SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.02.07  13:14

« Swiftík

dar pánové a dámy
    rozhoduji se o koupi nového automobilu a už od začátku se mi velmi líbí Suzuki Swift.Prošel jsem si všechny auta které by připadali v ůvahu(Getz,Rio,Clio,Polo,Corsa,Yaris,GP,… a další) a nejlépe mi vyšel v poměru cena/výbava Swift.Ještě se chci projet v 207 a pak se rozhodnu.Ale myslím si že to nebude mět ani cenu protože přítelkyně se už rozhodla :-)))
    Ale proč to vše píši.Po dokonalém, několika hodinovém pročtení celého fóra,jsem se až obával testovací jízdy.Co vše tam bude hrčet,bouchat,praskat ap.Píši své subjektivní dojmy tak mě prosím neberte za slovo.Mohu srovnat s vozy,se kterými mám zkušenost(Renaul Espace,Master,Fabia,Mondeo,Hyundai Coupe,Sonata,Octavia,Favorit,206).
    Ale k věci.V sobotu jsem absolvoval testovací jízdu.
    Vůz:Suzuki Swift 1,3 GLX (japonská verze).Jen pro upřesnění.Ta se liší od výroby v Maďarsku:struktura látky potahů,výplně dveří,el.zadní okna,anténa,kůží obšitý volant,jinak rozmístěné tlačítka na volantu,ukazatel průměrné spotřeby a další drobnosti.Vůz měl najeto 8400km.
    Interiér:pohledově velmi dobře zpracován.Plasty tvrdší ale povrchová ůprava celkem uchází.Vše slícované jak má být.Kuft menší ale skladný.Pro 2 lidi bohatě stačí(pro převoz větších věcí mám Mastra).Volant pěkně padne do ruky.Budíky v pohodě.Na rádiu bych trochu ztumil basy.Ale výhody je že umí MP3.Na otevírání tlačítky se musí zvyknout.Zkoušel jsem jen chvíly.Zklápění sedaček jde krásně lehce,to zvládne i má přítelkyně.Ale nevím jak dlouho budou funkční ůchyty ,se kterými se sedačky uvolňují.Myslím ty látkové poutka.
    Sedačky podpírají krásně tělo,jen v zadu by mohli být delší sedáky.Všechny ovladače v dosahu a hned se vše dá pochopit.Jen nechápu proč je rozdílné umístění ovladačů mlhovek.Ale to je taky otázka zvyku.Celkově interiér prostorný.Za sebe jsem si sedl v pohodě a měl jsem ještě dostatek místa pro nohy.
    Exteriér:krásný.Jinak bych se o něj nezajímal ne?:-)))Ale pořád přemýšlím o barvě.Asi vyhraje černá.Jestli někdo máte nějaké fotky tak mi je prosím pošlete kontrola@mesit.cz. Nebo mi napište odkazy na stránky.Dík.
    JInak 15¨¨ kola.Nádhera.Na 14¨ nevypadá tak pěkně.
    Jízda:ta mě překvapila.Jeli jsme ve 4 lidech.Nic nedrnčelo ani jsem neslyšel nějaké výrazné rázy od kol.A to jsem jel po nějaké polňačce nebo co to bylo.Zpátečku jsem zkoušel 4x a vždy zapadla napoprvé.
    Motor chce točit.Z nízkých otáček se sbíral hůř.Tím pádem to chce více řadit.Ale po 3000 ot,krásně ožije a jede jako čert.Náklony karoserie nebyla tak děsná jak se zde psalo.Vůz držel jako přibytý.Brzdy v pohodě,i když jsou vzadu jen bubny.Možná bych uvítal trochu tvrdší nastavení posilovače řízení,ale pro moju je to lahoda.Lze točit i malíčkem.
    No už z toho dělám slohovou práci,tak toho raději nechám.Jestli máte nějaké otázky tak klidně pište.
    Jestli můžete tak mi pošlete nějaké ty fotky.
    Doufám že se brzy přidám do Vašeho klubu.A těším se na reakce.Zdar JARA.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.07  14:06

« predne stierace

Dnes som bol s tymi stieracmi v servise a po hodine mi povedali, ze musia vymenit komplet celu mechaniku, ktoru ale nemaju skladom, takze budem musiet pockat do buduceho tyzdna. Mali ste niekto podobny problem? Resp. co vsetko ste uz menili v ramci zaruky?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 31.01.07  12:59

« Re: Ceny některých dílů-info

taky jsem zjišťoval před koupí....ceny jsou oproti YARISU podstatně vyšší. Ale to řeší havarijní pojistka..
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.01.07  11:02

« predne stierace

Pri stierani je pocut od palubovky taky suchy treci zvuk, akoby boli "motorceky" niecim zanesene a treba ich premezat - skusali ste to alebo s tym treba ist do servisu? Moze to byt aj nieco ine?
  • 00 Reagovat !

foto

29.01.07  13:04

« Ceny n?kterých díl?-info

tak nap?. - ceny bez DPH-originální díly - p?ední sv?tlo 4328,-, výztuha p?edního nárazníku 2300,-, nárazník 7716,-+krytka tažného oka 165,-, p?ední maska chladi?e 1179,-, chladi? klimy 9279,-, dobré ne? :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.01.07  10:05

« nadrz

Take potvrzuji - pokud jsem tankoval hned po rozsviceni kontrolky, dostal jsem tam necelych 35 litru. Nejvice jsem tankoval 41,5 litru, to jsem jel zhruba 100 km se svitici kontrolkou :-)
  • 00 Reagovat !

foto

28.01.07  18:52

« Bez nadpisu

ja som natankoval 42l po prve cvaknutie. bolo to vtedy, ked sme si auto prevzali od predajcu a prisli na najblizsiu pumpu v meste. v nadrzi asi moc paliva nezostalo.
  • 00 Reagovat !

foto matuS

matuS 28.01.07  13:24

« Bez nadpisu

Znám horší,jeden dokonce mám doma. Chce to ?as a neud?lat chybu.
    v com je taky problem? pytam sa len zo zvedavosti.
    Bratranec ma tu 1,5 a chvali to, ja som v tom siel a pohodka. Kolega ma 1,3, ide mu to dost slusne, spotrebu ma do 7... Akurat to vo vnutri trocha drnci, ale to sa da v pohode odstranit.
  • « 00 Reagovat !

foto

28.01.07  08:41

« Re:

no, ona ta rucicka klesa dokonca este takych 70km hlboko pod poslednu ciarku...vtedy je ten blby pocit este silnejsi :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 27.01.07  23:56

« Bez nadpisu

presne tak, este nikdy sa mi nepodarilo natankovat plnych 40 litrov. napriek tomu mam presne ten divny pocit ked sa rucicka blizi k poslednej ciarke :-) aj ked viem, ze nadrz ma 45 litrov.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 27.01.07  20:27

« Re: Re:

No vzhladom k tomu, ze rucicka klesa este hlboko pod stupnicu az do stredu pismena "E" tak u mna je dojazd tak 130-150km.
    Ved ked uz nemam odvahu nenatankovat, aby som volakde nezostal vysiet ci neznicil katalizator, a myslim si, ze uz rucicka nama kam klesat, tak vzdy na pumpe narvem do nadrze max. 40l aj na 2-vypnutia pistole, t.j. este tam stale je tych 5l rezerva. Ak tankujem hned ako sa rozsvieti kontrolka tak tam neviem natankovat viac ako cca 32-34l
  • « 00 Reagovat !

foto

26.01.07  16:30

« Re:

vraj je tam 8 litrov benzinu(podla predajcu)...ja som tiez skusal ist "do dna" a vyslo mi to cosi cez 100km
  • 00 Reagovat !

foto

26.01.07  14:19

« Bez nadpisu

Vychadza mi to cca na 100 km dojazd.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.01.07  14:02

« Spotreba

Skusali ste aky ma Swift dojazd (kolko "kilometrov" este prejde) od momentu ked zacne svietit kontrolka palivovej nadrze?
  • 00 Reagovat !

foto

24.01.07  13:49

« to Marossch

Taky tam tu mezírku mám,taky zhruba 2 mm,a je to i u spolujezdce,ale nevím,jestli se to rozjelo nebo to tam už tak bylo z výroby,nikdy jsem si toho nevšiml
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  17:11

« Re: Cervena metaliza?

rad, napis mi ale prosim na [odkaz] mail resp. ICQ 50066147 kde mam hladat to cislo. Vo VIN nemam kombinaciu Z9T urcite. Pozeral som iba v technickom, na aute nie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  12:42

« Cervena metaliza?

Rony,keďže aj ty maš farbu BRIGHT RED,napiš mi, aky kod maš ty.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.07  01:20

« Re: Re: Re: Cervena metaliza?

Porter, ano ved sledujem, co pises. Podla cisla si si potvrdil typ farby a teraz uz musis iba uplatnit omyl v urceni farby. Predajna nema dovod ta klamat, ze je to metalicka farba. Konkretne riesenie je na tebe a na predajni.
    Ked som si vyberal ja farbu, tak som riesil ci je krajsia metalicka cervena alebo bright red. nakoniec mi vyslo, ze bright red.
    preto mam este v cerstvej pamati, ktore farby su bez priplatku.
    makorider - nemusi ist predsa o umysel, celkom kludne omyl pri uctovani. blby omyl, nedoslednost. samozrejme nasledky znasa predajna. asi nie je sranda ak by sa Porter rozhodol, ze predsa len chce metalicku farbu, najma u japonskeho swiftu, ktoreho zrejme nie su plne sklady :-)
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.07  20:45

« Bez nadpisu

ak si to kupil v Suzuki Auto Ideal v Blave, tak tam by som v umyselne zavinenie neveril, su velmi ustretovi a ferovi.. urcite treba reklamovat a podla mna ti peniaze vratia.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.07  20:32

« Bez nadpisu

rozhodne by som žiadal viac ako vrátenie peňazí,ved toto je škandál ako sviňa,pohroz im novinami, televíziou, ak ti ponúknu nejakú doplnkovú výbavu tak to po dlhšom váhaní zober,aby si nemysleli že ti ide o to...som šokovaný čo si to dneska dovoľujú predajcovia >:-[]
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…