: Re: Re: Re:

prekladys, asi to bude tak ako hovoris...pokial je cesta kvalitna (alebo dialnica), tak to ide super a tichucko, radost soferovat...ale na rozbite mestske cesty to auto fakt neni...ta palubovka uz vrzga dost otravne po kazdom prejdeni uz mensieho hrbolu...asi s tym pojdem do servisu(zaujima ma co mi na to povedia)...inak, vsimol som si, ze to vrzganie a buchanie od zadnej napravy neni takmer vobec pocut pokial vzadu sedi aspon jeden clovek + je v kufri batozina...
    zo zaciatku som nadaval na spotrebu, ale uz zacina ist pomaly dolu...po vyse 2000km mam pri rovnakej trase ako pred par tyzdnami o 0,5 litra mensiu...mozno je to aj tym, ze som sa na nom naucil lepsie jazdit :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.11.06  12:01

« Re: Re: 4x4

podvozok je tvrdší ako u klasického swiftu?už si skúšal aj kedy zopne 4x4?ako sa to pri zopnutí správa?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.11.06  17:12

« Re: 4x4

Swift-japonec 4x4 stav po 1500km: žádné vrzání, podvozek je sice tuhý ale na "normálních" silnicích v pohodě a rozhodně auto sedí jak přibité (nenaklání se v zatáčkách...). Spotřeba je tak 7,2l /100km městského provozu. Jezdí s tím jenom manželka (dnes mi to pujčila) takže víc nevím, ale dle jejího vyjádření je tohle auti oproti Yarisu (starému) podstatně lepší. (tiché, neplave a nenaklání se, více prostoru a komfortu...) Tož tak...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…