SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

21.02.06  11:11

« Bez nadpisu

no jo, neví co by s roupama dělali... :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 20.02.06  14:47

« Top Gear

Včera jsem koukal na Top Gear na BBC a málem mě trefilo. Ukazovali tam Swifta, docela ho chválili, říkal jsem si, že možná udělají testík nebo něco podobného. Prdlajs, udělali další z cyklů Winter Olympics = vzali 10 Swiftů, rozdělili je do dvou družstev - červení a modří, polepili je nálepkami a hráli s nimi hokej !!! Prostě sněhovou bariérou ohraničili velký kus rovné plochy, instalovali branky, jezdilo se na trochu uježděném sněhu a hrálo se velkým nafukovacím pukem. Teda srdce krvácelo, když jsem viděl jak do sebe bourají, strkají se, přetlačují se,no síla. Sice to vypadalo jako děsná sranda, ale když si člověk pomyslí, že by tam měl svoje auto. Ta auta řídili nějací místní soutěžní jezdci. Gólů padlo dost, aut se taky rozbilo dost, blatníky, nárazníky, světla, dveře, to všechno bylo omlácené, jeden Swift dokonce skončil na střeše. V minulém díle takhle rasili Toyoty Aygo, když hráli fotbal s velkým nafukovacím míčem. A další disciplína byla, že vyvezli 20 let starý Mini Cooper na skokanský můstek, nainstalovali pomocný raketový pohon, vyfrézovali dráhu a pak odpálili Miniho. Ten sjel můstek, skočil a kupodivu dopadnul na kola a dojel až dolů bez úhony. Samozřejmě bez řidiče. To až při druhém skoku, kdy nějakej maník skočil ze skokanského můstku na sněžném skůtru!! Ty Angličani jsou fakt magoři. :shock:
    Tady je link: [odkaz] Sice je tam jen obrázek, ale je vidět chudinku Swifta na střeše.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.06  23:44

« Chip Tunning

Jeste by me zajimalo,
    zda nevite o nekom, kdo ladi Suzuki :). Vim, ze na brzde zmerili 74 kW, coz mi prijde pro 1,3l super vykon,
    ale treba se to da jeste postelovat.
    Kazdopadne ta 1,5 turbo, co se chysta bude asi opravdu zuzo ;)).
    Dekuji Moc
    PLA
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 17.02.06  10:29

« Tunning SWIFT

Ahoj panove,
    chtel jsem se Vas zeptat,
    koukal jsem, ze doplnku na Swiftika se dela uz dost. Napiste jestli jste si uz neco poridili ;).
    Myslim ty ruzne hlinikove listy na prahy, lepsi radici paku nebo tak.
    Jeste uvazuji o zatmaveni oken, protoze to k tomu uplne vybizi.

PLA
  • 00 Reagovat !

foto

12.02.06  13:15

« 1.5

Rozdíl mezi 1.3 a 1.5 není tak znatelný, aby se vyplatila investice 30 000, zvlášť, když se na 1.3 dnes dává sleva. 1.5 lépe táhne odspodu a má hlubší zvuk.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 08.02.06  08:48

« nový klub majitelů SUZUKI

[odkaz] >:D
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.06  10:08

« Bez nadpisu

koukni na autorevue.cz , tam je nová garáž a jediný o kom vím že je z Brna a navíc má 1.5 je nějaký Petr Bróža. ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

06.02.06  09:49

« dotaz

Přeji všem dobrý den,
    uvažuju nad koupí swifta 1.5 a rád bych se zeptal, jaké máte kdo zkušenosti s brněnským prodejcem a servisem Canocar.Na netu jsem se dočetl,že na vozy zakoupené u nich dávají záruku 5 let, což vypadá solidně. Nicméně rád bych znal zkušenosti jejich zákazníků. Děkuju za odpověď.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  09:34

