SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 11.01.06 16:43
« Re: Swift vs. new Yaris
Hmm, tak to je dilema - na novy Yaris som nemal nervy cakat, tak som uz takmer pol roka spokojny majitel Swifta, ale novy Yaris vyzera dost dobre, avsak este som ho nemal moznost vyskusat.
S tou cenou som si neni isty - Toyota bola pri podobnej vybave vyrazne drahsia uz pri "starom" Yarise, ten som ale okamzite zavrhol uz pri "statickom" vyskusani (malo miesta) no a jazda v nom toto len utvrdila.
Ale kazdopadne akonahle bude prilezitost tak vyskusam ten "novy" :-!
...inak pred silvestrom som jeden novy Yaris videl u nas v dedine zaparkovany pred ambulanciou zubarky - nazivo vyzera z boku aj zozadu slusne no pri priamom pohlade zpredu je to hroza :roll: . Dovnutra som moc nenazeral, aby som nevyzeral jak zlodej ;-) -
« Bez nadpisu
to Erik: no já kdybych vybíral auto teď, tak mám stejné dilema. U Swiště u mě osobně vyhrává design a taková nějaká hravost.... Asi bych se jel projet být tebou oběma, podíval bych se na kvalitu prodejce ( dealera ) no a pak by buď vyhrály emoce nebo chladný rozum... ;-) -
"-- skrytý --" 11.01.06 11:17
« Bez nadpisu
Zkusil jsem rozprašovač od Sonax,prodávají u Shell,jinde jsem neviděl.Čelní,zadní,přední boční jsou čisté,ještě to není ideální u zadních bočních-asi tam není ideální těsnění? 8-s Plus možná aplikovat ještě jednou.
Stojí asi 160 Kč,jak dlouho vydrží,to se uvidí.
Problém je,že jsem obě balení nechal v jiném aute venku a do rána bezvadně zmrzla.Takže netuším,co to udělalo-chemie ;-) Ale po rozmrznutí funguje.Třeba tomu mráz neuškodil.Doufám.
Problém je vyřešen.
Chce to ale nanášet na suchá skla a ta zadní byla nepatrně orosená,takže proto ještě není 100 pro. -
"-- skrytý --" 11.01.06 09:36
« Bez nadpisu
2 Paulz: To nezní špatně. Je to vlastně něco jako alkohol, ten odmašťuje, to by mohlo fungovat. Vyzkouším to. Uvidíme.
Dneska opět, ráno celé čelní sklo orosené, po chvilce pravá půlka čistá a levá ještě z poloviny orosená. :roll:
Btw. zkoušel jste někdo do Swifta namontovat nějaké lepší reproduktory? Pomohlo to? -
"-- skrytý --" 10.01.06 12:22
« Bez nadpisu
Sporťák: Je to auto ženy a její definice auta je"Má to volant a 4 kola?"Když potvrdím, tak je spokojena ;-) No ne,chce všechny vaky(to víš,živí se medicínou a následky nehod v autech má denně v práci),ABS,klimu,park.senzor,nějaký centrál.Rádio neřeší,za celý den slyší tolik informací,že po dalších netouží.Vyhřívaná sedadla si chválí.
Ty drobnosti si ale mohli odpustit.Krom nich tomu nemám co vytknout.Jenže ty jsou i na citelně dražších autech,to vím.Nicméně ten podvozek nezvaládli.Tečka. :'-( -
"-- skrytý --" 10.01.06 11:40
« Bez nadpisu
2 IT: To víš, že Swiftíka chválím. Má sice svoje mouchy, ale ne nijak závažné, jde o drobnosti. Zrovna včera jsem závodil na Plzeňské s Fabií 1.4 MPi, rozjezdy na semaforech apod. Neměl šanci, i když se snažil >:D Ten motor je fakt skvělej. Určitě je teď znát rozdíl oproti prvním kilometrům. Je živější, líp táhne odspodu. Co je v téhle zimě naprosto geniální - vyhřívání sedaček, to je fakt super.
