SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.09.07  10:30

« Re: Co vy a Swift????

S ľahkou nohou sa dá jazdiť po meste so spotrebou do 7 litrov. Závisí to hlavne od plynulosti jazdy a od terénu (kopec, rovina). Po meste ak jazdím so zaradeným 3. prevodovým stupňom mi pri 50 km/h rýchlosti ukazuje informačný displej okamžitú spotrebu 3,6 - 4 l/100 km. Vlastním Swifta 2 mesiace a zatiaľ som s ním spokojný, sklamaný som len z jednej veci a tou je dielenské spracovanie. Mám kus, ktorý bol vyrobený v Maďarsku a musím s poľutovaním skonštatovať, že kvalita spracovania je nižšej úrovni ako napr. pri Škode Fabii. Mám najazdených necelých 5000 km, ale po prejazde nerovností interier Swifta vydáva omnoho viac ako pazvukov ako 3 ročná Fabia, ktorá má najazdené 65.000 km. Ale priznávam, že Fabia má o viac ako 8 cm dlhší rázvor a palubná doska je z časti tvorená mäkčenými plastami. Zrejme každý, kto má Swifta vyrobeného v Maďarsku môže potvrdiť, že pri kvalite spracovania výrobca šetril. Swifta som kúpil so zľavou 75.000 Sk, takže v tej cenovej úrovni nebol v ponuke žiaden iný automobil. Ak by som si mal vybrať určite by som kúpil Swifta, ale skúsil by som hľadať ešte nejaké kusy, ktoré boli vyrobené v Japonsku. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto BigFoot007

BigFoot007 04.09.07  21:00

« Co vy a Swift????

Uvazujem o swiftovi ako o druhom aute do rodiny. Zaujima ma jedna vec, da sa s lahkou nohou jazdit v meste do 7 litrov?
    JKupili by ste si znovu swifta? Laka ma ze je to japonec, je na neho super ponuka, ale trapi ma aj vyrobav madarsku, pripadne kvalita servisov...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.09.07  23:15

« Re: zajizdeni

Obavy mať nemusíš. Zábeh som robil v podobných podmienkach. Zo začiatku som ho moc netočil, ale po najazdení cca 300 km som mu pomaly začal dávať aspoň 4 000 otáčok (samozrejme, keď sa motor zahrial). Po najazdení cca 1000 km som vyskúšal jeho maximálky (dva plný, tri plný a pod.), ale vždy len na chvíľku. cca po najazdení 2500 km som už jazdil bez obáv o zábeh. Dôležité je počas zábehu často radiť. Ale pozor! Autíčko sa celkom zabehne asi po cca 10 000 km. Mne napríklad razantne klesla spotreba až po najazdení 6 000 km. Takže na začiatku od neho nečakaj žiadne zázraky.

Veľa šťastných kilometrov. :-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.09.07  09:15

« zajizdeni

Ahoj
    Na konci zari bych se mel zaradit mezi majitele swiftu :-)
    Budu mit 1.3 GLX v cerne metalize. Mam ale trochu obavy co se zajizdeni tyce. Vetsinou jezdim po meste nebo dalnici, takze obecne doporuceni pro zajizdeni pujde v tomto stylu jizdy dodrzet dost spatne.

Jak jste Swifta zajizdeli, do jakych otacek max. jit?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 29.08.07  10:32

« Swift 1,3 GL/AC

Chtel jsem Vas pozdravit a pochlubit se konecne se radim mezi motoristy a dokonce i mezi hrde vlastniky Swiftika, mam nejakou neznamou japonskou verzi ci co ( rekli mi v autosalonu :-) ) a rad privitam Vase rady jak o nove auto pecovat.. :-) diky za Vase predchozi prispevky.. hodne kilometru bez nehody
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.07  23:23

« Re: 1. prevodový stupeň

Nemyslím. Bežne to tak robím ak idem pod 20 km/h a chcem zrýchliť rezkejšie. Tá spojka trpí práve pri zaradenej dvojke a pomalej jazde (pri rozbehu s ňou treba pracovať). Ale na rovine v mestských kolónach sa mi napr. na dvojke jazdí lepšie, ako na jednotke. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.07  22:02

« 1. prevodový stupeň

Mám takú trochu nahlúplu otázku. V autoškole nás učili, že 1. prevodový stupeň je možné radiť len keď auto stojí. Swift 1,3 má veľmi dlhé sprevodovanie a často sa mi stáva, že potrebujem spomaliť na rýchlosť, kde môžem ísť len na jednotke, pretože na dvojke by mi motor zhasol. Netrí tým spojka ak zaradím jednotku pri pomalej jazde?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.08.07  21:58

« Re: Cyklovač predných stieračov

Nakoľko dlho nepršalo, nemal som možnosť overiť funkčnosť cyklovača až doteraz. Zistil, že je v poriadku, nesprávne som ho ovládal. Asi to bude tým, že som zvyknutý na ovládanie zo Škody Fabie. ;-)
    Ďakujem za pomoc
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.07  23:14

« Re: Cyklovač predných stieračov

Po zatlačení páčky stieračov do prvej polohy sa zapne cyklovač. Potom otáčaním ovládača na tejto páčke sa mení aj cyklus (časový interval) stierania. Mne to takto funguje a takto to aj má fungovať. :-)
    Ak to tebe takto nefunguje (mám tiež verziu GLX) a cyklus stierania sa nemení, máš cyklovč, ktorý má poruchu. Toto je vec na reklamáciu (ak je auto v záruke) a treba s tým ísť do servisu. Osobne ti neradím do toho špárať. Nie som si istý, ale elektronika pre cyklovač je asi naľavo dolu, tam kde je aj pípak (verzia 1,3). Ak tú krabičku rozoberieš, tak ju už nedáš dokopy. Takže radšej choď do servisu. Ak niečo robíš zle, tak sa to dozvieš a za opýtanie nič nedáš. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.08.07  16:30

