SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Opravte ma ak sa mylim ale Ignis sa vyraba v Madarsku. Neviem ci diely pochadzaju plne z Japonska nakolko v sucasnosti v Madarsku,Cechach a na Slovensku je vela dodavatelskych firiem pre komponenty.
Swift je velmi podarene auticko a urcite by som o nom uvazoval keby som uz nemal vlastne. -
"-- skrytý --" 30.05.05 17:58
« Bez nadpisu
Motor,příslušenství a převodovka je z Ignise.To je vyzkoušeno a made in Japan. Zbytek je loterie, jako vždy. Nepůsobilo to odfláknutím. Když si vybavím první jízdu s Yarisem hned při uvedení na trh, tak působí Swift lepším dojmem. Ale je to soukromý a subjektivní názor. Je to rozhodně robustněji udělané auto než Fabie-mám doma. -
"-- skrytý --" 25.05.05 21:43
« Suzuki Swift
Dnes jsem jej otestoval, asi 40 minut. M?sto, dálnice. Skv?lé. N?kde kolem 110 km se za?ne ozývat aerodyn. hluk od p?edních dve?í, ale není to horší, než v Mazd? 6-na to, že o 2 t?ídy níž, lze to autu odpustit, na rozdíl od M6. Motor n?kde uprost?ed (jel jsem ve verzi bez otá?kom?ru) trochu líný, ale pokud se vhodn? ?adí, jede to skv?le, plynule a krásn? za plynem. Zvuk motoru nádherný. ?ízení p?esné, ?azení-snad p?tka mohla být trochu leh?í, ale auto m?lo asi 150 km. Spojka zabírá hodn? naho?e, t?eba zvyknout, pá?ky lehce, vše p?ehledné. Signalizace blika?? mohla být hlu?n?jší. Trochu víc se muselo tla?it na brzdu, ale auto fak nejeté. Nicmén? brzdilo bezva. Zkusil jsem kruhá?, co to snese, tak na této verzi byla 165/70-14´´ a ve srovnání s Fabií se to ani ne tak moc naklán?lo, ale Continentály se za?ínaly ozývat a varovaly. Nejel jsem s GLX-ta má 185/65-15´´ a tipuji, že to bude OK a srovnatelné s Fabií. Pneu tiché, podvozek výborn? odhlu?n?n a utlumen. Zkusil jsem kostkovaný úsek-dobrý. Nic nevrzalo. Pak i rozbitý úsek, kde se pozná, jak se kroutí kastle ?i palubovka-ticho. Auto p?sobí dojmem serioznosti a robustnosti, dve?e ?idi?e docela "hmota". Dá se regulovat podsvísení p?ístroj? a displ.-pro variantu, že se svítí ve dne. Seda?ky: dlouhý sedák i op?radlo. Sedí se v nich mnohem lépe, než ve Fabii, vzadu také velice dobré. ?emesln? zvládnuté. 1,3 GLX + výbava, cena naprosto skv?lá. Ideální auto do m?sta, pro 2 lidi...V zadu místa víc než ve Fabii. Menší kufr, ale kdo chce kufr, musí Logana, ne? 4 dosp?lé to odveze naprosto v pohod?. Takto si p?edstavuji konkurenci Fabii, se? proti ní nic nemám.... -
prekladys 24.05.05 15:37
« leasing pro soukromé osoby
nevím jak v SK, ale v CZ je leasing u některých typů os. aut vyloženě výhodný, pokud si porovnaš balík leasingu s náklady na samostatné pořízení PR a HP. navíc dnes řada prodejců nabízí auto na leasing za nižší cenu než za hotové a akontaci dnes stlačíš velmi nízko. Je to rozumně rozložená investice, která se dnes vyplatí i soukromým osobám.
Pokud kupuješ nové na řádově 6 let a 100t., řeš jen cenu typických opotřebitelných dílů, a těch není mnoho -
Marcelino 24.05.05 13:45
« Re: hledej
No , tak som si ho vyskusal - bohuzial len staticky, na jazdu som nemal cas, ale aj tak som na 80% rozhodnuty, ze ho beriem...
neuveritelne aj mojich vyse 190cm tam napracem a este sa posadim "sam za seba" :-) , ale je pravda, ze k dokonalosti mu chyba pozdlzne nastavenie volantu , aby som mal tolko pohoídlia a priestoru ako vo Fabii, ktoru osobne pre tak vysokych ludi (okolo 190cm) ako som ja povazujem za "etalon" jak v priestore (pri max. "vytiahnutom" volante) tak v kvalite sedaciek(prijemne tvrde s vybornym bocnym vedeni a hlavne slusne dlhe sedaky a vusoke operadla)
len ma dost sokovali tie ceny nahradnych dielov uvedene v SM - kde porovnavali Swift, Fabiu a Micru - swift ma 2 az 3 nasobne drahsie dielce, ale zase co ma priejmne prekvapilo su ceny serv prehliadok - prve 3 prehliadky za zhodnu cenu 24xx,-Kc - napr. taka Skoda tieto ceny neu vadza - asi vedia preco >:-[] naju ich nehorazne vysoke...
