SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  13:30

« Re: Aj ja zháňam podložky.

>:D Ak sú to hliny V., tak určite. Jasné, že keď niečo zoženiem, tak dám minimálne echo do diskusie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  12:57

« podlozenie krytu zadnych dveri

to swišťo a marcelko: Ako sa dostat pod ten kryt zadnych dveri ? Drncanie mam aj ja, dal som prec tu sroubu pod drziakom s ktorym sa maju zatvarat ale akosi ten kryt este stale drzal, takze ocenil by som presny postup ako to sundat bez poskodenia. DIK
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  12:50

« Re: podložky

No tak v A-Auto Zilina mi povedali,ze podlozky nemaju.Ze ak chcem podlozku tak si mam kupit 4x4. :no:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  12:18

« podložky

co takhle zkusit si tu podložku objednat jako náhradní příslušenství.Určitě ji musí mět.Co kdyby se někomu kdo má japonce rozflákala.
    No a mimochodem.S tou podložkou to vypadá líp.Sice se to taky trochu kroutí ale rozhodně né tak jak kdyby tam nebylo nic.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.07  23:53

« Re: Aj ja zháňam podložky.

Mozme zhanat spolu.Inak ked si spomenul tem rozmer pneu.Mam taky dojem,ze som sa na ne uz pozeral.Sme s jedneho mesta a tiez byvam na Hlinach.A tiez som cerveny.Mam pravdu?? ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.07  23:19

« Aj ja zháňam podložky.

Tiež zháňam lepšie a hlavne pevnejšie podložky pod značky. Pozeral som ich vo všetkých obchodoch kde majú niečo na autá a aj na pumpách, ale kde nič tu nič. Všade len klasika. :-(

Mimochodom aj ja som pri prehadzovaní na ALU disky nechal 14. Len širšie - 185/65. Vyzerá to zaujímavo a je to iné ako majú ostatní. :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.07  21:18

« Podložka pod SPZ

Dobry vecer swiftaaaaci.Zhanam podlozku pod SPZ taku aka je na 4x4.
    Dost mi vadi,ze ta moja tak odstava.Minule,ked som obchadzal auto tak som ju skoro prehol.Inak co sa tyka spokojnosti.Zatial to vyzera v pohode.Mam najazdene 3500km.Podvozok super mam dojem,ked som nahodil alu,ze to lepsie tlmi.Podotykam,ze som nechal 14".
    Drncanie na kockach som odstranil tak,ze som vypodlozil plast na zadnych dverach takym polo molitan-polystyren a super.Trosku ma hneva,ze za studena pocujem zadne tlmice pri prepruzeni.Je to take lupnutie ako ked hodis kamienok do vody.S motorom som spokojny krasny zvuk aj tah hlavne na dvojke.Som zvedavy ci este ten motor trochu ozije.Predtym som mal R19 65kw az na to ze mal silnejsiu 5-ku,nepredbiehalo sa tak super ako teraz so swistom.Mohol som iba snivat,aby som pri 3500-4000 tis.ot na 4 podradil do 3 a vyrazil ako gula. :-) A co sa tyka spotreby viem chodit brutalne aj velmi opatrne.Najviac som mal 7.6L a najmenej 4.6L aj ked to bola cesta hned z pumpy,vynulovane a cela cesta cca 80-90 cna 5-ke a otacky 2000-2200.Vydrzal som takto asi 30 km,ale ked ma obehol chlapik na hrdzavom favorite tak som sa na to vykaslal a okamzite som vyrazil vpred a ukazal mu moju koncovku vyfuku.Pre istotu som si to cislo na palubaku odfotil.Mozno uz taku mat nebudem.Tak zatim a neprehanajte to s tymi autami nech mi neswisti v usiach.Caff. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.06.07  06:13

