SUZUKI SWIFT
tož nám nic nevrže ani netluče ( ťukťuk na dřevo ), pal. počítač co se týká spotřeby je fakt na dvě věci, teď v zimě jak je to moc studené tak napoprvé zpátečka má chuť jít přes zoubky,černá samolepka na předním sloupku je zatím v poho ( koupeno začátek 06/05, naj. 9 tkm ), fakt je, že některé materiály uvnitř mají tendenci se poškrábat,ale jinak auto pro ženskou nebo i chlapa na blbnutí super ( a dokonce jsme s tím byli ve třech na dovolené - 1700 tam a 1700 zpět km- sedadla super, nebyl jsem vůbec rozlámaný ), takže zatím spokojenost ;-) dal jsem střešní spoiler, koncovku výfuku,loket. opěrku a na jaře nechám dát fólie na okna a octávky TDI či jiní tuzingáři budou ještě více vytočení, až je předjede takový prcek >:D :shock: -
Tak to si ma moc nepotešil IT...
Niekto tu ale písal, že to nevrže, tak nevim.Je to jedna z vecí ktorá mi dost vadí.Yaris i Getz mi pridu tak niak, že "nemajú koule" ;-) Predsa len Swiftu sa šarm uprieť nedá...to by som mu aj tych 8 litrov odpustil >:D
Mno uvidíme s čím všetkým ešte prídete, trocha času ešte na zváženie mám... -
"-- skrytý --" 22.11.05 13:17
bruno: Mohlo to být lépe řemeslně zvládnuté,alespoň jako kritizovaná Fabia. Dceři jsem dal rozumně jetou,na kostkách daleko tišší,přejezdy příčných nerovností utlumené-Swift je na tom daleko hůř. Plasty a teď v zimě zejména,zážitek.Naštěstí, převládají asfalt. silnice. Když se s tím trochu jezdí, tak to eko moc není.7 litrů normálně,teď v zimě přes 8.Ale u nás se nepraktikuje EKO jízda.
Chybí kontrolka potkávacích světel a pípání blinkrů. Palubní počítač píše hlouposti a ukazatel paliva odpovídá přesností počátkům motorizace.Jinak dobrý,žena max.spokojena.Jí nevadí ani to drncnutí na nerovnosti.Tohle neřeší.
Já si to půjčuji jen tak,když se chci trochu vydovádět. Bezvadně se s tím předjíždí a občas to někoho dost silně zaskočí. No, pak je ta spotřeba,že,ale s tímto autem se nedá jet pomalu.
Plechy:tak asi je to spočítáno, to jo, ale je fakt, že jsou hodně tenké=všechny,přitom je to na kilo stejně těžké jako Fabia(tu co máme),je to kratší,trochu vyšší, takže někde ten materiál být musí.
Ale nějaké přiměřené kroupy by to asi nepřežilo.To asi ne.Nic není dokonalé. Kup třeba končícího Yarise a máš téměř totéž,navíc vychytané věci.
Nebo Getze. Ten ani nevrže a cena/výbava/spolehlivost = skvělé! -
Zdravím Swifťákov!
V priebehu par mesiacov sa s rodinou sťahujem mimo BA, a tak riešim problem kupi auta pre manželku. Obom sa nám velmi páči nový Swiftík a zatial tu čítam pozitívne dojmy.
Jediny problem ktorý som zaregistroval je akási samolepka na predných stlpikoch z ktorej mám obavy že po pár umytiach stratí fazónu a ďalšia vec je pomerne mekký materiál zadných dverí...Zaujímaju ma Vaše skusenosti... -
to Sporťák: to sis mohl na internetu ( u gumařů ) objednat plecháče na Ignise, jsou úplně stejné ( mají i stejné obj. číslo u Suzuki dealerů ) a vyjdou tak na 1200-1300... :roll:
a já to vyřešil úplně jinak: na našem velkém šroťáku jsem našel čtyři nádherné disky z Yarise po 700,-Kč, taky 14, 4x100x54 ET45, jedině nejsou 4,5 ale 5,5, dal na ně ty své UG7 165/70-14 vyzkoušel a no problem, takže už jezdím, hurá.... :-) ;-) -
"-- skrytý --" 21.11.05 18:59
Ahoj chlapi!
Tak sa hlasim do rodiny "swifťákov" - dnes som potvrdila objednávku na 1,3 5dv. GS AC ABS, tmavomodrá metalíza. Pri výbera ma ovplyvnil jeden známy, ktorý má čierneho a tiež vaše reakcie na tomto fóre.
Dúfam, že v prípade technických nejasností sa budem môcť na vás obrátiť s prosbou o radu. Už vopred ďakujem.
budúca swifťáčka
Wal -
"-- skrytý --" 21.11.05 13:49
« Disky na Swifta
Dneska jsem byl u dealera Suzuki (SUDA Auto na Strahove), zeptat se na svoje objednane disky. Za me pritomnosti volal oficialniho dovozce Suzuki Motor Czech, pana Nagye, ktery je zodpovedny za zasobovani dily pro CR a obdrzel jsem nasledujici informaci: Plechove disky na noveho Swifta nejsou a v soucasne dobe se vubec nevi, kdy budou. Prioritne dodavky dostava vyrobni zavod v Ostrihomi. Stejny problem resi vsichni dealeri v Evrope. Koncem tohoto tydne by ceske zastoupeni Suzuki melo dostat informaci z centraly v Nemecku, jak se bude nastala informace vyvijet a nasledne resit.
