SUZUKI SWIFT
Zařazení: Všechna fóra > Diskusní fórum "MotorCafé" > Hlavní diskuse
-
« swift
to Sporťák: posli mi ten katalog ak ta mozem poprosit ,budem ti vdacny: pepedlhos@pobox.sk Inak kuknem na tie pneu, neviem ci su to tie Eagle,musim sa lepsie pozriet, bo predajca hovoril ze su vraj naj co mozes dostat z vyroby.
Dobra otazka ohladne toho ukazovatela spotreby, aky je dojazd po zasavieteny kontrolky? som sa to nikde nedocital...mate s tym skusenosti? -
"-- skrytý --" 02.05.06 11:11
« Re:
To dnsr: Na ten palivoměr pozor, ten lže jak když tiskne >:D Když natankuješ plnou, tak nejdřív klesá strašně rychle, asi u poloviny zvolní a pak se pro změnu nehýbe skoro vůbec. Z vlastní zkušenosti vím, že když se rozsvítí hladové oko, tak v nádrži zbývá ještě cca. 10-14 litrů benzínu !! Když dotankuju těsně potom, co se kontrolka rozsvítí, tak dotankovávám cca. 31-33 litrů. Objem nádrže je 45l, takže poté, co se rozsvítí "hladovec", bys měl být schopen ujet ještě minimálně 100-150 km. -
"-- skrytý --" 02.05.06 11:04
« Re: new swift
Fliegerpepe: Chceš originál doplňky ? Když mi pošleš email. adresu, pošlu Ti originál Suzuki katalog včetně ceníku (v EUR) v .pdf, jinak trochu níže jsem uváděl dva linky na tuningové firmy, které dělají pakety na Swifta. Když to projedeš zpátky, určitě to najdeš. Jinak vítej v klubu ;-) Ty Goodyeary, (Eagle NCT 5), nejsou nic extra, je to výběhový model, slušný lepší průměr, jen na mokru byly trochu slabší viz : [odkaz] ale myslím, že na Swift jsou v pohodě. -
"-- skrytý --" 02.05.06 10:49
« Bez nadpisu
dneska mi cestu v koloně do práce zpříjemňovaly jakési pískavé/vrzavé zvuky někde od levého předního kola - bylo to závislé na otáčkách kola - při jízdě krokem 1 vrznutí za cca 1 sec, s rostoucí rychlostí se frekvence stupňovala a asi ve 30km/h byl zvuk souvislý (při eště vyšší rychlosti nebyl slyšet - bylo to slabé). Stačilo ale nepartně sešlápnout brzdový pedál a zvuk ustal - myslel sem, že je něco na destičkách (stálo to na dešti a kotouče na povrchu byly orezlé), proto sem zkusil zabrzdit intenzivně, ale nepomohlo to...tak uvidim, jak se to bude chovat odpoledne
Jo, a mam na vás dotaz - při kolika litrech v nádrži se rozsvítí kontrolka rezervy? Najel sem od té doby asi 30km a předpokládám, že další 2km na pumpu by to mělo zvládnout...nebo máte jiné zlušenosti?:)
pepé: Doplňky najdeš na www.simcar.cz -
« new swift
Ahojte swiftaci, tak od piatku som vo vasom klube;) so striebornym swiftikom. No, moje prve dojmy su dobre, az moc. I ked viem ze to auto je este v zabehu, no mam uz cez 600km, takze jazdi pekne.
Dal som si aj bocne listy, a zasterky.Zasterky nemam originalne, predajca mi ponukol neorig.zadara...:) oproti 700sk za orig.Trosku pretrcaju sice,ale da sa to zvladnut,za tu cenu;) Najviac ma prekvapilo, aky ma tah, i v pripade ked je auto nalozene 4mi pasaziermi aj s batozinou.Resp. kazdeho udivuje, lebo najprv. sa kazdemu zda,ze je to mala konzervicka,ale ked don sadne za volant....rychlo sa menie nazory.Mam na nom 15" kolesa,GOODYEAR...predajca povedal ze je to jedna z naj, tak som rad a myslim ze to citit. Neviete mi poradit nejaku stranku na doplnky? dik -
Marcelino 01.05.06 10:56
« Re:
no vymena stieracov ma este len caka - uz pozorujem vyrzne zhorsene stieranie, len som sa este "nerozhupal" - tiez som totiz planoval kupit nejake "slusne" - ide predsa o moju bezpecnost a mojej rodiny... :-!
Na otcovej Fabii som menil iba gumicky a bola to riadna "pakaren" to uz nechcem skusat... :roll: -
"-- skrytý --" 01.05.06 08:30
« Bez nadpisu
Ahoj, tak problem s operkami hlavy potvrzuju. JAk jsem psal o par prispevku dole, zejmena operka spolujezdce hrozne vrzala, tak jsem ji posunul niz a bylo po problemu. Ale to viklani mi stejne vadi.
Btw. zkousel jste nekdo uz menit sterace, resp. gumicky steracu? Ja jsem to zkousel, ale nepodarilose mi ty gumicky vyndat, ty packy, co to drzi jsem neohnul. Mozna jsem se bal, abych je neulomil. No koupil jsem cela nova raminka i s gumickami. Ted se chystam, ze si koupim nejake slusnejsi sterace - VALEO, Bosch, Champion apod. Celkem by me zajimalo, jestli by se daly pouzit sterace Bosch Aerotwin - ty, co se davaji na Octavii II. Nezkousel jste to nekdo? -
Marcelino 29.04.06 17:13
« Re: Re:
uff, tak toto nastastie nemusim riesit. Ani okna ani opierky mi nerobia problem. Sice sa opierky daju pohnut - ak si opriem hlavu tak sa kusok - mozno o nejaky ten mm, tazko to odhadnut, posunu ale bez zvukovych efektov rovnako aj pri jazde nepocut ziadne drncanie.
To ze opierky nie su uplne "napevno" zafixovane som pripisoval informacii o tom, ze Swift ma mat tzv. "aktivne" opierky.
Tvrdost podvozku a jazdny konfort nijak výrazne neutrpel prechodom z 14" 165/70 zimnych na 15" 185/60 letne, ale zato istota a stabilita v zatackach stupla natolko, ze po klukatych okreskach jazdim podstatne radsej Swiftom, nez sluzobnou oktaviou :-! akurat dynamika trosku utrpela prechodom na sirsie pneu, ktore su aj tazsie no a tiez disky 15"elektrony su podstatne tazsie ako 14" plechace, takze mozno by som uvital nejaky naslapany motor 1,6l ;-)
Inak rozmyslam, ze 15" elektrony co sa davaju original k Swiftu prip. tie tuningove s katalogu doplnkov k Swiftu mozno maju podstatne nizsiu hmotnost, nakolko maju sirku "5,5J" co je minimalny rozmer disku pre 185-ky pneu..., kdezto ja som kupil Dezent F s rozmerom "6,5J" co je zas max. doporuceny rozmer disku pre 185-ky pneu :idea: -
« Bez nadpisu
Spíš než kvedlající se sedačka řidiče mi vadí opěrky hlavy - na nerovnostech povrzávají. Už jsem nechal u spolejzdce vyměnit opěrku 2x a nic - stále stejné. Není to opěrkou, ale ukotvením, je příliš volné a pohyb opěrky při jízdě vyvolává vrzání. Zkusím to vyřešit zesílením kovových držáků, aby se opěrka neviklala, ale současně aby ji bylo možné výškově nastavit... Uvidím. -
« Bez nadpisu
pla: do servisu se sedačkou už nejezdi,opravdu s tím nejde nic dělat,byl jsem v servise,není to špatně chycený v lyžinách,ale mezi sedadlem a konstrukcí,která je přichycená k sedačce,nevím jak to popsat,neznám odborný termíny,prostě ta konstrukce je chycena k sedačce nějakým šroubem bez hlavy,takže nejde dotáhnout ani povolit,v servise ho teda odvrtali,dali tam jinej,ale stejně to moc nepomohlo,snad trošku,prý je tam vůle a neví proč.
Zkusili zakvedlat se všema sedačkama řidiče,který měli na prodejně a dělalo to u nich úplně stejně. Jedině prý by pomohlo,že by se sedačka k té konstrukci chytla napevno (přibodovala),ale pak by nebylo možné výškově nastavit sedačku.
Pokud si na to do garančky nezvyknu,tak si to nechám udělat,stejně ji mám pořád úplně dole. Takže tak... -
Marcelino 28.04.06 10:35
« da sa kupit Swift vyrobeny v Japonsku :-)
aha aka spravicka sa objavila na webe importera Suzuki v CR>
18.4. 2006 Dodávky Suzuki Swift GLX 5DV z Japonska:
Tato specifikace bude nyní dovážen z Japonska. První dodávka bude naskladněna cca 18.4. Oproti stávajícímu modelu z Magyar Suzuki Corporation bude mít následující odlišnosti:
Interier:
volant potažený kůží
okna v zadních dveřích s elektrickým ovládáním
podsvícení palubní desky žluté
drobné odlišnosti, jako orámování ovládacích prvků, jiná struktura potahů sedaček.
Nová barva karoserie:
ZY4 - Azure gray metallic (nahrazuje Galactic gray, je stejná, jako u modelu Grand Vitara
18.4. 2006 Suzuki Swift 4x4 na českém trhu:
Nově uvádíme Swift 1,3 GLX 4WD 5dv na trh, je vyráběn v Japonsku a budou se ho týkat stejné vylepšení interieru jako dvoukolek výbavy GLX.
Systém pohonu 4x4 je stejný, jako u modelu IGNIS 4x4, tedy automaticky se přiřazující zadní náprava v případě prokluzu předních kol. Prodejní cena tohoto modelu byla stanovena na Kč 389.900,- Tento model bude zatím dovážen ve velmi omezených počtech (cca 3 ks/měsíc). První vozy jsou již na skladě. -
Marcelino 27.04.06 15:11
« Re: newSWIFT
pozri moje starsie prispevky - je ich tu "pozehnane vela", mozno podaktorim uz aj leziem na nervy ;-)
prehliadku som absolvoval - platil som 2300,-Sk
ale asi som dostal zlavu, kedze ma zdrzali v servise o cca 2h dlhsie - trapili sa s dodatocnym namontovanim hmloviek(este mi k tomu montovali aj vsetky 4 zasterky) - robili to prvy krat - hmlovky prisli aj s uplne komplet kablami + relatko a pod.ale v aute uz bola nejaka predpriprava ktora tam vraj nemala byt, takze museli prerabat vsetky koncovky a pod. ... skratka "maturovali" a taktiez mi tam nedali Castrol olej, ale nejaky lacnejsi SELENIA K, ktory som nasiel na internete, ze pouziva ako doporuceny Lancia, Alfa Romeo a Fiat... -
« newSWIFT
hej teraz je dobra akcia klima zadarmo. hlavne ze sa spokojne vozis. Takze hovoris ze rok prevadzky bez nejakych vacsich problemov? fajn. A co prva prehliadka,mas za sebou? u predajcu bolo tabulkovo okolo 4250sk sa mi zda, snad je to tak nejak. Zda sa mi to v pohode, vyzera ze japonske auta maju relativne lacnejsie prehliadky.
Moj otec platil s Fordom C-maxom 8tis, a svagor na Toyotu RAV4 aj s prezutim na letnu do 6tis :-) Sa mi zda ze predajca mi hovoril ze tato prehliadka je lacnejsia ako u Fabie:)
No uvidime jak to bude dalej...