SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Daff

Daff 23.10.05  20:01

« Re: Re: Kola a pneu

Kurnik to je zlý. Taky po Svišťovi pokukuju a myslím, že aspoň ty 195 16" by na tom byly nádherné !!!!
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 23.10.05  19:55

« Re: Kola a pneu

no podla TP sa daju legalne namontovat jedine 2 rozmery :
    165/70 R14
    185/60 R15
    bohuzial to je vsetko... :'-( ... je nejaka moznost v SR alebo CR dat si dodatocne dopisat iny rozmer do TP? - legalne samozrejme...
  • 00 Reagovat !

foto Daff

Daff 23.10.05  19:45

« Kola a pneu

Ještě jsem se nikde nedočetl, jak velká kola se dají na Swifta dát. Šly by tam třeba i 195/55 R16 nebo třeba i 205/45 R17 ?? A co policie na to - myslím, jako co je ještě papírově možné. Dík.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.05  17:23

« Bez nadpisu

ja som tlak v pneu este ani nekontroloval 8-s (5100km)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.10.05  08:35

« To: Mafyk

Mafyku vitam Te mezi vlastniky (spokojenymi),
    vzhledem k tomu, ze ty vozy jezdi akorat z tovarny, tak jsem se prvni 2 mesice bal na to cokoliv dat, protoze je to uplne nove a oni to nejak i prvotne osetruji.
    Mam dobrou zkusenost s autokosmetikou Simonis (mozna bad spelling),
    ale maji primo lestenku na nove metalicke laky.
    Mel jsem i od jine spolecnosti a taky dobra vec, proste neco bez abrasivnich castic na nove laky, aby to vytvorilo pouze film. Cim tvrdsi vosk, tim lepsi.
    Hlavne nejezdit do mycky ;). Kamarad to udelal na novem aute a jeste ted place doma u maminky :).
    Ahoj
    PLA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  23:24

« ošetření laku před zimou

Zdravim, zatim mam najeto asi 500 km, spotreba za prvnich 300km 7,4 litru / 100 km - polovina trasy mimo meste, polovina kratsi jizdy (predvadecky :-) Predpokladam, ze bude klesat. Zatim jsem velice spokojen, zatim se snazim krotit a i tak je to velice slusne svezeni, absolvoval jsem i dve delsi cesty v peti lidech a motor to celkem s prehledem zvladal. Obzvlaste pri plnem zatizeni jsou dosti citit nerovnosti. V nejblizsi dobe se chystam koupit plechace a zimni gumy a take uvazuju o nejakem vosku pred zimou, cervena perletova metaliza si to jiste zaslouzi - mimochodem vypada opravdu dobre. Jaky pripravek byste mi doporucili pro osetreni laku?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  21:07

« Bez nadpisu

pla: Poctivě se přiznám, že nevím, jaký tam má být tlak, v návodu je odkaz na sloupek dveří, auto je pryč,zítra zjistím a změřím.Asi jsou drobet přehuštěny, podle toho drnčení.Nevím....Mně se zdá, že rázy s postupem ujetých km mizí.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  19:46

« Re: Re:

No to je presne ono,
    ja pneumatiky hustim na 2,3 az 2,4 podle toho, co je tam napsane,
    a ptam se vas :), na kolik to pumpujete vy.
    dekuji
    pLA
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  18:31

Je vazba mezi tuhostí podvozku (tlumiče, pružiny) a použitou pneu vč. tlaku v ní. Zde bych hledal příčinu.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.10.05  14:04

« Re:

Inak co ma zaujalo, je doporuceny tlak v pneumatikach - ja mam na stlpiku dveri napisany pre pneu 14" 165/70 a to 2,3 pre "standard" a 2,5 az 2,8 !!! predok/zadok pre "plne zatazenie" - ak to porovnam s Fabiou - tie iste pneu, akurat vaha Fabie je +100 az 150kg vacsia a napriek tomu ma doporucene hustenie 2,2 !?! a pre plnu zataz tusim 2,4 ?!? ... ako je to mozne ?
  • 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 21.10.05  13:58

« Bez nadpisu

Uff, tak to teda rozhodne nie - ak je to tak "silene", tak urcite bez do servisu - mozno mas nieco povolene na tlmicoch alebo celej naprave :!:
    - hovorim - ja registrujem, ze to bucha viac ako Fabia, ale zadna tragedia ... nic co by nejak zvlast vadilo... 8)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 21.10.05  13:45

« Razy od podvozku

Prosim Vas kolegove,

me z toho asi smejkne. Jel jsem ted po Praze a pokud je to nerovna silnice, tak ty razy od podvozku jsou fakt silene. Cetl jsem diskuze a stava se to prz vice lidem.
    Nevite cim to je??
    Dik moc PLA
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.10.05  08:30

a este nieco - v minulosti sa zverejnovali aj konkretne dosahovane rychlosti a casy na okruh a slalom a pod , ale HLAVNE brzdna draha na jednotlivych povrchoch - to by ma zaujmalo najviac, ale tento rok nic take nezverejnili - iba nic nehovoriace "bodove" znamkovanie... 8-s
    mna totiz nezaujma ci viem na najhorsej pneu v teste ist do zakruty "len" 80km/h a na najlepsej "az" uzasnych 86km/h - ALE napr. ak ma najhorsia guma brzdnu drahu napr. 60m a najlepsia 50m - tak to uz je kua padny dovod kupit tu lepsiu :!:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 20.10.05  08:24

