SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 23.01.06  10:50

« aktuality: 690 Swiftov za rok 2005 v SR

to som sa docital na slovenskych strankach suzuki:
    Nový Suzuki Swift získal prestížne ocenenie nadštandardnej kvality udeľované nezávislou odbornou porotou v SR pre domáce a zahraničné produkty – certifikát Slovak Gold. ...
    ... Z troch tisíc zamestnancov Suzuki v Ostrihome je 1131 zo Slovenska. Komponenty a diely na autá dodáva tiež 6 veľkých slovenských výrobcov. Vyrábané automobily sú s vysokým podielom slovenskej práce a produktov....
    Značka Suzuki zaznamenala v oblasti predaja v roku 2005 v SR rekordné výsledky s takmer trojnásobným medziročným nárastom a dosiahla trhový podiel 4,670%.
    Z 3331 predaných automobilov Suzuki bolo 2306 kusov z modelu Ignis, 690 Swift, 121 Liana, 89 Jimny, 77 Wagon R+, 43 Grand Vitara a 5 Alto.
    Po uvedení nových modelov Swift a Grand Vitara v minulom roku rozšíri modelovú paletu ďalšia novinka – Suzuki SX4. Premiéru bude mať na autosalóne v Ženeve v marci 2006.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 23.01.06  08:26

« Bez nadpisu

To Mafyk: Ohladne toho nosica to je pre mna dobra sprava. Uz po namontovani mojho nosica a po vyrezani gumoveho tesnenia predajca povedal, ze by to teoreticky malo ist aj bez rezania tesnenia a ze by mi mali vymenit to tesnenie. Takze dufam, ze to vyjde.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 23.01.06  08:09

« zimne starty

no tak a zima prisla... 8-s ... rano bolo -16, no a uz bolo pocut, ze starter sa pretocil trosku tazsie nez inokedy, ale na uz 2. ci 3. pretocenie chytil a pohoda :-! ... horsie to mal svagor na dodavke - Renault Master - ma tam 2,5l tD ci tak nejak, ale nezabralo mu ani nezavisle kurenie, baterka vybita jak v aute tak v dialkovom ovladani a naviac nasiel vo filtri cca 1cm hrubu vrstvu ladu :roll: ...hlavna vec, ze tankuje kvalitny "arctic diesel" :roll: ...este ze mam poctivy benzinak... :idea: , no ale tie vyhrievane sedacky by sa mi teraz fakt hodili :idea: nedaju sa dokupit :?: , alebo aspon nejake vyhrievane potahy :?:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 22.01.06  18:45

« Re:

1 mm -tím se vůbec nezabývej.Pokud to nenaroste na 1 cm.To by pak byl problém.Třeba jsi jenom nestál 100% rovně.Klid.Já to zatím ani nekontroloval.Spoléhám na maďarsko-japonskou kvalitu a serioznost.
  • 00 Reagovat !

foto

22.01.06  06:51

« Bez nadpisu

Včera jsem poprvé kontroloval hladinu oleje v motoru a byla asi o 1 milimetr nad horní ryskou,je to ok nebo mám olej ulít?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.01.06  22:27

« Stresni nosic

Dneska jsem byl u prodejce pro plastove srouby na prichyceni krytu podbehu a videl jsem na jednom swiftu namontovany original stresni nosic. Stoji 5100, vypadal solidne a schvalne jsem se ptal na montaz. V manualu je skutecne naznaceno rezani gumoveho tesneni, ale jim se nosic podaril namontovat tak, ze tesneni pouze odehnuli, coz je jiste lepsi reseni. Zajimalo by me, jestli nosic Thule je resen stejnym zpusobem.
  • 00 Reagovat !

foto

20.01.06  19:21

« Bez nadpisu

Zdar Swiftaři,je tady řeč o fotkách,nedalo by se je dávat na nějakou netovou stránku,kde se dají vkládat fotky a sem by se dal jenom odkaz na tu stránku,aby měli možnost je vidět všichni a nemuseli někoho otravovat s posláním na mail?
    Thanx
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  17:31

« Bez nadpisu

No, to jo. Ja dokonce myslim, ze v manualu je tabulka s oporucenymi specifikacemi oleju a pro nase teplotni pasmo doporucovali 5W-30 pro 1.3 benzin. Ja osobne si klidne rad priplatim za kvalitni olej, takze ta cena muze byt vyssi.
  • 00 Reagovat !