U dealera Suzuki mi bylo take nabidnuto, ze existuje nejaky dalsi druhovyrobce, ktery take nabizi plechove disky v rozmeru na Swifta. Po overeni informace mi volal dealer zpet, ze dane disky by mohly byt k dispozici snad do konce tohoto tydne, cena za kus je 1557,- Kc vcetne DPH. Takze jsem je objednal, sice zaplatim o dvanactset vic, ale budu moct jezdit do prace na zimnich gumach !! Skoro si pripadam jako za komancu, kdy se staly fronty na banany >:D -
Marcelino 18.11.05 13:15
« Re: plechace na zimu
uff, tak to je sila... :roll: , potom je asi naozaj pravda, ze dopyt po Swiftoch je v europe tak velky, ze ich nestacia vyrabat... teda aspon v lete, ked som ho kupovalich bol nedostatok.. teraz uz bezne vidim, ze v autosalone maju vystavenych aj 4-5 Swiftov...
Neskusal si nejakeho predajcu v SR - blizko hranic su predajcovia v Malackach prip. v Piestanoch, Trencine, alebo rovno v Bratislave su hned 2ja -
Marcelino 18.11.05 08:24
No tak uz mam najazdene vyse 6800km a spotreba priposlednych 2 tankovaniach stupla o cca 0,3l - predtym som mal 6,2 teraz 6,5l - ale to bude asi pocasim, uz je zima - kedze jazdim vacsinou iba do prace a spät, prip. na treningy a vsetko to je v dlzke cca 20km.
Inac tesi ma , ze vyhrievanie zadneho okna je fakt vykonne - v priebehu cca 30sec uz cez neho vidim natolko, ze sa da rel. bezpecne cuvat, podobne aj kurenie slape naplno po prejdeni cca 2-3km, takze zatial v zime spokojnost - uvidime ako sa bude chovat na snehu...
...inac ked nastupim do auta po treningu ci zapase a je vonku chladno a vlhko (jesen-zima), tak musim zanut klimu, inak sa mi rosí horna tretina celneho skla co mi pri mojej vyske vyse 190cm uz dost vadi 8-s , ale tento isty problem je aj na otcovej Fabii a kamosovom Yarise... :roll: -
"-- skrytý --" 16.11.05 08:41
No, možná by to pomohlo. Aktivita Suzuki v ČR je fakt bídná. Taky mám ve sklepě UG7, a už třetí týden čekám na disky. Příští týden jedu do Německa, jestli do té doby nebudou, tak je koupím tam. Kde jsi je objednal ? Já u SUDAAUTO na Strahově. Myslím, že se velmi rád vrátím k dealerovi, kde jsem auto koupil - Auto Riegger na Proseku, přestože to mám přes celou Prahu. Si připadám jak za komančů, když se čekalo na barevný televize nebo banány >:-[] -
taky se mi v garáži válí UG7.... co tak napsat nějaký mail přímo na dovozce www.suzuki-motor.cz ( potažmo na jejich generálního ředitele pana Loulu, tak se fakt jmenuje, nebo sehnat kontakt na nějakého japonského ředitele pro Evropu )....Asi by to zastoupení Suzuki v ČR móóóc potřebovalo... >:-[] -
"-- skrytý --" 15.11.05 16:53
Zrovna to čtu. Bue zima, bude mráz, kam si Swišti zimní gumy dáš? Pneumatiky už mám týden ve sklepě a disky nikde. Už se hrozím, až budu potřebovat servis. To bude utrpení, když nejsou schopní zvládnout tak primitivní věc jako je včasné objednání plechových disků. >:-[] -
"-- skrytý --" 14.11.05 11:16
« Koberecky
Tak jsem dneska poprve videl jineho Swifta!!! V Praze na Plzenske v pul devate rano, modra barva, GLX verze. To to trvalo. Proc je nas tak malo?
To: Marcelino - ty levnejsi koberecky maji bud primo ve vzorkove prodejne v Gumarnach Zubri, to je kousek od Roznova p. R. nebo na www.autodoplnky.cz, vyhledej si vlevo Suzuki, pak Suzuki Swift r.v. 2005 a druhe odspodu jsou koberecky. Mel jsem z Guzu gumove koberecky v predchozim aute a byly v pohode.
Vite nekdo, kolik stoji plastove kryty kol, original Suzuki ? Asi si je poridim na zimni kola, teda jestli mi je dealer doda jeste tuhle zimu :roll: -
Marcelino 13.11.05 13:35
« Re: operka a doplnky
to Haya1 a mafyk: chlapi, kde ste prosim kupovali tieto doplnky na Swifta za tak super nizke (teda nizke v porovnani z ofic. cennikom doplnkov) ceny ?
Vazne uvazujem o doplneni nasledovnych veci:
- bezpecnost : dokupit hmlovky
- dizajn: dokupit na leto sirsie disky na 185-ky pneu
- ochrana karoserie + dizajn: zasterky, ochranne listy, a este gumove koberceky na zimu
add zasterky: este som ich nevidel nazivo(vlastne ani lišty), tak neviem ako to bude vyzerat - hlavne zozadu, lebo teraz bez zasterok vyzeraju uzke "165" pneu. zozadu dost komicky :?