SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 05.09.05 17:07
« Re: Dodatok
Mám najeto 4.000 km, spotřeba při posledním tankování spořtena na 7.0l/100km. Jezdím swižně, se zapnutou klimou a převážně dálnice nebo město. Na dálnici se držím kolem 130-140km/h. Problém zatím žádný. Jinak doporučuju mýt auto jedině ručně !!! Nejezděte do myčky !!! Já blbec to zkusil - poškrábalo to zejména ty černé přelepy sloupků. Takže už nikdy myčku, ale pěkně houbu, šampon a wapku. Jinak auto stále budí pozornost, lidi se otáčí a pokud parkuju, tak okukují. Jiného Swifta jsem ještě nikde neviděl. Btw. Svět motorů připravuje dlouhodobý test Swifta na 50.000km !! Tuhle informaci mám přímo z Axel Springer, takže budeme moct srovnat zkušenosti. -
"-- skrytý --" 05.09.05 09:05
« Dodatok
Ono to vyzera ako by som to auto vobec nesetril ale neni to tak.
Na to vytacanie: to som predsa skusit musel mal som nabehane okolo 2500km ale inac jazdim tak povediac "na spotrebu" pri takej ostrej jazde si Swift potiahol verte tomu ci nie nieco okolo 3l na 12-15km je pravda za jazdit s plne obsadenym autom sport jazdu (cez cele pole otacok) moze byt na spotebu zabijak!! ;-) -
Marcelino 02.09.05 08:28
« Re:
presne tak, je tiez nemam srdce tocit prilis vysoko, takze zatial pri predbiehani na 3. resp. 2.st radim vyssie najneskor hned po prekroceni 5000 ot. - inac tiez sa mi paci ten zvuk - pri pohodovej jazde krasne tichy, ale ako nahle mu zacnete "slapat na krk" - zvuk sa zacina vyraznejsie menit od 3,5tis, ale skutocna razancia nastupuje nad 4000 ot. :-! "prijemne jedovaty" ;-)
- inac normalne stracam chut ist znova cez vikend tankovat - vcera zdvihli ceny V-power95 na 41,70 Sk,- >:-[] :'-( -
"-- skrytý --" 01.09.05 19:07
« Bez nadpisu
Polmo: dá se s tím souhlasit. Vzhledem k nějakým 2 tis. km jsem neměl srdce to točit nad 4 tis, takže ty maximálky na 2-3 stupeň nevím. Zvuk motoru je příjemný. K počítači: protože je už pár aut doma mělo-má,tak
při brždění motorem to ukazovalo vždy 0 nebo --- . Číslice 2 tam nikdy nebyla. Proč ta NULA, to se dá také zdůvodnit, třeba tím, že ona to reálně NULA je, viz. konstrukce a fce. pal.syst. Ale tohle je nepodstatný detail. Palubní počítač prostrě ignoruji a je. ;-) -
"-- skrytý --" 01.09.05 17:19
« Re:
moje skusenosti
1."palubny pocitac" suzuki nema je to len INFORMACNY DISPLEJ - dost ludi tu pise ze ukazuje nejako blbo no mne sa to zda v poriadku to ze nevie merat nizsie hodnoty ako je 2.0l\100km to uz je druha vec ale urcite vam pri podradovani nepapa 2.0l ani pri Neut. -da sa to zdvovodnit !!
2. motor po nastartovani je super tichy aj mne sa stalo ze som ho nastartoval za chodu ah jaj 8-s co sa tyka jazdy tak nejako nad 3000tis. sa zacina ozyvat co mi az tak nevadi lebo to uz sa blizim k 4000tis. a to zacina SPORT jazda a tam mi hluk nevadi je to prave super!! :-)
maximalka 175 zatial, pojdem vyssie 8)
dvojku som tocil po obmedzovac t.j. okolo 6800 na 100km\h
trojka isla na 150km\h >:-[] (to s piatimi ludmi)
3.spotrebu mam asi 6.5 - 7 (bol som Trnava-Brno a spat 5.3l\100km)
4.inac som spokojny s mojim Swiftom 1,3 5dv. GLX CD AC ABS: 414 000,- +metaliza (cierna) nocne osvetlenie mozem len pochvalit
Swift je OK ale nasiel by som mu nejake male chybicky ale myslim to by som si nasiel aj u inch aut -
« Re: Servis a prodej SUZUKI
Ja jsem kupoval Ignise na zacatku prazdnin v Praze na Strahove u Suda auto. Pristup byl dobry, prodejce se venoval, auto docela znal, predvadeci jizda nebyl problem.