Okna se mi také rosí, zejména když s přítelkyní sedneme zpaření ze spinningu, to se orosí všechno. Ale po spuštění klimy, nastavení ventilátoru na 2 nebo 3 to rychle mizí. Všimnul jsem si, že to rychleji mizí u spolujezdce, to udělali schválně ty kluci japonský, jak jsou zvyklí na volant vpravo :-) Co mě mile překvapilo byl fakt, že přesto, že se zadní sklo celkem rychle špiní, když je mokro, tak zadní světla zůstávají čistá. Což je dost důležitý. Tu špínu ze skla sundám stěračem. Btw. Napište kdo máte dobré zkušenosti s jakými stěrači. Na přelomu roku jsem vyměnil původní za jiné a je to hrůza. Po 14 dnech šmouhy. Chtěl jsem původně jen vyměnit gumičky a nechat stejná ramínka, ale nějak to nešlo jednoduše sundat. Co doporučíte ? Champion, Valeo ? Hlavně ne Filson ! -
Marcelino 10.01.06 11:19
« Re: rosenie
no tak zadne dvere sa rosia aj mne, ale nie vzdy - podla pocasia. Avsak vzdy sa mi po par min. jazdy osusia. Jediny problem je, ze ak ideme z treningu 4 "rozhorúčení" chlapi, tak to samozrejme nie je sanca vzadu osušiť...
... nuz skutocne sa ukazuje, ze IT kupil spatny kousek z prvych serii a ja zas asi ten lepsi... naozaj ak porovnavam Swifta z "flotilou" sluzobnych Fabii, Oktavii , este aj Falicii a Oplov(Astra, Vectra, Zafira), tak okrem jednoznacne hlucnejsej zadnej naprave resp. vseobecne podvozku (klepot kamienkov ktorymi posypaju cestu) nevykazuje nijake netradicne zavady, ci nestandardne zle vlastnosti, ktore ine auta nemaju. 8) -
"-- skrytý --" 10.01.06 10:59
« Bez nadpisu
Marcelino: Podvozek má Fabia určitě lepší,mám v ní odjeto docela hodně.
Klepání na ní není slyšet.Palubovku má SW tichou,dveře je asi náhoda.Jel jsem v jiných,tam to zase docela nad 100km/h hučelo-aerodyn.hluk, jakoby foukání kolem A sloupku. Mně to nedělá.Já bych řekl, že mají trochu rozptyl v kvalitě-holt jsem koupil první várku. ;-) Postupně to tichne.
Rosení:čelní sklo vlevo dole a někde uprostřed.Klima po vyjetí ani topení moc nepomohou, když je -12C-chvilku to trvá,než je účinek.Sehnaĺ jsem jakýsi přípravek u Shell,tak uvidím, jenže mi venku v autě zmrzl,takže vím houby,co to s tím udělalo.Totální led.Ale je rozmrazen,tak dnes nanesu a dám zprávu.
Vadí rosení bočních zadních dveří,hlavně vpravo-skrz výhled.Rosí se oboje a můžu jet sám.Okamžitě.Buď to netěsní-když se zatlačí na skla,trochu se pohnou.To jiná auta nedělají.Asi je to tu ošizeno-musí se sem vlhkost nějak dostat.Ani po hodině topení a klimy to nemizí a už jsem vyzkoušel všechny varianty foukání vzduchu.Tohle nezvládli.
Starý Yaris je také rachotinka,to vím a nový?To je otázka,co se projeví.Asi auto koupit až po 3 letech výroby,jenže tak stará se nám nelíbila,takže nebylo zbytí.
Nicméně třeba Favorit je horší,ať napíši něco pozitivního ;-) -
« Marcelino, dík!
Děkuju za další informace. Proto jsem tady na fóru, abych se před koupí dozvěděla co nejvíc, že jo :-)
Dlouhodobý test ve Světě motorů sleduju, včera jsem si to koupila. 74kW mě vážně překvapilo! A o mlácení podvozku tam není ani zmínka, to je divný. Psali tam, že to na dálnici v dlouhém kopci vadne, že se musí podřadit atd.
Ono s tím mlžením je to v zimě špatné v každém autě a v podstatě je to normální - jde o to, za jak dlouho se to vyfouká.
Se Sporťákem mám na zítřek domluvenou soukromou předváděčku, tak se už moc těším! :mrgreen: -
Marcelino 10.01.06 00:04
« Re:
to Sarik: v prvom rade si treba vyskusat konkretne auto a az potom sa rozhodnut - ideal napr.tu v Nitre - bola akcia Swift na vikend pre vyhercov ankety, takze sa dalo krasne vyskusat a hned clovek vedel co mu po par 100 km zacne vadit, co si pred tym na kratkej niekolkominutovej skusobnej jazde nevsimol...
Ale osobne nie som hluchy a k autam skorej mozno kriticky a narocny (mozno hlavne koli mojim dost nestandardnym rozmerom telesnej schranky ;-) ), no nemam pocit, ze by tie razy od podvozku boli pri nerovnostiach nejake strasne neznesitelne v porovnani s Fabiou ci s rovnako starym Yarisom 1. Snad mam len stastie na dobry kus, ale aj akekolvek drncanie od dveri ci palubovky nepocut. Zopar krat bolo kratko po kupe pocut zadne plato nad batozinovym priestorom, ale aj to prestalo. Ale treba povedat, ze mam 14" 165/70 gumy a na 15" budem jazdit az po zime, ak mi zostanu peniaze na kupu 15" elektronov a 15" sirsich gum s nizsim profilom 185/60
Iste je podvozok Fabie "istejsi" a tichsi, ale nie je to az taky strasny rozdiel, ze by som koli tomu bral radsej Fabiu :roll: . Napr. teraz v zime mi pripadaju sluzobne Fabie (1.4-ky) ale aj otcova 1.2-ka 12v citelne nedotacavejsie nez Swift, ale zas na rovinke sa lepsie chova Fabia... takze je to vo vysledku nastejno... :idea:
pokial ide o rosenie okna - nosim okuliare, takze som na to strasne haklivy a ani na sluzobnej oktavke nemozem jazdit za sichraveho pocasia bez klimy - proste sa to celne okno rosi - kolegovia mi hovoria, ze som v tomto az paranoidny, ze im to "jemne" orosenie vobec nevadi, ale ja uz aj koli tomuto vyzadujem v aute klimu a basta... aj Swift rosi, ale unho staci dat fukanie na "2-ku" a klimu zapinat len spociatku na take 2-3 min. prip. dlhsie, podla toho kolko ma v aute ludi a ako moc "dychcia" a potom uz len obcas na cca 30 sek. zapnut podla potreby... napr. specialne u Oktavky potrebujem mat zapnutu klimu o nieco dlhsie...
inac dnes vecer som cestoval cca 20km na zadnom sedadle Yarisa (3-dverova verzia) no a hroza... predomnou sedel 178cm vysoky chlap a ak chcel sediet pohodlne, tak som musel mat nohy rozkrocene, aby som ho netlacil do chrbta a hlavou som sa nemohol opriet o opierku, pretoze som narazal o zvazujucu sa strechu... uff, dufam, ze novy Yaris je na tom priestorovo lepsie... :roll: -
"-- skrytý --" 09.01.06 19:38
« Bez nadpisu
Sporťák: Docela tě chápu. Civic je naživo krásný a nemá chybu. Ale je to věc názoru.Mně se líbí a uvnitř je to vyloženě nádhera. Nicméně,teď bychom si měli chválit Swištíky.Jsou skvělí,až na ty nějaké drobnosti. ;-)
NiceOne: Škoda Auto časopis nečtu.Ani mu nic nevytýkají? Třeba to drnčení podvozku na nerovnostech?
SWIFTa ma svagrinka a je to fakt podarene auticko, design a motor nemaju chybu.
YARISA som mal moznost viac krat otestovat, kedze kamos vlastni predajnu Toyoty a musim konstatovat, ze sa jedna tiez o podarene auto.
Vynikajuci vnutorny priestor pri kompaktnych vonkajsich rozmeroch, variabilny interier, dostatocny kufor. Samozrejmostou je vyborna kvalita spracovania, potesi velmi tuha karoseria (pri prejazde kolaji to vobec nedrnci ci nekruti). mne osobne sa paci aj design. mal som moznost vyskusat 1l a 1,3l motor. Liter je dobry do mesta a pre zenu, 1.3 je o dost lepsia aj ked subjektivne sa mi v Swifte zda byt motor zivsi aj ked na papieri maju podobne parametre. Yaris ma zase s obidvomi motormi vynikajucu spotrebu. Motory su vynikajuco utlmene (v ramci triedy) jazda je vdaka vysokemu posedu velmi prijemna, posilnovac ide dost lahko, jazdne vlastnosti su vyborne. Velmi rychlo si zvyknes na centralne umiestnenie pristrojov, rychlost sa da sledovat periferne bez potreby otacania hlavou, ci oci. ;-)
Ja osobne som rozhodnuty ist do Yarisa, budem sice menit vacsie auto (ale starsie) za mensie, avsak ziskam slusnu priestornost pre mladu rodinu, vybornu variabilitu a dufam, ze aj spolahlivost.
Inak u nas stoji Yaris s 1.3 v porovnatelnej vybave so Swiftom podstatne viac, takze v kategorii ceny/vybava je na tom podla mna lepsie SWIFT.
Treba si dat na papier vsetky plusy a minusy obidvoch auticok a podla svojich preferencii sa rozhodnut.
Jedno je vsak iste, obidva auticka su velmi vydarene, takze s ani jednym vyrazne neurobis chybu.