SUZUKI SWIFT

Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse

• 00 Reagovat !

foto Marcelino

Marcelino 06.04.06  12:47

« servisna prehliadka

tak som dohodnuty na zajtra o 13:00 na servisnu prehliadku spojenu s montazou hmloviek a "gumovych" zasterok vpredu aj vzadu...
    ked to bude hotove , tak skusim poslat foto , kto bude mat zaujem... ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.04.06  15:29

« Re: Re: Re: Re: Re: Re:

To lubos: hlavne jej nezabudni do toho mesta kupit automatiku! Teraz som videl tusim v Nitre cervenu perlet s automatom a zlavou 30 litrov!
    Na manuali totiz zenam zvykne dost skapinat motor pri rozbehu, kedze je na volnobeh uplne tichy... Za automatiku Ta vsak bude zboznovat:-)

nechce automat, jazdi dobra a rada :D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  14:58

« Re:

haya1: Je to mozne, chcel som len zdoraznit, ze Swist ma cire skla na reflektoroch, takze montaz xenonov sa priam ponuka. Na matnych to nie je totiz mozne, resp. znesitelne.
  • 00 Reagovat !

foto

05.04.06  14:54

« Bez nadpisu

já myslím, že Swiftík na to, že nemá xenony, tak svítí velmi dobře 8)
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  14:54

« Re: Re: Re: Re: Re:

To lubos: hlavne jej nezabudni do toho mesta kupit automatiku! Teraz som videl tusim v Nitre cervenu perlet s automatom a zlavou 30 litrov!
    Na manuali totiz zenam zvykne dost skapinat motor pri rozbehu, kedze je na volnobeh uplne tichy... Za automatiku Ta vsak bude zboznovat:-)
    2 Sportak: Jasne, pochopil som. Inak este som tam okrem toho MP3 Wechslera, co som Ti poslal foto montoval aj ovladanie svetiel v zavislosti od zapalovania. Toto totiz japonci nedoriesili, ze ked sa v zime svieti, nemozes stale vypinat a zapinat svetla hlavne v meste lebo bud dostanes pokutu, alebo vybijes bateriu. Nic medzitym som bez upravy zatial nespozoroval :P
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  14:16

« Re: Re: Re: Re:

Sorry, blbě jsem se vyjádřil. Je mi jasný, že se nedají porovnávat xenony a klasická světla s žárovkami. Měl jsem na mysli porovnání žárovek klasických, s rozdílnými teplotami :D
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 05.04.06  13:26

« Re: Re: Re: Re:

Tiez planujem kupit Swifta manzelke niekedy v jeseni, ale ona s tym bude jazdit na 90% v meste, tak jej statndartne ziarovky budu hadam stacit. Tiez som zvyknuty na xenony, tak som zvedavy na porovnanie.
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  12:33

« Re: Re: Re:

Chceš snad říct, že např. žárovky PIAA Super Plasma budou svítit hůř než ty Tvoje, protože mají cca. 5000K ?
    Na to mozes zobrat jed:-) Ziadne ziarovky nikdy nebudu svietit tak, ako xenony >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  12:29

« Re: Re: Re:

No neviem, ako je to u ziaroviek, ale studoval som pred kupou xenony a tam je to dost jasne. Cim vyssie K cislo, tym modrejsie svetlo a tym nizsia svietivost. Naopak, nizke K cislo, zlte svetlo, vysoka svietivost. Ide tam o nieco take, ze ludske oko je na tie modre malo citlive...
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  11:07

« Re: Re:

To dunaj : Když jsem psal, že bych si pořídil lepší žárovky, neměl jsem tím na mysli, že si koupím neschválené, 80W, modré sračky ala tuzing pro blbečky jezdící převážně v Š 120 nebo VW Golf. Měl jsem tím na mysli žárovky OSRAM nebo Phillips, 55W/60W, homologované, třeba OSRAM Silvestar nebo něco podobného. Nechápu magory, co si tam dají kdejakou hovadinu, hlavně že to svítí modře, cítí se, že mají "xenony" a pak se diví, že jim to roztaví plastový kryt světla, nebo dráty. O tom, že oslňují sebe a hlavně ostatní se ani nezmiňuju.
    Jinak nesouhlasím s tím, že čím vyšší Kelviny, tím horší svítivost. Chceš snad říct, že např. žárovky PIAA Super Plasma budou svítit hůř než ty Tvoje, protože mají cca. 5000K ? To asi ne. Koukni sem: [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

