SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
K těm diskům: zežloutly pouze přední a na místech, kam odlétává bordel z destiček - tj. není to od soli, ale spíš od destiček. Každopádně dealer (Canocar) se k tomu postavil jako chlap a zdá se, že to vyreklamuju. Jedu tam na servis tak za 14 dní, až budu mít jistotu, že zima je pryč a rovnou přezuju na letní. Navíc bude řešit vrzání předních tlumičů a nějaké to vrzání v interiéru. -
Marcelino 12.03.06 16:36
« Alu disky
Ked sme u tych Alu diskov - prezeram internet a nasiel som najlacnejsie na www.nejlevnejsipneu.cz Al disky AEZ, DEZENT a pod. v cenach od cca 2700,- az 3500,-Sk
Tak ma napadlo, aky disk by bol vhodnejsi vzhladom na snahu o co najnizsiu vahu a najvyssiu pevnost a odolnost pri narazoch na tych nasich Slovensko-Ceskych "tankodromoch" - ci tie klasicke 5-lucove s pomerne masivnymi ramenami, alebo radsej 8 a viac lucove s hustejsimi ale tensimi ramenami... :?: vid porovnanie:
5lucove Enzo H: [odkaz]
vs. 10-lucove DEZENT N: [odkaz] -
"-- skrytý --" 11.03.06 11:40
« Bez nadpisu
Hm,před týdnem jsem se"dotkl" majitelů Mazdy3.Neúmyslně,ale to je jedno. Jen se mi jako majiteli "japonce" opět potvrzuje,že to flinkají všichni a je jedno,jestli je to vyrobeno v Japonsku,Maďarsku,Turecku,Francii,Španěl… Británii.
Já jsem to obul na plecháče,lité nejsou ani doma,tak nevím,jak vypadají.
S tou žlutou barvou-zcela v nadsázce,třeba to souvisí s pletí konstruktérů ;-) No ne,vážně: asi se vloudila chybička při chemickém složení materiálu,co jiného to může být?
Už jsem zvědavý,jak dopadne reklamace.Třeba potěšíme Toma69 z Mégane.Uvidíme.Budou se cukat,je můj odhad. -
« Bez nadpisu
Na plecháčích to auto vypadá nehezky, nechal jsem hliníky jako na všech svých dalších autech a doufal jsem, že to bude ok. Na Octávce mám originál Škoda a jsou ok, na Fordu disky od Autecu a drží už třetí zimu a ty "krámy" na Swiftu nepřežily jedinou zimu ve městě přesto, že jsem relativně často umýval.
Reklamovat to budu, hned půjdu přezout na letní. Už jsem uvažoval o tom, že bych tyto zničené nechal na zimu a na léto bych koupil pořádné od kvalitního výrobce... -
Marcelino 07.03.06 12:25
« Re: Brzdy
cca posledny mesiac som pozoroval, ze rano pri prvom niekedy aj druhom zabrzdeni mi piskali brzdy potom pri dalsej jazde to prestalo... s pribudajucim casom to robilo uz nie len rano, ale aj ked auto stalo pocas dna na parkovisku a poobede som isiel domov. Nepacilo sa mi to , tak som to spomenul, ked som bol na tej preventivnej servisnej akcii v servise - slubili, ze sa na to pozru a a nieco s tym urobia a asi sa aj pozreli, lebo uz mi nic nepiska... 8) -
Marcelino 06.03.06 23:59
« SX4
tak som bol v piatok v servise na tu preventivnu bezplatnu vymenu nejakych dielov na spojke (hadica + nejake valce a pod.) zmakli to za cca 1,5h , tak som mal cas popozerat sa po predajni - a co nevidim : hned 3 kusy Suzuki SX4 !!! >:D a to v roznych prevedeniach, ten 3. prave "rozbalovali a umyvali" - cerstva zasielka a v prevedeni 4x4 :-!
Fakt podarene vozitko - dizajn je sice trosku konzervativnejsi ako u Swifta, ale vo vnutri si pripadate ako v "nafuknutom" Swifte, kde vsetko dobre ponechali a vpodstate len zvacsili priestor(subjektivne porovnatelny s Golfom ci 307-kou), zdvojnasobili kufor a nastastie ponechali ten perfektny a prakticky system sklapania deleneho operadla aj sedaku...
jeden kus bol ako predvadzacka a dalsi bol v predajni aj s cenovkou - tusim okolo 412000,-Sk - vybavu to malo asi ako moj GLX Swift a motor 1,5
celkovo sa mi u Nitrianskeho predajcu BMC pacilo - ochotny personal, obrovske servisne zazemie(predavaju a servisuju aj kamiony Iveco) a hlavne siroka ponuka vystavenych aut napr.6xSwift, 3x SX4, 4xIgnis, 1x Grand Vitara, 3x Jimny, 2xLiana, ... proste parada :D -
"-- skrytý --" 05.03.06 10:10
« Bez nadpisu
Spoluúčast mám 5 tis.
Problém malé škody je vždy problém.Stalo se,že se děti ze sídliště "bavily" tím,že měly soutěž,kdo jak vysoky vykopne nohou a podkopne zrcátko.Ukoply jich spousty.Policie sice vyšetřovala,ale tím to zhaslo.Do jednoho mého auta si také někdo z nich kopl,takže se to měnilo celé.Ceny bývají od nějakých 2 tis do 6 tis,podle toho,o které auto se doma jedná.Bylo to naštěstí to levné za 2 tis.Bez práce a stříkání.
Skla jsou na Swiftu pojištěna,do 10 tis,- .Mně se to zdá být solidní za 350 tis auto dát 8,5 tis/ročně.
K bouračce. Vyzvedl jsem auto,druhý den poslal všechny podklady,servis dokonce omylem na fakturu neuvedl jednu drahou položku,vytelefonovali jsme mezi sebou a oni s pražskou centrálou pojišťovny,poslali faxem i bez mého podpisu a za týden pojišťovna datovala dopis,kde mi sděluje,že celou částku minus spoluúčast posílají na č.účtu majitele prodejny.Byli docela rychlí.Asi nemohu jmenovat pojišťovnu,ale začíná na písmenko,které je7. v abecedě.
Když to srovnám,kdy známému z nového Suzuki udělal mladík s velkým autem totálku a ten člověk čekal několik měsíců,než se jiná pojišťovna uráčí mu auto uhradit z pov.ručení pachatele+byly tam obrovské polemiky o amortizaci(3 měs staré auto)....přitom na rozdíl ode mne nic nezavinil...
Slovo pachtel píši,že i já jsem byl v protokolu uveden jako "pachatel",za což se policista omlouval,ale takový mají formulář.