« Bez nadpisu

tehac: To tě omlouvá,že jsi "měl svůj den".Nicméně my tu diskutujeme věcně a snad i nezaujatě,takže,když se mi něco na Swiftovi nelíbí,tak to napíši.Nejsem členem žádnéhu fanatického klubu jakékoliv značky.Momentálně doma auta od 3 výrobců.
    Provozní náklad se musí rozklíčovat. Pořizovací cena/výbava? Asi to v dané třídě vozů vede.
    Spotřebu neřešíme,já jsem byl první,kdo zpochybnil,že tohle auto jezdí za 5,5 litru. Teoreticky ano,důsledně 90 a žádná dálnice. V létě.Jinak 6,6-7.
    Teď v zimě,při -15-20C,studené starty,skrz neupravené silnice ve městě a zmrazky+v bočních si těžko vyhýbáme,často 2.stupeň,zaplá vyhřívání sedadel,takže je to 7,5 a rychlost mimo obce max 110 a vzdálenosti do 30-40 km.
    My jej máme třeba proto,že je určeno ženě,líbí se jí,ráda s tím jezdí,spotřeba ji absolutně nezajímá.Ale jezdí s citem a nic divokého.Takže spíš hospodárně.
    Mně se to také líbí,ale když s tím jedu,tak jedu a 5,5 litru je iluze. Když se s tím jede,tak pro radost z jízdy a ne na spotřebu. Nicméně třeba někdo jezdí na spotřebu.
    Klidně mohu projezdit navíc za benzín to,co jsem ušetřil na koupení ekvivalentvího Pola(+120 tis) či Yarise2(+50t).Neb motor 1 litr a 3 válce v Yarisovi je podle mne fatální omyl v jinak skvělém autě.Ale to patří do jiného fóra.
  • 00 Reagovat !

foto

03.02.06  09:12

« Bez nadpisu

to tehac: to auto jsme nekupovali kvůli nákladům, ale pro radost ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.02.06  08:20

« Re:

Samozrejme mas pravdu, vcera sem mel rypavou naladu >:D Ale zda se mi zbytecny resit spotrebu, hlavne ted v zime...
    I kdyz je pravda, ze tohle auto ste si koupili pravdepodobne kvuli nakladum a hlavne provoznim...
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  23:40

« Bez nadpisu

Na tohle nemá smysl cokoliv dodávat,takže šťastnou cestu,nejlépe Swiftem,kterému se zapnutím všech el.spotřebičů(třeba vyhřívání obou předních sedadel+zadní sklo a zrcátka souběžně+světla vozu+....) nezvýší spotřeba paliva. Já takového nemám,můj pracuje v souladu s fyzikálními zákony tohoto světa :D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  20:42

« Re:

Omlouvam, se, už sem v životě, ale v životě nevkročím :roll:
    Ale když nakouknu, stejně to nepoznáte že?! >:D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  20:14

« Bez nadpisu

tehac: hele,zdá se,že tomu rozumíš líp,tak se neptej.Nebo si napíchni fáro na diagnostiku a jestli ji nemáš,tak si to někde změř,značkový servis,u nějakého mechanika,co tomu rozumí a má vybavení.
    Mně unavuje vysvětlovat učivo střední,zdůrazňuji stření školy,resp.učiliště.Tím to pro mne končí.
    Nemohu za to,jaké mají lidé (ne)vědomosti o konstrukci aut a (ne)znalosti přírodních věd,jako fyzika,elektrotechnika,mechanika,termo+h… a pevnost,statika,kinematika,dynamika atd... atd. Můj problém to není.Opravdu ne. Třeba úvahy o střetu vozidel,taky bezva téma,když se tu laická veřejnost hádá o bar.zkouškách.Fakt nehodlám někomu něco vysvětlovat.
    Přihlas se na ČVUT Praha,VUT Brno atd.,teď se dávají přihlášky(nějak do konce února tuším) a tam se to doučíš.
    Nazdar a už to neřeš. :D
    Zde je téma Swift a zkušenosti s ním, tak se drž tématu,třeba si jej kup a sděl názory,poznatky. Na školu si tu hrát nebudeme.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  18:24