05.04.06  09:53

« Re:

to sportak: ja som svetlo porovnaval ako som pisal s original xenonmi na ktore som zvyknuty. To sa proste neda do toho presadnut! S tymi vykonnymi ziarovkami by som bol opatrny. Maju priserne prudy a strasne kuria. A pozri si tie tenke drotiky v Swistovi... Okrem toho ich zivotnost je na bode 0. Takze mne z toho vyslo, ze bud to necham tak, alebo bixenony, ktorych zivotnost=zivotnost Swista a nemozu sa otrasmi vypalit, kedze nemaju vlakna. Skoda len, ze to nie je schvalene, aj ked to svieti poctivo do zeme... Ale ked si pozriem, co vsetko tu jazdi, tak som pokojny. Mimochodom mam tam 4500K, takze ziadne modre, ale pekne denne svetlo. Ono totiz cim vysie Kelviny, tym mensia svietivost.
  • 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 05.04.06  09:11

« Bez nadpisu

To dunaj: Že Swift svítí blbě ? Já mám služební Octavii II a oproti ní teda Swift svítí naprosto skvěle, a to tam mám úplně obyčejný žárovky z výroby. Až dosvítěj koupím tam něco trochu lepšího, nemyslím hned na PIAA, ale třeba Silverstary nebo něco podobnýho.
    Jinak mám už opravenýho Swifta doma. Pro vaši informaci: zadní vyhřívané sklo - 4.645 Kč, montáž 1.900 Kč, servisní prohlídka po 15.000km - 476 Kč, olejový filtr - 230 Kč, olej Castrol TXT SOFTEC 5W-40 - 416Kč/l, napočítal mi tam celkem 5 litrů !! Se ho musím zeptat, kam je nalil, když objem uvedený v servisním manuálu je cca. 4.2l >:D Jinak ceny jsou včetně DPH.
  • 00 Reagovat !

foto

04.04.06  20:41

« Bez nadpisu

Ten sraz Swiftu by se dal klidně udělat. Jen musím přesvědčit ženu, aby mi auto půjčila >:D
    Je tu někdo z Brna? Už jsem viděl v Brně červeného Swifta, tmavě modrého i černého. Žena má šedého 1.5 GLX - bývá k vidění v Husovicích, v Líšni nebo na Poříčí...
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  16:08

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motor 1.5

Nemaj boj:-) Jasne ze to nie je schvalene, ale nastavene su dobre a urcite neoslnuju (minam zenu casto aj v protismere a nastavenie som robil v servise na masine).
    Apropos: aku funkciu maju ostrekovace, ked ich nepouzijes? :-)Pokial viem, ostrekovace na xenony treba preto, lebo cez spinave skla svietia horsie ako halogeny. A aut. nastavenie vysky? Na mojom to mam original a nijak rychle to nie je, takze za jazdy je to na nic. No a pred jazdou to mozes na Swistovi regulovat aj manualne.
    Keby do tych reflektorov Suzuki nedavalo tie baterky, urcite by som do toho nevrazal. Lenze ja ked som si tam v noci presadol z mojho, tak moj prvy dojem bol, ze nemam zapnute svetla. A oni boli...
    Kto ma Swista, vie o com hovorim.
    Jaj, pozrel som, co stal tempomat. Necelych 300 euro...
    2 sportak:
    su to normalne H4 bixenony univerzalne, takze ich tam zastrcis a svietis. Ziadne pilnikovanie. Vykonne ziarovky som zavrhol...
  • « 00 Reagovat !

foto Lubos-1

Lubos.1 04.04.06  15:40

« Re: Re: Re: Re: Re: Re: Motor 1.5

> dunaj >
    a mas k tym bixenonom aj ostrekovace? Maju automaticke nastavenie sklonu?
    inak nechcel by som ta stretnut v protismere >:D
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  15:00

« Re: Re: Re: Re: Re: Motor 1.5

To dunaj: Tak nafoť a pošli na jenicek25@atlas.cz, díky předem. Ty xenony, to je přímo na Swifta nebo nějaká upravená čórka ?
    To all: Koukněte na tohle, fakt mazec :shock:
    [odkaz]
    nebo
    [odkaz]
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  14:49

« Re: Re: Re: Re: Motor 1.5

nie nerobim:-)
    Bixenony som kupil cez ebay za 7000 CZK od chlapika z Brna. Kolko stal tempomat sa teraz nepamatam, ale viem to zistit, keby bol zaujem. Fotky samozrejme mam, a mozem aj narobit, kedze v garazi stoji auto...len neviem, co s nimi:-)
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  14:45

« Re: Re: Re: Motor 1.5

To IT & dunaj : Speciální stránky pro Swifty = swift.jablkon.cz, ale je to spíše pro příznivce a majitele starých Swiftů.
    To dunaj : Bixenony, tempomat ? Za kolik a kde? Nemáš fotku ? A nebo si z nás děláš * ? :shock:
  • « 00 Reagovat !

foto

"-- skrytý --" 04.04.06  14:25

« Re: Re: Motor 1.5

dunaj: Ber to tak, že průběžně, co nás na autě naštve nebo se potřebuje někdo na něco zeptat, tak se to sem píše a je. Dělat stránky, pak je zaheslovat, pardon nutnost registrace, mi připadne poněkud zbytečné. Proč něco tajit? Tahle logika mi uniká. Niméně jakési stránky o Suzuki a potažmo Swiftu jsou,ale je tam mrtvo. Ani nevím, jaká je adresa. ;-)
  • « 00 Reagovat !

foto

04.04.06  14:09

« Re: Motor 1.5

Má tu vůbec někdo motor 1.5?
    Ano ma. Aj s automatom, moja zena.
    plus som jej tam domontoval niekolko uzitocnych vylepseni:
    -bixenony
    -original VDO navigacia
    -tempomat od firmy John Gold s 3 pamatami
    -parkovacie senzory
    -otvaranie celeho auta na jedno stlacenie
    a este zopar drobnosti ako nevypinanie radia pri startovani, laktova opirka a pod.
    prave sa s nim chystam na nejaku povinnu kontrolu airbagu, ci nie je nahodou z SX4. Inak vsetko v pohode. Brzdy piskaju, podvozok na jamach hrkoce, motor je hlucnejsi. Kazdopadne som stale presvedceny, ze za tento peniaz sa s automatikou a v tejto vybave neda kupit nic lepsie.
    BTW: su tu zaujimave info, ale chcelo by to nejake normalne triedenie Precital som sa zatial spatne iba 10 stran dozadu:-(
Přihlásit se Zaregistrovat Pro přispívání do této diskuse musíte být přihlášeným registrovaným uživatelem!

Blesk.cz

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby strčila minci do zásuvky

Hlasová asistentka Alexa vyzvala dívku (10), aby…

Virtuální asistentka Alexa od americké společnosti Amazon vyzvala desetiletou dívku, aby přiložila minci k…

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků: Nejčastější otázky a odpovědi, největší fígle prodejců!

Vrácení, výměna i reklamace vánočních dárků:…

Radost z vánoční nadílky se může snadno změnit v rozčarování, stres a vztek. Stačí najít pod stromečkem nevhodný…

iSport.cz

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec Falta líp než křídla před ním?

Za čtyři flopy jeden Lischka. Prosadí se umělec…

Výdaje na Rudolfa Reitera, Milana Lalkoviče, Romana Potočného a Pepeho Menu, čtyři nedávné neúspěšné akvizice…

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid, Beran trénuje s Bohemians

Přípravy na ligu ONLINE: Slávista Bah má covid,…

Jarní část fotbalové FORTUNA:LIGY odstartuje 5. února 2022, jednotlivé týmy už proto v prvním lednovém týdnu…

Reflex.cz

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů Čechů, nastínil Dušek pesimistický scénář

Omikronem se do konce týdne nakazí až dvacet milionů…

Přední český covidový scénárista Ladislav Dušek, který během pandemie zveřejňuje různé scénáře vývoje, opět…

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí zájem o „všeuměly“

Poučení z odchodu Angely Merkelové. Voliči ztrácejí…

Angela Merkelová odešla ze světové politiky v plné slávě a dalo by se očekávat, že její úspěchy svědčí o tom, že…