SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 11.01.07 15:48
« Re:
2 dnsr: Taky jsem si tenhle týden škrtnul zrcátkem o debílka, co v úzké ulici zastavil a bez skrupulí otevřel dveře do jízdního pruhu, aniž by se podíval jestli něco jede. Naštěstí má zrcátko jen malý šrám - odřenou barvu. Ani jsem nezastavil, protože bych mu jinak rozbil úsměv.
Jinak mám najeto přes 27 tis. km a v autě mi už drnčí kde co, hlavně v LZ a PP dveřích a výplň v pátých dveřích. Stále častěji mi taky při řazení řadící páka "křupe", hlavně při řazení dvojky. Jinak vše funguje tak, jak by mělo.
Už někdo máte za sebou servisní prohlídku ve 30.000 km? Co všechno dělali a kolik to stálo? Mělo by to být stejné jako u 15.000 km. -
"-- skrytý --" 11.01.07 13:25
« Bez nadpisu
ad barva - jestliže je vyrobený v Japonsku, barva bude možná jiná než červená perleťová, jak ji u nás známe - já mám šedého "Maďara" a je světlejší než šedý "Japonec" (obě jsou metalické)
nicméně rozdíl metal./nemetal. by měl být patrný
napadlo mě, jestli by ti třeba importér podle VIN nemohl říct akú farbu vlastne máš...
jinak my máme najeto lehce přes 20000km - problémy se žádné nevyskytují..jenom drnčení interiéru se postupně přesouvá z místa na místo >:D
jo, nějakýmu protijedoucímu dobrákovi nestačil jeho pruh a ťukli sme si zrcátkama..ani sem mu nestih poděkovat...Rozbil se mi jen lakovaný kryt, jinak zrcátku nic neni...Myslíte si, že se dá objednat ten samotný kryt? No jasně, komplet nový zrcátko za 5litrů... :( -
"-- skrytý --" 11.01.07 11:16
« Re:
Souhlas. Mám Swifta GLX s červenou metalízou a tu lze od obyčejné červené poznat velmi jednoduše pohledem. Nejlépe je to vidět na přímém slunci.
Barva na reklamním letáku je jiná než ve skutečnosti, to nelze porovnávat. Jak psal Marcelino, ty barvy mají odlišné odstíny, obyčejná červená je o dost světlejší, jasnější než metalická, která je tmavší. -
"-- skrytý --" 11.01.07 00:07
« červená metaliza ?
Ahoj Swifťaci.
Od piatku som majiteľom SUZUKI SWIFT 1.3 GLX AC 4WD ( 4x4 ) made in Japan. Farba - červená metalíza- za príplatok 11.000Sk. Doma som spozoroval, že v technickom preukaze je písaná farba " ČERVENÁ". A tu nastáva moja pochybnosť, akú farbu vlastne mám!!!
Po ústnej reklamácii v predajni ma presvedčili, že je to metalíza čo mi aj dodatočne v písali do technického preukazu ( červená metalíza ).
Farba sa však javí ako čisto červená, bez akýchkoľvek metalických odtieňov a zŕn. Presne taká, ako je na titulnej strane reklamného letáka u predajcu.
Všetci moji známi ju definujú ako červenú, nie metalickú. Aj na dopravnom inšpektoráte ju pri prehliadke vozidla hodnotili ako čevenú.
V predajni sme robili nasledovnú skúšku:
- pod dopravnou značkou na malom mieste, sme obrúsili jemným brúsnym papierom lak. " Vraj " pri obyčajnej červenej farbe ostáva brusný papier červený a pri metalickej biely.
Ja som mal biely...
Prosím , Ste niekto ochotný urobiť túto skúšku na "červenej" farbe svojho SUZUKI a čo naskôr mi odpísať ako dopadol Váš test?
Som zvedavý, ako Vám nasledovný test dopadne... máte metalízu ???
PS: ináč s autom som maximálne spokojný.
SÚRNE ! -
"-- skrytý --" 10.01.07 17:34
« Ahoj a vše nejlepší v Novém roce
Napsal jsem recenzi na SWIFTA na AutoRecenze.cz s tím že bych měl zájem pomocí změny software ŘJ mírně zvýšit výkon motoru, zde je reakce jednoho ze čtenářů, snad se Vám všem tato informace bude hodit, stojí za přečtení: ,,Všichni kdo se budou pokoušet o chiptuning na Swifta nové generace budou zklamáni! Absolvoval jsem pokus s nejrenomovanější firmou u nás(sídlí ve Vrbně pod Pradědem), pánové mi vyšroubovali jednotku a za dvacet min. přišli s kyselým výrazem v obličeji a se zprávou, že jednotky tohoto typu přeprogramovat nelze! A není to první auto od Suzuki, u kterého se jim to stalo-podobný problém je i s novou Vitarou. Takže ¨ladit¨ tohle autíčko lze jen pomocí vzduchocého filtru a kitu sáni a nebo jiným výfukem... ''
Mimochodem minulý týden jsem dal do Swifta omylem CD v mp3 formátu a světe div se, přehrálo to (výroba někdy srpen-září 2005), takže zakoupený mp3 přehrávač s Fm transmitterem byla investice navíc:-)
Pozn: najeto 25.000, vše zatím funguje jak má, občas vrznou plasty což mě docela s..e, ale co už teď:-) Po přečtení reakce na recenci se mi zdá že motor začíná jít lépe a má o něco vyšší výkon:-)), ne vážně, je to jen můj subjektivní pocit, ale zdá se mi, jako by teprv teď sedl. -
« Nazdar lidičky
tak po delší době jsem tu, drahá má najeto cca 25 tkm. Něco začalo provrzávat v PZ dveřích. Rezonance ( domnívám se, že od výfuku, jde to z pod auta ) máme již delší dobu přesně při 3150 ot/min. No a před vánoci jsem si nadělil dárek nedobržděním ( jojo, sledoval jsem asi ptáky ) no a tak budeme mít nový přední nárazník atd. :*) -
"-- skrytý --" 28.12.06 01:34
« Re: Re: Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění
ach so :-) to ma nenapadlo ale podľa tých čísiel je to narovnako + / - desatina nehrá rolu či má 14" alebo 15". Tvojich 2,4 je možno aj nad doporučené čísla.
Keď počúvam tie vaše rezonancie, tak som vlastne šťastný človek :-) poslednú rezonanciu som počul, keď susedom dorazila návšteva na aute s pusteným rádiom a zrejme ušetrili na reprákoch, lebo miesto nich rezonovala karoséria, ktorá by sa asi rozpadla ale našťastie na bokoch mala také tie biele samolepiace cool machule :-) -
"-- skrytý --" 27.12.06 23:02
« Re: Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění
To rony:
Problem je v tom, ze my, co mame verzi GLX, tak mame na sloupku dveri informace o predepsanem tlaku pouze pro pneu o rozmeru 185/60 R15, prot se vir535 pta tech, co maji 165/70 R14 ;-)
To vir535:
Resil jsem stejny problem, urcite se to tu probiralo zhruba pred rokem, najdes to nekde v diskuzi. Ja si bohuzel nepamatuju presne tu hodnotu, ale svoje auto foukam na 2,4 a je to akorat.
Jinak mam najeto 26000km. Rezonance od vyfuku jsem nepozoroval, mam tam koncovku vyfuku, tak treba jestli to nema vliv, ale rezonuji mi zadni pate dvere a neco v levych zadnich dverich. Je to akorat u ucha, takze to celkem stve. Ale za chvilku pojedu na dalsi servisni prohlidku, tak jim to necham zkontrolovat. -
"-- skrytý --" 27.12.06 17:27
« Re: rozměry pneumatik a tlaky huštění
podla manualu resp. tlaky mas na strednom stlpiku ked otvoris vodicove dvere. nahustit to treba skor podla toho aku zataz vozis - ak prevazne sam tak urcite menej ako ked jazdis komplet 2+2 :)
iste vies, ze ked si na ujazdenej vrstve snehu, tak je skor lepsie mat nie moc "natvrdo" nahustene, vtedy ma vacsiu stycnu plochu pneumatika - to je ale len taka selska rada - ja hustim podla manualu. -
"-- skrytý --" 27.12.06 09:16
« rozměry pneumatik a tlaky huštění
Chci se poradit. Mám swiště GLX na letních kolech 185/60 R15, tlaky huštění pneumatik jsou uvedeny myslím vpředu 2,3 vzadu 2,1.
Zimní jsem koupil rozměr 165/70 R14. Foukají se tyto pneumatiky stejně, nebo na větší tlak? Děkuji za odpověď. -
« Bez nadpisu
Cetl jsem tu od nekoho ze ma problem s trochu rezonujicim vyfukem...to uz jsme teda tri, zkuste se na to ostatni mrknout a sdelime si dojmy..
Deje se to fakt stridave...jeden den jo, druhej trochu min v nezavislosti na venkovni teplote, takze nevim. :?:
Jo a jeste jedna vec, to me docela vylekalo... :shock: rano sednu do auta a v levem rohu pred ridicem, kde se spojuje cerna pristrojovka s bilym plastem ve sloupku byla asi 2-3mm dira. Jako kdyby se to rozpojilo.
Se swistem velice slusne zachazim ale po 10 000 km, to je fakt sila.
Takze plasty pekne na *. Nejradsi bych jim to vratil. >:-[]
to drnčení by šlo snad odstranit, kdyby se všechny ty plastový díly vypodložily (molitanem? nebo to vystříkat nějakou pěnou...) - mi bylo řečeno, že pod tim nic neni...Zas se ale bojim, že když to rozeberou, udělaj víc škody než užitku...Uvidim, jak na tom budu s nervama před 2. prohlídkou a případně to budu řešit >:D
RockaRolla: zkoušel sem ty mp3 a teda ticho po pěšině...vyrobený letos z kraje roku (vlastně teď už loni - 2006)...asi máš nějakej prémiovej kousek :shock: