SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 19.01.08 18:55
« Super forum
Na úvod musím poděkovat za super forum o SWIFTU!! Fórum jsem objevil docela nedávno a tak jsem si říkal, že taky musím něčím přispět!!
Mám SWIFTA, 1.3 GLX, v modré metalíze, japonce, a zatím musím říct, že vládne více než spokojenost. Až na malé nedostatky jako je pískání brzd se zatím krom doplnění náplně ostřikovačů skel a dolití benzínu se nevyskytl žáden problém a nebylo třeba nic měnit. Musím dodat, že auto má 13 měsíců a má najeto něco přes 15000 km.
Auto jezdí čím dál lépe a rychleji. Ze začátku se spotřeba pohybovala kolem 7mi litrů a teď po roce užívání klesla na něco kolem 6,5 l. Většina jízd je po městě. Takže proto je to kolem těch 6,5 - 7 l na 100 km. Ze začátku se musím přiznat jsem byl v šoku z palubního počítače. Ukazoval velice neobvyklou spotřebu. Pak jsem ale zjistil, že neukazuje průměrnou nebo aktuální spotřebu na 100 km, ale ukazuje kolik km se ujede na 1 litr benzínu. Je to možná trošku nezvyklé, ale po čase si člověk na to zvykne! Hold asi v japonsku to mají jinak než jsme zvyklí v evropě. Počítač ukazuje skoro přesně. Benzín beru, když se rozsvítí kontrolka a většinou se vejde do nádrže jen něco kolem 32 - 35 litrů. Takže ukazatel paliva ukazuje docela nepřesně. Ale je to jen o zvyku.
Nemám teď moc času, takže jestli máte zájem piště nějaké reakce a já na ně zkusím odpovědět a třeba můžeme vyměnit informace a zkušenosti.
-
"-- skrytý --" 19.01.08 18:54
« Super forum!!!
Na úvod musím poděkovat za super forum o SWIFTU!! Fórum jsem objevil docela nedávno a tak jsem si říkal, že taky musím něčím přispět!!
Mám SWIFTA, 1.3 GLX, v modré metalíze, japonce, a zatím musím říct, že vládne více než spokojenost. Až na malé nedostatky jako je pískání brzd se zatím krom doplnění náplně ostřikovačů skel a dolití benzínu se nevyskytl žáden problém a nebylo třeba nic měnit. Musím dodat, že auto má 13 měsíců a má najeto něco přes 15000 km.
Auto jezdí čím dál lépe a rychleji. Ze začátku se spotřeba pohybovala kolem 7mi litrů a teď po roce užívání klesla na něco kolem 6,5 l. Většina jízd je po městě. Takže proto je to kolem těch 6,5 - 7 l na 100 km. Ze začátku se musím přiznat jsem byl v šoku z palubního počítače. Ukazoval velice neobvyklou spotřebu. Pak jsem ale zjistil, že neukazuje průměrnou nebo aktuální spotřebu na 100 km, ale ukazuje kolik km se ujede na 1 litr benzínu. Je to možná trošku nezvyklé, ale po čase si člověk na to zvykne! Hold asi v japonsku to mají jinak než jsme zvyklí v evropě. Počítač ukazuje skoro přesně. Benzín beru, když se rozsvítí kontrolka a většinou se vejde do nádrže jen něco kolem 32 - 35 litrů. Takže ukazatel paliva ukazuje docela nepřesně. Ale je to jen o zvyku.
Nemám teď moc času, takže jestli máte zájem piště nějaké reakce a já na ně zkusím odpovědět a třeba můžeme vyměnit informace a zkušenosti.
-
"-- skrytý --" 19.01.08 18:52
« Super forum!!!
-
Swordfish76 11.01.08 11:24
« Auto po servisu
Jak jsem psal, mám auto po servisu - 45.000km - a projevilo se to. Výměna filtru v klimatizaci má za následek, že to daleko lépe a rychleji topí, a taky něco udělali, co mělo za následek, že už nemám problém s řazením zpátečky. Za celý jeden týden po opravě jsem vždy zařadil zpátečku napoprvé, což se mi předtím nestávalo. Nevím, co s tím udělali, ale zřejmě věděli o co jde.
K té předchozí debatě - taky mám několik míst s počkozením - nárazník a hlavně asi dvě nebo tři místa na kapotě. Nechám to opravit všechno najednou na jaře. -
"-- skrytý --" 10.01.08 21:08
« Re: Puklina v laku
Mal som niečo podobné, odlúpila sa mi menšia časť laku (cca 5mm). Nafarbil som to korekčným perom (zmes farby a laku) a potom ešte pretrel vrstvou bezfarebného laku. Predtým jemne prebrúsil a odmastil.
Korekčné pero dostaneš u predajcu Suzuki na konkrétnu farbu laku.
Na tvojom mieste sa s tým poponáhľam. Ja som to stále odkladal a aj keď je ten plech pozinkovaný po určitom čase aj tak začne hrdzavieť. -
"-- skrytý --" 10.01.08 10:48
Lakírnik by tak, či tak musel prestriekať celú kapotu. Mne sa stalo niečo podobné, len s tým rozdielom, že to bol kameň a odrazil sa od nárazníka presne do hrany kapoty. Odlúpila sa mi farba až po plech. Zatiaľ na zimu som to prestrekol základnou farbou, aby to nehrdzavelo a na jar to nechám opraviť. -
"-- skrytý --" 09.01.08 21:32
Pedant by to zatmelil a zastriekal. Bežný užívateľ by to zatrel korekčným lakom a časom trošku preleštil. Ten kto má auto len na prácu by sa na to vykašlal. Je len na tebe čo si vyberieš, ale korekčnou tuškou to určite nespravíš dokonalo. Otázkou je, či sa pškodil len vrchný lak? Pretože pod ním je ešte základná farba a pod tou zinkovaný plech.
;-) -
"-- skrytý --" 08.01.08 17:34
Myslím,že tužka to nespraví.Nezbude než srovnat a stříknout.Že se to ohlo je jasné,neb moc měkčí předek se na autě nenajde,ale zase se to pyšní tuším 4* za ochranu chodců.Holt je to daň za tohle a není to invektiva.Je to něco za něco.Ale řešil bych to podle toho,jak k autu přistupuješ.Jestli chceš aby vydrželo,řádně a klasicky opravit,jestli to nehodláš mít dlouho,tak bych to neřešil.Antikorozní ochrana tohoto auta není nic moc extra.Nic jiného nevymyslíš. -
"-- skrytý --" 08.01.08 16:22
« Puklina v laku
Zdravim swiftaci a swiftaci, tak siel som na SVK pred vianocami po D1 a predomou chlapik na felde, z jeho zadneho lapaca sa uvolnil poriadny kus ladu a asi v 160 mi vletel do prednej kapoty :-( , tesnotka len ze netrafil svetlo, resp predne sklo. Po umyti auta od soli som zistil ze je jemne prehnuty rozok kapoty pri prednom pravom svetle s puklinou laku. Otazka: bude na to stacit nejaka korekcna ceruzka zatriet a je to alebo odporucate navstivit lakirnika... je to asi 3 cm puklinka.. modlim sa aby to tam nezacalo nedajboze hrdzviet..
Vdaka za rady
Eshik modry swiftak -
Swordfish76 05.01.08 15:33
« Re: Hlučný podvozok
V servisu jsem s tim nebyl, je to proste vlastnost auta ;-\ Vetsinou slysim takove tupe rany, urcite to neni jako kov o kov. Je to proste dan za to, ze ten podvozek je tvrdsi a auto se tak nenaklani v zatackach. Urcitou roli v tom hraji i pneumatiky, ale stejne v tom aute citim jakoukoliv nerovnost na silnici, a je jedno jestli mam 14" nebo 15" kola.
Jinak, servis po 45.000km - cena 4982 Kc s DPH. Menili olej, filtr, olej v prevodovce, filtry vzduchu a klimatizace, chladici kapalinu a jeste nejake drobnosti. Auto mi i umyli. A konecne mi namontovali tu cervenou cepicku na zarovku v osvetleni panelu klimatizace!! -
"-- skrytý --" 04.01.08 14:12
« Hlučný podvozok
Sporťák
Čítal som o tvojom Swifte na moje.auto.cz. Píšeš tam:
"V autě je cítit sebemenší nerovnost na silnici a vyloženou "lahůdkou" jsou pak přejezdy příčných nerovností jako např. koleje, spáry ve vozovce či jiné nerovnosti. Pak podvozek dostává citelné a slyšitelné rány."
Bol si s tým aj v servise, alebo si to neriešil. Keď ideš po betónovej ceste, alebo pri prejazde koľají počuješ od prednej nápravy búchanie skoro ako kov o kov? -
Swordfish76 04.01.08 13:34
« Re: nove forum
Sice je tam jeste pusto, ale snad se to casem postupne rozjede. Koukal jsem, ze bratia Slovaci to rozjeli na jejich webu celkem slusne ;-)
Btw. akorat mam Swifta na garancni prohlidce po 45.000km, tak pak dam vedet co a jak a za kolik. Nechal jsem je zkotrolovat, proc jde blbe radit zpatecka a z petky na ctyrku. Pry to muze byt prevodovkou, kulisou razeni nabo i spatnou funkci spojky, tak jsem zvedavy, jestli na neco prijdou. -
"-- skrytý --" 03.01.08 17:24
« nove forum
Ahojte, nechal jsem se inspirovat kolegy ze Slovenska a vytvoril jsem forum pro Suzuki Swift, protoze jsem doposud nic podobneho na ceskem internetu nenasel.
Prispivat je mozne i bez registrace, ktera muze nekoho odrazovat, takze doufam, ze kolem naseho auticka budeme mit tunu prispevku :-)
[odkaz]
swift-forum.cz
Ale samozrejme, ak si ten manuál naštudoval, tak pardón.
Viac tu:
www.suzukiswift.sk/forum/viewtopic.php… />p=2208&highlight=#2208
Sakriš, neviem to sem vložiť ako odkaz ;-\