SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
tož včera ( úterý ) bylo u nás -27, auto stálo od soboty venku, no a ráno párkrát protočilo a chytlo, hurá, volnoběh byl ale chvilku opravdu velmi vysoký :roll: no a automat? nic pro mě, možná na stará kolena nebo do mercedesu :-) a vyhřívání sedadel? je to auto ženy, tak se ji aspoň krásně vyhřívá buchtička >:D no a jinak dveře otevírají i zavírají, kontrolky neblikají, klakson troubí... ;-)
jó a jen tak mimochodem, v novém AutoTipu mimo jiné Octávka 4x4 byla lepší než Subaru Legacy, jen jaksi všechny ty auta v testu neměly stejné pneu, takže co z toho vyplývá? AutoTip (Bild) a SM nebrat... :? -
Marcelino 25.01.06 08:16
« Re:
2 Federer: citujem: "Ale zase si narozdíl od Marcelina myslím,že ze skušeností majitelů se dozvíš víc než z párkilometrové zkušební jízdy" ...
eeh, som sa zle vyjadril, ide o to, ze ak sa nevie rozhodnut pred kupou, tak z tej skusobnej jazdy skor zisti ci mu to auto bude vyhovovat, nase poznatky ohladne napr. pohodlia ci jezdnych vlastnosti su ciste subjektivne... :-!
...ale zas je pravda, ze co sa tyka "vseobecnych zlych vlastnosti" to mu naozaj viac pomoze dokladna diskusia na fore... ale zatial je nas tu majitelov dost malo... tusim len okolo 5-7 som nas naratal... takze podla toho posudzovat vyse 1000 Swiftov v SR a CR je torska skreslene ... ono "typicka zla vlastnost" bude pravdeodobne len ta, ktoru pozorujeme vsetci a naopak to co niekomu z nas robi a niekomu druhemu nie, tak to bude skutocne len "kus od kusu" rozptyl v kvalite alebo casto aj v subjektivnych narokoch uzivatela (typicky otazka pohodlia a jazdnych vlastnosti)... -
« Bez nadpisu
Eriku,ty dveře dnes šly zavřít v pohodě,včera byla asi zatuhlá západka po delším nepoužívání,dnes OK. Občas něco zadrnčí,občas nedrnčí nic,jak kdy,ale v bráchové Fabii je to větší koncert,tomu vrže celá palubovka,ale jak říká,je to pohybující se hromada plechu a plastu,tak nějaký to vrznutí neřeší,já taky ne.
Ale zase si narozdíl od Marcelina myslím,že ze skušeností majitelů se dozvíš víc než z párkilometrové zkušební jízdy -
Marcelino 24.01.06 23:17
« Re: SWIFT - zkušenosti z provozu
2 Erik: no len nezabudaj, ze z vyhrad, ktore si uviedol, sa prakticky iba jedna vyskytuje "vseobecne" u vsetkych Swiftov a to - razy od zadnej napravy na nizkoprofilovych 15" ...
Ostatne vyhrady uz boli viac menej individualne kus od kusu tak ako je tomu aj u inych aut...
kazdopadne si urob skusobnu jazdu - to ti pomoze pri rozhodovani ovela viac nez citanie fora :idea: -
« SWIFT - zkušenosti z provozu
Sleduji forum jako případný zájemce o SWIFTA a zatím se mi jeví jako nejvýraznější výhrady - rázy od nápravy při přejezdu nerovností, případně povrzávání podvozku, různé drnčení v interieru, dnes jsem zahlédl, že v mrazu nešly zavřít zadní dveře.
Není to moc, ale může to štvát. Zkoušeli jste tyto "drobnosti" reklamovat ?
Jak to je s nakláněním v ostřejších zatáčkách na 15" kolech ? -
"-- skrytý --" 24.01.06 18:33
« Poloautomat
Ked som volal do Suzuki, tak mi tvrdili, ze sa Swift dodava jak s klasickym automatom tak aj s poloautomatom, teda robotickou prevodovkou. Osobne by sa mi asi viac pacila roboticka, ale neviem. Chcel by som pocut nazory ludi co maju taky Swift.
Inak ja zene sice doverujem, ale riskovat sa mi nechce :D -
"-- skrytý --" 24.01.06 17:03
« Re: Re: automat
Marcelino:kdyby to byl automat s možností sekvenčního řazení...ale takhle bych to auto fakt nekazil.Osobně mám pochybnosti o smysluplnosti té 1,5.Výkon a Mt jsou nepatrně větší,ale nebude to dramaticky rychleji jezdit.1,3 je optimum.Nicméně je to věc názoru.Beru.Pokud by tam byla převodovka viz.Nissany,nebo s řetězem viz. Audi,tak jo,to jsou bezvadné automaty-tenhle ve Swiftu je jaký? Ví to někdo? -
Marcelino 24.01.06 15:11
« Re: automat
tak tak, je to urcite "znehodnoceni" ... ale teraz som cital tusim v AutoBilde alebo v SM uz fakt neviem :roll: bol tam test automatu s motorom 1.5 a nazvali to tusim "suboj protikladov" teda kombinacia automat s vysokotackovym motorom ;-) ... a zistili , ze radi velmi jemne a ma zaujmavu a celku prijemnu vlastnost (netusim ci je to u automatov bezne) a to, ze ak idete pijanko na 5-ke povedzme mestom 50-kou (fuuuj takto trapit motor :roll: ) a zrazu prudko zoslapnete plyn tak to podradi rovno do 2-ky :P a auto vystartuje ostosest, a ak ho znova prudko uvolnite , tak preradi naspet do tej utrapenej 5-ky ...
