SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 31.01.08 08:49
« Re: Ukazatel spotřeby,pazvuky
Pazvuky od podvozku (je tvrdý) a od plastov v interiéri sú veľmi diskutovanou oblasťou na našich swišťoch. Áno asi všetci majú s týmto "problém". Na prístrojovke som ja osobne zistil drnčanie plexiskla kryjúceho budíky, kamoš zasa plexiskla kryjúceho palubný počítač a skoro všetkým rezonujú dvierka priehradky pred spolujazdcom. Niekomu viac, niekomu menej. U niektorých pazvuky vydávajú voľné zámky zadných sedačiek, niekomu sa objavuje klepanie umelohmotného krytu piatych dverí, kto má lakťovú opierku môže občas počuť pazvuk aj od nej.... Tak ako som to napísal, to vyzerá hrozne, ale väčšinou sa neobjaví všetko naraz a na každom aute. Veľmi záleží ako ho vo fabrike poskladali. Je to bohužiaľ asi daň za dobrú cenu a dobré úžitkové vlastnosti. Samozrejme, že týmto nechcem povedať, že toto nie je možné reklamovať. Ale ak, tak takýto pazvuk im treba vyvolať tzn. osobne, napríklad aj krátkou jazdou s prijímacím technikom. Potom už nie je možná odpoveď, že sa im to nepodarilo vyvolať.
;-) -
"-- skrytý --" 31.01.08 08:33
« Ukazatel spotřeby,pazvuky
Také jsem si přehodil ukazatel spotřeby podle Vaší rady z km/l na l/100 km. Mám sviště asi 15 měsíců a už jsem byl smířen s takto nepraktickým ukazováním spotřeby.
Chci se zaptat, zde máte také někdo problémy při přejezdu nerovností s pazvuky. Jedná se o drnčení z oblasti horní plochy přístrojové desky. Není to vždy. Někdy jsem schopen zadrnčení vyvolat i když lehce udeřím dlaní do horní poloviny volantu.Při garanční prohlídce jsem na to poukazoval, údajně se jim zvuk nepodařilo vyvolat. Myslím si však, že s tím moc nepochodím, neboť na přístrojovce jsou docela tvrdé plasty. -
"-- skrytý --" 28.01.08 11:10
« servisni prohlidka po 60000 km 1.3 GLX
Zdravim, mam za sebou 60000 km. Prohlidka stala 3800 Kc, z toho 2200 za vymenu desticek, olej vlastni. Zavady zatim zadne, obcas piskaly brzdy, coz zmizelo po vymene desticek a tesne pred prohlidkou se zacal objevovat podivny zvuk, neco jako rezonance v urcitych otackach motoru, po prohlidce se take neprojevuje. Zatim spokojenost, i kdyz na nemeckych dalnicich by se samozrejme hodilo auto jinych rozmeru a vykonu... -
"-- skrytý --" 28.01.08 11:08
« prohlidka po 60000 km 1.3 GLX
Zdravim, mam za sebou 60000 km. Prohlidka stala 3800 Kc, z toho 2200 za vymenu desticek, olej vlastni. Zavady zatim zadne, obcas piskaly brzdy, coz zmizelo po vymene desticek a tesne pred prohlidkou se zacal objevovat podivny zvuk, neco jako rezonance v urcitych otackach motoru, po prohlidce se take neprojevuje. Zatim spokojenost, i kdyz na nemeckych dalnicich by se samozrejme hodilo auto jinych rozmeru a vykonu... -
"-- skrytý --" 27.01.08 18:00
« Re: Super forum
Nie, verím ti. Aj ten kolega mal problém s tým prepnutí a dokonca si s tým nevedel rady ani Suzuki servis. Nakoniec to skúsil podľa rady zo slovenského fóra a podarilo sa.
Citujem:
(Porter)
Čaute. Mam štvorkolku (japonca) a ta mi ukazuje spotrebu v km/l.Podľa manualu sa mi to nedalo nastaviť.Podarilo sa to už niekomu preinštalovať ,aby ID ukazoval spotrebu v l/100km?
(Penegal)
Ano da sa to prestavit. mozes si nastavit km/l , l/km alebo MPG.
V manualy to je popisane ako sa to presne robi.Teraz presne neviem ale nieco sa mi mari ze zatlacit tlacitko disp na pocitaci a zapnut zapalovanie.
potom stalacanim tlac. disp si navolis rezim zobrazenia.
(Porter)
Tak,konečne už mám tu spotrebu preinštalovanú a ukazuje mi v l/100km. Razz Razz Razz Vďaka za radu (penegal).
Naozaj treba stlačiť tlačidlo na počitači a potom zapnuť kľuč v zapaľovani.
Takže skús. Ale tiež môžeš mať model, na ktorom to neide nastaviť.
;-) -
"-- skrytý --" 25.01.08 22:57
máš pravdu, je to tak jak píšeš, v českým manuálu se o tom píše, ale o postupu přes otočení klíčku v zapalování tam není ani zmínka:
píše se tam jen, že se má tlačítko držet více než 2 sekundy a potom to začne blikat, což ale nefunguje, kurnik máte na Slovensku lepší překlad
ještě jednou díky - jestli mi nevěříš klidně ti ten návod naskenuju >:D -
"-- skrytý --" 25.01.08 20:57
No, otec môjho kolegu má tiež Japončíka a 4 x 4. Tiež to nevedel a potom to urobil. Nechcem ťa nasmerovať zle, ale robí sa to nejako tak, že stlačíš to tlačítko, ktorým prepínaš na palubáku priemernú spotrebu a aktuálnu spotrebu a potom zapneš kľúčik v zapaľovaní. ALE ČÍTAJ MANUÁL TAM TO URČITE JE.
Ale samozrejme, ak si ten manuál naštudoval, tak pardón.
Viac tu:
www.suzukiswift.sk/forum/viewtopic.php…
A druhá věc,nebyl by někdo schopnej udělat takovouhle nálepku,popř. dát kontakt na někoho,kdo by ji udělal? Mě se to moc líbí:
[odkaz]