SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 18.06.07  21:13

« Re: Bosh Aerotwin

no na taku zimu by bol lepsi SX4 4x4 alebo aspon Swift 4x4 :yes:
    Ale zas ja som tu zimu pre 2 rokmi vpohode ustal bez nejakych skod, a aj ked sme iba 7 km od Nitry, tak tu bolo snehu habadej... dokonca raz bola nasa obec cely den neprejazdna, ked u nas uviazol aj snezny pluh 8-s
    ...treba ale mat poriadne pneumatiky - my sme nesetrili a kupili sme Bridgestone LM20 a urcite nelutujem - inak bol som dost prijemne prekvapeny ako dobre drzi stopu, aj pri prejazdoch zavejmi, aj ked ma pomerne kratky razvor... podobne aj pri prudkom brzdeni na cerstvom snehu vobec nevybocoval do strany :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.07  14:30

No vidím, že obchodníci si za dopravu do Žiliny dajú riadne zaplatiť. 8-s

Mimochodom včera na záhrade som si Swifta pokrstil. Trošku som urval ten gumový spojler pod predným nárazníkom. Asi som bol moc nízky. Pretože sa pri tom odtrhol aj aretačný čudlík na nárazníku, musím to vyriešiť dvoma skrutkami. Nuž som zvedavý ako to dopadne u nás na severe cez zimu. Ak bude taká ako pred dvoma rokmi, tak sa mám na čo tešiť. 8-s
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.06.07  07:29

Marcelino: myslím,že to bolo cca 1300,- ;-\ (sada 2x predné) v predajni Elit (v Nitre pod Baumaxom a Maxom). Mám ich krátko (cca 1 mes), takže skúsenosti v zime nemám. Čo sa týka dĺžky, je rovnaká ako na starých stieračoch. V predajni som si pýtal na Swifta 2005, no na krabici sú vypísané len iné značky... ...takže som sa obával,že nebudú dobre priliehať (kvôli rôznemu sklonu a zaobleniu okna) - ale stierajú výborne
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.07  23:54

« Re: podlozenie krytu zadnych dveri

Hatatitlas - prepáč, ale pri prechádzaní tejto diskusie som zistil, že som ti neodpovedal. Chceš vedieť ako som podložil kryt kufra. Pozor, je som myslel ten kryt čo je vo vnútri. Proste po zavretí toho vonkajšieho mal vôľu a pri prechádzaní nerovností drnčal. Takže som kúpil Tesu (používa sa na tesnenie okien) a podlepil som drážky a dva také čudlíky čo trčia z toho vonkajšieho krytu. Drnčanie prestalo a bol kľud.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.06.07  23:19

Táto otázka síce nesmerovala na mňa, ale dnes som ich videl u Forstingera (či ako sa tá predajňa volá) a stáli cca 15OO,- SKK plus mínus podľa typu. Ale na Swift nemali. :-(

Mimochodom, podarilo sa niekomu vyriešiť tie odstávajúce dvierka na príručnej skrinke? ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 15.06.07  22:51

« Bosh Aerotwin

2 PatroSK: kde si kupil tie Aerotwin-y a za aku cenu ? Ako dlho ich mas ? Zaujmalo by ma ako sa chovaju v zime...
    ..a ozaj, ake dlzky stieracov si pouzil ?
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 15.06.07  22:46

« Re: skusenosti po 36tis km alebo vyse 2r. prevadzky

2 PatroSk: ehmm, sorry, napisal som to dost zavadzajuco 8-s ... ono ten ohrev som vyriesil kupou obycajnych vyhrievanych potahov - aj ked niektori autocaludnici maju na svojich web strankach info, ze dokazu dorobit aj ohrev priamo do sedacky :yes: , ale myslim ze ceny boli privysoke :no: a tak som sa uspokojil s tymi "potahmi" ... ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 15.06.07  22:33

To PatroSK: Bosch Aerotwin jsem původně chtěl koupit taky, ale dost lidí mě zrazovalo, že se strašně kradou. A nemíním sponzorovat nějakého *. I tak ty obyčejné Bosche stojí přes 500 Kč.
    To marcelko: namazáno olejem na řetěz a v pohodě.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  13:01

S tým vŕzganím si doma. Proste to namaž a bude pokoj. >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  12:47

to Sporťák: dozadu skutočne stačí len novú gumičku (netreba tam taký silný prítlak) no na predné okno som kúpil Bosch Aerotwin - stierajú ticho, plynule a dôkladne. S originál stieračmi som mal problémy už od začiatku. Pomohlo len časté čistenie gumičiek - no aj to vydržalo len na niekoľko zotretí a znova to nedokonalo stieralo (ostával jemný film po zotretí + občasné trhané zotieranie...)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  12:43

« Re: skusenosti po 36tis km alebo vyse 2r. prevadzky

to Marcelino: koľko vyšiel dodatočný výhrev sedadiel? My máme verziu GS, no bol to vraj model určený na španielský trh a vyhrievanie v ňom nebolo zahrnuté. Dal si si to domontovať v BMC? ďakujem
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 15.06.07  11:51

To Ricardo: Neřekl bych. Spíš to jen nastříkají něčím, co rychle vyprchá, protože je to hned suché. Není to namazané vazelínou nebo něčím podobným.
    Marcelko: tak to bude něco podobného. To vrzání se objeví v okamžiku, když chci otevřít naplno levé zadní dveře a podle mě to taky dělá ta plastová aretovací páčka. Je úplně suchá. Zkusím ji taky namazat olejem na řetěz a uvidíme.

Mimochodem, sháněl jsem nový zadní sterač a celkem problém. Podle katalogů mi většinou nabídli stěrač cca. 40cm dlouhý (Valeo, Bosch, SWF), ale ten originál má sotva 25cm a ještě je uchycen ve speciální patici. Nakonec jsem jen vyměnil gumičku za 40 Kč a stírá to skvěle, beze šmouh.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.06.07  09:17

snad to nerozdrbem... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  23:21

Tiež mi vŕzgali zadné ale pravé dvere. Nebol to však pánt, ale tá čierna umelá hmota čo aretuje dvere aby držali otvorené. Namazal som to (použil som mazadlo na reťaz bajkov >:D ) a zatiaľ je to v pohode. Mazať to však asi bude treba pravideľne, pretože sem sa môže dostať voda pri jazde v daždi a ja tomu tiež pomáham keď čistím auto (nechtiac to zotriem handrou).
  • 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 14.06.07  21:59

« skusenosti po 36tis km alebo vyse 2r. prevadzky

Nazdar Sportak - tusim jazdime celkom casto-na to ze su to nase sukromne auta - doma mame s manzelkou Swifta uz 2 roky + nejake 2 tyzdne a najazdili sme cca 36000km - zatial vpohode - obcas sa objavia prkotiny ako pri prudsich manevroch "cvakajuca" sedacka vodica, tiez som par krat zaregistroval "chvenie drncanie" radiacej paky pri zaradeni 3-ky, alebo som par krat nevedel rychlo zaradit spiatocku - stacilo sa ale skludnit, prip. najprv tam hodit 3-ku a potom isla spiatocka vpohode.

Motor tiez ozival postupne, ale radenie islo OK od zaciatku, motor je skutocne skvely - sedi mi japonsky "vysokotackovy" charakter auta. A zrychlovat na 3-ke plynule z 80-ky az po takmer 150-ku to je v tejto cenovej kategorii ojedinely zazitok a dost casto to rozdrazdi predbehnutych majitelov Oktaviek TDI ;-) ... taktiez je to velmi dobre vyuzitelne pri vyjazdoch na dialnicu :-! , tie pripajacie pruhy su u nas nebezpecne kratke ;-\

ale spotreba je za tych uz takmer 36tis.km 6,68 l/100km - za co ale moze hlavne to, ze jazdu vo Swifte si naozaj uzivame... :yes:

inac pri kupe sme urobili 2 chyby:
    1."usetrili" sme tusim 35tis Sk a nekupili sme hned najvyssiu vybavu GS a tak sme aj tak "museli" postupne dokupil 15" Alu disky, hmlovky, vyhrievanie sedaciek a napokon aj laktovu opierku ci koncovku vyfuku a bocne ochranne listy...
    2. kupa 15" diskov Dezent F - maju moc masivne a k okrajom rozsirujuce sa "luce" a su zbytocne celkovo siroke - az 6,5" (tovarenske maju len 5,5") a preto pneu so sirkou 185 je najuzsia co sa tam da na 6,5" rafik obut, vysledkom je vyssia hmotnost, cim citelne utrpela dynamika aj mierne stupla spotreba

...inak aj pneu som nekupil stastne - 15" 185/60 je dost netypicky rozmer - maju o dost vacsi obvod ako 14"165/70 a navyse Toyo Proxes CF1, ktore som kupil(kedze Bridgestone ER300 boli drahe a neboli akurat nikde na sklade), su velmi hlucne, ale zas treba povedat, ze auto skvele drzi na ceste ako na suchu, tak aj za dazda :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto Ricardo

Ricardo 14.06.07  20:27

"Nechal jsem to už dvakrát promazat a po chvilce se to ozve znovu." a není to proto, že je ten pant promazaný moc?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  19:16

Okrem toho srobu pri madle ten plast drzi asi 6 -7 cuplikov.Normalne to vytrhni,ale nie zas brutal pekne opatrne nemusis sa bat.Mal som to dole uz asi 3x.Akurat bacha po krajoch nie su cupliky,ale take koliky so zarazkou maly pliesok tak bacha,aby si ho nestratil mne sa to podarilo.Tie cupliky by mali byt 3 hore,3 dole a jeden v strede mam taky pocit. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.06.07  18:24

« kufor

Staci len ta cast s kufrom. hatatitlas (AT)zoznam (DOT) sk Dik
  • 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 14.06.07  16:14

« Servisni manual

To hatatitlas: Tak jsem na to koukal, je to na tři stránky, včetně obrázků. Pošli mi na sebe maila, poslu ti to, ma to asi 100 kB.
  • « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 14.06.07  15:59

Ahoj Swifťáci ! Tak mám najeto 35.000 km, a zatím v pohodě. Občas něco zavrzá, hlavně vzadu a vržou mi levé zadní dveře. Nechal jsem to už dvakrát promazat a po chvilce se to ozve znovu. Jinak v pohodě, všechno funguje, příští týden to budou dva roku co Swiště mám.
    To hatatitlas: Někde mám servisní manuál na Swifta, tam je to přesně popsaný, pošlu Ti to mailem, ale má to skoro 42MB, zazipované pak 24MB ;-), nebo ti pošlu jen tu část, která Tě zajímá.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…