SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
"-- skrytý --" 02.03.06 13:46
« Re: Spojka
Tak jsem mluvil se servisem SUZUKI : Jedná se o problém s hadičkou od zásobníku brzdové kapaliny, ne o problém se spojkou. Prodejci teď obesílají majitele aut, a zvou je do servisu k výměně. Podle informace ze servisu, kde jsem Swiště kupoval, nyní objednali nové díly a čekají na jejich dodání. Díly by měly být k dispozici do 14 dní. -
Marcelino 01.03.06 21:05
« Re:
no tak myslim, ze u mna je to tiez jun/jul ako u IT.
zacali mi povrzavat dvere, tak som ich troska strekol silikonom, ale iba vodicove a lave zadne, pretoze parkujem tak, ze prava strana je zablokovana murom - pomohlo to, ale vcera vecer som strekol preventivne aj prave zadne - ale dnes to bolo u tych pravych zadnych uz otrasne - takmer sa ani nedali otvorit dvere - vrzgot otrasny a po prichode domov som zistil preco - :roll: ja BLB :!: som si po tme pomylil sprej a na tie prave zadne dvere som nastriekal omylom tekute retaze :roll: ... som netusil, ze su tie tekute retaze tak sakra ucinne ... ale nastastie to troska silikonu vratilo do normalu... len sa bojim, ci tie retaze neosahuju nejake korozivne latky... -
"-- skrytý --" 28.02.06 19:53
« cena Swift
Pár cen Swiftu-díly předku,s DPH:
světlomet-6.424,-
sada mlhovek-1547,-
kapota-5.829,-
přední blatník-2.235,-
výztuha-1.198,-
výztuha nárazníku-1.933,- a 1.678,-
názrazník-6.485,-
tlumič nárazníku-1.606,- a 1.492,-
zámek kapoty-682,-
chladič klimy asi 10 tis
lakýrnické práce 7.000,-
karosářské 2.800,-
lak-1.830,-
lak vrchní-810,-
míchací lak-958,-
pigment E-212,-
přísada-270,-
tužidlo-402,-
vrchnílak-374,-
atd. :'-(
No,zadarmo to není.Pojišťovna byla solidní.Uff... -
Marcelino 28.02.06 08:33
« Re: servis
Uff, tak sa nam to s..., :roll: vcera mi prisiel dopis, kde ma ziadaju na navstevu servisu = vraj som majitelom vozu z vyrobnej serie, kde sa moze vyskytnut zavada na spojke = kontrola a oprava ma trvat 2 hodiny a ma to byt zadarmo...
tak tam zavolam a dohodnem si termin...
...apropo : cim mazete panty na dverach, dnes rano mi nejak povrzavali - asi sa to povodne mazivo uz "vymrazilo"... -
"-- skrytý --" 27.02.06 16:48
« Bez nadpisu
Kdysi jsem slíbil,že zkusím,kolik to bere,když se jezdí pomalu.V lednu a únoru se fakt nedalo,takže předpisová jízda(při jedné pomalé v obci mi to nedobrzdilo a já to nabořil,docela vysoká škoda,krásně se to celé bortí,bylo pojízdné,asi v tak 15km/h jsem to opřel o auto přede mnou...no,jo, no,stalo se poprvé na prahu 50. :-( )
Takže ta spotřeba: pomalé ježdění, obce spíš pod 50,mimo 90,max100,zaplé topení-odebere motoru,tak se něco musí spálit na rovnováhu,často zaplé vyhřívání sedadel a dostal jsem se na 5,9. Musel jsem to přepočítat, fakt že jo.
K ťukanci:díly nejsou zase až tak drahé,blatník levný,světlo též,ale hoši tam za nárazník nacpali různé plastové deformovatelné příčky skrz chodce a ty cosi stály.Docela dost.
Pojišťovna byla vstřícná,dostal jsem vše nové a myslím,že třeba kapota se dala lehce opravit.Řekli,že se má vše vyměnit,tak se vše vyměnilo a nic neopravovalo.
Vaky a předpínače se neaktivovaly,To by stálo asi dalších 80tis.
Poučení: má se jezdit rychle. ;-)
Druhé poučení:na zimu jsem tam hodil 165/70R14 a to asi byla chyba.Jsou o 2 cm užší než 15" a nevím,jestli mi tato plocha nechyběla při dobrždění.
Takže:kdo koupíte GLX, tak tam i na zimu dejte pneu široké 185 mm. Nějakou roli to asi sehrálo,seč nepopírám,že jsem měl dávat víc pozor. -
Marcelino 27.02.06 07:40
« Re: to Marcelino
v nedelu bolo krasne slnecno a teplota okolo 7stC, v stredu to bolo pred poludnim okolo 0stC , aj ked rano boli minusove teploty a v Pribrami bola poladovica ale nastastie len na chodnikoch... cesty boli suche sem tam vlhke...
Inak, ked pisem "tacometrovych 140km/h , tak to znamena ze povolenych "skutocnych" 130km/h som neporusil ani nahodou :-!
...inac je dost mozne, ze ak by som isiel az poobede v case spicky, a nie na prave poludnie, tak by to na D1 vyzeralo uplne inak ;-) -
Marcelino 27.02.06 00:25
« dlhsia jazda
tak mam dalsie postrehy z dlhsiej jazdy - tentokrat to bola trasa Nitra-Brno-Praha-Pribram .V nedelu som vyrazil potom o 3 dni v stredu spät. Isiel som prakticky stale po dialnici - tempo som sa snazil drzat "tacho" 140km/h obcas mierne viac, ked sa mi do kufra tlacili nejake tie passaty a bavoraky. Az na cca polhodinovu zapchu v Prave pri ceste spet to bolo vcelku vpohode, spotreba mi vysla 6,9l/100km, co je myslim vcelku slusne na to ze je chladno a mal som zimne gumy... inak momentalne mame najazdene asi 12 500 km.
Ale zaujamave bolo, ze dialnicne tempo "140" znamenalo, ze 99% aut som predbiehal ja a len asi 1% predbiehalo mna - cakal som, ze to bude horsie - nezvysili sa pokuty :?: doteraz som mal pocit, ze na "udzanie sa v lavom pruhu" na D1 potrebujem min 150-160km/h - aspon take boli moje doterajsie skusenosti zo sluzobnych ciest...
Inac kamionu to je "klasika" - 2 krat mi tam vbehli bez blinkra :!: tak, ze som musel ist dost na brzdy a raz jeden srandista s kamionom predbiehal vyse 5min !!! kolonu cca 5 kamionov a napokon ho 2 z "predbiehanych" kamionov v kopci "podbehli z prava", ked mu to do kopca nejak netahalo...
A ta betonka je miestami uplne strasna - jedina vyhoda je, ze su tam neni diery a vyjazdene kolaje... da sa vobec urobit "ticha betonka", alebo aspon taka "bezsparova", kde clovek nema pocit ze ide vo vlaku :roll:
Obavam sa, ze mi nejak zacina blbnut spinac osvetlenia interieru - zeby mu uskodili vibracie s dialnice D1 8-s - otvorim dvere a nic-tma - nereagovalo to na ziadne dvere. Ale vcera to uz zas fungovalo normalne, tak neviem - ak sa to zopakuje, tak z toho asi bude moja prva zarucna oprava :'-(