SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 13.11.05 13:04
« predajnost
Pred casom sme sa tu bavili o predajnosti novych swiftov - podla stranky www.suzuki.sk sa v SR predalo za 6 mesiacov od uvedenia na trh (do septembra) 424 novych Swiftov...
...inac zaujmave, ze uz som stretol na cestach snad vacsinu farebnych variantov Swift-u okrem 2 a to ciernej a oranzovej :idea: , ze by sa tieto 2 farby Slovakom nepacili :?: ... -
"-- skrytý --" 10.11.05 16:09
« Bez nadpisu
Ja mam stejnou zkusenost. Pry je nemeli v Nemecku a museli je objednat az v Japonsku, a ted cekaji az to prijde do Nemecka a pak to dodaji sem. Nepochopim, proc si dealer neobjedna zavcasu rekneme 4-5 sad, aby byly k dispozici ihned pro zakazniky a v pripade potreby si priobjedna dalsi. Tolik penez to neni a urcite bych se nebal, ze mu to zustane na sklade. No, holt tady se to jeste nenaucili. -
"-- skrytý --" 09.11.05 15:10
« Bez nadpisu
Predpokladam, ze ten rozmer je napsany ve velkem TP jiz od dealera. Ono jde napsat do TP i jiny rozmer nez je ten dany, ale myslim, ze musis znovu na STK, mit nejake vyjadreni dovozce/vyrobce a jeste nejake dalsi papiry. Pak Ti to tam na STK zapisou. Podrobnosti si nepamatuju. -
"-- skrytý --" 09.11.05 10:12
« Doplnky
No, ty disky mozna nevypadaji tak dobre v katalogu, ale na aute vypadaji naprosto uzasne. Par aut jsem s nimi videl jak v cervene tak v modre barve, u dealeru a dokonce tam meli pneu 195/55/R15 ! Ty zasterky na zadku vypadaji strasne, ja si je spis dam na predek, abych chranil boky a prahy a jeste uvazuju o bocnich listach. Tam je ale problem, ze to je spis designova zalezitost nez ochranna, ta lista se lepi pomerne nizko a kdyz otevres dvere napr. u zdi, tak je to stejne naprd, protoze se zdi nejdriv dotknes hranou v horni casti dveri. To spis mozna pomuzou ty ochranne listy do rohu narazniku. Btw., kdo shani gumove koberecky na Swifta na zimu, delaji je i v Gumarnach Zubri a myslim stoji kolem 600 Kc. Ty v katalogu Suzuki jsou myslim za 1100Kc (27,40 EUR v Nemecku). -
Marcelino 08.11.05 13:23
« Re: doplnky na Swifta
Hmm, tak ja som si pozeral tie ceny v Nemecku vs. ceny na niektorych slovenskych strankach a tusim ta laktova opierka za 104euro stoji u nas nejakych 4400,-Sk alebo tak podobne... kurz je tusim 40Sk=1euro ...
Inac mne sa zdaju podstatne elegantnejsie tie disky co sa montuju seriovo na GS verziu, nez tie co su v tom cenniku doplnkov ako sucast "koncept S" ci jak to nazvali...
Ja som rozmyslal skor o tych "zasterkach" prip. kozenom volante... napr. taka Fabia vyzera zozadu podstatne lepsie so zasterkami ako bez nich... :idea: -
Marcelino 07.11.05 22:07
« Re:
pche, v Bronxe ?... kam sa ten hrabe na strednu a vychodnu europu... ;-)
inak tuto "obavu" vo mne "vypestovali" ostatni prispievatelia do fora - vzdy ked sa spomenu hlinikace... :roll:
ale vazne - uz som sa to tu pytal , ale bez odozvy 8-s - je mozne legalne doplnit iny ekvivalentny rozmer obutia a diskov do TP :?: -
Marcelino 06.11.05 21:08
« Re: Chladidi kapalina
No, tak ja uz mam zimne "boticky" na Swifta obute - Bridgestone LM20 ...
