SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« Bez nadpisu
Marcelino,diky moc za fotky,rozhod jsem se,ze si poridim taky ty gumovy,a casem i ty mlhovky,vypadaj dost dobre.
Jinak co me potesilo a ani jsem o tom nevedel,ze zrcatka jdou sklopit smerem dopredu,vsiml jsem si toho,kdyz jsem rano prisel k autu a bylo vyklopeny,Favorit za mnou ho mel urazeny,takze studenti z nedalekych koleji se cestou z hospody bavili kopanim do zrcatek. -
Marcelino 10.04.06 19:20
« Re: koncovka vyfuku
2 sportak: ... dik za fotky - uprimnu sustrast za to rozmlatene okno na Swifte :'-( ... dostat toho * do ruk, tak olutuje, ze sa narodil... >:-[]
ale k tej koncovke: zda sa mi, ze az podozrivo "vytrca" z naraznika - normalne by som mal obavy pri cuvani ;-) - je to ten "original" chromovany s "laserovym" logom "S" Suzuki ?
Ja som videl v Nitre u BMC koncovku, co vytrcala z naraznika sotva 2cm, ale to bola ina koncovka, ale aj v nemeckom katalogu doplnkov som nasie este jednu koncovku "nerezovu" bez loga Suzuki a ta je dokonca lacnejsia ako ta "chromova" s logom -
« Bez nadpisu
Mám teď na dva dny Swifta 1.3 GA. Motor jede překvapivě dobře oproti mé 1.5, jen se hůř sbírá odspodu. Zvuk je ale takový bzučák, 1.5 zní dospěleji. Řazení je u 1.3 přesnější a s menším odporem než u 1.5. Třináctistovka má také kratší pětku než 1.5, takže na dálnici není tak živá. -
"-- skrytý --" 10.04.06 09:53
« Bez nadpisu
Zdar chlapi, tak já mám najeto cca. 14.000km, jsem po první servisní prohlídce a spotřebu počítám od září 2005 a vychází mi 7,2l/100km. 90% je město a dálnice - denně jezdím Kladno-Praha, takže se nedivím, že ta spotřeba je vysoká, navíc na dálnici si to sypu většinou kolem 140-150km/h :-! . Jinak, když jsme byli na prodlouženém víkendu a Adršpašských skalách, tak průměrná spotřeba byla 6,2. Maximálně jsem ze Swiftíka vytáhnul 185km/h tachometrových, a bylo to z mírného kopečka :-)
To Marcelino: Jak jsi zmiňoval tu koncovku výfuku, tak já ji tam mám už od začátku - oválnou, přesně zapadá do toho výkroje v nárazníku. Pošlu Ti fotku. Stála kolem 1.000 Kč. -
Marcelino 10.04.06 08:04
« Re: Je to tu :))
jaj aby som nezabudol - urobil som si priemer podla uctov za tych 15tis. km a vyslo mi 6,58l/100km :-! co nie je zle, vzhladom k mojmu uzivaniu si jazdy - ale zas jazdy po meste tvoria len cca 20% a zbytok su trasy tak 20km do prace a spät po okreskach pripadne cesty na kolkarske zapasy ale aj to su tak max 80 az 140km.
Naozaj dlhu trasu som isiel len 2 krat a bolo to Nitra-Praha-Pribram a spät -
Marcelino 10.04.06 07:54
« Re: Je to tu :))
Uz ho take mate zajete a davate mu co proto?
