SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  10:49

« Bez nadpisu

To Marcelino: Taky jsem to četl v manuálu a jsem rozhodnutý, že tam dám svíčky DENSO IRIDIUM, až si dneska vyzvednu opravené auto, zeptám se na to. Cenově si myslím, že to bude něco kolem 250-300 Kč/kus minimálně. Zrovna tak tam teď dám jiný olej než tam byl z výroby, bude tam plná syntetika 5W-40, myslím CASTROL, původně tam dávali 10W40. A ještě uvažuju o instalaci sportovního filtru vzduchu, pokud by tím ovšem nebyla dotčena záruka. Uvidíme, jestli to bude nějak znát. Jinak taky jezdím na Shell V-Power, ale nějaký rozdíl moc nepozoruju, to je spíš jen pro dobrý pocit :-) U nás by ta servisní prohlídka měla stát cca. 2.400Kč, ale když tam dám lepší olej, bude to trochu víc. Uvidím odpoledne, pak napíšu detaily.
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 03.04.06  23:26

« Re:

:wink: u nas tiez farbu vyberala manzelka ;-)
    apropo... uz som si objednal predne hmlovky a "gumove" zasterky do predu aj dozadu - vsetko mi to namontuju ked pojdem 1. na servisnu prehliadku po 15tis km - momentalne mame najazdenych vyse 14200km, takze do 2 tyzdnov tam idem :-!
    ...inak servisna prehliadka by mala stat vraj 3400,-Sk aj s DPH co je celkom prijemna cena,kedze ma byt vraj nemenna aj pre 2. a 3. prehliadku a v porovnani s cenami v oficialnych serv. Skoda na Fabiu, kde ceny idu od 4tis. do 8tis. :!:
    este k tym novym diskom dezent F a pneu 185/60 R15 - neviem ci sa mi to len zda, ale auto je "lenivsie" - ze by boli o tolko tie 15" elektrony tazsie nez 14" plechace 8-s alebo je to tym, ze posledne 2 tankovania som namiesto Shell V-pover95 natankoval len "obycajny" Natural95 :?: ... no dnes som "nacapoval" plnu nadrz znova V-pover95 , tak uvidim, ci sa to vrati do normalu...
    Apropo - cital som manual a tam su doporucene sviecky: but standardne "niklove" Denso, alebo s poznamkou "velmi odporucane" "iridiove" - netusite ci je mozne dodatocne vymenit "niklove sviecky", ktore su asi vramci setrenia z vyroby, za "sportovejsie" iridiove ?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  16:28

« Bez nadpisu

To dnsr : >:D Hmm, tak jako chlapi machrujeme a pak nás ženský utáhnou na jeden hezkej úsměv. Já jsem byl rozhodnutej pro modrou metalízu, pak zasáhla přítelkyně a máme tu Tvoji vysněnou červenou perleťovou metalízu. Ale shodli jsme se, že ta šedá je taky moc pěkná. když jsme ji v pátek viděli. Dlouho jsem byl v našem městě sám se Swiftem, až letos jsem tam potkal další dva.
    S těmi díly souhlas. Gumové koberečky na Swifta vyrábí třeba v Zubří, a měli by je mít i v jejich podnikové prodejně. A u minulého auta jsem to vyřešil jednoduše - gumové jsem dostal ze Zubří (byl to dodavatel firmy, kde jsem pracoval) a na léto jsem si koupil kus zátěžového koberce v černé barvě s gumovým nepropustným spodkem a oříznul jsem ho podle těch gumových, a bylo hotovo za pár kaček. :D
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  14:39

« Bez nadpisu

To je hezký, že si takhle na mě vzpomeneš >:D
    Ale ne, já objednávám o dost víc na východě...ale asi ta šedá de na odbyt - jednak to prodejce řikal a pak taky tady po městě budem lítat už tři takový...Já osobně sem teda byl všema deseti pro červenou perleť (dealer by nám ji i dal za cenu normální metly), ale pak zasáhla přítelkyně a bude šedá :shock: :-)
    S tou kvalitou s tebou souhlasim - třeba střešní nosič nebo rakev bych se neodvážil koupil no name v hypermarketu..ale ty lišty, koberečky nebo gumovou vanu do kufru...proč ne
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  14:11

« Bez nadpisu

To dnsr : Nekupuješ to náhodou u Rieggera v Praze na Proseku? V pátek jsem tam byl odvézt auto na tu opravu a akorát tam přivezli novýho Swifta GLX v šedé metalíze. Vzpoměl jsem si na Tebe >:D A teď když píšeš, že Ti ho v pátek přivezli, tak to možná sedí, ne? :D
    K těm doplňkům, ano existujou levnější varianty, ale nemáš tam záruku kvality, ..... i když u značkových taky ne. Když jsem scháněl na Swifta střešní nosič, volal jsem i do specializovaných prodejen, protože se mi zdálo hodně dát 5.000 za originál Suzuki. V jedné firmě mi řekli, že mi klidně seženou nosiče za 2.000, ale ať nepočítám s tím, že to bude extra kvalita a že to vydrží tolik co originál SUZUKI nebo podobný výrobek od THULE nebo NEUMANNA. To víš, made in PRC. Takže si radši připlatím.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  13:50

« Bez nadpisu

to je fakt hnus s tim oknem...a nejhorší je, že proti takovým se dost dobře nejde bránit...
    Hledám teď kde to pojistit,ale rozhodně to bude all risk...
    K těm doplňkům - naštěstí k originálním existujou i neznačkový alternativy za cca polovinu ceny...Třeba ty otěrový lišty jsou k nerozeznání od pravých...no ale stejně do nich nakonec nepudu - koukal sem, že toho stejně moc na autě nezachrání, takže je to spíš designový doplněk..a na ty je času dost :)
    Auto v pátek přišlo na salón, tak už jenom formality a přidám se do party >:D
    Nějakej minisrázek by do budoucna nebyl od věci...počasí už k tomu skoro bude ;-)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  12:57

« Bez nadpisu

No, s tím lakem by to bylo horší, to souhlasím. Jinak pojišťovna samozřejmě nezaplatí nic, protože mám spoluúčast 10%, min. 10.000 Kč >:-[]
    Btw. už v zimě jsem jednou navrhoval, že bysme mohli někdy na jaře uspořádat nějaký srazík majitelů nových Swiftů. Začíná být teplo, ideální doba. Co vy na to? Byl by zájem? :D
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.06  12:45

« Bez nadpisu

to Sporťák: buď to byla svině nebo nějaký IQ=tykve 8-s no hlavně, že ti lak neobjeli třeba klíčem :roll:
  • « 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 03.04.06  11:43

« Re: puklice

no su drahe, ale zas su poctivo urobene - rozhodne ich nestratis ;-) to ked otec dal na Fabiu na zimu "lacne" poklice co kupil nekde v obchode, tak hned prvu zimu sme 2 stratili 8-s ... takze si treba zratat co stoji viac ci jedny na 5 rokov , alebo kazdy druhy rok nove "lacne" ... no a co tie "lacaky" urobia s vyvazenim kolesa si netrufam odhadnut... :?:
    chrapunovi co rozbija okno treba rozbit hubu a zlomit obe ruky >:-[] grrr... :roll:
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  11:32

« Bez nadpisu

To Sportak Tak to je mi velmi luto. Chytit takeho *, tak uz nikdy nic nerozbije... Dufam, ze ti to poistovna preplati.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 03.04.06  09:52

« Bez nadpisu

Zdar, tak mám auto v servisu, protože mi nějaký dobytek vymlátil zadní vyhřívané sklo u Swifta. Stalo se to na parkovišti u baráku v noci ze čtvrtka na pátek. Ráno jsem přišel k autu, ve skle díra a střepy po celém autě. Neztratilo se nic, protože tam nic nenechávám. Hned jsem volal do servisu Suzuki, řekli mi, že tam můžu auto hned přivézt a objednali hned vše potřebné. Nové zadní sklo by mělo být dneska, zítra už bych si měl jít vyzvednout opravené auto. Pro vaši informaci - zadní vyhřívané sklo - 4.650Kč, lepidlo - 1.300 Kč, práce včetně montáže zadního stěrače cca. 1.000 Kč = tedy celkem něčí sranda za mých 7.000 Kč !!! Chytit toho *, tak mu na místě zlomím obě ruce, aby se sám ani nenažral.
    To dnsr: Ty plasty jsou drahé, mě dostalo, když mi řekli, že 14" plastové poklice originál Suzuki stojí 800Kč/ks !!! Zloději mizerní. I na tu blbou Octavii stojí ta originál poklice "jen" 500Kč !
    To zebrozoma: No, řekl bych, že je to normální. Ty rány od podvozku jsou slyšet dost, když je rozbitá cesta. Když si pročteš začátek téhle diskuze, dost jsme si tam o tom psali.
  • 00 Reagovat !

foto

03.04.06  02:05

« Bez nadpisu

Zdravím všetk. Swifťákov. Vidím že sa tu živo rozpráva o autách, tak mám takú na Vás otázku. Mám Swift GS 1,3MT a mám najazd. cca. 2000KM. Všimol som si, že keď idem auto po nerovnostiach, alebo po nerovnom betóne tak počuť razy z nápravy. Máte aj Vy tento dojem. Je to normálne, alebo to mám reklamovať v servise. Ďakujem za odpovede.
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  21:34

« Re:

Sporťák: po tom, co sme tam předvedli při "dohadování" o ceně nevim nevim jestli budu mít odvahu zkoušet eště smlouvat výbavu grátis... :-) Ale dík za rady..budu o tom přemýšlet...Boční lišty - to myslíš ty na dveře? Plní svou funkci? Nechápu, že jim neni trapně řikat si takový pálky za kus plastu :?
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  14:22

« Bez nadpisu

To dnsr: Tak vítej mezi šťastnými majiteli >:D Já osobně mám přední zástěrky, loketní opěrku a příští měsíc koupím i boční lišty. Zamykání zpátečky mám TITAN a jestli můžu poradit, tak si radši pořiď Construct nebo Medvěda. Ten TITAN je nic moc, celkem dlouho trvá, než dostaneš ten správný grif, aby jsi se trefil a byl schopen celý klíč zasunout až na doraz a taky zamykání je někdy problém, než nakvrdlám zpátečku do optimální polohy. Loketní opěrka je dobrá věc, jen je potřeba si dát pozor na její upevnění. Já ji mám vzadu upevněnou jen takovými plastovými špunty ke středovému tunelu, které vypadávají a celé se to kýve. Chci tam teď dát normální černé šrouby. Koberečky jsem dostal gratis od prodejce, zkus ho o ně taky pumpnout :)
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  14:20

« Bez nadpisu

To: Federer: Mam plastove.
    To: Haya1: poslal som ti to.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.06  13:58

« Bez nadpisu

Kingking,máš gumové nebo plastové? Já viděl jen přední gumové a vypadalo to solidně.
  • 00 Reagovat !

foto

30.03.06  12:22

« Bez nadpisu

to kingking nebo marcelino: rsv1000@seznam.cz
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  08:46

« Re: Re: další člen do klubu

to byla rychlost..supr:)
    díky
    Vypadá to moc dobře, takže asi půjdu i do těch zadních..nosič zatím není potřeba
    těším se :)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  08:28

« Re: další člen do klubu

RE: dnsr: Poslal som ti fotky Swifta so zasterkami a stresnym nosicom.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 30.03.06  08:12

« další člen do klubu

zdravím pánové, zřejmě už příští týden se stanu majitelem nového Swifta - 1.3GLX v šedé met. Řeším teď jaké doplňky doobjednat - koberečky jsou samozřejmost, otěrové lišty na nárazníky taky. Nevím jestli jsou třeba i ty na dveře. Dokážou zabránit odření na parkovišti při neopatrném otevírání anebo jsou spíše designový doplněk a ťukanec odnese neolištovaná část? Dále zřejmě objednám přední zástěrky(a to i díky vašim zkušenostem). Vím, že tady nedávno kolovaly fotky se swifta i se zadníma zástěrkama a střešním nosičem. Mohl bych vás o ně poprosit(hlavně mi de o ty zástěrky)? (email mam: dusan.s na post . cz) Jaké další věci máte na swiftech dodělávané? Myslim, že o loketní opěrce se tady psalo..tu kdyžtak později...Nezapomněl sem na něco?:) Jo, vlastně tam standardně neni zámek zpátečky - s tím ste, tuším, měli problémy (to byl Medvěd blok?)..mam do něj jít anebo spíš od jiného výrobce?(parkovat budu venku)
    díky předem za ty fotky a i další reakce
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…