SUZUKI SWIFT
Těch 20 km jsem měl najeto já,nechal jsem si od prodejce vyřídit přihlášení,tak asi jeli mým autem...
Ten test ve SM ještě neproběhl,zatím probíhá,v posledním čísle bylo jen,že v Japonsku byl Swift autem roku 2006 (nevíte někdo,jaký auta byly ve finále?) , a u nás je mezi 5ti finalisty,vyhlášení 18.1. 06 na Primě.. je to nepodstatný,ale potěší ;-) -
"-- skrytý --" 15.12.05 16:29
to Kryspin (27.11.) a pollo (25.11.)
jednak to auto cast linky projede po svych (a to se na lince jeste testuji nektere veci na valcich, takze se neco natoci), za druhe se pak veze z linky na parkoviste a z nej pak na vlak/truck - takze tech 5 - 6 km to da.
pokud tu nekdo psal, ze mel 20 km, tak bud to bylo auto vybrane na projeti (dela se to u kazdeho x-teho auta - normalne s nim kvalitari jedou ven a testujou jestli neco neni spatne) a nebo si s nim lehce zajezdil dealer :) -
Marcelino 05.12.05 13:20
« brzdenie v zime
no tak aj ja som konecne vyskusal ABS :roll: , na suchu sa mi ho zatial nepodarilo aktivovat, ale teraz pred cca 2 tyzdnami, ked zacal prvy sneh a poladovica, tak som isiel zo strmeho kopca do takej 3-zatacky (tiahla zatacka a nasledne ostre "esíčko") a pozeram chlapik predomnou blika brzdovymi svetlami takmer SOS, tak som slapol aj ja na brzdy a takmer okamzite ma zatal kopat brzdovy pedal a auto spomalovalo len velmi malo - takmer to nebrzdilo - fakt tam bola poladovica, ale aspon som tu zakrutu vybral bez smyku a bez zoznamenia sa zo zadkom predchadzajuceho auta, ktore tiez evidentne nebrzdilo... ;-)
inac zimne gumy mam Bridgestone LM20 14"165/70 a v snehu maju tiez slusny zaber - dnes rano som ich ale pre zmenu otestoval v dazdi (+5°C) vo vyjazdenych kolajach plnych vody a pohoda... zatial spokojnost... 8) -
"-- skrytý --" 02.12.05 13:38
To Haya1: Si děláš prdelky, ale já si přitom málem cvrnknul do textilu >:D Nebyl to dobrý pocit řítit se přímo na E-classe medvěda a čekat jestli to zahne nebo to do něj našiju. Dneska jsem tam tudy jel zase, jel jsem o dost opatrněji, skoro bych napsal, dámy prominou, "připosraně", a klouzalo to taky, ale bez infarktových stavů. Vůbec to není poznat, ale je to nasmrkaný. A nejlépe hodnocený zimní pneu mi v tom okamžiku byly naprd. -
"-- skrytý --" 02.12.05 10:07
Potvrzuju co napsal IT, taky jsem přezul z 15" ALU + Good Year na 14" plech + GY UG7 a subjektivně mám pocit, že auto ztichlo, nic nevrže, rány od podvozku se ozývají výjimečně (porovnávám stejnou trasu do práce). ABS už mě zachránilo, na Vypichu na křižovatce jsem odbočoval vpravo, ale když jsem zatočil volantem, auto jelo stále rovně, a to jsem jel 40km-h! Díky ABS jsem zpomalil natolik, že se kola chytly a namísto toho, abych se nasunul do mercedesu, co tam stál, tak jsem to zhruba ve vzdálenosti 1m dokroutil do správného směru. Řeknu Vám, už jsem se viděl v tom meďáku :roll: . -
"-- skrytý --" 30.11.05 19:45
« zimní pneu
Tak jsem si na pár týdnů zopáknul, jak to bylo za socialismu.Zimní pneu dávno doma,ocelové disky na Swifta-problém.Jsou z Německa.Dnes konečně přezuto!
Dva poznatky:
Rozměr na zimu je 165/70 R14(léto lité a 185/60 R15). Na zimních auto výrazně zichlo-žádné drnčení uvnitř, zkoušel jen pár km,bylo mi přivezeno teď večer.Rázy od náprav-uvidím zítra,teď se mi už nechce něco zkoumat.Ale také se nic moc neozývalo.Nafoukáno vpředu/vzadu na 250kPa, dusíkem.
ABS:je asi fakt nastaveno na tento rozměr(užší).Funguje a reaguje jako na jiných autech.Na letních v kombinaci s pneu Good Year se aktivuje až přehnaně neochotně.I na mokru.Teď byla adheze vozovky na ne zcela mokrém asfaltu zhruba jako mokré kostky v létě(tak plus minus..odhadem). ABS mělo relat. malé rázy.
Problémy nula. -
Ja, kdyz jsem ho koupil, jsem mel na tachaci 5 km. Ne ze by mi to nak vadilo, ale dost dobre nevim jak je to mozny. Podle me ty auta vozi primo z fabriky do autosalonu na kamionech. Uz nekolikrat jsem takovy kamiony plny nasich Swiftiku potkal na dalnici jak si to hrnou smerem na Prahu. ;-) Pochybuju, ze by ho prodejce pouzil jako zkusebni. Cekal jsem na neho x tydnu, a kdyz mi konecne zavolali, ze dorazilo, tak jsem tam byl presne za 2 minuty. >:D -
"-- skrytý --" 25.11.05 21:22
Tak tu opěrku hlavy potvrzuju, mám stejný problém. Koberečky jsem ještě neobjednal, ale chystám se na to. Teda spíš zavolám výrobci,pracuje tam kamarád, tak je snad budu mít zadara. ;-) A taky na plastové kryty kol. Málem mě trefilo, když mi u Suzuki řekli, že originál plastové kryty mají za 800 Kč/kus. To je zlodějina nejvyššího kalibru !!
Já jsem při koupi měl na tachometru 6km. -
Mě vrže jen plast ve dveřích spolujezdce,začal vrzat s příchodem zimy,tak uvidím,jestli bude i na jaře,a pak opěrka hlavy spolujezdce,ta vrže od začátku,řeším to tak,že když jedu sám,tak ji dám uplně dolů a nevrže,a když jedu s někým,tak si o ni opře hlavu a je to OK >:D
Kdosi tady dával odkaz na obchod,kde mají gumový koberečky,v sobotu sem je přes net objednal a v úterý mi volali že je maj,na netu měli cenu 595,- +100,- poštovný,ale přímo na prodejně po mě chtěli jen 495,- takže díky ;-)
Pokud bych se rozhodoval znovu,tak bych Swifta bral zas :-!
By mě jen zajímalo,kolik jste měli na tachometru při koupi,já tam měl 20 km,je to v pořádku? -
"-- skrytý --" 25.11.05 16:04
To Marcelino: Tak, tak. Ještě bych ale uvítal osvětlení těch tlačítek rádia na volantu a centrálního zamykáni ve dveřích řidiče. Třeba tlačítka vyhřívání sedaček jsou podsvětlená.
Ještě jeden postřeh: Jak jsem si nechal namontovat tu loketní opěrku, tak se mi hýbala, viklala se, a s ní celý ten plastový kryt tunelu mezi předními sedadly. Při bližším zkoumání jsem zjistil, že ten plastový kryt je k tomu tunelu přidělán dvěma PLASTOVÝMI !! šrouby, teda spíše čepy, takže to utáhnout nejde. Takže si teď seženu černé široké a krátké šroubky a přidělám to pořádně.