« swift

čau chlapy
    konečně se to tady trochu rozjelo.Mám Swifta 2 měsíce.Najeto zatím 1800Km.1.3GLX(japonsko=lepší výbava),šedá met.Zatím jsem velmi spokojen.
    Jediné co mi vadí jsou trošku hlučnější brzdy,ale už se to lepší(asi se potřebovaly ojet),a taky mi občas rachotí řadící páka při zařazení třetího stupně.Prostě trochu vybruje.Pozoruju že je to jenom když najedu na nějakou nerovnost tak pak se to začne ozývat.No uvidím co to bude dělat.Kdyžtak je to v záruce.
    Jinak řazení zpátečky je u mě v pohodě.A vůbec ostatní funkce jsou v poho.Vrzání plastů nepocituji nějak dramaticky.Motor super.Po asi 500Km začal ožívat a je to čím dál tím lepší.Vůbec ho nešetřím.Takže spotřebu mám teď 6,6L/100Km.Ale jezdím převážně město.
    nemám víc času takže se nebudu dále rozpisovat ale reagujte at se to tady trochu rozjede.čau
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.07  23:48

« Kde by sme boli? Kupovali sme Svište.

Zdravím. Tiež mám Swifta od apríla. GLX, ale klíma bola podmienkou a navyše sa mi podarilo získať aj prehrávač s MP3. Navyše som naň nahodil len pár maličkostí - hmlovky, poťahy a pod. Jazdí mi čím ďalej tým lepšie. Na začiatku bol strašne tuhý a radenie bolo strašné. Teraz po 3500 km je z neho živé autíčko, radenie až na spiatočku super a zdá sa mi, že aj menej hučí. Spotrebu mám 6,5l. Jazdím hlavne do práce a je to tak 70% mimo mesta a zvyšok mesto a naša záhrada. Je dobré ho po prvom zábehu (1000km) trošku povytáčať do otáčok (dva - plný, tri - plný, štyri - plný /dá 180/, päť - plný /to sa mi ešte nepodarilo :-) /), uvidíte ako potom ožije.
    Problémy? Žiadne vážne. Mal som volné plynové lanko (opravili to na počkanie), začali vŕzgať dvere - namazal som ich, klepal mi kryt kufra - vypodložil som ho.
    Čo mi "vadí" - resp. čo by mohlo byť lepšie? Som nižší (170cm) a nedarí sa mi nájsť dobrú pozíciu sedačky. Proste buď dočiahnem na volant, páku, pedále a ostatné a mám dobrý výhľad, ale potom nemám dobre podopreté stehná (chcelo by to šikmejší sedák). Myslím však že toto chce len čas a poloha sa nájde. Plasty, hlavne tie čo sú na sedačkách (kryty kovových častí) by mohli mať lepšiu kvalitu. Poťahy som nahodil, ale som zvedavý ako dopadnú tie kryty po prvom praní (ten plast je dosť krehký a má tendenciu praskať). Sem tam sa objaví nejaký pazvuk z prístrojovky - neviem však odkiaľ. Subjektívne sa mi zdá, že spojka zaberá dosť vysoko, ale to asi chce tiež len čas. Inak za tú cenu veľká spokojnosť. Čas ukáže či moja voľba bola správna.

>:D Dosvištenia.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.07  21:40

« Re: kde jste?

Tiez by ma zaujimalo,kde vsetci zmizli.uz som si to znovu cele precital.Inak ja mam swišťa 2 mesiace GLX stredna vybava takisto bez klimy,ale asi si ju dam domontovat.Inak uz sa zacinaju prejavovat chybicky krasy.Takisto mam problem so sedackou,ale mne okrem toho,ze to cvakne v zakrute tak mi aj vrzgaju tie struny vo vnutri a po dlhsej ceste ma jedna dost tlaci do zad..
    Buduci tyzden mi idu dat novu bol som to reklamovat tak uvidime.Dufam,ze nedostanem nejaku z Liazky,alebo z autobusu.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.06.07  16:55

« kde jste?

Nikdo nic? Měsíc? Jste přesunuti jinde nebo prostě není o čem psát? Ale to je asi dobře ;-) Mě po 2 letech štve akorát absence klimy,za to auto nemůže,ale moje blbost,a mírně uvolněná sedačka řidiče,už jsem to tady kdysi psal pod nickem Federer,nemůžu se pod ním přihlásit. Při prudkým brždění nebo v ostrých zatáčkách se prostě mírně pohne,nic drastickýho,jen to trochu lupne nebo jak ten zvuk nazvat. V servisu zakvedlal u jinýho,novýho auta a dělalo to to samý.
    Dost si pochvaluju nastavitelný zrcátka,jsou mi dobrým pomocníkem při parkování u obrubníku,tlačítek na radio na volantu je zbytečně moc,mohlo tam být spíš ovládání oken,ale to jsou detaily,jinak spokojenost :-!
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.05.07  22:55