« Cyklovač predných stieračov

Zdravím,

vie mi niekto poradiť ako funguje cyklovač predných stieračov na Swifte? Mám verziu 1,3 GLX, ktorá už obsahuje nastaviteľný cyklovač. Moja skúsenosť je taká, že pri otáčaní ovládača, ktorý slúži na nastavenie intervalu stierania, stierače v danej polohe stierajú stále v rovnakom cykle.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  17:01

« Re: rezerva paliva

Citujem príspevok z minula: 23.7. 8:52 dnsr napísal

Re: rezerva
    můj rekord na nádrž je necelých 800km - z toho na rezervu 170..ale byly to nervy :) dotankoval sem potom 43l...Obvykle vydržim jezdit se svítící kontrolkou tak 100km (počítám, že v nádrži je cca 10l při rozsvícení hladovýho oka)

jinak Swift jezdí bez problémů (akorát vrže - sem tam šaltpáka, sem tam spojkový pedál, pak pravé zadní dveře při otevření nadoraz a hlavně brdové destičky dost pískaj), chystám se na prohlídku po 30tkm, tak je požádám, ať s tim něco udělaj...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  15:18

« rezerva paliva

Vejde se do nádrže 45 litrů benzínu, jak je v technických parametrech? Od rozsvícení kontrolky rezervy, jsem ujel ještě 120 km a do nádrže dostal jen 40 litrů paliva.Zajímalo by mě, jestli jsem tam ještě těch 5 litrů měl (dojezd na rezervu by potom byl kolem 200 km), nebo se tam 45 litrů nalít nedá.
    Máte někdo s tímto zkušenost?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  15:15

« palivová rezerva

Máte někdo zkušenost, kolik se dá nalít do nádrže benzínu? V technických parametrech je 45 litrů.Rezerva však hlásí velmi brzy. Naposled jsem ujel 120 km od té doby, co se mi rozsvítila rezerva a do nádrže jsem dostal jen 40 litrů benzínu. Zajímalo by mě, zda jsem tam ještě měl těch 5 litrů,potom by byl dojezd na rezervu kolem 200 km, nebo zda se tam dá nalít méně než 45 litrů. Jinak palubní počítač ukazuje spotřebu docela přesně-porovnání s tankováním a výpočtem spotřeby. :yes:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  08:03

« Re: SPOTREBA

Jazdím rovnako, de fakto stále rovnakú trasu. Zimu a leto neviem zatiaľ posúdiť, lebo Swišťa mám len 4 mesiace (skoro 7000 km). Ale už mi viac ľudí povedalo, že na tej benzínke je najlepší benzín v Žiline. Dokoca tam chodia všetci tuneri z okolia. Auto v nízkych otáčkach neklepe (hlavne ak mám v meste pri 50-tke zaradenú štvorku a potrebujem sa mierne rozbehnúť). Takže odporúčam. :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 14.08.07  07:16

A myslíš,že jazdíš stále rovnako? (rovnaké trasy, rovnaká premávka, rovnaká teplota, rovnaký štýl jazdenia...)
    Mne osobne "lieta" priemerná spotreba od 6 do 8 l/100km (teda myslím celoročne leto aj zimu) - podpisuje sa pod to hlavne typ trasy (okresky, alebo mesto) a štýl jazdenia. Plus/mínus polliter by som si nevšímal...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.07  23:27

>:D Tak a teraz z toho začínam byť trochu mimo. Swišťo začal chodiť na Shellku a má spotrebu o pol litra vyžšiu ako mal predtým. Ja som zasa začal chodiť na Spektrum (sem chodil predtým Swišťo) a mám spotrebu o pol litra menšiu. A teraz ako sa hovorí "babo raď". :-O
    Alebo že by som sa konečne naučil šoférovať?. Alebo že by sa mi ten môj Swištík konečne zabehol? ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 13.08.07  23:14

ano, podobny subjektivny "pocit" lepsej ochoty ist do otacok mam u Shell V-Power95 aj ja >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.07  09:44

K palivu: naposledy som natankoval Shell V-Power a mám pocit,že sa motor lepšie zobúdza z nízkych otáčok. Nemám na mysli vyšší výkon, ale plynulejší rozbeh na 2. stupni pri nízkych otáčkach (pod 2000). Už nie je počuť "dusenie - hrkotanie". Doteraz som musel pred zaradením dvojky pridať viac plynu...
    Možno je to len môj vsugerovaný subjektívny názor,ale mám ten dojem, že motoru toto palivo chutí viac... :-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.07  07:39

Babo, do tých tabuliek by som sa radšej pozrel (alebo aspoň na stánku výrobcu pneu), pretože v nich má rozmer 165/70 R14 obvod nejakých (teraz ju nemám pred sebou)1796mm a nie 1843. ;-)
    Takže s tým počítaním to nie je až také ružové. ;-\
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 13.08.07  00:00

Ekvivalenty pneumatik netreba snad az tak hladat v tabulkach, je to dost jednoducha matematika, ako ich vypocitat. 165/R14/70 ale su naozaj dost odlisne od 185/R15/60. Tie pneumatiky na 15'' diskoch budu mat az o 8mm vacsi polomer, ako na 14'' a to uz je pomerne dost. Bezne byva rozdiel tak 1mm.

Obvod bude az 1894mm verzus 1843mm, cize na jedno otocenie kolecka az 5cm. To by sposobilo naozaj dost velku neprenost na tacho. 10% to vsak nebude ani z daleka
    :-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…