« Re:

Hmm, tak neviem - u rozmeru R14 (175/65, 165/70) GoodYear UG7 sice vyhrali, ale napr. v minulosti UG6 dost prepadol v teste - bezohladu na reklamu... 2004 kraloval tusim este Continental 780 - ten som planoval kupit ale tento rok uz urobili model "800" a bohvie jak nezaziarili - aj ked je to nemecky vyrobok testovany v nemeckom casaku - teda pardom testy robil ADAC a este dalsi...
    mna ale osobne zaujalo toto co som pisal aj do fora "pneumatiky":
    na internete - tusim "najlevnejsipneu.cz" ci tak nejak som narazil na ponuku 175/65 14" Bridgestone LM20 za 1400Kč Shocked ... povodne som planoval kupit u "pneumatikypriamo.com" GoodYear UG7 za cenu cca 2560,-Sk ale asi neodolam tym LM20 za tu cenu... Ma to ist segre na Hondu Jazz.
    Pre seba na Swifta asi kupim predsa len GooYear UG7 v rozmere 165/70 R14 za cenu tusim okolo 2350,-Sk ...pripadne ak ma niekto presvedi (potrebujem obcas "postrcit" Wink ) , tak usetrim 300Sk na kolo a tiez kupim tie LM20 za cca 2000,-Sk
    Moja otazka - mate skusenosti s vyssie spomenutymi internerovymi obchodmi ?
    ved napr. tie GY UG7 ma vyjdu 4ks o cca 3000,-Sk menej nez keby som ich kupoval u nas v "kamennom" obchode Rolling Eyes
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.10.05  09:14

« Bez nadpisu

To: Mezek - ten test pneu jsem četl taky, víš proč vyhrál GoodYear UG 7? Protože je nový a probíhá masivní reklamní kampaň, kterou si GoodYear zaplatil. Schválně se někdy podívej, kdo vyhrál test a kdo má v daném vydání časopisu nejvíc reklamy. V naprosté většině to bude stejný výrobce. Tím, ale nechci snižovat kvalitu Good Yearu, jen vím, že ty testy nejsou vždy až tak úplně objektivní.
    To Federer: Taky budu kupovat zimni plechy a nejlevněji podle mého zjištění vyjdou originál Suzuki od dealera, kolem 1200 Kč/kus. Když jsem koukal na jiné od dealerů AL kol a disků, tak nabízeli kus od 2000 Kč výše !
    Pneu si ale koupím v internetovém obchodě, vyjdou levněji, někdy i o několik set korun na kus. Mám vyhlídnutý DUNLOP SP Winter Sport M3 v ceně kolem 1650Kč/kus.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.05  21:26

« Bez nadpisu

Já to tak bral a psal, že každá pneu má svá + i - . Plavání jsem nepostřehl.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 16.10.05  20:17

« Bez nadpisu

IT: Já to psal jen pro zajímavost. Třeba ty Barumky mám a na sněhu jsou dobré. Ještě jsem s nima neměl problém. Jen na asfaltu nejsou nic moc. Dost plavou.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.05  20:11

« Bez nadpisu

mezek: Ale jo, je to možné,nicméně do městského provozu a na ježdění nezávodnickým tempem a po rovině, tj do hor to nepojede ani omylem, tak Barum bohatě stačí.
    Když se podíváme na testy, tak jsou tam kritéria, vzájemně si odporují, když to líp brzdí na suchu, hůř na mokru, aquaplanink třeba v příčném směru, hlučnost atd. Vždy je to kompromis, já ty testy znám.
    Když mi tyto gumy v poho stačily na O TDI, teď 205/55-16´´na Laguně, tak na toto malé prdítko nevidím problém.
    Jo, gumy z hypermarkrtů, to bylo o něčem jiném.Ne, ne,ne!!!
    Ty testy jsou extrémní zkoušky,pokud tak budem jezdit, tak kupujeme novou sadu gum po 1000 km, možná dřív, takže je třeba to takhle brát.
    Spolupracovník si koupil na Octávku Pireli, tak jsme si to zkusili, jak to brzdí ze 100 na asfaltu-on 195/65-15, já 205/55-16 a zastavil jsem dřív, asi o 2,5 m s těžším autem. Vždy jsme jeli spolu, takový amatérký testík, nic seriozního, takže ono je to složité.To byla spíš sranda,nic vážného jsme nesledovali, jenom, jestli je jedno citelně lepší a druhé horší a ono je to zhuba stejné.
    Moje heslo je: raději jakákoliv zimní, než letní-v zimě.
  • 00 Reagovat !

foto mezek

mezek 16.10.05  18:13

« Bez nadpisu

Aktuální test zimních pneu ADACu: Barum Polaris 2 - doporučujeme s výhradami /slabší výkony na sněhu a ledu/
    Matador MP 58 M&S - to samé jako Barum.
    Vítězové - Goodyear Ultra Grip 7, Bridgestone Blizzak LM 20, Pirelli Snowcontrol W 190.
    Rozměry 175/65/14T
    V 195/65/15T:
    Goodyear Ultra Grip 7, Dunlop Winter Sport D3, Vredestein Snowtrac 2.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 16.10.05  13:43

« Re:

Ty roztece sroubu jsou u vsech disku stejny? Bojim se,abych nekoupil disky a ony me tam pak nepasovaly.
    Ne. Roztec, prumer stredove diry, zalis,... vsechno musi presne sedet. Radsi se obrat na odborniky :)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…