...uooops, ale teraz som si neni isty, ci ten automat neni len 4-stupnovy ;-) :roll: -
"-- skrytý --" 24.01.06 14:52
« Bez nadpisu
Mám nový poznatek.Když se ochladilo k -10C,podvozek je i ráno tichý(to známé povrzávání).Teď při -20-23C naprosté ticho.Ani od tlumičů.Nebo si to"sedá"?Uvidíme,budu sledovat,ale celkově to tichne.
Jenom včera ráno studený motor,venku -20C,vysoký volnoběh a nějaké drnčení(snad kryt?),ale dnes už nic,asi ta zima je fakt mezní.
Konečně u Avensise či snad i Luboš1 s M6 jim to zase bliká-kontrolky.
Ať už je alespoň jaro.
K výbavám:chápu,že každému není jedno,jestli auto stojí o 80t víc,ale 1,3 GLX v plné výbavě je skvělá volba.Nezbývá než doporučit.Hřející sedadla,v létě klima...Cena je solidní.Hledal jsem Colta s 1,3 po slevě+ ekvivalent výbavy a vyšel asi o 20 t víc.Do 1,1 se zase nedá vše objednat,resp nedodávají paket výbavy.
to davor: K automatu:já bych ty ženy nepodceňoval.Párkrát zkusí a bude jezdit naprosto v pohodě.Doma jsem navrhl a žena to odmítla,že jí řazení nevadí.Dceru navíc baví jezdit,stále,všude,hlavně po Praze,ta o automatu ani slyšet.Když mne veze,fakt řadí s citem,optimálně,včas podřadí,nežene do červeného.Ona se to naučí,já bych ji nepodceňoval Buď optimista. ;-) Automat k tomuto motoru bych bral jako jeho "znehodnocení".
Gogo: nezáviď.Neupečou se. ;-) Ono to samo snad reguluje,zpočátku se zahřeje a pak ubere,ale možná je to jenom pocit,nebo už je člověk z té zimy fakt zblblý :D -
"-- skrytý --" 24.01.06 12:58
« Re: Re:
Marcelino: doporučuju koupit nějaky lepší, než v těchto obchodech. Kupoval sem to otci do Korejceleta a hned při nasazovani urval ty gumovy pasy. Navic je taky celkem blbe reseny zastrkovani do 12V zasuvky. Zbytecnost je ale mit stelovatelnout intenzitu. Ja to v aute mam a uz i na nejmensi to hreje az pres perovou bundu... -
"-- skrytý --" 23.01.06 16:37
« Re:
Nuz ja som planoval plnu vybavu s automatom... Hlavne kvoli zene, je takmer uplny zaciatocnik. Inak kamosova zena hned ako zacala jazdit odpalila spojku. Kamos si teraz bucha hlavu o stenu, ze jej nekupil automatiku (teda ze sa dostatocne skoro nerozhodol, lebo dodanie automatiky by trvalo 3 mesiace, a on jej dal auto pod stromcek). Takze sa chcem vyhnut podobnej chybe. -
"-- skrytý --" 23.01.06 16:26
« Bez nadpisu
to davor:Obávám se že zde žádné.To auto má docela živý motor,ne úplně špatně poskládané převody,na technické trati je s tím radost řadit.Podle mne vyhozené peníze,raději vem plnou výbavu-je bezva,když ti dnes hřejí sedadla.Ale to je můj názor.K automatu jsme doma nějak ještě "nedospěli".Ani žena či dcera. -
Marcelino 23.01.06 11:31
« Re: Re: zimne starty
no ten volant to by bolo super :P , tiez soferujem v kozenych rukaviciach , ale neni to ono..., mozno by pomohlo kozene obsitie volantu - kozeny volant je drahy jak svina 8-s tusim az vyse 10tis,-Sk ... co by stalo obsitie stavajuceho volantu kozou :?: :idea: -
"-- skrytý --" 23.01.06 10:55
« Re: zimne starty
To Marcelino: Vyhřívané sedačky se asi dokoupit nedají, ale ty potahy ano. Nabízí je třeba HobbyCar, stojí necelých 300Kč, je to na jedno sedadlo a napájí se to ze zásuvky zapalovače. Koukni na www.hobbycar.cz, sekce Potahy, podskupina Potahy sedadel vyhřívané.
U nás dneska bylo -19°C, auto chytlo napoprvé taky s mírným protočením. Jen při jízdě v něm pěkně praskalo a lupalo, hlavně v zatáčkách, zadní dveře šly otevřít dost ztuha. Ještě bych kromě vyhřívaných sedadel uvítal i vyhřívaný volant :D
Ale sedacky Swiftu maju troska dlhsie sedaky a sirsie operadlo, nez pocital vyrobca tychto potahov, tak su tie popruhy dost napnute a cakam, ze dlho nevydrzia 8-s a potom si usijem tie popruhy presne na mieru :-!
Inac zhanal som ich po nete a pod no a napokom som zistil, ze pod lampou je najvacsia tma - kupil som ich v mototechne za 360,-Sk priamo oproti firme kde pracujem... stacilo len prejst cez cestu... :roll: ... uz som z toho internetu nejaky zmagoreny :roll: