SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 17.01.07 18:48
« Cervena metaliza?
Navštivil som so SWIFTOM servis(lakovňa) a tam sme podľa štítku na stĺpiku karosérie za šoférom identifikovali farbu ako BRIGHT RED podľa kódu Z9T. Z toho vyplýva, že farba mala byť bez priplatku, avšak ja som zaplatil 11 000 Sk navyše.
Následne som spisal v predajni reklamáciu na farbu a tá podstúpila reklamáciu na dovozcu. Do 30 dní by mi mala prisť odpoveď.
Nemáte niekto červeného Swifta z Japonska s týmto kódom?
A priplácali ste za farbu? -
"-- skrytý --" 15.01.07 19:15
« Re: Prohlidka po 30 000 km
poviem ešte story po mojej prvej servisnej... už som to tu písal...
pred prvou prehliadkou som v servise spomínal, že mi poblikáva kontrolka BRAKE. Po prehliadke to pokračovalo, tak som tam šiel asi o dva týždne znova a bolo to v nízkej hladine brzdovej kvapaliny.
Prvú prehliadku som mal medzi 10 a 11 tisíc km presne po roku.
Odvtedy s tým už nemám problém.
Čo doporučiť? Mrknite sa občas na hladinu brzdovej kvapaliny, bohužiaľ je ju veľmi slabo rozoznať. -
"-- skrytý --" 15.01.07 09:22
« Prohlidka po 30 000 km
Zdravim, mam za sebou prohlidku po 30 000 km, rozdil proti prvni byla vymena brzdove kapaliny. Prohlidka stala 1370 Kc - brzdova kapalina, olejovy filtr, kapalina do ostrikovacu a 2,5 hodiny prace. Olej jsem mel vlastni. Nezjistili zadnou zavadu. Jinak plasty se mi take ozyvaji, mam pocit ze s tim nic na prohlidce neudelali, takze se pod ne mozna zkusim podivat sam :-) Obcas mi jde spatne zaradit zpatecka. Jinak jsem spokojeny posledni dobou se spotrebou, po okreskach se pohybuje kolem 6 litru a to rozhodne nejezdim pomalu, jezdim spis na body :-). Nastesti pani policiste v posledni dobe nebyli moc videt. -
"-- skrytý --" 12.01.07 11:22
« Re: vyhřívání sedaček
to vir535: Jak píše novak, je tam tepelná pojistka. Když nechám zapnutý vyhřívání tak po čase se samo vypne a zase zapne. Je to ochrana, aby se ti nespálila * nebo něco choulostivějšího >:D
To co popisuješ je tedy vlastnost, ne porucha. -
"-- skrytý --" 12.01.07 09:30
« Re: vyhřívání sedaček
mám dojem že tam bude nějaký termostat (nebo minimálně tam musí být tepelná pojistka a dle toho co popisuješ naštěstí vratná)....Jinak sedačky hřejou velmi silně takže je to tak na nahřátí a potom vypnout.. Zatím u mé 4x4 max spokojenost až na spotřebu ta je tak 7,5l průměr. Auto tiché nedrnčí neskáče. Moja s tím přeskočila při couvání příkop a žádné škody....Jo a barva červená metla je opravdu metalíza. Mění odstín dle nasvětlení a úhlu pohledu. -
"-- skrytý --" 12.01.07 09:21
« vyhřívání sedaček
Zkoušeli jste někdo nechat delší dobu zapnuté vyhřívání sedaček? U spolujezdce se mi stalo, že se po nějaké době vyplo a nehřálo. Vypnul jsem ho , zapnul a nefungovalo. Po nějaké době to opět fungovalo. Toto se mi stalo již 2x. Tak nevím, zda se nejedná o tepelnou pojistku, která po vychladnutí opět umožní funkci, nebo je to porucha vyhřívání. Díky za zkušenosti. -
"-- skrytý --" 12.01.07 08:07
« Prémiovej kousek:-)
Aho dsnr, prémiovej kousek to nebude spíš to asi soudruzi v Maďarsku spletli, co tam mám navíc je akorát střešní spoiler (5000,-) a sada lišt na palubce, imitace kovu (4200,-). Spoiler montovali v přímo v Cano Car Brno, no a ty lišty možná v Maďarsku, ale moc dobře je nenalepili. Toto příslušenství jsem objednával dle něm. katalogu, protože v době objednání toto ještě v Suzuki Brno nenabízeli.
Re barva: obyč. červená, byla levnější:-)) -
"-- skrytý --" 12.01.07 07:28
« Bez nadpisu
Porter: jak jsem už psal - ve VIN by měla být zakódovaná barva, tak bych se ubíral tím směrem.
Nebo můžeš najít japonského Swifta v základní červené (jestli se takový dělá) a porovnat
Nebo zkusit nějakou autolakovnu - tam by měli být schopni poradit
obávám se ale, že to bude jak říká prekladys
Áno máš pravdu Bright Red je bez príplatku...
Ale ako som už niekoľký krát spomenul v tomto diskusnom fóre a zopakujem to ešte raz:
Ja som kúpil Swifta v autorizovanej predajni Suzuki. Tam mi naučtovali za danú farbu príplatok a moju farbu považovali za metalickú !!!
Po 2-3 dňoch uživania auta vznikli vo mne pochybnosti z dôvodu tlaku mojho okolia známych, ktorí jednoznačne poukazovali na to, že nejde o metalízu...
Potom som už len navštivil servisnú-lakovňu, ktorá mi iba potvrdila moju pochybnosť!
Iróniou celej veci je fakt, že nemenovaný autorizovaný predajca, dokázal takýmto spôsobom ( možno nie úmyselne ) oklamať zákaznika...
Osobne si kladiem otázku, koľko takýchto prípadov sa už mohlo stať? Mohlo by to poškodiť celkom imidž SUZUKI. Inak autko je super...