« Re: Re:

IT: takze chces tim rict, ze cim vetsi spotreba proudu tim vic klade alternator odpor pohonne soustave? Trosku hovadina ne?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  17:57

« Re: odemykání

To odemykání je automatické dokud nezhasne vnitřní osvětlení, má to i Ignis. Co se týče odpadního tepla, neplatí to pokud odebereme to teplo co by odebral náporový chladič.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  17:22

« Re:

tehac: Nechci se přít,ale každá energie která se vyrobí,tak se na ni zase nějaká jiná potřebuje.Když zapnu vyhřívání sedadel,sklo,zrcátka,světla...tak se zvětší zatížení akumulátoru,alternátor musí více dodat,takže se zvýší nutný příkon k jeho pohonu a aby auto jelo konst.rychlostí,pak se musí lehce přidat na plynu,tj. roste spotřeba. To jsou fyzikální fakta. Pak by to bylo perpetum...
    Stačí v autě s přesným PP jet po rovině,konst rychlostí a postupně vše zapnout a PP ukazuje víc.Podobně s klimou.Nebo napojit na tester a tam je krásně vidět,jak podle motoru vzroste spotřeba na volnoběh zapnutím světel.
    Marcelino:K odpadnímu teplu-tohle teplo je sice odpadní,ale protože se použije na topení,tak se tím odebere motoru více tepla než by se odvedlo chlazením kdyby se netopilo a aby bylo vše z hlediska termomechaniky v rovnováze, musí se teplo(pro rovnovážný stav motoru) získat. Získá se spálením paliva.Protože pokud by to neplatilo,tak by spotřeba v zimě musela být stejná,pokud zanedbám zvýšené třecí ztráty v důsledku vyšších nároků na mazání.
    Hoši,věřte mi,mám z toho i státnice, fakt je to tak jak píši,velice laicky napsáno,aby bylo srozumitelné.
    K Swiftu:Stále to jezdí a problémy nula.Spotřeba klesá a auto celkově tichne,řazení už naprosto přesné a začíná se blížit Fabii.Nakonec to bude dobré.Chtělo to záběh,trochu delší,než jsem byl v poslední době zvyklý.
  • 00 Reagovat !

foto

02.02.06  15:48

« Bez nadpisu

Tak to já jsem asi jedinej,kdo by se bez toho ovládání radia na volantu obešel,chybí mi tam možnost přepínat mezi už uloženými stanicemi,takže já využívám občas jen zesílení a zeslabení,a tlačítko na radiu je dost velký a není zas tak daleko.
    Nevím,jestli to má být,ale když odemknu jen dveře řidiče,tak po zasunutí klíče do zapalování a jednom otočení na úroveň,kdy se rozsvítí kontrolky,se mi odemkne celé auto,dělá to někomu?
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 02.02.06  15:19

« Re: Re: Re:

Marcelino: s tou elektrikou je to prece blbost. Alternator ti dobiji baterku a ta ma urcity odber... Na to ze se ti baterka dobiji nespotrebujes zadny benzin, staci jen to, ze se kola toci. Takze elektrika by nemela mit vliv na spotrebu! Az uz by to nestihalo dobijet, protoze bys mel vetsi odber nez je soustava schopna dodavat, tak by ti to melo hlasit kontrolkou baterky (obdobne kdyz ti doma vypadnou pojistky pri prekroceni jejich jmenovite hodnoty proudu!)
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 02.02.06  14:56

« Re: osvetlenie na volante

no, tak ja osobne povazujem osvetlenie tlacidiel na volante za zbytocne (aj ked by to bolo pekne efektne). Uz som si na to tak zvykol, ze to ovladam popamati iba hmatom - oto asi aj ide, aby vodic sledoval cestu a nie nejake tlacitka...
    Inac je to super vec a vzdy tazko znasam, ked presadnem do sluzobnej oktavky a tam mam len klasicke mizerne tovarenske autoradio s kazetakom :roll: ...
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…