SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 20.01.06 22:27
« Stresni nosic
Dneska jsem byl u prodejce pro plastove srouby na prichyceni krytu podbehu a videl jsem na jednom swiftu namontovany original stresni nosic. Stoji 5100, vypadal solidne a schvalne jsem se ptal na montaz. V manualu je skutecne naznaceno rezani gumoveho tesneni, ale jim se nosic podaril namontovat tak, ze tesneni pouze odehnuli, coz je jiste lepsi reseni. Zajimalo by me, jestli nosic Thule je resen stejnym zpusobem. -
"-- skrytý --" 19.01.06 15:18
« Bez nadpisu
2 kingkong: Tak to jsi asi prvy, kdo ma i zadni zasterky. Jak to na aute vypada? Muzes udelat fotku a poslat ji?
No prevzit si auto od dealera s nariznutou tesnici gumou, tak to bych taky asi zkolaboval, a hned jak bych se probral, tak by musela zachranka davat dohromady toho *, ktery to udelal >:-[]
Btw. mate uz nekdo za sebou prvni garancni prohlidku po 15 tis. km ? Kolik stala? Co kontrolovali? Byli jste u toho kdyz to delali? -
"-- skrytý --" 19.01.06 15:07
« Re:
To Sporťák: Ano, je to hrozne. Ja som si to nechal namontovat u predajcu a skoro som pri preberani auta skolaboval! Ale predajca si to hned aj nafotil a poslal to na garancne. Tak dufam, ze sa to nejako vyriesi. Keby som chcel mat ten nosic namontovany stale, tak to nie je problem. Ale ja ho tam stale nepotrebujem. No ved uvidim...
Zasterky som dal aj zadne, spolu to bolo nejakych 2600,- sk. Tie plastove naozaj vyzeraju lepsie. -
"-- skrytý --" 19.01.06 13:51
« Bez nadpisu
2 kingking: Jo, bylo to od Thule ne Neumann. Cenove ty stresni nosice vysly nastejno jako od Suzuki. Ze by stejny vyrobce? To si snad delaji srandu, ze se musi nariznout tesnici guma, ne? :shock: Ptal jsem se dealera, jestli ma ty plastove pevne zasterky na predek. Ma je na sklade za 987 Kc, takze si je asi zitra necham namontovat. Vypadaji lepe nez ty ohebne. Bocni listy necham az na jaro. -
"-- skrytý --" 19.01.06 11:46
« Bez nadpisu
To Sporťák: Kupil som original od Suzuki. Ich riesenie je dost nestastne. V gumenom tesneni treba vyrezat dva otvory a pod nimi je na karoserii pripraven uchytenie stresneho nosica. Ked je nosic hore je to ok, ale ked sa da nosic dolu tak tie vyrezane casti sa prekryju len takou gumou a vyzera to hrozne. Sam predajca bol nemilo prekvapeny, urobil si fotky a poslal to na garancne. Do konca januara by to mali nejako vyriesit. Skusim urobit nejake fotky a poslem Ti to mailom.
Videl som v ponuke od Thule nejake stresne nosice na Swifta a tam sa mi to zdalo vyriesene sikovnejsie. -
"-- skrytý --" 19.01.06 11:12
« Bez nadpisu
2 kingking : Jake stresni nosice jsi kupoval ? Primo od Suzuki nebo od Neumanna? Jak je to tam vubec pridelane ? Mam pocit, ze tam je mezi horni hranou dveri a strechou minimum mista. Muzes treba udelat fotky - detail uchyceni drzaku ? Rad bych si je taky koupil, ale neminim si nicit gumove tesneni. -
"-- skrytý --" 19.01.06 09:29
« Bez nadpisu
Zdravim. Mam na Swifte nabehanych 2400 km. Cez Vianoce som jazdil po horskych okreskach posypanych strkom a dost som si od kamienkov znicil bocne strany pred zadnymi kolesami, takze velmi doporucujem aspon predne zasterky (od vcera ich uz mam namontovane).
Inak Swift taha vyborne, aj do kopcov to bolo super, vyborne sa s tym predbieha. Spotrebu mam zatial 6,9 l/100 km, myslim ze v lete este klesne.
Co sa tyka doplnkov, tak na skusobnej jazde som jazdil s laktovou opierkou, ale kedze mam vyse 190 cm tak mi to dost vadilo. Na buduci tyzden by mi malo prist stresne kridlo a na jar uvazujem o kupe zliatinovych diskov. Dokupil som aj stresny nosic, ale ten je dost nestastne rieseny, hlavne ked ho chcem dat dole, tak v gumovej tesniacej liste su vyrezane otvory na uchytenie nosica a tieto by sa mali prekryt takymi gumenymi obdlznikmi. No vyzera to potom otrasne. Je to v rieseni na garancnom. >:-[] -
"-- skrytý --" 18.01.06 23:54
« Bez nadpisu
Yaris je jednoznacne drahsi ako Swift. Inak v CR mate nechutne ceny zliatinovych kolies. V SR zacinaju 15-tky na 6080 Sk a najdrahsie 16-tky su za prijatelnych 13300 Sk.
Vidim, ze sa tu zacinaju prezentovat myty o litrovom motore ;-) .
Liter v Yarise je isto lepsi ako HTP v skode, iba s nim treba jazdit inac, nakolko ma vysokootackovu charakteristiku na rozdiel od skodovackeho HTP. Neda sa porovnavat tento motor v Yarise a Aygu!
Jednoznacne ale najvhodnejsim motorom pre Yaris je 1,3l, aj ked podla mojho nazoru 1,3 od Suzuki taha lepsie.(skusal som 1 SWIFT vs 2xYaris).
Spotrebu ma ale lepsiu Yaris (porovnavam s nizsie uvedenymi udajmi) s obidvomi Yariskami (1,3l) som sa dostal pod 6l/100km. Rychlost mierne nad limity, razantne zrychlovanie. (teda vzhladom na objem motoru :-) )
Ja osobne som dal prednost Yarisu ale musim uznat, ze SWIFT je daleko stylovejsie auticko, ktore ma dusu. Yarisu tie emocie akosi chybaju.