SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  11:12

« Bez nadpisu

2 kingking : Jake stresni nosice jsi kupoval ? Primo od Suzuki nebo od Neumanna? Jak je to tam vubec pridelane ? Mam pocit, ze tam je mezi horni hranou dveri a strechou minimum mista. Muzes treba udelat fotky - detail uchyceni drzaku ? Rad bych si je taky koupil, ale neminim si nicit gumove tesneni.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  09:29

« Bez nadpisu

Zdravim. Mam na Swifte nabehanych 2400 km. Cez Vianoce som jazdil po horskych okreskach posypanych strkom a dost som si od kamienkov znicil bocne strany pred zadnymi kolesami, takze velmi doporucujem aspon predne zasterky (od vcera ich uz mam namontovane).
    Inak Swift taha vyborne, aj do kopcov to bolo super, vyborne sa s tym predbieha. Spotrebu mam zatial 6,9 l/100 km, myslim ze v lete este klesne.
    Co sa tyka doplnkov, tak na skusobnej jazde som jazdil s laktovou opierkou, ale kedze mam vyse 190 cm tak mi to dost vadilo. Na buduci tyzden by mi malo prist stresne kridlo a na jar uvazujem o kupe zliatinovych diskov. Dokupil som aj stresny nosic, ale ten je dost nestastne rieseny, hlavne ked ho chcem dat dole, tak v gumovej tesniacej liste su vyrezane otvory na uchytenie nosica a tieto by sa mali prekryt takymi gumenymi obdlznikmi. No vyzera to potom otrasne. Je to v rieseni na garancnom. >:-[]
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  23:54

« Bez nadpisu

Yaris je jednoznacne drahsi ako Swift. Inak v CR mate nechutne ceny zliatinovych kolies. V SR zacinaju 15-tky na 6080 Sk a najdrahsie 16-tky su za prijatelnych 13300 Sk.
    Vidim, ze sa tu zacinaju prezentovat myty o litrovom motore ;-) .
    Liter v Yarise je isto lepsi ako HTP v skode, iba s nim treba jazdit inac, nakolko ma vysokootackovu charakteristiku na rozdiel od skodovackeho HTP. Neda sa porovnavat tento motor v Yarise a Aygu!
    Jednoznacne ale najvhodnejsim motorom pre Yaris je 1,3l, aj ked podla mojho nazoru 1,3 od Suzuki taha lepsie.(skusal som 1 SWIFT vs 2xYaris).
    Spotrebu ma ale lepsiu Yaris (porovnavam s nizsie uvedenymi udajmi) s obidvomi Yariskami (1,3l) som sa dostal pod 6l/100km. Rychlost mierne nad limity, razantne zrychlovanie. (teda vzhladom na objem motoru :-) )
    Ja osobne som dal prednost Yarisu ale musim uznat, ze SWIFT je daleko stylovejsie auticko, ktore ma dusu. Yarisu tie emocie akosi chybaju.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  20:21

« Re: Swift

Na českých stránkách je nový Yaris komplet,vč.příslušenství.Třeba litá kola za 20400,- Kč atd.Tak si najdi Swifta a k tomu stejně vybaveného,resp.dovybaveného Yarise. V Česku by byl Yarísek SOL asi o 50t dražší(po vybavení),než Swift GLX .Na Sk to bude podobné,teda +/- kurz.Bavím se o motoru 1,3 litru.
    O motoru 1-3válec jsem nikde moc nečetl,já je vyzkoušel v kolínském triu a fakt je to zážitek. Totální úlet. Připomínalo mi to v určitém režimu otáček(v nadsázce) starého fiátka 126P.Kdo koupí Yarise s tímto motorem,bude litovat. Škodovácký HTP je proti tomu "BMW".Tohle totálně zpackali.
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.06  19:43

« Swift

to Marcelino: Skoda ze ti zienka zatrhla tie bocne listy, podla mna vyzeraju zaujimavo, a je to urcite aj efektivne. Opierku si urcite dam a hmlovky by som tiez rad.
    Neviem najst cennik novej Toyoty,tak sa mi tazko porovnava.Ale cital som dost velku kritiku na to 1.0 motor, 3 valec. Musi to byt dost ubohe.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  13:51

« spotřeba

Zdarec majitelé.Vidím, že se pomalu začínáme přiznávat,že Swiftem se prostě EKO jízda dělat nedá.Ten motor chce jít za plynem,rádo to předjíždí(takový Pašík TDI když se sejme,to se majitel diví...o))))...
    Takže pokud by se jezdilo na spotřebu,dá se asi pod 6 litrů,ale to svezení,podřazení a hurá na věc....to nevyměníme za 0,5 litru,přece,nebo jo?
    K Yarisovi.Starý 1 litrový 4válec je hospodárný Yarísek jede velice krásně.Nový 3 válec je oproti HTP naprostá tragedie.To jsem nepochopil,co tím kluci japonští zamýšleli.V kolínských autech je to fakt"nářez",naprostá neochota jít za plynem-jel jsem s motory něco kolem 2 tis km.To si nemůže normální člověk koupit.Takže nezbývá něž 1,3 l motor(Yaris). Určitě pojede bezva,ale spotřeba bude v řádu toho Swiště.Ono to technicky ani není možné.Zázraky se nedějí.Podobné motory,otáčky,hmotnosti aut,dynamika...
    Cenově mi to vyšlo ve stejné výbavě asi o 15% nahoru,oproti Swištíkovi.
    V ČR se jich prodalo 377.Pokud jsem si zapamatoval údaj z týdeníku Škoda Auto Svět motorů ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  11:37

« Summary

Tak se taky přidám - najeto 11.000km, motor táhne jako čert, spotřeba dlouhodobě sledovaná - 6,9l/100km, jezdím denně 60km do práce převážně dálnice a město, když jsem jezdil mezi svátky po normálních okreskách a normální rychlostí :-) spotřeba byla 6,1. Teď jezdím na Shell V-Power. Jinak zatím spokojenost. Už jsem psal, že v téhle zimě je neocenitelné mít vyhřívané sedačky, to je fakt super.
    To Fliegerpepe : z výbavy bych doporučil přední zástěrky, sám je chci kupovat, loketní opěrku. Kdybych si měl vybrat - Clio je francouz, tomu nevěřím, Colt je hezký, ale drahý, uvařoval bych o Hondě Jazz, ale je taky drahá nebo Yarisovi - taky drahý --> takže mi z toho vychází Swift :-) Stěrače nejsou malé, i když tak vypadají, naopak stíraná plocha je velmi dobrá. Otázkou je jen, jaké stěrače si vybereš.
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.06  11:33

« Bez nadpisu

jó, jen pro info, holý přední nárazník stojí 9.183,- + lak... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  11:06

« Take postrehy :)

Ahoj Mafyku,
    ja mam najeto 5800 km, takze vlastne stejne.
    Z auta jsem porad uplne hotovej :)). Jezdil jsem tak, ze na spotrebu, dostal jsem se i pod 6, ale proste to neni ono.
    Ted jezdim jak dabel - ale necham se unest jen nekdy, motor uplne suprove se vytaci. Kamarad sahnul po 5t do vyfuku,aby se podival jak motor spaluje. Byl tam akorat prach !!!! Mi neveril, ze jsem si necistil motor.
    Proste bych rekl, ze motor je fakt dobrej. Na dalnici jsem ho zkousel roztahnout z kopce a uz jede 190 :), takze verim, ze az bude zajetej na max, tak z nej dostanu 200.
    Proste musim Vam rict, ze jsem uchvacenej. Hlavne mam skoro 2 metry :-) a nad hlavou jeste asi 8 cm mista :).
    Na kufr jsem si zvykl, protoze i kdyz ma obrovskou nakladovou hranu, me to vyhovuje. Veskere nakupy a prevozni veci v nem stoji a ani se nehnou.
    Podvozek - to bych je zastrelil na nerovnostech, ale na kvalitni vozovce, je to hodne dobre.
    Udelal jsem jeden prohresek :). Nechal jsem si svitit cely tyden lampicku v interieru. A vysledek :). Musel jsem na nabijecku.
    Jinak proste musim jen doporucit.
    Dokonce me po meste honil nejakej strejda se starou 100kou Skodovkou a kdyz jsem zastavil, protoze mi to bylo podezrele tak vylezl ven,
    vzal si kontakt na prodejce a ze si ho musi hned koupit, ze tak pekne auto jeste nevidel ;)).
    PLA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 18.01.06  09:05

« spotreba + operka

Ja mam najeto 5000 km, spotrebu mam nad 7 litru, ale jezdim bud delsi trasy plne nalozeny a po dalnici - zatim max. 180 km/h :-), nebo po meste, takze se tomu nijak nedivim. Dost casto se necham unest a swifta tocim az do cerveneho, na dvojku a trojku je to fakt super zrychleni. Na loketni operku jsem si hodne zvykl, asi prvnich 100 km mi prekazela, ale ted uz by mi chybela. Pokud v aute jede nekdo cizi, operku mu sklapim, takze zadny problem. Jediny problem jsem mel zatim pri parkovani - drhl jsem predkem o led a zjistil jsem ze mi u praveho predniho podbehu vypadly 3 plastove srouby, ktere drzi plastovy kryt podbehu. Nestalo se to take nekomu? Ten plast tam drzi i bez tech sroubu, ale budu to muset nechat spravit. Nevite jestli by to proslo v ramci zaruky? Znamy co ma Octavii II mi rikal, ze si nechal aplikovat na podbehy nejakou mekcenou hmotu, tak me napadlo, ze by to hodne pomohlo proti hluku napr. od odskakujicich kaminku, nevite o co jde? Zadne jine problemy jsem zatim nemel, akorat uz by auto potrebovalo umyt, mohlo by par dni prestat mrznout ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

18.01.06  08:26

« Bez nadpisu

co se týká loketní opěrky, je opravdu relativně vysoká a vadí při řazení, ale je sklopná, takže na pojížděčky je nahoře a když se jede někde dále tak se používá a je to bezva. ;-)
    no a jinak si to včera moje drahá pokřtila, někde spadla do nějaké sněhové jámy a prasknul přední nárazník zespodu i zepředu... :?
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 17.01.06  23:47

« Re: EKO jazdy ala swift

no tak Eko jazda na Swifte to sa sice teoreticky da - pri 100km/h (tacho, teda real cca 95km/h) toci na 5-ke nieco okolo cca 2700ot co je o 400 ot/min menej ako napr. otcova Fabia 1,2 12V 47kW... ALE :!: kto si raz vyskusa ten nadherny tah 68kW motora Swiftu pri cca 4000 ot a vyssie ten bude pre 2500 ot doslova trpiet ;-)
    ... ja sice jazdim "s rozvahou" a lahkou nohou na plyne , no ale akonahle je moznost si uzit aspon na par sekund akceleraciu pri predbiehani, (napr. ak dobehnem kamion iduci 80-kou) tak motor tocim kludne na 3-ku do 6000ot (to uz atakujem 130km/h) a kedze vtedy uz prebiehaci manever konci radim rovno 5-ku a uberiem plyn na predpisovych 100km/h a zase idem pokojne no ale po takychto manevroch o nizkej spotrebe mozem len snivat :roll:
    v lete nemam problem drzat sa udajov vyrobcu priemer cca 6,2l obcas aj viac podla toho ake su trasy... no ale teraz v zime je to skor 6,5 a vyssie uz to atakuje 7l ... teraz mam najazdene 9400km a priemerna spotreba mi vychadza 6,45l/100km
    apropo v SR sa predalo do konca novembra vraj 608 Swiftov
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 17.01.06  23:31

« Re: Naj volba do 400tis...asi swift

No ak si si aspon zbezne precital toto forum, tak si aky taky obraz o Swifte mozes urobit,... podla mna je to co sa tyka vybavy stale najlepsia kupa ak k tej vybave pozadujes aj slusny motor, snad jedina konkurencia je novy Getz ale s motorom 1,4.
    Avsak Swift by som vymenil v danej cene za ine auto iba keby bolo naozaj "vyrazne" lepsie. A kazdy mame iny vkus ale aj po stranke dizajnu je pre mna (aj moju manzelku ;-) ) cislo jedna.
    Pozeral som namatkovo ceny noveho Yarisu a s motorom 1,3 v porovnatelnej vybave vychadza o niekolko 10-tok tisic viac :'-( ... zalezi co potrebujes... tak isto je nove Clio vyrazne predrazene... no a osobne by som si radsej priplatil za Toyotu nez za Renault... no asi som zaujaty...
    inak pre mna su nevyhnutne z "nadstandardnej" vybavy napr. el. nastavitelne zrkadla + vyskovo nastavitelne sedadlo nakolko s autom jazdime "na striedacku"ja aj moja manzelka a ta je o cca 30cm nizsia ako ja, takze si musi vzdy vsetko prestavit na svoju postavu...
    Samozrejme ovladanie autoradia na volante a klima to je na nezaplatenie ... no ale napr. dnes ked takto mrzne by som uz ocenil kazde rano aj vyhrievane sedacky a predne hmlovky (minimalne tie hmlovky si urcite necham domontovat) ... skutocne mam pocit , ze som mohol doplatit tych 35tis za hmlovky, 8 airbagov, bezklucove startovanie a odomykanie, vyhrievane sedacky a 15" elektrony...no ale takto by sa dalo ist donekonecna a skoncil by som niekde u Ferrari 612 ;-)
    ...inak bocne listy mi manzelka neschvalila (ani zadne na naraznik) - vraj to velmi kazi dizajn auta ;-) :roll: no a laktovu opierku si asi tiez nekupim - mam obavu, ze mi bude dost zavadzat (tu co mam v Oktavke by som najradsej vyhodil) :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  21:38

« Naj volba do 400tis...asi swift

To IT: Dik za odpoved. Jasne ze v zime to je ok. Ale v lete verim ze by sa s tym dalo ist nizsie,som Eko jazdec, samozrejme ak sa nenecham stael unasat 93konikmi ;-) (este som nesoferoval Swifta.. :'-( ,ale chystam ist hned na skusobnu jazdu )
    Trosku ma ta spotreba 6.6 a viac desi, ale to bude asi dan za ten sportovy pozitok ;-)
    Chcem si hned dat aj opierku ma ruku a rozmyslam nad bocnymi ochrannymi listami. Tiez som rozmyslal nad tymi stieracmi co lepsie pritlacaju,neviem ci to ma zmysel,ale tie povodne sa mi zdaju take male:)
    Co by ste mi este odporucili do prislusenstva? Predajca mi to dava do vybava,ze si mam vybrat...vramci nejakej akcie co mi ponukol.
    A co skusenosti s HF sadou? su nejake? to som tu nikde nenasiel. Potesia ma vsetky informacie, hlavne pozitivne ;-)
    Takze Colt by asi nebol taka dobra volba....ta nova Yariska vyzera fajn,ale je tam uvadzacia cena,a nezda sa mi byt az tak zaujimava.
    Rozmyslal som co by bolo do 400tis naj, ale asi Swift bude naj volba... ;-) ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.01.06  21:22

« spotřeba

Teď v zimě za 5,5 asi sotva.V létě-žena ne,protože auto jezdí dost krátké vzdálenosti a seč se jede třeba 30 km daleko, tak se prostě jede,žádných 90 mimo obec.Spíš 120....Také záleží,je-li zaplá klima,svícení. Měřil jsem spotřebu od léta a vč. zimy to vyšlo na 6,6 l, což s ohledem na používání,třeba 300 m do obchodu,nějaké studené starty (5-10 den), pak to hodně svižné tempo,žádné EKO jízdy,atd...to je solidní.Má to nějakých 93 koníků,musí si to něco vzít. To dá rozum.Něco s tím odjezdila i dcera a ta tomu dává dobrou nakládačku.
    Colt s 1,1 asi moc nepojede a s 1,3 motorem v ekvivalentní výbavě je i po slevách v ČR dražší,než Swift 1,3GLX.
    Možná nového Yarise,ale bude drobet dražší,nebo stejná cena,ale pár věcí v něm nebude.Toyota ;-)
    Osobně bych Colta ani Clio nevzal,možná bych se spokojil s trochu očesaným Yarisem,někde kolem 370 tis.českých.Nevím :?
  • 00 Reagovat !

foto

17.01.06  19:51

« Swiftiik

Ahoj :-) dnes som bol konecne u predajcu Suzuki v Trencine, a poriadne nabral vsetky info o krasnom swiftiku.Som zatial rozhodnuty pre Swift,ale este trosku pokukujem po Mitsubishi Colt, alebo novom Cliu? co si o tom myslite?
    Xcem sa este preto opytat, o tu spotrebu, nazory su tu rozne, je preto mozne s nim ujazdit okolo 5,5l ?
    A este sa opytam na umyvanie, cital som zlu skusenost s autoumyvarnou a Swiftom,ake mate skusenosti?
    Dik moc za info,a verim ze sa co najrychlejsie pridam do klubu ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.06  22:48

« Bez nadpisu

Lubos1: Čest na SK! Asi.U japonce je možné všechno ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 15.01.06  19:45

« Re: spotřeba

Auto tichne-sice pro to nemám log.vysvětlení,ale drnčení ubylo.
    Asi ti zmrzlo auto >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 15.01.06  19:37

« spotřeba

Měřil jsem spotřebu od Vánoc do dneška. S ohledem na počasí a teplotu, řádově 6-8 krátkých jízd denně se studeným motorem a vzdálenosti do 1 km,pak nějaké jízdy po městě a okolí,topení naplno,zapínání klimy k odrosení skel,vyhřívání sedadla a zadního okna,tak to na asi 600 km udělalo 8 litrů/100km. Také časté jízdy na 2 stupeň po městě-holt,bezvadně uhrnuté boční silnice a těžko si vůbec vyhýbáme,občas jízdy mezi obcemi na 3 stupeň,když ráno na silnicích 3 třídy jaksi ráno nehrnou.Podle mně to ujde.
    Auto tichne-sice pro to nemám log.vysvětlení,ale drnčení ubylo. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 12.01.06  11:56

« Re: yaris.swift

to citronek: bavime sa o novom Yarisovi. ;-)
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…