...este zaujmavost - hav. poistenie na Swift je tiez drahsie ako na Fabiu 8-s preco? ked su "rovnako drahe" ... inac ak si zoberiem hav.poist. s leasingom tak uz to bude 12tis.rocne a nie 20tis. ako ked to je "samostatne"
apropo : je leasing. koef. 1,123 pri 3roc. leasingu a 50% prvej splatke vysoky ci vpohode ? (vychadza mi ze za 3 roky "preplatim" cca 52tis 8-s - v tom mam zaratany ak poplatok za zmluvu a odkupnu cenu) -
"-- skrytý --" 18.05.05 22:05
« Bez nadpisu
Zdravím všechny, Swift sice nevlastním, ale před dvěma měsíci jsem si koupil Ignise, který má stejný motor jako Swift. Zatím jsem nad míru spokojen, jezdím jak po městě, tak i po dálnici a s chutí proháním standarní Škodovky... zátah motoru nad 4000 otáček je famózní. Se Swiftem se určitě svezu při nejbližší příležitosti :D -
prekladys 18.05.05 10:40
« svišť
V aktuálním Světě motorů je šestistránkový srovnávací test sviště s fabií 1.4 a microu 1.3. Hádejte, čemu dali nejvíc bodů...
Podle mě ale měli srovnávat s fabií 1.4 (100k), a ne 1.4 (75k, s nižší výbavou a o 41t vyšší cenou).
Uvidíme, jak svišť dopadne v některém z měřených testů. SM používá již tradičně pouze papírový dvoumetr... -
prekladys 12.05.05 16:46
« Re:
Suzuki Swift
----------------------------------------… />
Tohle jsem překopíroval odjinud pro ty, co shání atraktivní plnohodnotné vozítko a nehodlají za ně platit jako za... škodovku nebo kolínské trojče.
289t za plnou výbavu:
Jestli máte uvedenou částku, rozhodně zapomeňte na trojče, a kupte si maďarské Polo dlouhé 3,69m. Ušetříte na dovolenou na Hawaii.
Vyzkoušel jsem nový SWIFT ve výbavě GL (nemá klimu a elektriku zadních oken, jinak vše - prostudujte si ceník). Doporučuji všem, kteří uvažují o koupi nového. Víc zábavy vám totiž za tyto peníze nenabídne ani Korejec! První dojem je omračující - o tak kvalitní metalíze s perleťovým efektem se autům třídy fabie může jen zdát (příplatek 10t.), i jen náznak krupičky hledáte marně. Kdo nechce platit za metalízu, může mít červenou, citrónově žlutou nebo bílou. V barvě je přitom vše - zrcátka, nárazníky i kliky: s černými A i B sloupky je to zkrátka noblesní vozítko. Nenašel jsem jediné místo, kde by zevnitř zpoza laku vykukovala základní barva (běžné u Korejců či Italů, ale i u Opelu). Kouknu vespod - plastové chrániče prahů, pod nimi ještě gumový nástřik pod lakem. Kryty podběhů upevněné patentními šrouby s odklopnými krytkami. Wow! Dvojité těsnění dveří - tyhle věci má i základ za 259t. Decentně tmavý interiér působí velmi kvalitně, dobře tvarované sedadlo řidiče má i polohovatelný sklon sedáku, opěrák je skutečně velmi vysoký a dobře podpírá bolavý hřbet. Místa ve všech směrech nadbytek. Rádio s CD integrované do palubní desky umí i MP3 (s 6 repro v ceně). Sedám si dozadu, ale ouha, tohle jsou úplně jiná sedadla: i se svými 80kg cítím konstrukci sedáku - je moc měkký a propadám se zkrátka až na dno. Takže spíš pro děti, přitom místa nad hlavou je i vzadu dost (měřím 179cm). Zato je sedadlo dělené a kompletně sklopné v poměru 40:60. Rezerva nouzová. Se 42km na počítadle bylo auto velmi syrové, ujel jsem jen dvě desítky kilometrů, takže berte tento příspěvek jako doplnění toho, co najdete jinde) Motor jde přes svoji nerozkoukanost plynule a ochotně za plynem již z nízkých otáček (cca 1800), žádný skokový nárůst výkonu či točivého momentu ve vyšších otáčkách jsem nezaznamenal. Jeho projev je kultivovaný, víte o něm sice, je řada tišších malých aut s Polem v čele, s narůstajícími otáčkami ale zvuková kulisa motoru narůstá jen velmi málo (na 2. 80km/h, víc jsem netočil vzhledem k prodejci na sedadle spolujezdce). Takže dlouhé převody - přitom papírově 0-100 zvládá již za 12s. A jak přitom táhne do kopce! To že je třináctistovka? Kdepak, to je motor, který má 92k, 116Nm a ploché průběhy! Co zklamalo, byl zvuk z převodovky (či rozvodovky) při nižších otáčkách, do cca 2500 je to největší zdroj decibelů, což je škoda. Řadit šlo velmi hladce a přesně, Polo je na tom ale lépe. Brzdy? Jo, brzdí, vyzkoušeli jsme i ABS, ale při zkušební jízdě víc nezjistím. Podvozek mi v rámci možností daných běžným provozem připadal velmi podobně naladěný jako ve fabii či polu, sportovci tedy budou moci snižovat... Shrnuto a podtrženo: Polo je sice lepší, kdo investuje s rozumem a šetří, rozhodně by měl zavítat na stánek Suzuki. Swift GL bude určitě kvalitní. Nebo si přece jen počkáte na GTI?
Hodiná práce servisu stojí 400,-, intervaly prohlídek 15000km.
P.S. Ještě hodláte ženě pořídit trojče? Dobře jí tak. Mohla mít dospělé auto, nadělíte ji však plechovou karikaturu.