Dik Pla
Heh ;-) si pis, ze ano :-!
mam necelich 15 000km uz som absolvoval servisnu prehliadku a samozrejme ho vobec nesetrim - hlavne si uzivam tu uzasnu akceleraciu na 2. a najma 3. prevodovom stupni... najcastejsi predbiehaci manever je z cca 70 az 80km/h po dobehnuti nakladaku ci starsej skodovecky podradenie do 3-ky a plny kotel az do cca 120km/h, kde predbiehaci manever konci a radim rovno 5-ku a zvolnujem na predpisovych "tachometrovych" 100 km/h :-!
inak ja som to nemeral ale Swiftik zvlada akceleraciu z 80-120km/h za 7,2s :!: ale na 3-ke samozrejme ;-)
preto ma rozculuju porovnavania aut tetom tzv. "pruznosti", kde sa skusa mapr. akceleracia z 80-120 na najvyssi prevodovy stupen - samozrejme, ze auta co maju 6-ku alebo ako Swift extremne dlhu 5-ku su v jasnej nevyhode... naozaj nechapem preco netestuju akceleraciu tak, ze za aky najkratsi cas to auto zvladne ale "bezohladu na prevodovy stupen" - ked to zvlada napr. na 2-ke, tak nevidim dovod trapit ho napr. na 4-ke :roll: -
"-- skrytý --" 09.04.06 22:34
« Je to tu :))
Ahoj vsici,
uz jsem tu dlouho nebyl, chtel jsem se zeptat.
Mam najedo 8000 km, uz swiftika vubec nesetrim.
Ekonomicka jizda, to jsem vzdal, s timhle drackem se proste ekonomicky jezdit neda,
to jsem si mel koupit radeji neco jineho.
Spotreba uz se ustaluje kolem 6,5l / 100km s hooodne dynamickou jizdou :). Ale je to na dlouhe trate.
Dneska jsem na dalnici ze Swiftika dostal 200km/h. Z mirneho kopecka jsem ho roztahl a uz je to tam. Jinak normalne dodrzuju :).
Musim rict, ze se s tim jezdi cim dal lepe.
Uz ho take mate zajete a davate mu co proto?
Dik Pla -
Marcelino 09.04.06 13:28
« foto Swift so zasterkami
tak koonecne som sa dopracoval, k tym fotkam...
poslal som ich na e-mail tymto ludom: Kingking; Federer; Haya1; Sporťák :-!
nikomu dalsiemu nemam e-mail adresu...
Inak idem umyt auto, lebo na tych fotkach vyzera uplne strasne :roll: ... no a ako si tak tie fotky teraz znova prezeram, tak ani ako fotograf niesom bohvie aky... 8-s
Apropo: u BMC Nitra uz maju aj Swifta 4x4 :shock: a tiez na predvadzacke som si vsimol tu ozdobnu koncovku vyfuku (ale nebola to ta z katalogu s logom Suzuki)... stoji to tusim necelu tisicku, ci tak nejak... ale uz to nebudem prehanat ...aj tak som sa dost "rozsupol"... uz som si priplatil tusim pomali viac,m nez keby som hned kupil "plnu vybavu" GS :roll:
Ale zena ma momentalne "lame" aby sme si kupoli potahy - a najlepsie aj s vyhrievanim ;-) , to ja by som zas viac ocenil "kozeny volant" - nemate niekto typ na firmu co mi volant obsije za rozumne peniaze - staci iba "veniec" samozrejme... -
Marcelino 07.04.06 17:46
« Re: Re:
Uff, chlapi asi ma zastrelite , ale foto bude az zajtra, hned po navrate zo servisu mi ho zobrala manzelka a vrati sa az vecer... :roll:
kurna ale sa tam servismani zapotili - skoro o hodinu dlhsie, nejak im nesedela kabelaz - hmlovky prisli ako komplet set, ale v aute uz bola cast kabelaze nachystana z vyroby tak im to nepasovalo - vidno , ze takuto upravu na Swifte robili prvy krat :roll:
ale zasterky vyzeraju super - podla mna su lepsie a ako tie plastove - teda aspon k tej tmavomodrej metalize urcite - netusim , jak by to vyzeralo s nejakou zltou , striebornou alebo tak... ;-) A aj tlmit hluk od kamienkov by mali lepsie ako bakelit :idea: