SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
Marcelino 29.03.06 08:15
« Re:
Som dost prekvapeny - cakal som, ze to bude dost tvrdsie, ale ani nie - asi mame kvalitnejsie cesty - citit najvacsi rozdiel v zatackach - 14"ky boli troska "plavne" - teraz na 15"-kach to sedi "motokarovejsie" a citit mensiu filtraciu nerovnosti... ono je to teraz este viac "rozkrocene" na ceste lebo 14"-ky mali ET45 a tieto 15"-ky ET38 -
"-- skrytý --" 28.03.06 09:55
« Bez nadpisu
To: Sedan - Já už přezul včera >:D Na těch 14" to bylo vláčný jak bábovka. Dneska jsem jel do práce a je znát, že na těch 15" to sedí líp, je to tvrdší. Ale už to alespoň vypadá jako auto :-) Btw. přehození kol v pneuservisu trvalo 10 minut a dalších 20 minut jsem strávil v družném rozhovoru jejich osazenstvem. Swift se jim strašně líbil, chtěli vidět motor a všechno ostatní, práce na ostatních autech stála a kecalo se >:D -
Marcelino 27.03.06 21:39
« Re: Re: To: Marcelino
no tak to je pech... :roll: tak disky im proste nedoviezli a budu az zajtra... jedneho by porazilo ... som si ich mohol objednat pred tyzdnom na internete a vysli by ma lacnejsie aj s pneumatikami... >:-[] ... len sa mi videlo dlho cakat 10dni... no a tak cakam uz "len" 8 dni... :roll: bohovsky sa mi to oplati - o 2 dni skorej a o 2tis. drahsie... :? -
Marcelino 25.03.06 05:51
« Re: To: Marcelino
No mna asi drbne... grrr... :roll: tak disky Enzo H bohuzial nie su a podla zistenia budu az v maji !!!!! >:-[] :roll: hlavne ze ich ma kazdy obchod ako akciovy tovar za super ceny.... kurna ... tak som s musel vybrat ine disky - mal som na vyber "Alessio F1"(7x15) a "Dezent F"(6,5x15)... tak som si vybral Dezent F - akurat ma stve, ze sa mi to zase predrazi... povodne mala byt cena za Enzo H 2950,-Sk a teraz tie Dezent F ma vyjdu az 3300,-Sk a to som uz ukecal zlavu z 3700,-Sk...
...je ten nas motorizmus drahy"konicek".... ale co uz, ved boli casy, ked som za trosku kvalitnejsiu "audio video stereo zostavu + TV" vyhodil takmer 100tis.Sk - a to islo len moje narocne usi... ale u auta ide casto o zivot, takze netreba prilis setrit ze,... ? ...no hlavne si to musime vediet zdovodnit... ;-) :idea:
cize prezut pojdem az v pondelok 27.3. - potom mozem poslat nejake fotky mojho milacika...(myslim Swift samozrejme ) ;-) -
« Bez nadpisu
moje žena říká, že nejlepší na autě je právě to bezklíčové ovládání ;-)
no a jinak včera jsem si udělal takovou 800 km cestu Ostrava-Budějovice-Ostrava a fajn se svezl, v autě jsme byli tři, jedna cesta včetně tankování 4 hodiny, na dálnici i okresce mě moc aut nepředjelo ( do kopečka je třeba dát čtverku, ale ta vytočená na 6000ot jede 175 tachometrových ), spotřeba 9/100. Ale byl to fičák ;-) :*) -
"-- skrytý --" 23.03.06 10:14
« Pneu
To IT: Ty originál letní 185/60 R15 jsou Good Year NCT 5. Kouknu jaké bude počasí a asi taky pomalu přezuju. Zase to bude vypadat jako auto >:D
To Marcelino: To bych řekl, že jsi šetřil na nesprávném místě! ;-) Teď po zimě můžu plně potvrdit, že zaplatit těch 25.000 Kč a koupit nejvyšší výbavu GLX byl velmi dobrý nápad. Vyhřívané sedačky byly k nezaplacení, dobře se zvyká na systém zamykání bez klíčku. -
Marcelino 23.03.06 08:35
« Re:
IT dik moc.
Pneu som kupil Toyo Proxes CF1, teda presnejsie objednal - zaplatim az zajtra , ked pojdem prezut - uz budu nachystane aj s novymi diskami Enzo H.
Len dufam, ze nebudem lutovat - je to dost drahy spas... 2950,-Sk disky + 2550,-Sk pneu = spolu 22000,-Sk co je pre mna "palka jak svina" ...
...normalne mi je luto, ze som si nepriplatil tych 35tis a nekupil rovno GS vybavu - 15"pneu aj elektrony uz by som mal a kopu dalsich uzitocnych veci ... 8 airbagov, vyhrivane sedacky, hmlovky, bezklucove zapalovanie,... ach... :roll: zda sa, ze som setril na nespravnom mieste... :roll: -
"-- skrytý --" 22.03.06 22:33
« Bez nadpisu
to Marcelino:zdravím SK ;-)
Teď jsem si vzpomněl na tlak,takže přední/zadní podle štítku:
230/210 kPa - částečné zatížení a
230/260 kPa - plné zatížení pro 15" kola
U nás to jezdí pouze s řidičem,teda řidičkou,plné to asi nikdy nebude,ale foukal jsem letní na:
230/230 kPa - kompromis pro případ,že by se něco málo někdy naložilo...
Celkem se to osvědčilo(myslím tlak v zadních).Bude to trochu tvrdší a možná se něco málo ozve od podvozku.Méně se to naklání v zatáčce a trochu lépe brzdí.
Co jsi koupil za pneu?
Z továrny tam jsou nějaké Good Year,typ nevím,leží v servise,ale zdály se být docela dobré. Sucho,mokro,odovod vody v kolejích,tiché, jen tak narychlo. -
Marcelino 22.03.06 10:29
« hustenie pneu R15 185/60
Zdravim, tak v piatok odkladam 14 plechace s zimnymi Bridgestomni R14 165/70 a prezuvam na 15 disky (Enzo H) pneu R15 185/60 ale mam problem :roll: na dverach som mal vyrazene potrebne hustiace tlaky pre pneu R14 165/70 ALE teraz na R15 185/60 neviem ako to nahustit... :roll:
Takze prosim majitelov vozov, ktory mali uz z vyroby pneu R15 185/60, aby boli taky laskavi a napisali mi , ake maju uvedene pozadovane plniace tlaky DAKUJEM -
« Bez nadpisu
K těm diskům: zežloutly pouze přední a na místech, kam odlétává bordel z destiček - tj. není to od soli, ale spíš od destiček. Každopádně dealer (Canocar) se k tomu postavil jako chlap a zdá se, že to vyreklamuju. Jedu tam na servis tak za 14 dní, až budu mít jistotu, že zima je pryč a rovnou přezuju na letní. Navíc bude řešit vrzání předních tlumičů a nějaké to vrzání v interiéru. -
Marcelino 12.03.06 16:36
« Alu disky
Ked sme u tych Alu diskov - prezeram internet a nasiel som najlacnejsie na www.nejlevnejsipneu.cz Al disky AEZ, DEZENT a pod. v cenach od cca 2700,- az 3500,-Sk
Tak ma napadlo, aky disk by bol vhodnejsi vzhladom na snahu o co najnizsiu vahu a najvyssiu pevnost a odolnost pri narazoch na tych nasich Slovensko-Ceskych "tankodromoch" - ci tie klasicke 5-lucove s pomerne masivnymi ramenami, alebo radsej 8 a viac lucove s hustejsimi ale tensimi ramenami... :?: vid porovnanie:
5lucove Enzo H: [odkaz]
vs. 10-lucove DEZENT N: [odkaz] -
"-- skrytý --" 11.03.06 11:40
« Bez nadpisu
Hm,před týdnem jsem se"dotkl" majitelů Mazdy3.Neúmyslně,ale to je jedno. Jen se mi jako majiteli "japonce" opět potvrzuje,že to flinkají všichni a je jedno,jestli je to vyrobeno v Japonsku,Maďarsku,Turecku,Francii,Španěl… Británii.
Já jsem to obul na plecháče,lité nejsou ani doma,tak nevím,jak vypadají.
S tou žlutou barvou-zcela v nadsázce,třeba to souvisí s pletí konstruktérů ;-) No ne,vážně: asi se vloudila chybička při chemickém složení materiálu,co jiného to může být?
Už jsem zvědavý,jak dopadne reklamace.Třeba potěšíme Toma69 z Mégane.Uvidíme.Budou se cukat,je můj odhad.