« Re: chip

chip tuning nemusi znamenat vyssiu zataz motora. je to dost skreslene videnie. zavisi to od kvalitu chip tuningu a od stylu jazdenia (napriklad priemerna vyska otacok motora, vytacanie za studena, ...)

v slovenskom autotuning v poslednom cisle odhalili podvodny chip tuning firmy ABC z Moravy. takze urcite si pred niecim takym najprv treba zohnat referencie. ked je chip kvalitny, nema ziadny vplyv na opotrebovavanie. pri diesloch sa vykon zvysuje o 30-40 koni a krutak o 40-50Nm a zatial som nepocul ani necital staznosti na problemy s motorom. takze tych par koni pri benzine urcite nema citelny ucinok na zivotnost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.07  14:08

« chip

jasne ze sa viac opotrebovava. Preto tuningove firmy zvysuju vykon a krutak len 5-20 percent. Zalezi od auta a motora. Potom sa ti presne o toto percento znizi aj zivotnost motora. Kazdy motor je vyrobeny na dany vykon/steny valcov,piesty atd./ samozrejme s urcitou rezervou, pretoze kazde vyrobene auto je ine/myslim vykon motora/.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 11.05.07  12:44

« chip

Mna hlavne zaujimalo ako to je s pripadnymi dopadmi na motor a jeho zivotnost. Ci sa chiptuningom resp. jeho nasledkami nejako vyraznejsie motor opotrebuva.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.07  21:53

« chip

no neviem ci je to az tak lakave. v jednom casopise asi pred mesiacom merali vykon swiftu po 50tis. a namerali mu 73kW ! ! !
    a myslim krutak 126. Takze po cipe by to nebolo az take zvysenie vykonu. mozno keby to bolo lacnejsie. a mam obavu aj o zivotnost motora. :-(
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 09.05.07  20:41

« chiptuning

Nemate niekto na swiftovi chiptuning. Vyzera to lakavo - [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.04.07  13:35

« Re: Hukot

tak co sportaku, uz mas chlapa? ;-) zvuky su dost klamlive, takze tazko podla toho zistit, co by to mohlo byt. napriklad mne motor swiftu znie ako toto auto (samozrejme ze tlmenejsie, ale podobny zvuk): [odkaz]
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 24.04.07  16:26

« Hukot

Nevím jestli netrpím slyšinami, ale při jízdě zejména kolem 60-80km/h můj Swišť vyluzuje zvláštní hučivý, kovový zvuk.Je to slyšet zhruba od 60 až do 120km/h, pak to zaniká v ostatním hluku. Nejdříve jsem si myslel, že se začíná ozývat ložiskona předním kole, proto jsem dal Swiště minulý týden do servisu, ale servis nic nenašel a tvrdil, že to je od pneumatik. Ale hukot od pneumatik je úplně jiný. Schválně jsem včera na rovné a kvalitní silnici zkusil vypnout rádio, klimu, ventilátor, vyřadil jsem na neutrál a nechal auto jet setrvačností a poslouchal jsem. Jedná se o hučivý zvuk, za těchto podmínek zcela zřetelný, řekl bych že kovový, jako by se něco kovového třelo o něco jiného, nebo možná jako by někde byla nějaká díra a profukoval jí vzduch, ale spíš to první. Nesetkal jste se někdo s něčím podobným? Nemáte tip, co by to mohlo být?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 24.04.07  06:05

« swift

čau chlapi,tak konečně nám to tady otevřeli :-) Tak jsem konečně mezi Vámi a doufám že ještě nějakou dobu budu.Tak zatím
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.07  17:04

« Re: Bouracka

Mel Citroen Xsara, rikal, ze vsechno zaplati. Potom z nej vylezlo, ze dela ridice autobusu, takze pokud prijde o papiry, tak bude i bez prace. No nema delat kraviny a muze byt rad, ze to sam prezil. Pri celni srazce by to bylo na vezeni, kdyby prezil.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…