SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 16.10.05 12:57
« zimní pneu
Mně levněji jinde. Pneu v Barum akce 3+1. Disky:přesný rozměr řekli v Barumu, měli před asi 20 dny nový tištěný katalog, na netu to ještě nebylo(teď nevím) a disky se koupí individuálně, stará se o to můj mechanik, nevím, kde je bude kupovat. 14´´ na zimu stačí.U Suzuki bylo dost drahé.V mém servise. -
"-- skrytý --" 14.10.05 20:53
« Plechy
Kdosi se snad zde(?), nechce se mi to hledat, ptal na tl. plechů. Jsou tenké, hodně tenké, sice mají větší tl, než kanc. papír, ale třeba blatník jsem s mým mechanikem tipli na 0,6 mm.
O,8 mm to není ani náhodou.
Nějaký dobrák to na parkovišti trochu ženě (bílá dodávka podle čmouh na dveřích) otřel, zmáčkl a ujel. Tak mi to spravuje a je to fakt hyper tenké.
Zadní dveře-nějak jsem je při zavírání přitlačil, palec zůstal na plechu a je to mírně zmáčklé. Já to vidím jinak ne.
Takže závěr:plechy jsou tak tenké, že tenší už být asi ani nemohou.
Antikorozní ochrana-to netuším, my ta auta tak dlouho zase nemáme.Asi normální, 12 let na prorezivění.Při tl. plechů by asi měla být solidní ;-) -
"-- skrytý --" 14.10.05 13:15
« Jiné pneu
To:YDEV - No dát je tam samozřejmě teoreticky můžeš, ale ... Když havaruješ a pojišťovna to zjistí, nevyplatí Ti celou pojistku, možná vůbec nic, protože ten rozměr není schválen výrobcem, a to i v případě, že bys tu nehodu nezavinil. Když pojedeš na STK, teoreticky bys ji neměl dostat, protože ten rozměr nemáš schválený ve velkém TP. Může, ale taky nemusí se zmíněný rozměr pneu negativně projevit na jízdních vlastnostech auta - stabilita, brždění apod. -
Marcelino 14.10.05 11:31
« Re: Pneu
Hmm, ty zhanas 14" ky, ale ja naopak zhanam 15" plechace... 8-s a to je vacsi problem
inac zimne pneu - pozeral som tie testy a dost ma prekvapilo zlepsenie f. GoodYear - konkretne UltraGrip 7 a naopak ma prekvapilo zhorsenie Continentalu - model 800 - naviac dost radikalne zmenili dizajn dezenu - dost sa podoba na stary GoodYear UG6 , ktory v testoch po minule roky dost pohorel a aj uzivatelia nan nadavaju...
na zimu chcem nechat 14"-ky :-! , takze tiemoje letne 14"-ky predam taovi na jeho Fabiu ;-) -
"-- skrytý --" 14.10.05 10:35
« Bez nadpisu
Marcelino: Dobrý,máš pravdu, já včera fakt měl už docela výpadek v myšlení.Svišť doma má navíc litá kola a jak jinak, 15´´-nejvyšší výbava.
Stalo se ;-)
Tlak jsem nekontroloval, musím prověřit.Mně se zdá, že s tím, jak přibývají km, rázy postupně mizí. Jel jsem nedávno s novým a tam byly rázy větší.
Na zimu 14´´ a někaké Barumky, to stačí. Byla akce 3+1, raději nějaká zimní, než v zimě letní. Mám je u na velkém autě a v pohodě.Asi také proto, že v zimě zvolním tempo. -
"-- skrytý --" 14.10.05 10:14
« Pneu
Já mám v nejvyšší výbavě ty 15" kola, foukám je podle předepsaných hodnot na štítku na dveřích, ale subjektivně mám pocit, že je to dost tvrdé. Kdo znáte např. silnici od křižovatky Vypich k nemocnici v Motole, tam to auto úplně poskakuje a ozývají se hrozné rány, protože ta silnice je zvlněná a hrbolatá. Teď budu na zimu kupovat plechy a zimni pneu 14", tak jsem zvědavej jak moc pocítím rozdíl. Jinak ty 15" jsou na kvalitní silnici perfektní, dobře drží stopu, i v zatáčkách. Btw. zatím nejlevnější 14" disky mi nabídli u SUDA AUTO na Strahově, 1207Kč/ks vč. DPH, originál Suzuki. Teď jen vybírám pneu, asi půjdu do DUNLOP SP Winter Sport M3 nebo Michelin Alpine A2. Máte někdo šajna, kolik stojí originál Suzuki 14" poklice ? -
-
Marcelino 14.10.05 09:31
« 15" kola
2 IT: Uff, ved uz som tu popisal kopu prispevkov o zamene 14" 165/70 za 15" 185/60 , ktore sa dodavaju k najvyssej vybave... meditoval som tu ci sa vobec oplati kupit 15" "elektrony", alebo radsej lacnejsie 15""plechace" ...
...inak povedane, v TP su LEN 2 !!!!!! mozne varianty:
14"165/70 alebo 15"185/60 a navyse v TOTALNE nestandardnych rozmeroch u 15" diskov 5,5J ET45 8-s :roll: ved to sa ani neda kupit... :? -
"-- skrytý --" 14.10.05 09:20
« Tlak v pneumatikach?
Chtel jsem se Vas zeptat kolegove,
premyslim porad nad tim, co by mohlo zpusobovat takove razy od kol.
Na kolik pumpujete kola? Ja jsem se lekl, ze podle napisu na dverich bych mel 2,2 az 2,4 atmosfery.
Davam to tak, ale treba prave proto to dava takove rany od podvozku.
Dekuji za informace :-)
PLA -
Marcelino 13.10.05 22:06
« Re: Reklama
ad reklama - v SR je to opoznanie lepsie - co sa tyka tlace, a znova som dnes videl reklamu v telke s tym mladym futbalistom - inac dost velka hviezda - Ronaldom - ci Ronaldinom alebo tak nejak sa vola... ;-)
ja som zatial spokojny - hlavne ten motor a tah pri predbiehani na 3-ke je super - uz mam najazdene cca 5tis km a pohoda - mam pocit ze motor taha stale lepsie - hlavne plunule bez protestov na trojke pri predbiehani z cca 70-ky po cca 110-ku az 120-ku super zatah - to uz toci cca 5500ot :-!
inac ten podvozok mi na 14"kach nepride taky hrozny - zadok je hlucnejsi ako napr Fabia, ale ziadna tragedia - uvidim, ked na jar kupim 15"ky co to spravi... :idea:
inac spotreba je cca 6,2 l/100km pri tankovani 95-ky Shell w-power, ale teraz posledne 3 tankovania "obyc. Shell 95-ka" a spotreba stupla na cca 6,4 l/100km -
"-- skrytý --" 13.10.05 15:34
« Reklama
Já jsem se poprvé o Swiftu dozvěděl, když jsem četl článek v AutoTipu na počátku roku 2005. To auto se mi strašně líbilo. Za pár měsíců jsem se rozhodoval co koupit a vzpoměl jsem si na něj. Byl jsem si ho projet a při porovnání cen a výbavy s konkurencí (hlavně Honda JAzz - to byl původně můj favorit, jsem fanda Hondy) bylo jasno. V tu dobu bylo i hodně reklamy na Swifta, ale skoro výhradně na zadních stranách motoristických časopisů.
Grand Vitara je nádherná, ale reklama je to samé co Swift.
Někdo z marketingového oddělení Suzuki Motor Czech by potřeboval nakopat do hlavy, aby se probral a začal něco dělat. A taky by mohli japončíci přidat další motory, nabízet Grand Vitaru 5D pouze s jedním motorem je ostuda.
Jinak mám najeto přes 6 tisíc, zatím v pohodě. Jen mě stále více znepokojuje jak jsou strašně slyšet rázy od kol při přejezdu nerovností. To jsou rány! Ten podvozek dostává zabrat. -
"-- skrytý --" 13.10.05 14:19
« Bez nadpisu
To pla:
Moc se nerozčil, škodí to zdraví.Třeba není moc zájem prodávat v ČR, protože trochu nestíhají se Swiftem pro západní trhy, co jsem slyšel.
Stránky mají funkční, aktuální ceník,Swift delší dobu,Vitaru od počátku.
Její krátký test (Vitary) byl v Auto motor a sport-podle mne docela neutrální, jinde nevím, na netu asi 2 testíky.