V servisu jsem zatim nebyl, najel jsem pouze 5000 a nechce se mi kvuli jedne vrzajici sedacce do servisu. -
"-- skrytý --" 31.08.05 11:38
« servis
pla: první dotaz byl moc obecný, to se těžko něco radí, druhý specifikuje oblast Prahy, takže nemohu sloužit. Polach v Břeclavi je OK. Nemám důvod měnit. Jezdí tam hodně aut z Rakouska, takže asi cosi umějí...Konečně, jeden Avensis z Prahy jezdí do Hodonína a spokojenost-viz. forum Avensis. -
"-- skrytý --" 31.08.05 07:59
« Servis a prodej SUZUKI
Zatim nikdo neodpovedel, tak jeste jednou :-)
Doporucte mi prosim, kde jste maximalne spokojeni s pristupem a servisem napriklad v Praze a okoli?
Dekuji moc.
p.s. Kupoval jsem auto u Rieger cz, ale pristup mizernej. Ted uz je to lepsi, kdyz jsem chtel original zahradku, tak byla hned a za dobrou cenu.
Jinak, kdyz se tam nekdo pujdete podivat :), tak pan XXXX, ktery ma na starost prodej aut je fakt super. Tak moc ma rad znacku automobilu, ktery prodava, ze v autosalonu na pocitaci ma ve Windows pozadi BMW 5 >:-[] Proste bozan. A myslim, ze bych mohl pokracovat o jeho kvalitach. :shock: :!: :?: :!: :?: :mrgreen:
Pla -
"-- skrytý --" 30.08.05 15:54
« Re: Re: Spotreba
Zatim maximalni spokojenost,
najeto 2500 km za mesic.
Vsechno ok. Akorat mi to dela malou chybku. Nejak se pod ridicem povolilo sedadlo. Pokud ostreji vjedu do zatacky, tak to podemnou tak o 1mm ujede doleva nebo doprava. Je to docela neprijemne a ani to nejde nijak dotahnout, protoze jsou to nejake specialni 6tihrany ci co. Uvidime na garancni prohlidce, co s tim udelaji. Jinak kazdou chvili to nekdo okukuje ;)). Koukal jsem, ze nas v CR je porad malo. Za cerven a cervenec se prodalo zatim cca 70 ks. Tak uvidime, jak moc se to rozjede :).
Zdravim vsechny a preji mnoho km bez nehod
p.s. Doporucte mi, kde je asi nejlepsi servis Suzuki ? :-) dekuji -
Marcelino 30.08.05 15:49
« Re: Re: Spotreba
zatial aj ja ;-) , ale prave dnes rano som skaredo "pokrstil" lavu prednu "puklicu" o obrubnik :'-( , este ze nemam kupene "elektrony" - to by ma asi drblo :roll:
uvidim ked koncom tyzdna dotankujem do plna, aka mi vyjde spotreba za ten víkend - trat dialnica: NR-BA-Brno-Pelhrimov-okresky:Tabor -Pribram a cesta domov dialnica: Pribram-Praha-Brno-hraniceSR - okresky:hranicaSR-NR (nesiel som uz po dialnici, lebo sa nedali kupit na hraniciach ine dialnicne nalepky nez "rocne" za 1100,-Sk >:-[] :roll: )
apropo: neviete niekdo kolko stoji (stal vcera) v Pribrame liter 95-ky na cerpacke Agip - niekde som stratil ucet a pamatam si len cenu 500Kc a teraz neviem kolko litrov som tam presne natankoval :roll: -
Marcelino 26.08.05 23:15
« Spotreba
tak som si spocital spotrebu a po 973km mi vysla 7,05l/100km no a potom som natankoval Shell V-pover 95 a dnes som tankoval znova V-pover 95 a na tachu som mal 1509km s spotreba vysla uz iba 6,15 l/100km. Uvidim teraz aka spotreba vyjde na dlhe trate v min. polovicnym zastupenim dialnice - caka ma vylet do Ciech takze za 3 dni najazdim dalsich cca 1000km... -
Marcelino 26.08.05 23:07
« Re:
Tak mam par info o cenach na Slovensku:
dostal som ponuku na plechace od predajcu Suzuki:
15" plechove disky, za 1600,-/ks. Max. rozmer obutie
je- 185/60/R15.
a tiez na orig. elektrony Suzuki + pneu, ale neviem znacku:
15" disky s 185/60 pneumatikami za 29160,-/4ks (orig.
> SUZUKI). -
"-- skrytý --" 22.08.05 15:19
« Ocelove rafky na Swifta
To: everybody
Právě jsem mluvil s prodejcem Suzuki Auto-Riegger v Praze na Proseku a ten mi sdělil, že originál ocelové disky na nového Swifta - 14" se prodávají za 1220 Kč/kus !!! To je supr cena ! Příští týden budou mít hotové ceníky zimních pneu.
inac na dialnici Praha-Brno je niekolko stupani, kde som musel pri spomaleni v kolone na 120km/h podradit z 5-ky do 4-ky 8-s , aby som udrzal rychlost - ale to je dan za to , ze 5-ka je na Swifte podobne nastavena na nizke otacky ako na beznych autach 6-ka... :idea: