SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 30.07.07 20:09
« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé
no osobne radsej na 3.zvolavacku, nez by tvrdili, ze je to "vlastnost" a neda sa s tym nic robit :-!
iste to nevrha dobre svetlo, ale zas si uvedomme, ze Suzuki je "najlacnejsia" japonska znacka, a cenovo konkuruje korejskemu Hyundai/Kia, takze niekde userit museli a takto sa to bohuzial obcas prejavuje ;-\
- no ale aspon vcelku seriozne reaguju na tlak zakaznikov a problemy riesia - a zatial bezplatne... :yes:
-
Swordfish76 30.07.07 15:23
« Re: Cvakajúca sedačka vodiča podruhé
Kua, že by třetí svolávačka Swiftů do servisu? To není dobrá vizitka pro Suzuki ;-\ Příště asi radši koupím Hondu, i když si na ni budu muset počkat.
Naštěstí se mi sedačka neviklá, ale jako ostatním mi rezonuje zadní plato a plast na pátých dveřích, takže se chystám s tím něco udělat. -
"-- skrytý --" 30.07.07 09:54
« Cvakajúca sedačka vodiča podruhé
Asi dva mesiace dozadu som pisal,ze mi cvaka sedacka vodica ako som to tu cital je to problem viacerych swiftov a aj SX4.
Pred dvoma mesiacmi mi ju robili priamo v suzuki pomohlo ,ale iba na par dni cvakalo to viac a viac a vyvrcholilo to tym,ze sa mi jeden srob ulomil.Ked som im povedal,ze som skoro nabural tak boli vyplaseni a slubili ze to napravia.Takze dnes som bol znovu uz na doriesenie.Prisiel im papier od vyrobcu sedaciek,ze sa pouzili slabe sroby a ze budu zvolavat a menit za tie,ktore mi tam dali dnes.Podla nich su pevnejsie a hlavne su o trosku vacsie a priamo s podlozkou.Zatial to vyzera v pohode.Uvidime. -
"-- skrytý --" 30.07.07 07:08
« konečně ho mám doma....
tak zdravím po dovolené.
Takže asi před měsícem jsem psal že mi jeden * naboural auto.Vše vyřešeno na místě policií a ůspěšně odvezeno do servisu.Do ted je to krásné ale co následovalo po tom.No děs.
Celé vyřízení ze strany pojištovny trvalo měsíc.A z toho jenom 2 týdny vyžízení papírů pro servis.Čili auto bylo opraveno a stálo v servisu.Vše by trvalo ještě díle kdybych si vše nezařídil sám.Prostě jednání s pojištovnou (koop) děs a hrůza.Jak kdyby mě mělo zajímat že mají dovolenou a podobné hodaviny.
V pátek jsem auto konečně dostal domů a to jen po mém obvolávání pojištovny.Oprava stála 50000Kč + 18000Kč za půjčení vozu.
Jeslti chcete můžu sem dát nějaké ceny náhradních dílů + lak.
Domů jsem si dovezl odřený nárazník(kdyby něco tak ho jen nechám přestříkat)ostatní se nedalo použít.
S opravou jsem spokojen.Dokonce mi opravili i řadící páku/obšas vrzala při zařazeném 3.přev.stupni).
Mám zatím najeto jen 3500km ale můžu auto zhodnoti jak skvělé.Zatím nic nevržeMotor super.Všera jsem absolvoval jízdu z Hradce do UH.Všeude kolony aut vracejíc se z dovolené.Tak jsem di to užíval.
Spotřebu mám 6.1L/100KM.Počítač mi ukazuje dobře.
Tak zatím zdarec. -
"-- skrytý --" 29.07.07 23:27
« KLEPANIE ZO ZADU
Odkedy som kúpil svojho Swišťa, tak sa mi zo zadu pri prechode nerovností ozývali rôzne pazvuky a buchotanie. :'-(
Najprv som vypodložil vnútorný dekel batožinového priestoru. Zabralo to, ale stále to ešte nebolo ono. :-O
Potom som podľa Swišťovej rady vypodložil umelohmotný tapacír na piatych dverách. Stratili sa vybrácie. :-O
Napriek tomuto všetkému aj tak, ak som išiel po výmoloch, alebo priečnych nerovnostiach, zo zadu sa ozýval buchot. :'-( Dnes som mal trochu času, a tak som sadol do auta a pomaly vyraďovacím spôsobom som sa do toho pustil. Najprv vnútorný dekel von a pojazdiť po jamách, potom všetky pakšaméty, čo som mal v kufri a pojazdiť ...atď. Keď už som mal vonku všetko aj rezervu >:D a klepanie sa neustále ozývalo a moja mysel začala pomýšlať na servis zadnej nápravy, skúsil som pomykať so zadnou sedačkou. >:D
Vážený, ak sa vám zo zadu ozýva nepríjemné buchotanie a už neviete čo by to mohlo byť, tak skúste podložiť zadné sedačky v mieste kde ich upínajú zámky. Tie zámky mali vôľu a proste to tam klepalo. Zatiaľ som tam dal len dva kusy poskladaného molytanu a zabralo to. Či tam do budúcna dám, resp nalepím niečo iné ukáže čas. ;-)
Takže, príjemné swišťanie kolegovia. -
"-- skrytý --" 29.07.07 23:12
« Re: rezerva
Tak, dneska som to zmeral presne. Po rozsvietení kontrolky nízkeho stavu v nádrži som vynuloval počítadlo. Najazdil som 30 km a potom som natankovl 38,37 l benzínu. Mal som vtedy priemernú spotrbu 6,2 l na 100 km. Z toho som potom spočítal, že moja rezerva je 8,5 litra. ;-) -
"-- skrytý --" 27.07.07 09:59
« Re: Shell V-Power
Nuž - do svojho Swišťa sa snažím tiež tankovať Shell benzín. Ale nie vždy mi to výjde. A tak som vyskúšal všeličo. Subjektívne mám pocit, že benzín zo Slovnaftiek a Shell sú o niečo lepšie, ako tie ostatné (nižšia spotreba). :-)
Add, asi pred piatimi rokmi som v jednom casopise čítal test roznych typov benzinov. Najlepsie z tohto testu vysiel Shell, na druhom mieste bol Slovnaft a potom dlho nic...OMV....atd. Dnes to, ale nemusi byt pravda. :-| -
Marcelino 26.07.07 23:42
no ja mam najazdene na nasom Swifte 1,3 [odkaz] uz vyse 37100km a tankujem vacsinou V-Power95, a ked to porovnam z "beznym" benzinom 95, tak s V-Power mam cca o 0,2 az 0,3l mensiu spotrebu. Teda to presne kryje cenovy narast, takze z ciste financneho hladiska je uplne jedno, co tankujem. Ale zas mam subjektivny pocit, ze s V-Power ide motor "lahsie" do otacok :-! , ale mozno si to iba namyslam :*) -
"-- skrytý --" 25.07.07 19:43
V minulosti som ho tankoval do Fabie a po cca. 2000 km s týmto benzínom sa mi zdalo, že motor ide tichšie. Ale za V-Power dávajú 2 násobný počet bodov, v nedeľu dokoca 4 násobný. A ako je to s V-Power Racing, Swift 1,3 zrejme nemá snímače, ktoré zohľadňujú oktánové číslo benzínu. Nárast výkonu tam asi nebude.
Aku máš spotrebu so Swiftom? -
Swordfish76 25.07.07 18:40
Swift2007: Já do Swifta tankuju Shell VP95 od počátku. Teď mám najeto přes 36000km. Jestli to má smysl to je otázka, kterou si každý musí zodpovědět sám. Je to obyčejný 95 oktanový benzín s čistícími příměsemi, výkon to rozhodně nezvýší, jen se Ti možná tolik nezasviní motor. Ale já ho tankuju pro lepší pocit. -
"-- skrytý --" 24.07.07 13:50
« Nosic na bicykle
Spotrebu pocitam rovnako ako mischbauer a marcelko. Je to najpresnejsie. Ja tankujem, ked sa mi rozsvieti kontrolka. Vtedy natankujem cca 33 litrov, cize v nadrzi mam este asi 12 litrov.
Neriesili ste nahodou niekto stresny nosic na bicykle? Mam original stresny nosic od Suzuki a chcel by som nanho dokupit nosic na bicykle, ale nie original od Suzuki, ale napr. Thule. Su to univerzalne nosice, ktore sa daju namontovat na vsetky stresne nosice?? -
"-- skrytý --" 23.07.07 15:20
« Tak a je objednane
Tak Swiftaci, bolo objednane tmava seda metaliza, 1.3 GLX (ceske znacenie, pre SVK GS) ;-) tak uz len cakat kedy dojde zo skladu. Je to jeden z poslednych kusov dovezenych z Japonska, uz mali len jeden na skaldoch a + tmavomodry na Showroome, ostatne vsetko idu z madarska, takze sa tesim na Japonca :) kozeny volantik + zadne okna v el. nie su k zahodeniu. Cakaju ma dva tyzden bez spanku, potom popisem co a ako. Zdar -
"-- skrytý --" 23.07.07 15:19
« Tak a je objednane :)
Tak Swiftaci, bolo objednane tmava seda metaliza, 1.3 GLX (ceske znacenie, pre SVK GS) ;-) tak uz len cakat kedy dojde zo skladu. Je to jeden z poslednych kusov dovezenych z Japonska, uz mali len jeden na skaldoch a + tmavomodry na Showroome, ostatne vsetko idu z madarska, takze sa tesim na Japonca :) kozeny volantik + zadne okna v el. nie su k zahodeniu. Cakaju ma dva tyzden bez spanku, potom popisem co a ako. Zdar