Swift v AMS větší test a seč mám plnou výbavu(tím jiná kola), dá se s tím v zásadě souhlasit, něco bylo i na netu-zde a autorevue...Docela psali všude fakta, dokonce i týdeník Škoda Auto= Svět motorů byl podle mne objektivní.
Prodá se alepspoň víc Fabií ;-)
Vážně: té reklamy je u malých aut-myslím v TV málo obecně.
Souhlas, že reklama má upozornit, že výrobek existuje. Osobně neřeším, jestli své auto potkám na každém rohu, nebo 1 x za týden.
Já tohle prdítko našel loni v Paříži, pak se objevila zpráva, že se začne dovážet, žena se na to jela podívat a je koupeno.
Poznatky: nic zajímavého, jezdí to denně, vše funguje, má to sice teprve 3,5 tis,ale ono těch aut je doma víc, takže každý jezdí tím svým. Mít jedno, je tam o za ty 3 měsíce o 7-8 tis víc. Jak se něco objeví, sdělím.
Jedna věc:už je ráno chladno, rychle se to zahřívá na provozní teplotu a topí.Možná mohlo být lépe řešeno odrosení čelního skla ve spodní části-chtělo to přípravek,správně nastavit foukání a občas i vysušit klimou. Tohle se u žádného auta nestalo-intenz. rosení a po 30 letech ježdění umím už nastavit. ;-) Mohli vyřešit lépe. -
"-- skrytý --" 13.10.05 08:20
« Proste jsem to musel rict
To IT:
Ja si taky nekupuju auto podle reklamy, ale aby se mi dostalo aspon do podvedomi, tak ho musim nekde videt :)).
A vzhledem k tomu, ze zrovna Swiftik se objevil v tiskovinach velice malo a to nejen v testech, tak proste oddeleni tady v Praze pekne tape.
Je to to same s Grand Vitarou. Videl jsi nekde reklamu?
Videl jsem test s Grand VItarou v motoristickem casopise a tam ho chvalil do nebes.
Oni jsou tam magurci maximalni, to auto je mozne prodavat s odpoctem DPH - a pak misto 650 tisic je to razem cca 540 a to uz je sakra konkurancni vyhoda, kdyz je to 4x4 a ma to spoustu vybavy,
no proste nezlobte se na me, ale opet jsou to telata maximalni.
Kouknete se treba na Mitsubishi, jsem videl na spouste materialu cenu bez DPH, protoze se to hodne kupuje na firmy. To same Kia Sorento, tee si myslim, ze by mela konkurovat maximalne a tu uvadeji vsude bez DPH.
No proste skoda mluvit, Vam garantuju, ze kdyby zamakali, tak maji na to zvysit svuj podil na trhu aspon na 2,5 procenta u IGNIS a SWIFT a zaroven aspon 5 procent u VITARY, ale neznam financni situaci, ale :
To je posledni vec, proc se rozcilim:
Stacilo mi, kdyz byla kampan na Swifta a byla zaplacena celostrankova reklama na zadnich stranach magazinu: Byl tam odkaz na internetu a byl nefunkcni !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Stranky na suzuki-motors. No to byla ostuda maximalni, jeste v lete tam bylo neco z roku 2001, ted je to trosku lepsi, ale .
No proste FUUUUUUJ.
Mam rad Japonce, ale ne v rukou diletantu. Jdu radsi pracovat :)) -
"-- skrytý --" 12.10.05 15:37
« Bez nadpisu
Zatím jsem každé auto kupoval sám podle sebe, netvrdím, že jsem byl vždy absolutně se vším spokojen, to asi člověk není nikdy....Proti reklamě jsem naprosto imunní. Tu nevnímám. Takže kdo si chce koupit koupí, kdo má jiný vkus nebo požadavky nekoupí. Je fakt že neřeším, kolik aut, které mám(nebo měl), je na silnicích k vidění. Také je fakt, že by se člověk mohl nějak dozvědět, že se neco prodává, to souhlasím,ale kupovat auto podle reklamy mi přijde zcestné a naivní. -
« Re: Prodeje Swifta
Ja jsem videl jeden reklamni spot na Suzuki Ignis, ale bylo to udelane priserne amatersky ... Straussuv valcik jako hudba do reklamy ... velice originalni od dob Kubrickovy Odyssey 2001
Jinak mne dostavaji vase udaje o nizke spotrebe svistiku. Muj Ignis je rozezranej, asi podle hesla jaky majitel, takove auto. :D