foto

19.01.06  16:28

« Bez nadpisu

ono ta cena se bude asi odvíjet i od toho, jaký olej si do motoru necháš nalít, jestli to co tam standardně doporučujou ( myslím 10W40? ) nebo jestli budeš chtít třeba něćo lepšího ( 0W40 apod. ) :idea:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  16:10

« Bez nadpisu

Hmm, podle informaci, ktere byly myslim ve Svete Motoru, by garancni prohlidky v 15, 30 a 45 tisicich km mely stat stejne a to zhruba 2500 CZK, ale nevim jestli s DPH nebo bez.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  15:56

« Re: Re: Re:foto zadnych zasterok

Cena prvej garancky by mala byt okolo 3.000,- Sk s DPH, takze tych tvojich 2500 bez DPH sedi
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 19.01.06  15:41

« Re: Re:foto zadnych zasterok

to zvladnes vpohode aj s bleskom ;-)
    hlavne to nafot jak to vyzera pri pohlade zozadu - nie len detail, ale cele auto zozadu dik ;-)
    pytal som sa na garancku u nas vNitre (BMC) a rec bola o nejakych 2500 ci tak nejak bez DPH
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  15:32

« Re:

2 Sportak: On chudak predajca bol velmi ochotny a mily. Postupoval len podla navodu prilozenemu k tomu nosicu.
    Urobim fotky aj zadnych zasterok, ale az cez vikend, lebo ked pridem domov z prace, tak uz je tma.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  15:18

« Bez nadpisu

2 kingkong: Tak to jsi asi prvy, kdo ma i zadni zasterky. Jak to na aute vypada? Muzes udelat fotku a poslat ji?
    No prevzit si auto od dealera s nariznutou tesnici gumou, tak to bych taky asi zkolaboval, a hned jak bych se probral, tak by musela zachranka davat dohromady toho *, ktery to udelal >:-[]
    Btw. mate uz nekdo za sebou prvni garancni prohlidku po 15 tis. km ? Kolik stala? Co kontrolovali? Byli jste u toho kdyz to delali?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  15:07

« Re:

To Sporťák: Ano, je to hrozne. Ja som si to nechal namontovat u predajcu a skoro som pri preberani auta skolaboval! Ale predajca si to hned aj nafotil a poslal to na garancne. Tak dufam, ze sa to nejako vyriesi. Keby som chcel mat ten nosic namontovany stale, tak to nie je problem. Ale ja ho tam stale nepotrebujem. No ved uvidim...
    Zasterky som dal aj zadne, spolu to bolo nejakych 2600,- sk. Tie plastove naozaj vyzeraju lepsie.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  13:51

« Bez nadpisu

2 kingking: Jo, bylo to od Thule ne Neumann. Cenove ty stresni nosice vysly nastejno jako od Suzuki. Ze by stejny vyrobce? To si snad delaji srandu, ze se musi nariznout tesnici guma, ne? :shock: Ptal jsem se dealera, jestli ma ty plastove pevne zasterky na predek. Ma je na sklade za 987 Kc, takze si je asi zitra necham namontovat. Vypadaji lepe nez ty ohebne. Bocni listy necham az na jaro.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  12:37

« Re: Re: Re: zasterky

Sorry, myslel som plastove (nie umele)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  12:36

« Re: Re: zasterky

To Marcelino: Kupil som umele. Tie gumene su sice praktickejsie, ale dizajnovo to na fotkach nevyzeralo dobre. Toho oklepavania od nalepeneho snehu sa aj ja bojim. uvidim, co to bude robit a dam vediet.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 19.01.06  11:55

« Re: zasterky

kupoval si "gumove" alebo tie mohutne plastove (cca 2-nasobna cena) ?
    ... Tie gumove mi pripadaju praktickejsie, hlavne co sa tyka mozneho poskodenia o terenne prekazky alebo eventualneho oklepavania od nalepeneho snehu po zaparkovani...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 19.01.06  11:46

« Bez nadpisu

To Sporťák: Kupil som original od Suzuki. Ich riesenie je dost nestastne. V gumenom tesneni treba vyrezat dva otvory a pod nimi je na karoserii pripraven uchytenie stresneho nosica. Ked je nosic hore je to ok, ale ked sa da nosic dolu tak tie vyrezane casti sa prekryju len takou gumou a vyzera to hrozne. Sam predajca bol nemilo prekvapeny, urobil si fotky a poslal to na garancne. Do konca januara by to mali nejako vyriesit. Skusim urobit nejake fotky a poslem Ti to mailom.
    Videl som v ponuke od Thule nejake stresne nosice na Swifta a tam sa mi to zdalo vyriesene sikovnejsie.
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…