SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 29.06.05 17:42
« Bez nadpisu
Kupoval jsem u Auto Riegger v Praze a maximální spokojenost. Od objednání a zaplacení zálohy 8 dní do předání auta i s namontovanýma doplňkama. Bral jsem to na leasing, 15% akontace a 36 měsíců splácení, havarijní pojistka je 844 Kč/měsíc. Spotřeba po první vyjeté nádrži vyšla 7,0 l/100km, ale to jsem jezdil se zapnutou klimou a polovinu na dálnici a zbytek ve městě. Zatím jsem jel nejrychleji 160km/h, víc zatím ne, až se pořádně zajede. Loketní opěrka 2000Kč, boční lišty 1.600Kč, rohové lišty na nárazník 1.400 Kč, zamykání zpátečky TITAN 5.500 Kč včetně montáže, střešní nosič cca. 5.500 Kč, koncovka výfuku 1.000 Kč, spoiler na zadní dveře 5.000 Kč. -
"-- skrytý --" 29.06.05 17:11
« Re: Suzuki Swift
Tak to gratuluju, to je presne ten model o ktery bych mel zajem. U ktereho prodejce jsi kupoval? Co spotreba? I kdyz u nezajeteho motoru to zatim nebude moc objektivni. Pokud dostanes i ty doplnky, napis jejich cenu. Kupoval jsi na leasing? Pokud ano, jake byli podminky a kolik stoji havarijni pojistka? -
"-- skrytý --" 29.06.05 16:59
« Suzuki Swift
Tak, minulý pátek jsem si vyzvedl u prodejce svého perleťově červeného Swifta 1.3 GLX! A moje pocity po prvních 500km? Super autíčko! Motor je sice ještě syrový, ale táhne jako čert už teď. Auto je neuvěřitelně tichý, na křižovatkách musím čučet na otáčkoměr, jestli fakt běží. Na pneu 185/60 R 15 to dobře sedí, jsou tam Good Year NCT 5, takže kvalitka. Ještě budu dokupovat doplňky, nebyly zatím k dispozici - loketní opěrka, boční a rohové ochranné lišty, mám tam už zamykání řad. páky TITAN a oválnou chromovanou koncovku výfuku. Ještě budu kupovat střešní nosič. Podle informací, je záruka standardně 3 roky, prohlídka v servisu 1x ročně nebo po 15.000km a stojí 2.400 Kč. Jsem maximálně spokojený, Swiftíků je zatím málo a spousta lidí se za ním otočí. Kam se hrabe Fabia, Micra a podobní, hlavně cenově jsou úplně mimo. -
"-- skrytý --" 29.06.05 16:36
« Re:
Jojo, take mi to Brne rekli, zalezi na tom, jestli jim to nezaplatis na servisnich prohlidkach, protoze v Brne mi rekli cenu za servisni prohlidku 4000 Kc a kdyz jsem se ptal na autosalonu, kde byl prodejce tusim z Ostravy, tak ten rikal 2800. Ja osobne bych mel zajem o verzi 1.3 GLX, cervena perletova metaliza, ale pockam pravdepodobne jeste do podzimu. Az ti auto prijde, urcite napis dojmy a zkusenosti. -
« Re: Re: sleva?
To asi vsetky "zvyhodnenia" su take vyhodne. Ja ked som teraz chodil pozerat auta, tak som si dal vsade aj vyratat ten super zvyhodneny leasing a po vypocte celkovych nakladov to skoro vsade vyslo rovnako. Proste ziadne zvyhodnenie. Zda sa mi az neuveritelne ze existuju ludia ktory to zozeru a myslia si ako super zvyhodnene nakupili... -
Marcelino 29.06.05 07:16
« Re: sleva?
Ano da, napr. ten u ktoreho som kupoval mal zmluvu s OTP lesingom, ktory ponukal pri kupe na leasing 30tis. zlavu - ale ma to mensi "hacik" - navysenie je tak vysoke, ze ked si to porovnas s najlacnejsim "normalnym" leasingom, tak zistis ze vysledna suma co zaplatis nebude nizsia o "akciovych 30tis." ALE IBA o cca 10tis. :? -
Marcelino 27.06.05 10:00
« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re:
no co sa robit - kazda automobilka ma inu cenovu politiku - niekto ti da 2-3 pevne vybavy a koniec - za priplatok je len metaliza a klima vid Suzuki, no a ina znacka ti umozni vyskladat si takmer vsetko, aj ked dost cfasto mas obmedzenia na niektore prvky vybavy, ktore proste k lacnejsej nedostanes a naopak. Je len na tebe ci ta tato politika odradi od kupy konkretnej znacky ci nie. Ja si uz na pohlad na tie 14"-ky pomaly zvykam - a zas treba uvedomit, ze tych Swiftov az tolko nejazdi a pokial vedla toho svojho nevidim iny Swift s 15" kami tak je to vpohode ;-) -
Marcelino 26.06.05 22:53
« Re: Re: Re: Re: Re:
ano pisalo sa o tom, ze pri rych. nad 120km/h atd., ale som domov nesiel po dialnici, takze max. som isiel 100km/h a to bolo este urcite lepsie ako vo Fabii. Hlavne pri akceleracii a rozbehu je Fabiacky 3valec hlucny, aj ked stale o nieco tichsi ako Yaris...
Pneu som popisoval vo fore "pneumatiky", tie co tam mam su 14" 165/70 , takze naozaj viditelne priuzke, al ked na jazde som to zatial nepostrehol - do zakrut a inych manevrov som nesiel ani zdaleka "nadoraz". Preto uvazujem , ze gumy predam otcovi na Fabiu (Matador 165-ky ma uz po 2 rokoch dost ojazdene) no a tie disky si necham na zimu - tam su male a uzke kolesa vyhodnejsie ako velke a siroke :-! . No a na leto nasetrim a kupim 15" disky aj s pneumatikami ako ma najdrahsia verzia Swiftu t.j. 15" 185/60. Len sa neviem este rozhodnut ake a za kolko 8-s aby som zbytocne nevyhadzoval prachy ... :*)
Ono ked vidis stat vedla Swift v najvyssej vybave s 15" "elektronmi" obute do 15" gum 185/60 , tak je jasne , ze dizajneri navrhli to auto prave pre tento rozmer kolies ;-) -
Marcelino 26.06.05 14:48
« Re: Re: Re:
hmm, kedze zatial cakam na znacky, tak nejazdim :roll: kua, tak zatial jediny ale iba "kozmeticky" nedostatok je schranka v palubnej doske pred spolujazdcom - je mensia ako vo Fabii a po zatvoreni , ak sa na nu pozriete z miesta vodica, tak mate pocit, ze nie je "poriadne zatvorena" - troska totiz vycieva z palubovky... ale tu velkost nahradza vacsi odkladaci priestor nez vo Fabii v stredovom panely a tiez dalsie schranka pod sedadlom spolujazdca.
Inac po tom co som doviezol domov Swift som sa hned povozil aj na kamosovom Yarise a tiez otcovej Fabii 47kW12V a musim uznat, ze odhlucnenie interieru (zvuk motora) je u Suzuki min. o 1 kategoriu lepsie nez v Toyote aj Fabii. :-)
inac , zaujmave je radenie rychlosti - radiaca paka ide prijemne stuha a rychlosti zapadaju s takym tlmenym "cvaknutim" - urcite sa vam nestane, ze by ste "zle" zaradili rychlost a na krizovatke vam iba "zareve" motor "na neutral". Naproti tomu je Fabia vylozene pre zeny - radit sa tam da lahucko aj dvoma prstami...
...uvidim co to spravi po dlhsom jazdeni...
...dalsi detail - ukazovatel okamzitej spotreby - ak idem z kopca zo zaradenou rychlostou "bez plynu" mal by ukazovat "0.0 l" a ono to ukazuje 2.0l :?: tomu celkom nerozumiem... pri skusobnej jazde som si to nevsimol... -
Marcelino 24.06.05 10:22
« Re:
ano, tieto prevozne znacky problem riesia, ALE u nas je teraz taky mensi "suzuki boom", takze predajca nema dost znaciek na poziciavanie!!! :roll: policia mu nechce vystavit viac ako 3 (slovom tri !!!) kusy znaciek - takze tie 3 su stale v obehu a predomnou dalsich 5 zaujemcov v poradovniku na ne :'-( - takze skorej sa asi za 10 dni dostanem k technicaku nez k prevoznym znackam :roll: -
« Bez nadpisu
No, nevim jak tobe, ale mne dali prevozni znacku platnou na 10 dni. Takze jezdim, auto je pojistene hned od zacatku, doklady o pojistce a koupi vozu mam a jezdim. Zatim mne nekolik policejnich hlidek nechalo bez nejakych problemu jezdit. Doufam, ze to tak zustane az do pristiho tydne, kdy si to pujdu prihlasit na DI k sobe do maleho mestecka, kde mam trvale bydliste. -
Marcelino 24.06.05 07:35
« Re:
No ved hej, aj mne to vysvetlili, ze je to koli prevodom penazi medzi leasingovkou a importerom a nasledne este zdrzanie administrativne :roll: - neviem cez jake urady musia tie technicaky prejst a este potom treba vybavit prihlasenie do evidencia SPZ atd., Blbe ale je, ze tieto komplikacie mi boli vysvetlene az pri preberani auta... 8-s
teraz to je 10dnove cakanie horsie, ako ked som cakal 2,5 tyzdna na telefonat, ze uz ho vyrobili a priviezli do predajne... :'-( -
« Bez nadpisu
No ja ted kupoval Ignise hotove. Rekli mi, ze maji auto od Suzuki na uver a ze technicak bude hned jak prevedou penize. Ubehl tyden, technicak jeste nikde, tak jsem zavolal, jestli je nejaky problem, ze jim pomohu a zavolam primo do Suzuki a prozenu je >:D No a uz ho pro mne maji a zitra si mam pro nej jet.
Fer je, ze mi uz na zacatku rekli duvod, proc nemam hned technicak.