SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
prekladys 20.12.06 21:13
« pískání destiček a chlad
mám sice jiné auto (picanto), ale destičky na zadních kotoučích taky pískaly - jakmile teplota klesla pod určitou hodnotu, studené si zapískaly. servis to řešil nejprve tak, jak píšete níže - vyčištěním destiček a promazáním plechových vodítek destiček. pomohlo to do doby, než se zase ochladilo. pak výrobce rozeslal servisní informaci a ejhle - zadní destičky se měnily v rámci záruky a tytéž se podle tvrzení technika po určité době objevily i na nových autech. nové destičky mají na první pohled jiný materiál a jsou opatřeny drážkami. nic nepíská už druhým rokem -
« Re:
daj si ich vycistit. mne ich cistili cisticom na brzdy ( 100 korun ) a piskanie prestalo.. ten cistic rozpusti brzdovy prach a spinu a odmasti dokonale brzdy.. fakt to pomaha! tiez som uz bol zufaly z toho piskania, ale toto fakt pomohlo. spravia ti to v kazdom ( pneu ) servise. -
« Bez nadpisu
s tym vyfukom nemame skusenosti, vsak ho skus za studena, ci ma nejaku velku volu ci co.
s tym modulom, v suzuki robili 2 moduly, jeden bol zlozity, konfiguroval sa cez PC a ten bol kazovy. teraz montuju len obycajny za 3 500Sk. cena modulu je malo cez tisicku, zvysok je ta robota s tym. ja som si to tiez chcel dat urobit autoelektrikarovi, ale ten ma poslal do suzuki. urcite treba ist tam, lebo ked niekto nepozna uchytenie plastov v palubovke, moze sa to poskodit a hrkotat. -
"-- skrytý --" 08.12.06 22:56
« Re: swift
takze mam za sebou montaz modulu denneho svietenia, rozobera sa kvoli tomu cela palubovka!!!
tak to si ma sokoval, ako som si listoval servisnym manualom na swift, tak sa mi to nejavilo extremne zlozite. kolega totiz ten obvod na denne svietenie urobil svojpomocne a do fabie namontoval bez vacsich problemov. takze som teraz na pochybach, ci sa mi take nieco oplati.
mimochodom v cesku modul denneho svietenia uz ponukaju v niektori predajcovia ako standard a rovno ti s tym auto predaju.
rad by som vedel, ci je realne uvazovat o doplneni pocitaca swifta o to vylepsenie tych novsich, kde uz je pocitac priemernej spotreby. -
« Bez nadpisu
diky ludia za tip zo spiatockou, slo ma z toho porazit ( kto zazil parkovanie v Bratislave, kde na vas kazdy blbec trubi ked nezaparkujete za 2.3 sekundy, tak isto pochopi ten stres, ked clovek div nezlomi paku a nie a nie zaradit spiatocku... ). Vedel som, ze spiatocka je nesynchronizovana, ale ta finta s trojkou ma nenapadla.
Inak off topic zaujimavost: dnes mi volali z mikony BA zo suzuki predajne, ze si mozem prist pre auto ( SX4 ).. 8 ( slovom OSEM ) mesiacov po objednavke! a to som objednaval 3 tyzdne po uvedeni na SK trh! Samozrejme, chcel som medenu 4x4, sa dalo cakat, ze to bude trvat, ale 8 mesiacov??
No co uz, zato ma caka 2. prehliadka po 30 tisic km na mojej 1.5GS.. som zvedavy, kolko si nauctuju. -
« swift
takze mam za sebou montaz modulu denneho svietenia, rozobera sa kvoli tomu cela palubovka!!! z dohodnutej doby 3 hodiny mi to robili 6 hodin a este sa aj urazili, ked som im na to nieco povedal. ked to nabuduce nebude lepsie, tak sa objednam o 9tej rano a pridem o 13tej, akoze kde je problem, nie?!
co sa tyka vosku, vosk macbrite nezanechava stopy na plastoch, inak je to to iste co turtle wax (kvalitovo). takze sa oplati kupit radsej ten (netreba ten najdrahsi, staci obycajny).
co sa tyka spiatocky, v servise mi objasnili, ze spiatocka je nesynchronna, tj ked je problem zaradit, treba zaradit trojku aby sa pohyb koliesok zastavil a z trojky priamo do spiatocky. mozete skusit aj ten trik s nesliapanim na brdzovy pedal. uvidime, co zabere.
Deje se to fakt stridave...jeden den jo, druhej trochu min v nezavislosti na venkovni teplote, takze nevim. :?:
Jo a jeste jedna vec, to me docela vylekalo... :shock: rano sednu do auta a v levem rohu pred ridicem, kde se spojuje cerna pristrojovka s bilym plastem ve sloupku byla asi 2-3mm dira. Jako kdyby se to rozpojilo.
Se swistem velice slusne zachazim ale po 10 000 km, to je fakt sila.
Takze plasty pekne na *. Nejradsi bych jim to vratil. >:-[]