SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Swordfish76

Swordfish76 02.07.07  14:06

« Re: Predajca Praha

To Eshik: Já jsem kupoval auto u Auto Riegger v Praze na Proseku, jednal jsem s panem. Hurychem, vedoucím prodeje. Je to moc milej a slušnej pán, spolehlivej, neměl jsem nejmenší problém. Co jsme dohodli, to taky platilo. SUDA Auto jsem navštívil asi dvakrát, ale moc důvěry to tam ve mně nebudilo, stačilo tam chvíli stát a pozorovat cvrkot, jak se mezi sebou baví, jak řeší věci atd. Ani auto do servisu bych si tam nedal. Ještě je prodejce Suzuki na Kladně, je tam i servis, tam teď jezdím, když jsem kupoval Swifta, tak to tam ještě nebylo. Zatím nejlepší servisjakým Swift prošel, spolehlivý, rychlý, relativně levný. Prodejce je taky v pohodě, ochotný, mají na prodejně několik Swiftů včetně verze 1.6 Sport.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.07.07  09:18

pre Eshik:ja by som ešte chvíľu počkal ak ti to moc neponáhla ...na jeseň má byť v predaji Swift po facelifte tak tam budú nejaké zmeny...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.06.07  23:27

Neporadím ti predajcu v Prahe, ale poviem ti niečo o tom ako by som si toho svjho Swišťa kupoval teraz ;-) .
    Takže:
    1. Vybral by som si model a farbu (napr. 1,3 GLX AC CD červena farba)
    2. Vybral by som si všetky doplnky (napr. poťahy, gumené koberce, gumenú vaňu do batožinového priestoru, deflektory, bočné a nárazníkové lišty, predné a zadné zásterky, strešný nosič, hmlovky...atď.)
    3. Dobrý predajca ti na doplnkoch spustí (aj cca 10 000), alebo okamžite ponúkne vyžší model za lepšiu cenu.
    4. Ty sa už musíš rozhodnúť, čo si z toho vyberieš.

Ak ti predajca na doplnkoch nespustí skús iného. Ak ti neponúkne skúšobnú jazdu skús iného. Ak ti nie je schopný urobiť úplný servis (poistka, značky) skús iného.

A zapamätaj si - najlepšie je si kúpiť také auto, aké ho chceš mať. Klíma sa dá dokúpiť, ale už ti budú rozoberať auto a montáž tiež nie je zadarmo. Naopak montáž doplnkov pri kúpe je väčšinou zadarmo. Predajcovia sa snažia predať to čo majú práve na sklade a niekedy dokážu zákazníka trošku ošáliť.

Dôležité: Dobre si naštuduj aktuálne akcie a zľavy. V prípade Suzuki bývajú dosť zaujímavé.

Tak prajem úspešnú kúpu. :yes:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.06.07  13:19

« Predajca Praha

Zdravim Swiftaci,
    po dlhom vahani a roznom testovani som sa rozhodol ze idem do Swiftu, co je dolezite, nemate niekto odporucanie na naj predajcu Suzuki v Prahe? Kde sa da nieco zjednat a je tam aj ferove jednanie? Bol som v SUDA AUTO na strahove ale tam nic moc, chystam sa este do Auto-Moto Riegger, tak uvidime, ;-), pls napiste mi nejake postrehy nech uz buduci mesiac objednam :)
    dik :-!
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 28.06.07  08:23

« Swift

No toto, tak mesiac je tu ticho, potom clovek odide na dovolenku a po navrate nestiha citat nove prispevky. ;-)
    Mam najazdenych cca 25000 km, kontroloval som sedacku vodica, ale nastastie ja zatial nemam ten problem, ktory sa tu rozoberal, dufam, ze to aj tak zostane. ;-)
    Tiez som rozmyslal o stieracoch Bosch Aerotwin, ale kedze parkujem na ulici, tak som to vzdal. Nebudem predsa sponzorovat nejakeho idiota. Ked som dal na swifta nove elektorny s peknymi kovovymi ciapockami ventilov, tak mi ich nejaky chytrak do troch dni ukradol, dal som tam obycajne kovove ciapocky, aj tie zmizli, tak som kupil obycajne cierne ako na bicykel a je pokoj. Ak by to niekoho zaujimalo, tak fotky mam na [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 26.06.07  08:50

« Re: Priemerná spotreba

No ja len či sa mi náhodou neodparuje benzín z nádrže >:D >:D >:D .
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 25.06.07  18:50

« Re: Priemerná spotreba

no ja mam este verziu, ktora zvlada iba okamzitu spotrebu ;-\ ...

...ale ta odchylka 0,3l je bohuzial celkom normálna aj u iných znaciek... :no:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 25.06.07  15:15

« Priemerná spotreba

Mám na vás všetkých jednu otázku. Aj vám palubný počítač vyhodnocuje priemernú spotrebu na 100km s chybou, alebo vám to sedí s tým čo vypočítate po natankovaní? Mne ukazuje spotrebu menšiu o 0,3 - 0,4 l na 100km. 8-s
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.07  23:12

« Bosch Aerotwin

Stierače vyskúšané. Akurát dnes som išiel z Terchovej do Žiliny a chytil ma krásny dážď. Stierače - aj keď typovo sú na Golfa, stierali vynikajúco (980,- SKK). >:D Môžem ich odporučiť a kdo chce mať istotu, vyrábajú sa aj na Swift (sú drahšie). :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.07  22:37

« Re: re

Spravis to normalne kludne doma.Aspon je pri tom klud.Oni sa v servise vzdycky ponahlaju a spravia to na ho..o.A este tu sedacku zaspinia.

A co sa tyka zamykania presne 27 sekund mne.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 22.06.07  16:23

« Re: re

Tu sedacku tiez vyskusam - da sa to zvladnut normalne "na dvore" - alebo mam ist radsej do servisu s tym, ze im precitam ten zverejneny postup ???

Rucna brzda - ano dostal som dopis - mam auto vyrobene tusim v maji 2005, takze ma volali do servisu a po prehliadke povedali, ze je to OK :-)

a k tomu zamykaniu - skusim to schvalne stopnut, ale myslim, ze to naozaj netrva dlhsie ako 15s ...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.06.07  08:26

« re

Swišťo,díky za tip,s tou sedačkou to vyzkouším. Když sem byl kuli tomu v servisu,tak ji meli rozdelanou,ale na nic neprisli,pry jedina moznost je ji chytit na pevno,ale pak by nebyla vyskove nastavitelna.
    Volali vam taky kuli rucni brzde? Je svolavacka,i kdyz me se zda,ze brzdi ok.

ad zamykání: mě to zamkne po cca 30 sekundách :-!
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.06.07  17:31

« Re: Autozamykanie.

;-) pohoda, ved to je standardna funkcia asi na kazdom aute ... akurat ta minuta sa mi zda vela... mne to zamyka uz po cca 10-15s :yes:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.06.07  23:24

« Autozamykanie.

Tak až dnes som zistil, že môj Swift má autozamykanie. :-O Ak prídete k autu, odomknete ho, ale neotvoríte žiadne dvere, tak sa cca po jednej minúte zamknú. Nefunguje to ak dvere otvoríte. V návode som sa o tom nedočítal, alebo neviem o tom, že by to tam bolo. :*)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  23:59

« Re: Cvakajúca sedačka vodiča

Swišťo, icq nemám, moje pripojenie na net je archaické. Stretnúť sa môžme, ale s tým naháňaním to nebude hlavne z mojej strany až také ružové - som nový šofér a to chce skúsenosti. Ak chceš ozvi sa na marcelnovak@atlas.sk. Musíš ale počkať na odpoveď, nepripájam sa každý deň.
    >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  23:43

marcelko:zajtra si idem pre podložku pod ŠPZ.Cena 600,- ale čo už.
    Ak maš icq ozvi sa mi prosím ťa na 341-958-267.Môžme pokecať,vymeniť skúsenosti a niekde vybehnúť.Ponaháňať Passaty a Octavky. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  23:24

Bohužiaľ. Ja mám subjektívny pocit, že mi spojka zaberá vysoko. Nuž ale podľa mechanikov v servise je to OK. Lenže ja si myslím, že to skôr nevedia nastaviť, alebo vedia, ale je to veľa roboty za málo peňazí. Nakoniec keď ma to na...hnevá, tak si to urobím sám.

Mimochodom, ten gumený spojler čo som pokrstil som už spravil. Stačili dve skrutky s matičkami a podložkami, nebožiec, na pol hodiny lahnúť na zem a je to OK.

Zatiaľ najlacnejšie Bosch Aerotvin som videl v pneuservise Premio v Žiline 986,-SKK, ale nie na Swifta (Golf, Audi a pod. - 530 mm a 475 mm). Na Swifta nemali, ale cenu babena odhadla na cca 1100,- až 1200,-SKK.

Už som zistil čo mi spôsobuje pazvuky z prístrojovky. Objaví sa to vždy po vyčistení interiéru. Proste ten čistič čo používam je asi mierne lepkavý a keď ho dobre nevytriem tak to v spojoch a lemoch mierne praská.

Podložky pod značky - zatiaľ nič poriadne.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  13:56

Co by sme chceli,ked v tych servisoch robia 19-ročný chalani bez praxe.A pritom mi tvrdili,ze je to neodstranitelne ,a ze to robia vsetky nastavitelne sedacky. :no: Dnes sa uz veci neopravuju,ale vymieňajú diely
    Su aj vynikajuci mechanici,ale to musi byt clovek,ktoreho to vylozene bavi.Ale ten si vypyta a nebude robit za 8000-10000 tisic mesacne.

Bez urazky dnes by mal byt nazov profesie na vyucnom liste AUTOMECHANIK-VYMIENAC.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  13:07

« RE: Cvakajúca sedačka vodiča

Cest a slava domacim kutilom. Smutne je to ale s tymi nasimi "odbornikmi a profesionalmi" v autorizovanych servisoch...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.06.07  10:01

« Cvakajúca sedačka vodiča

Vážení swifťáci a swifťáčky!
    Na znamosť sa dáva všetkým,ktorí majú problém s cvakajúcou a pukajúcou sedačkou šoféra.
    Dnes som bol v suzuki a konečne to odstránili,aj keď na musel som na to prísť sám.
    Postup:
    1.celá sedačka musí von aj s so saňami.Mne osobne to pukalo na strane,kde je uchytený držiak na bezpečnostný pás a pri ňom sa tie sane celé hýbali.
    2.pri tom držiaku je hviezdicový šrób,ktorý mal vôľu.Odskrutkovať a podložiť fibrovou podložkou.Nedávať obyčajnú,lebo to bude behať aj s tou podložkou.Pre istotu som to isté urobil aj na druhej strane.Ide to krásne a možem isť prudko do zákruty a sedačka držíííííííí. >:D
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…