...vyvazenie celkom v pohode na 3 kolesa isiel len taky mali kusok zavazia cca 2 cm dlhy, akurat lave zadne - tam bol problem - ta guma sa Bridgestonu nevydarila (inac made in Italy 8-s ) a museli tam zavesit zavazie skoro 7cm !!! dlhe :?
...no kua, ale hned vedla som pozeral jak sa trapili chlapci z pneuservisu s nejakymi vraj najlacnejsimi zimnymi gumami - prakticky sa nedali vyvazit - chlapik to chcel obut na Opel Merivu - a to tam mal hlinikace, na ktorych mu v pneuservise zistili ze ich ma "troska krive" :roll:
...inak uz sa davaju zinkove zavazia (predpisy EU), tak ma prezutie stalo 560,-Sk s DPH 8-s
Inac, ked som chlapikom vysvetloval, ze tie letne Continentaly 165/70 R14 predam a na leto kupim 15" disky (orig. plechace u Suzuki za 1600,-Sk) a gumy tam bohuzial mozem dat len 185/60 R15, tak krutili hlavami, ze preco zrovna tento rozmer - tam je vyber dost maly a v tomto rozmere sa robia len tie "drahsie" "trocha sportovejsie" gumy ...inac doporucovali mi Michelin ...
...a tiez ma strasne prehovarali aby som tam nedaval plechace, ale zliatinove disky - hlinikace... no uvidim, len ta cena bude strasna, a obavam sa , ze okrem krajsieho vzhladu a vacsieho lakadla na zlodejov, to ziadny dalsi citelny pozitivny efekt na auto mat nebude... :( -
"-- skrytý --" 02.11.05 14:24
« Chladidi kapalina
Dobra otazka. Ja predpokladam, ze u noveho auta je v chladici nemrznouci kapalina, ktera tam vydrzi alespon dva roky. Mozna pred pristi zimou necham zkontrolovat jeji hustotu - pro jistotu. Ale jinak jsem jen nalil do ostrikovace nemrznouci smes a pristi tyden prezuju na zimni boticky. -
Marcelino 02.11.05 13:37
« sraz
:) super napad, ALE Nitra a okolie su "troska" daleko od Prahy :'-(
apropo: teraz pred zimou staci vymenit kvapalinu v ostrekovacoch (to uz som urobil), alebo treba skontrolovat aj chladic a pod. ? :?:
ono som teraz "trosku" lama, lebo na sluzobnych autach nam to robia vsetko v servise a nestaram sa o to a doma sa doteraz o auta staral vzdy otec (ja som len platil benzin a sem tam nejaky doplnok do auta ;-) ) , tak teraz u svojho 1. naozaj vlastneho auta neviem... -
"-- skrytý --" 02.11.05 11:40
« Bez nadpisu
To:Mafyk
Diky, uz jsem to preobjednal >:D
To All: Damy a panove - co takhle si udelat nekdy srazik majitelu novych Swiftu? Ja nevim kdo odkud jste, ale urcite vas bude spousta z okoli nebo primo z Prahy.
Muzeme se podelit o zkusenosti face to face, pokecat atd. Co vy na to? -
"-- skrytý --" 02.11.05 11:06
« Re:
Jojo dosel, diky. Na pneunet.cz maji akci za 1550, ale nemaji tam disky. Tak jsem napsal na nejlevnejsipneu.cz, kde garantuji nejnizsi cenu, ze je jinde maji levneji a nabidli mi je za 1540:-) a hlavne maji ty disky. Zatim to ale neprislo, melo by pristi tyden.
inac tie ochranne listy na narazniky by sa hodili - hlôavne koli skrabancom na parkoviskach - najcastejsie pri supermarketoch :roll:
inac so sa tyka tych list na boky auta - tu asi skorej maju chranit dvere pred poskrabanim naraznikom druheho auta pri parkovani - zas tie nestastne tesne parkoviska pri supermarketoch a v podzemnych garazach :roll: - mozno je to castejsie poskokenie, ako ked si vlastnou blbostou buchnes dvere o stenu... :idea: